Jump to content

Featured Replies

Ah kad se setim kako smo se iscenkali u Šefšauenu i dobili sobu za dvoje za 5 evrića po osobi u preslatkom i čistom hostelčiću... Ovo je bilo krajem 2008.

Mi smo se tamo oslonili na preporuke Lounli pleneta, ali smo kasnije videli da je grad pun opcija za smeštaj.

• 4 weeks later...

Jel moze da se dobije viza za Maroko na samom granicnom prelazu kad se dolazi avionom iz EU tj Portugala?

U Spaniji sam pa ne mogu da vadim vizu u Beogradu trenutno.

Sorry ako je vec negde ranije pisalo, u guzvi sam pa nemam trenutno vremena da iscitam ceo topic.

Hvala unapred

• Author

Kad se ide kopnom (+vodom) iz EU ne moze na granici. Barem nije moglo pre 2 god.

edit: za avion ne znam ali isto pretpostavljam da ne moze/.. izgleda da se tu dosta nesto proverava, ja sam u portugalu na vizu cekala preko mesec dana

Sa sigurnošću tvrdim da se na graničnim prelazima ne može dobiti viza, pogotovo što se prešlo na novi način viziranja i nemoguje je izvaditi je tako.

• 1 month later...

Jedno pitanje..Poslal sam mail u ambasadu vezano za vizu, ali josh nisam dobila odgovor, da li neko od vas moze da mi kaze kakva je procedura oko dobijanja vize za Maroko?

Ja sam im mail poslala na [email protected] da li je taj mail dobar??

Hvala

p.s. na kojem jeziku treba da bude pozivno pismo koje ce mi poslati iz Maroka

zavisi kakav ti je status,zaposlena,nezaposlena..nisu zahtevni,treba da se samo prikupi dokumentacija koju traze i to je to.sto se tice pozivnog,na njihovom jeziku.mail je ispravan

zavisi kakav ti je status,zaposlena,nezaposlena..nisu zahtevni,treba da se samo prikupi dokumentacija koju traze i to je to.sto se tice pozivnog,na njihovom jeziku.mail je ispravan

Havala puno, nadam se da ce mi uskoro odgovoriti!

A mislish na francuskom ili arapskom :))0

to ce reci u opstini u maroku,onom ko ti bude slao pozivno pismo.

• 3 weeks later...

Jedno pitanje..Poslal sam mail u ambasadu vezano za vizu, ali josh nisam dobila odgovor, da li neko od vas moze da mi kaze kakva je procedura oko dobijanja vize za Maroko?

Ja sam im mail poslala na [email protected] da li je taj mail dobar??

Hvala

p.s. na kojem jeziku treba da bude pozivno pismo koje ce mi poslati iz Maroka

Jesu li ti odgovorili?

• 2 weeks later...

U utorak sam bila u BG, i isti dan dobila vizu. jupiiiiii, maroko!!!!

Shto se tice pozivnog pisma bilo mi je na francuskom. I ono shto je mene bunilo je da pozivno pismo ne mora biti originalno, meni je dugarica poslala mailom skenirano i ja ga samo odshtampala.

Ima li neko da ide u Maroko nekada od 25.10. do 16.11?

Hvala svima na pomoci

moglo bi da se desi da ja idem u Maroko pocetkom novembra, tako nesto planiram. Otvoren sam za bilo gde u Maroku ali bi najbolje bilo da idem u Agadir ja mislim. Tamo je jos uvek toplo i moze na kupanje.

Hej , pa super ja idem sa prijateljicom  25.10. i ostajemo do 16.11. Plan nam je da krenemo iz Marakesha, pa Rabat, Tangier, Fez, Er Rachidia (malo u pustinju),pa Imlil (uspon na veliki Atlas), pa Essaouira, pa Marraches ponovo. Usput cemo naravno svratiti malo po nekim manjim mjestima. Kontamo iznajmiti auto na putu od Errachidie, nakon vikenda provedenog u pustinju, pa sve dok ne stignemo u Essaouiru, to je nekih  6/7 dana. Ako neko vidi da se uklapa bar jednim dijelom u moj plan putovanja, neka me kontaktira, pa mozemo zajedno da putujemo.

Jelena

• 7 months later...

Odakle i koliko dana? Pretpostavljam iz Budimpeste, ali da priupitam.  :)

Da, iz Budimpešte. Dana, po dogovoru.

Bilo bi idealno da nas se skupi 5 osoba i da rentiramo auto.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Nisam procitala bas sve postove, pa ako je neko i govorio o tome izvinjavam se , ali ineteresuej me nesto sto jos ne nadjoh:

ja bih u Maroko u januaru ....  :?  ima li smisla - niej li to promasaj- vreme, neka ogranicenja ne znam ni ja cega- npr odlazak u pustinju......????Ima li neko vis einformacija za ovaj period......toplota vod ei sl mi nisu  bitni - ne podnosim vrucinu......  :-[

• 2 weeks later...

Cao, putovacemo po Maroku od 20-25. Septembra: Tangier, Marakes, Kazablanka...da li ce neko biti tamo u tom periodu? da li imate neke savete za prevoz zeleznicom, koliko je bezbedno, putujemo nas dve drugarice? hvalaaa :)

• 2 weeks later...

Putovale nas tri drugarice prošle godine i potpuno je bezbedno. Vozovi su super, mnoogo bolji od naših i uopšte nisu kasnili. Red vožnje možeš da nađeš na internetu. Mi smo karte kupovale na stanici pred polazak i uvek je bilo mesta.

• Author

Da, Maroko, kao uostalom i vecina arapskih zemalja, je vrlo bezbedan.

• 4 weeks later...

Planiram da sa društvom posetim Maroko u februaru na 10 dana. Mlatio sam se sa niskobudžetnim kompanijama preko Brisela, Ajndhovena, Milana, jer pokušavamo da nađemo dobru konekciju iz Beograda da se ne bi vukli za Budimpeštu ali nešto ne ide, skroz sam se pogubio sa datumima više. Da li neko ima skorašnje iskustvo sa najboljim cenama i konekcijama do bilo kog grada u Maroku? Šta je najbrže i/ili najpovoljnije?

• 1 month later...