Jump to content

Featured Replies

Pa slusaj, sad mi bas i nije jasno, ako je jedino sto trebam da dobijem vizu da dostavim papire u Zagreb to nije nikakav problem jer imam dosta dobrih prijatelja tamo, jel se moze njima poslat pa da oni to nekako rijese. Ja sam mislio da takve agencije nesto kao sredjuju hehhehh.Svakako nisam mislio ni spavat u tim najjeftinijim smjestajima ( samo sam okvirno gledao cijene ). Sad idem sa curom pa nema vise spavanja po rupama, na plazama itd kao prije  ;D (nazalost)

ma da bre, samo das nekom pasos, sliku i popunjen formular(koji mozes da skines i ovde sa sajta, u rubrici vize vize ), i rezervaciju avionske karte ( to mozes da izvadis u bilo kojoj avio kompaniji ili agenciji), mada, cak ni to nije neophodno, i bilo ko moze da ti ode u taj konzulat i zavrsi to za jedno prepodne...u konzulatu primaju od 9-12pre podne, ako ne mozes da stignes, i do 13h ce te primiti..konzulat je u centru grada..

ma to je bukvalno samo formalnost...ja sam uglavnom davao pasos nekom ko putuje kolima ka zapadu, a prolazi kroz zagreb...samo svrate u konzulat, zavrse to za pola sata, i vrate mi pasos kad se vrate kuci u srbiju  :D....

lakse od vadjenja tajlandske vize ne moze da bude heheh

Pa slusaj, sad mi bas i nije jasno, ako je jedino sto trebam da dobijem vizu da dostavim papire u Zagreb to nije nikakav problem jer imam dosta dobrih prijatelja tamo, jel se moze njima poslat pa da oni to nekako rijese. Ja sam mislio da takve agencije nesto kao sredjuju hehhehh.Svakako nisam mislio ni spavat u tim najjeftinijim smjestajima ( samo sam okvirno gledao cijene ). Sad idem sa curom pa nema vise spavanja po rupama, na plazama itd kao prije  ;D (nazalost)

ma da bre, samo das nekom pasos, sliku i popunjen formular(koji mozes da skines i ovde sa sajta, u rubrici vize vize ), i rezervaciju avionske karte ( to mozes da izvadis u bilo kojoj avio kompaniji ili agenciji), mada, cak ni to nije neophodno, i bilo ko moze da ti ode u taj konzulat i zavrsi to za jedno prepodne...u konzulatu primaju od 9-12pre podne, ako ne mozes da stignes, i do 13h ce te primiti..konzulat je u centru grada..

ma to je bukvalno samo formalnost...ja sam uglavnom davao pasos nekom ko putuje kolima ka zapadu, a prolazi kroz zagreb...samo svrate u konzulat, zavrse to za pola sata, i vrate mi pasos kad se vrate kuci u srbiju  :D....

lakse od vadjenja tajlandske vize ne moze da bude heheh

Aha tek sad kontam ja sam mislio da ako se ne ide licno, da se onda mora vadit preko agencije, sad mi to nije nikakav problem  :)
  • 5 months later...

Cao Drustvo imam pitanje Ako bi zeleo posetiti Cambodzu Laos i Vijetnam , mozda i Mjanmar u zavisnosti od vremena .Koju putanju biste preporucili i redosled putovanja 9. januara sam u Ho Chi Min city u i imam 2 meseca fore ?

Procitah za vize da je za vijetnam preko neta najbolje naruciti a ostalo na grani ako se ne varam

hvala ljudi

IDes Severno do Halong Baya I Sape , posle predjesh u Luang Prabang u Laos, i spustish se preko 1000 ostrva do Kambodze.

Luang Namtu u Laosu propusti, kao i prestonicu.

Za Mijanmar mislim da bi morao da letish iz Bangkoga, mada pishe da moze i kopnom iz tajlanda.

Laos i Kambodza moze da se kupi viza na granici, tako da ne morash da mislis o tome.

Skoro sam čitala forume ( kod suseda)  na temu Mjanmara i neko je spomenuo da ima povoljni letovi iz Čang Maja ( Tajland) za Mjanmar, pa proveri i tu opciju.

IDes Severno do Halong Baya I Sape , posle predjesh u Luang Prabang u Laos, i spustish se preko 1000 ostrva do Kambodze.

Luang Namtu u Laosu propusti, kao i prestonicu.

Za Mijanmar mislim da bi morao da letish iz Bangkoga, mada pishe da moze i kopnom iz tajlanda.

Laos i Kambodza moze da se kupi viza na granici, tako da ne morash da mislis o tome.

