Jump to content

Featured Replies

Posted

Trenutno je u toku akcija u Nemačkoj i moguće je kupiti kartu za 9 EUR sa kojom se možete neograničeno voziti regionalnim vozovima (a važi i za javni prevoz u nekim gradovima) tokom celog meseca u kojem je karta kupljena. Primera radi, ako kupite kartu danas, 15. jula, možete se za 9 EUR voziti do kraja jula. Nakon toga, možete kupiti kartu opet u avgustu i nastaviti putovanje. Zbog ove akcije, vozovi između velikih gradova se brzo popune pa treba voditi računa i planirati put.

Možda nekome bude korisno :)

Edited by kruzok

24 minutes ago, kruzok said:

Trenutno je u toku akcija u Nemačkoj i moguće je kupiti kartu za 9 EUR sa kojom se možete neograničeno voziti regionalnim vozovima (a važi i za javni prevoz u nekim gradovima) tokom celog meseca u kojem je karta kupljena. Primera radi, ako kupite kartu danas, 15. jula, možete se za 9 EUR voziti do kraja jula. Nakon toga, možete kupiti kartu opet u avgustu i nastaviti putovanje. Zbog ove akcije, vozovi između velikih gradova se brzo popune pa treba voditi računa i planirati put.

Ja mislim da vazi za javni prevoz u svim gradovima, ali sigurno da ima pojedinih linija koje su izuzeci, kao, npr, shuttle busevi do aerodroma, eventualno neke linije koje obavljaju neki "privatni" prevoznici i slicno. Istina je da su guzve, narocito vikendom, pa sto se planiranja tice, jedino to mozda moze da se izbegne. Ostalo je po principu, dodjes na stanicu i udjes u voz, nema nekih rezervacija ili bilo cega. U svakom slucaju, sjajna prilika za putovanje Nemackom ovog leta, prakticno za dzabe.

Edited by Dragance

• Author

Ja mislim da vazi za javni prevoz u svim gradovima

Moguće, nisam se informisao o detaljima jer sam koristio ovo samo za putovanje između dva grada. Hvala!

Ostalo je po principu, dodjes na stanicu i udjes u voz, nema nekih rezervacija ili bilo cega.

Da, da, svakako, nego napomenuo sam čisto da ljudi izbegavaju gužvu jer neće biti mesta za sedenje