Jump to content

Featured Replies

Gde ste menjali novac, ima li muvanja ili je ok po menjacnicama, gde je sigurno? Da li je kurs isti na granici, ili je bolje menjati u unutrasnjosti...

Nema nikakvih problema na menjacnicama i bankomati rade super samo se secam da menjacnice i banke rade od 12 do podne sto bi ja rekla... tj. negde do 2 popodne i onda svi zatvaraju  :?

Tako ako ostanes bez para popodne a nemas karticu za bankomat... moz da se poljubis do sutra ujtru.

Kurs je svuda isti. Kralj jako vodi racuna o monetarnoj politici.

;D

Hvala Cruela, trebalo bi da budem tamo 19-tog na proputovanju, a kad se budem vracao iz Mali-ja imacu vremena za uzivanje i razgledanje Maroka :pivoooo:serenade

• 1 month later...

i ja se slazem sa Kruelom za Kazu ;) ako ides u Marakes, sto bih ti od srca preporucila, javi ako ti treba smestaj u riadu,ostala sam u super kontaktu sa tim ljudima, i u samom su centru kod trga ;) pozz

kakvo je vreme tamo u ovo doba godine? :? sredina ili kraj februara.

Uh... pa vidim da se u Rabatu temperatura krece oko 12 stepeni vec danima a Jovan i Vlada lete tamo 9. feb a cesh cuti sa lica mesta kakvo je vreme

;D

• 4 weeks later...

Kako sam skapirao iz prethodno procitanih komentara...

najbolje je otici u Fes...ja sam planirao u Marakech...

Takodje ne znam da li da idem na bum i da se cenjkam ili da rezervishem smeshtaj...

shta mi predlazete???

Hvala...

Slobodno idi na bum...

Lep je Marrakesh ali nije vredan propustiti ostala fenomenalna mesta u Maroku zbog jednog grada koji je pun turista i najvise opisan po svim turistickim vodicima.

Jedino mozda u Marrakeshu da rezervises smestaj poshto tamo zna da bude tesno u sezoni.

A koliko je Mrakech udaljen recimo od Fesa ili nekog drugog mesta...

ja sam izabrao Marakech jer sam za njega nashao jeftinu kartu...

Ustvari svejedno mi je gde cu da idem...

To sto si ti nasao nije jeftina karta

:hihi:

Udaljen je celu noc busom ili celo popodne vozom ...  ne secam se tacno koliko smo se vozili.

Koliko vremena imas za Maroko?

Gledaj letove iz Milana za Tangier, znaju da budu dosta jetini. Pa onda lepo ides do dole do Marakesa, pa se vratis iz Marakesa za Milan. Ili napravis kruznu turu do Marakesa, pa se vratis u Fes, pa odatle letis za Milan. Ima kombinacija koliko hoces, a mislim da je nekako ona sa direktnim letom za Marakes najskuplja, bas zato sto je to turisticka destinacija.

Imaj u vidu da je u sezoni relativno skupa aviokarta, dok recimo u oktobru, novembru mozes otici tamo za 10ak evra, ponekad i za 2 centa :) Najbolje je kupiti kartu negde 2-3 meseca pre put, npr, kad u maju ili junu mesecu budu akcije za jul, avgust, tad nadji nesto sto je na popustu.

• 4 months later...

Pre svega, hvala svim forumasima na obilju informacija koje zaista mogu biti od velike pomoci da bi se organizovalo putovanje. klanj::

Ono sto me interesuje jeste sa koliko novca moze da se prodje za jedno 10-15 dana u Maroku? Pri tom, naravno, mislim na najjeftiniju varijantu koja ukljucuje low cost letove, hostele itd?

Ako uspes da kupis jeftine karte mogao bi da prodjes sa 100 evra za avio prevoz. Tamo za skroman boravak: 10 evra prenociste, 5-10 evra hrana i 5-10 evra transport dnevno. Ali sve zavisi sta planiras da radis tamo i gde da ides.

Avio prevoz ako se dobro uklopi i naletish na promocije moze da se nahvata za 50-tak eura

Ako izbegavas hostele koji su preporuceni od strane LP-a mozes poprilicno jeftino da prodjes

:D

Ovakve tvrdnje mogu ljude da dovedu u zabludu. Može da se ode i vrati iz Maroka sa kombinacijom Wizz-a i Ryan-a za 50-ak EUR, ali samo van sezone i to ako uhvatite sve četiri karte na popustu. S obzirom da ja moram da putujem u avgustu i da su mi datumi fiksirani nemam mnogo izbora i moraću, iako teška srca da dam 155 EUR za kartu Tanger-Bergamo (ostale sam već kupio) dok još više ne poskupi. Eto, verovatno ću dugo držati rekord na forumu KPS-a kao neko ko je kupio najskuplju kartu kod Ryanair-a ikada :D

Uglavnom, nemojte putovati u avgustu u Maroko ako baš ne morate (karte su bile skupe i pre dva meseca za ovaj period)

Ne znam za koji datum ti je ta karta, ali, npr imas letove Agadir-Milan (Malpensa) za ispod 100 evra kod Easyjeta u prvoj polovini avgusta. Znam da je Agadir na drugom kraju Maroka, ali, mozda mozes drugacije da se izorganizujes.

Ili Tangier-Madrid Easyjetom, pa Madrid-Milan(Bergamo) Ryanairom, opet moze da izadje manje od 150 evra, ako uklopis datume.

Veruj mi da ne može, sve sam probao. Treba mi karta za 21. avgust, iz Maroka za Milano. Tim pre što sam već kupio kartu Bergamo-Temišvar. Iz Fesa su karte već preko 200 evra, kao i iz Marakeša, a Easyjet generalno nema ispod 180 evra u tom periodu. Tačno je da je prva polovina avgusta jeftinija, ali je zato sve posle 20-og katastrofa. U principu mislio sam da možda sačekam pa da kupim kartu iz Maroka, u avgustu možda pojeftine, šta ja znam.

Da, zeznuto je, druga polovina avgusta je bas katastrofa! Sumnjam da ce neki od lowcost prevoznika spustiti cene, tako da, izvesno je da ces oboriti rekord kod Ryanaira :102: Necemo te pustiti vise na forum ;)

Moze da se nadje i za jeftinije od 100 evra. Mada ja sam tu uracunao i transport do aerodroma itd...

Ima rano ujutru polazak wizz-erom iz Temisvara za Milano Bergamo. Odatle se leti dalje za Maroko. Ili ako se ne uklapa direktno za Maroko onda moze da se uklopi sa jos jednim letom. Karte jeftine mogu da se nadju i po 10-15 evra sa svim taksama. Ima da se bira Agadir, marakesh, Fez, Nador, Tangier.

Sada je najskuplje jul i avgust pa cak i ako se kupuje unapred. Mada gledao sam ja bilo je i jeftino. Samo nisam proveravao za Tangier. Bilo je jeftino za Agadir i Marakesh i Fez ali neke druge kombinacije ryanairom ne preko Milana.

Ama čoveče, ne može da se nađe jeftina karta za drugu polovinu avgusta (kada praktično svako ko je zaposlen jedino i može negde da otputuje).

Opsesivno kontrolišem te sajtove već mesecima i cene stalno idu na gore.

Šta Temišvar, šta Wizz, pa nismo mi pali s marsa pa da ne znamo kako da tražimo jeftine letove, svašta.

Niti sam ja tolika budala pa da baš hoću da platim Rajanu 155 evra. Jednostavno, u špicu sezone nema tako jeftinih karata i to je to.