Mala ispravka, nadam se da ne zameraš: 4.000 ostrva se zove to mesto i zaista ga vredi posetiti.

Vientian ne može nikako da preskoči ako se od Luang Prabanga spušta prema 4.000 ostrva :)

Ulazak u Majmar kopnenim putem je skup jer treba izvaditi gomilu dozvola i do skora je trebalo imati vodiča ako putuješ kopnom preko granice, a koji se takođe plaća. Ne znam da li to za vodiča i dalje važi. Postoje letovi iz Čang Maija, najjeftiniji prevoznik je Air Asia, pa vidi na njihovom sajtu.

Nemoj da propustiš Angkor Vat u Kambodži. Ja bih ti preoručila i da na Tajlandu posetiš i Ajutaju (oko 100 km severno od BKK) i/li Suvanaburi, ali sve zavisi od tvojih interesovanja i vremena.

Za ime se slazem :)-

Moze, preko Phonsavan direkto iz Luang Prabanga.  Samo u tom sluchaju propushta Vang Vien.

Ako dolazu uz Vijetnama opet mu je najbolje preko istog mesta iz Vihna.

Ja cu ove godine probati preko Sape da udjem u laos.

Ako iz Vijetnama pređe u Laos kod Ponsavana i ide u Luang Prabang, opet mora da se spušta Mekongom do 4000 ostrva, a to znači da ide preko Vientiana. Ili misliš da se vraća u Vijetnam pa da posle pređe u južni Laos?

Sledeći tvoje predloge, a dodajući moje, mislila sam na ovakvu rutu, koja počinje od Vijetnama, od zaliva, a završava se (kopneni deo) u Čang Maiju, odakle može avionom u Majnmar ili vozom/avionom u BKK pa avionom u Majnmar. Nekako je najjednostavnije zbog viza i svega.

Doduše, može i da preseče preko Laosa i nakon Luang Prabanga odmah ode u Tajland, u Čang Mai, pa da se potom  spusti prema jugoistoku Tajlanda i pređe u Laos ponovo, da poseti ostrva, pa onda kroz Kambodžu i da na kraju završi u Tajlandu u BKK, odakle ima let za Majnmar. Ali tad bi imao dve tajlandske vize ili bi morao da traži s dupim ulaskom što nije lako dobiti (barem ne odavde, ne znam kad se aplicira iz Srbije) i dve laoške (što mu je bacanje 30 $ ako se ne varam).

Uzgred, meni se Vientian dopao, sasvim okej gradić ako zađeš malo dalje od turističkog centra. Ali dobro, to je stvar ukusa. Hoću da kažem da nema razloga da ga sad nešto izbegava i kruži okolo, kad najbolji i najkraći put vodi kroz njega.

Elem, evo rute prema onome kako sam ja shvatila tvoj (plus moj) predlog:  KPS.png

Odlicna sugestija rute, mislim da samo krece od SGN skroz do Hanoja, sa stopovima Dalat, Mui Ne, HO Ian, sa pod obavezno meni HO Ian, I Dalat - Mojj Ukus. 

Tako da samo dodaj rutu na mapu od SGN i Mozda i najefikasnija ruta za obilazak regiona, ako se pocne iz SGN.

Istina je da ja nikad nisam odradio vishe od 3 zemlje u jednom putu zbog vremena.

A ima direktan bus od Phonsavan do Luang Prabanga, ne mora da se sillazi skroz do prestonice ili ide preko tubing meke  :)-, a putevi su sve jedno jednako loshi, mada ja sam bio u Laosu poslednju put pre 2 godine i tada su kinezi se ubijali radeci puteve po severu, ne znam koliko su toga stigli da zavrshe.

Sa tim sto bih ja izostavio sever tajlanda i spustio se skroz do Malezije kopnom, a jurio kartu Kuala Lumpur - Evropa, i Kuala Lumpur SGN , ili Kuala Lumput - Singapur - Sajgon, a Bangkog - Mijanmar POVRATNU.

clap.gif' alt=':clap:'> Hvala na savetima Stevane i Snezana i vise su nego korisni , Upravo tako krecem iz Sajgona pa cu se manje vise drzati ovih uputstava ,ako vam padnu napamet neki jeftiniji smestaji hosteli /hoteli u nekim od tih mesta vicite...  :kamp:   
  • Author

Snezana, Stevane, odlicni saveti, hvala na postovima... imam i ja jedno pitanjce za vas (i sve ostale koji su putovali kroz ove zemlje). Kako je najpametnije da se odrade thailand, laos cambodia u 3 nedelje. Pritom jednu nedelju cemo provesti na moru na Koh Changu (jel bio neko?). Dakle, dve nedelje nam ostaju za Laos i Cambodiu, a od Cambodie cemo samo u Siam Rap i Angkor Wat, slecemo u BKK, pa da li da krenemo od laosa, spustimo se u cambodiu, zavrsimo na Changu? ili obrnuto: Angkor, Laos, Chang,

Da bismo ustedeli vreme letecemo gde mozemo, tako da biste mogli da nam preporucite i kako da povezemo odredjene destinacije, gde mozemo da letimo, a gde je bolje kopnom da putujemo. Koje su najjeftinije aviokompanije i slicno.

