Jump to content

Featured Replies

Ryan air

Osijek-Frankfurt-Fes

uzmes, poklopis datume, kupis, platis, odes busom do Osijeka...

Od Fesa do Kaze imas 10-tak vozova dnevno i 20-tak buseva.

Ili jednostavno plati 500eura i vise za direktan let Beograd-Milano-Kazablanka

:hihi:

e da... napisala sam jedan hejterski post na svom blogu o Kazablanci... evo jednog kratkog dela...

Šta ono htedoh da vam ispričam... a da, rekao je jednom moj stari drugar Bogi "In Casablanca human life is cheap" dokaz sledi:

Idemo Zlobica i ja ulicom tu negdi kod autobuske stanice, tj. prelazimo ulicu, i negde na pola puta zazvoni telefon i Sloba mi dodaje telefon i kaže " ovo je verovatno neki tvoj vatreni obožavatelj" pošto je marokanska kartica bila u njegovom telefonu i ja se onako, sve trepćući okicama, javljam sa "hello" i ćaskam tu sa nekim nepoznatim obožavateljem sa CS-a kad odjednom primećujem tipa koji se ogromnom brzinom kreće prema meni. U sledećem trenutku ja grcevito stežem telefon koji on pokušava da mi otme, u drugoj ruci držim svoje već polomljene naočare a lice me neviđeno boli. Drugim rečima lik me je pošteno mlatnuo po licu, zgužvao mi naočare i oteo telefon. Sledeća scena, mada mnogi od vas koji poznaju Slobu neće poverovati u ovo ali Sloba napada tipa i otima se sa njim za telefon. Dok smo se lik i ja otimali za telefon Sloba se tu stvorio i lik nije mogao odmah da pobegne.

Ja i dalje u drugoj ruci držim svoje zgužvane naočare kojima sad fali jedno staklo pritrčavam tipu i počinjem grčevito da ga udaram gde on odjednom beži i ja već pomislila da smo izgubili bitku i vrištim na Slobu da krene za njim kad ono Sloba drži telefon u ruci.

Kupim celo staklo od naočara sa pločnika, drhtim i bespomučno se okrećem oko sebe, pokušavam da dovedem svoje naočare u početno stanje... i onda nam jebeni taksista trazi 30dirhama za vožnju koja košta 12.

Opet je Sloba uzeo stvar u svoje ruke i sprečio moj bes da iskulja na površinu.

Grin

Taksista je na kraju dobio 12 dirhama... a mogao je i batine dobiti kao smo oboje bili besni.

I onda smo razmišljali o tome šta bi bilo da je lik imao nož ili pištolj, pa kako nam se to moglo desiti i u Beogradu i bilo gde na svetu... ipak je to grad sa 4 miliona stanovnika od kojih je više od polovine siromašno do granice preživljavanja. U nekoj drugoj zemlji bi verovatno bili u većoj opasnosti da napadač ima nož ili pištolj... u Maroku retko ko ima para za tako nešto.

To je bila jedina ružna stvar koja nam se desila... sem onoga što je Zloba stalno pizdeo od raznih haslera... ali šta ćeš, ne možeš mu zameriti... još on nije video arapski svet...

:D

Ajde, bre, ne kukaj, kad znas da pises ovde po forumu, znas i da pogledas te sajtove i letove. Kad resis koje letove hoces, zamoli nekog sa foruma, uplati mu pare i uzece ti karte. Ako znas bar malo engleskog i nisi mutava, snacices se sigurno svuda po belom svetu. Ko pita, ne skita :) I nemoj da si gotovan, iscimaj se malo, potrazi sama letove, imas carobni google, ako nista drugo, dali smo ti pocetne ideje vec i koje kompanije da gledas. Pristedi malo para, idi preko Budimpeste, Temisvara, vidi usput malo sta tamo ima, svrni u Milano, pa onda lepo Maroko, videces, svidece ti se sve to! Ovde velika vecina ljudi upravo i propagira takav nacin putovanja, nemoj sad ti da se izdvajas :D

Da li je moguce da se u wizz-u cena za jedan datum od juce promenila za mnogo vise?

Hvala za entuzijazam Dragance.... :)

Aaaaaaaaaa pa obesicu se.... :death:

Jel to znaci da kada vidim jeftinu ponudu bolje odmah da rezervisem?!!! I da li je jeftinije da uzmem 2 puta  kartu u jednom smeru nego povratnu?

preko istanbula, pa cazablanka :)

jel ides i ti?? :mah:

to ti nije losa ideja.... :))) kolko te kosta?

ja 26tog..

jel ima neka preporuka za hostel u Kazablanci??!

tnx :mah:

Jako lep i cist hostel je Youth Hostel u Kazablanci

adresa: Place Ahmed el-Bidaoui 9

tel: +212/ (0)22/227677

Nalazi se na jednom trgicu na severnom ulazu u Medinu, blizu zeleznicke stanice.

placali smo po 4eura za dormitory (4 kreveta) sa uracunatim doruckom

"Marokanci", fatajte priliku, Ryanair prodaje karte za 1 evro! U septembru, iz Osijeka do Frankfurta, povratna moze da se nadje za 2 evra, a iz Frankfurta do Feza, povratna moze da se nadje za 50 i neki evro! Za oko 70 evra stici iz BGa do Maroka i vratiti se, nije lose, zar ne? Ziveo Ryanair!

Ljudi moji, citam ovo i ne mogu da se nacudim sta sve covek moze da nadje kad se malo potrudi!!! Taman kad sam pomislio da nema nade ja naleteo na ovaj Forum!Kao prvo zelim da se zavalim svima koji su pruzili tako iscrpne i veoma korisne informacije a kao drugo hteo sam da postavim jedno pitanje.

Planiram da odem u Maroko kod prijateljice ali mi nije jasno koje mi vize u stvari trebaju...odn..ako idem beograd-budimpesta-frankfurt-maroko na primer da li to znaci da mi treba viza i za maroko i za evropu tj frakfurt i budimpestu zbog presedanja ,i koja  viza u stvari mi je potrebna, da li multi shengen ili tranzitna ili vec koja!

Hvala unapred

Treba ti viza za Maroko i tranzitna sengen viza sa 2 ulaska (ne znam da li se tako zove ili trazis multi tranzitnu, recice ti vec neko sa foruma), ako nameravas i da se vratis (istim putem) :)

Treba ti viza za Maroko i tranzitna sengen viza sa 2 ulaska (ne znam da li se tako zove ili trazis multi tranzitnu, recice ti vec neko sa foruma), ako nameravas i da se vratis (istim putem) :)

ajd viza za maroko nije skupa a ta multi tranzitna? kako se to vadi?

Vadi se isto ko i redovna viza, samo u formularu stikliras da je tip vize "tranzitna". Mislim da i kosta isto, 35 evra.

pa planiram da se vratim istim putem ...mada ako kalkulacija bude manja pa nadjem jeftiniji povratak onda bi mozda i drugim nekim putem...u svakom slucaju hvala na informacijama!!!

Javicu ako ima nekih novosti    :)