Jump to content

Featured Replies

Posted

Posto vidim da ste svi dobro upuceni u problematiku zvanu VIZA, imam jedno pitanje... Naime, nameravam da putujem through europe ovog leta, od grada do grada, sa rancem na ledjima mainly po Italiji, Francuskoj, Beneluksu etc. Sengen, kako se ispostavilo, mogu da dobijem samo od Svedske ( u koju NE NAMERAVAM DA IDEM ) a ne bih hteo da upadnem u situaciju da? me vrate sa prve granice posto cu verovatno postati psihotican i manican ( sto sebi iskreno ne zelim ). Znaci, da li mogu da se opustim ili ne?

Pročitaj tekst na ovoj stranici, prvih par pasusa su skinuti sa zvaničnog Šengen sajta, ja preveo, ako ima neka greška pa te vrate sa granice, mene možeš da biješ  ::crazy:

https://www.klubputnika.org/html/vizesengen.htm

Mislim da bi taj tekst trebalo da odgovori na tvoje pitanje. Za svaki slučaj, možeš telefonom pozvati ambasadu prve Šengen-zemlje na koju nailaziš, da pitaš da li je problem da uđeš sa švedskom vizom. Nedavno mi je neko pričao da Grci nekada prave problem na granici ako dolaziš sa šengen vizom koja nije grčka. Zato najbolje pitaj.

Posto vidim da ste svi dobro upuceni u problematiku zvanu VIZA, imam jedno pitanje... Naime, nameravam da putujem through europe ovog leta, od grada do grada, sa rancem na ledjima mainly po Italiji, Francuskoj, Beneluksu etc. Sengen, kako se ispostavilo, mogu da dobijem samo od Svedske ( u koju NE NAMERAVAM DA IDEM ) a ne bih hteo da upadnem u situaciju da? me vrate sa prve granice posto cu verovatno postati psihotican i manican ( sto sebi iskreno ne zelim ). Znaci, da li mogu da se opustim ili ne?

Mislim da neces imati problema sa svedskim sengenom!!! Samo gledaj da ti prvi ulazak u zonu bude austrija. U tom slucaju sigurno neces imati problema. A za Italiju (u slucaju da ti je prva zamelja sengen zone) nisam siguran! Iz austrije ces moci da ides gde pozelis. Steta sto ne ides u Stokholm...prelep grad... dosta skup

Srecno? clap.gif' alt=':clap:'>

• 1 year later...

Realno sa bilo kojim shengenom se moze ici u bilo koju shengen zemlju. Ponekad su Austrijanci pravili problem sa Grckim, ali zakon je zakon, iako opet po zakonu moze da te ne pusti, pa makar bio i Papa.

• 2 weeks later...

:mah:cao ljudi.hitno mi treba odgovor ako neko zna.dobila sam dozvolu za dve godine za swedsku.neki mi sad pricaju da ako idem u srbiju treba da vadim vize za sve drzave koje prodjem.planiram ovog leta da putujem ali neznam da li cu morati sve te gluposti da sredjujem.unapred hvala na odgovoru.ako neko zna nesto o tome neka mi javi na [email protected].  :blob:pozdrav zemljacima

Bas bih voleo da znam ko su ti ljudi koji ti takve gluposti pricaju.

Tvoja svedska dozvola za boravak ti daje pravo da putujes u sve sengenske zemlje plus Svajcarsku. Na putu od Svedske do Srbije je Sengen zona. Prva granica na kojoj ima pasoske kontrole je izlaz iz Madjarske ulaz u Srbiju.

Od pre mesec dana se 9 novih EU clanica pridruzilo Sengen zoni a medju njima i Madjarska.

A inace, kroz Madjarsku se i ranije moglo tranzitirati sa Sengen vizom ili dozvolom za boravak neke od Sengen zemalja.

hvala burazer na odgovoru.bas sam se zabrinula da necu ici ni ove godine svojoj zemlji.sad mi je mnogo lakse.puno pozdrava za tebe i sve zemljakee :mah:

• 2 months later...

e sad bih i da pitam posto smo resili da idemo preko ceske i slovacke,da li ce me oni pustiti sa sengenom da prodjem bez problema.svi moji ostali imaju svedski pasos a ja srpski.pa mi ovi srbi odavde kazu da moram da vadim vize za te dve zemlje.pomagajte.veliki pozdrav

po milioniti put na forumu, ako imash shvedski shengen, ne treba ti ni jedan drugi..

• 2 months later...

ok, da li za Svedski sengen moram imati rezervaciju povratne karte? gde rezervisati, a u slucaju da ne dobijem sengen otkazati ? Autoprevoznici ne daju rezervacije a uzimaju 10% ako vracash kartu

• 8 months later...

pa to ljudi vas trazim ja treba da putujem u sweceku to jest, treba da mi stigne garanto pismo iz swecke jer neko skoro vadio sengen vizu njihovu i dali zakeraju to me interesuje:) prenesi te mi svoja iskustva bitte:)

Ja sam vadio svedsku vizu i bio sam odgovorio na tvoj post ali ... obrisali su mi ga jer sam te u tom postu kritikovao sto Svedsku zoves "Swecka" i koristis "w" umesto "v"! Cak sam ti bio i editovao post ali posle ga je chivitli reeditovao. Ne zakeraju, bar nisu zakerali kada sam ja vadio vizu. Jedino im je bilo cudno sto sam u Svedsku iso turisticki a nasi gradjani tamo obicno idu u posetu porodici ili uzimaju vizu za spajanje porodice. Jedino sto Svedsku ambasadu razlikuje od neke druge je to sto ne tolerisu nikakvo kasnjenje na zakazani termin i na salter moras doci sa kompletnom dokumentacijom i kompletno popunjenim zahtevom za vizu. Takodje, predajes sliku ali te i oni tamo slikaju, imaju extra cool uredjaj za slikanje.