Unapred hvala :)

• 3 months later...
  • 1 month later...

Sto se tice Vientiena preporucio bih ti food stall u glavnoj ulici pored reke,ispred prodavnice jedne na cosci,videces zenicu koja pravi fried rice provereno najbolji u SEA. Ne mozes je promasiti jer uvek ceka bar 6-7 ljudi. Sto se tice Luang Prabang-a osim trekova nema neceg posebnog da se dozivi. Iako sam gradic ima smek,meni iskreno nije vredelo cimanja tih 12 sati busom :) I da,pazi da ne dodjes slucajno tamo za neki kineski praznik jer ces spavati na ulici :))

• 4 weeks later...

Pozdrav svima

evo mene u Kambodzi. 

Malo da se smestim pa cu da se javim ponovo.

Ako neko ima neko pitanje, pisite.

Pozdrav :)

• 6 months later...

Gde otići na jednodnevni izled iz SR a da nije Angkor?

Pored Ankora, drugo po popularnosti mesto je jezero Tonle Sap, koje je na otprilike pola sata voznje od grada. Interesantno za posetiti je plutajuce selo Kampong Phluk, mada ima tu jos nekih sela koja su manje poznata ...

Nisam posecivao, ali kazu jos da se u okolini SR moze posetiti i Koh Ker, stara Kmerska prestonica .... kao i hram Bantej Čmar, koji je u blizini Sisifona!!! (kako ovo zvuči .. ::crazy:  ) ... Banteay Chhmar temple near Sisphon ... :happyyy:

Vizu za Vijetnam ti je najbolje izvaditi u ambasadi unapred, a josh bolje preko neke turisticke agencije da smanjish cimanja.Shto se tiche Laosa obavezno da odesh do Luang Prabanga. Prelep francuski grad na mekongu. Ja sam ostao opcinjen njime i jedno mi je od najdrazih mesta koje sam posetio na svom putu kroz SIA. Tu su u blizini Kuang si vodopadi, ako se popnesh malo vishe i istrazish mozesh naci neverovatne usamljene kade za kupanje.Prestonica, vietnanine do koje je lako doci sa tajlanda  nije nishta specijalno. Odatle mozesh do Vang vieng-a - selo u kome je 10x vishe stranaca nego domorodaca, prepuno hostela, sa jeftinim smeshtajem, najatraktivnija je tubing, sednesh u naduvanu gumu i spushtash se niz reku a glavna fora je stati na shto vishe kafanica i napiti se sht vishe. Ima svoje drazi makar videti da u 99 od 100 lokala ide serija prijatelji. Ja sam se otrovao hranom ovde pa su mi misljenja podeljena. ALi ako volish malo raskalashnog zivota sa pijanim australijskim crew-om ovo je dobro mesto.Luang namta je mesto gde bi samo gubio vreme na voznju bike, ali je ok ako hochesh da nastavish dalje ka kini. Ima josh u Laosu deo hiljadu ostrva, koji je na granici sa Kambodzom pa je ok da se prodje, ja inache nisam proshao.Obavezno probaj Lao pivo, lao salatu, svrati na neku od lokalnih svadbi.Sad oko vremena u Laosu, odmah rachunaj da su putevi u ocajnom stanju, i da 200 km putujesh minimalno 7-8 sati. Za luang prabang je minimalno 3 dana, za ostale prema izboru. Vizu najopushtenije uzimash na granici.Sad ja sam ovo odradio u kontra pravcu, iz kine sam preshao u laos pa tajland .

a kako si dosao do kine
  • 2 months later...
  • 2 years later...

Drugari pomoc...potrebno mi je par meseci da plivam i da se zdravo hranim...pirinac..povrce...riba.. Znaci jeftin smestaj blizu lepe plaze za plivanje i pijaca ili restorancici sa finom i jeftinom hranom... i bogat nocni zivot za odusak :-) Cini mi se da je Azija ono sto mi treba...ali moze i Indija...Juzna Amerika...Africa.. 

• 1 month later...