Jump to content

Featured Replies

Ja sam to isto cuo.Aj ako dodjes do neke nove info za multy entri ili cenu karte sheruj ,jer bi da odem do vijetnama i /ili laosa dok sam tamo

:pivoooo: ziveli

Zvao ja konzulat u Zagrebu i rekli su mi da viza kosta 20 eur,a svaki sledeci ulazak jos po 20. Maksimalno 3. Viza vazi 3 meseca od datuma izdavanja i moze se provesti na tajlandu najvise mesec dana.

Sem novca, da li traze da im pokazes kupljenu kartu ili mozda rezervaciju nekog smestaja tamo? I, da li si ih mozda pitao koliko se ceka na samo izdavanje vize? Hvala!

All foreigners who apply for Tourist Visa at the Royal Thai Embassies and the Royal Thai Consulates-General worldwide, including eligible foreigners who apply for Visa on Arrival at designated checkpoints, will be exempted from Tourist Visa fee from  11  May B.E. 2553 (2010) to 31 March B.E. 2554 (2011).  Such arrangement is for Tourist Visa only.

Izvor: www.mfa.go.th/web/12.php

Na osnovu ove odluke ja NISAM platio vizu za Tai u junu mesecu ove godine u Budimpesti.

p.s. kozulat u zagrebu je deo ambasade Tajlanda u Budimpesti.

p.s.s. moguce je dobiti i vizu sa vise ulazaka ako se iz Tajlanda ide na dan-dva u Kambodzu ili Laos.

Trazili su mi rezervaciju povratne karte,dobija se viza na licu mesta,a moze i dhlom. E sad,sto se tice ambasade u Budimpesti,neka hvala,jednom sam se sporazumevao sa madjarima,i nikad vise.

• 2 months later...

danas sam predao pasos i sliku u agenciji gea u beogradu za tajlandsku vizu

rekli su mi da je viza za jedan ulazak besplatna a njihova usluga je 30 eura

trazio sam za vise ulazaka

rekli su mi da ce pokusati ali ne garantuju (cisto sumnjam da ce i pokusati)

ali ako pokusaju moram doplatiti 20 eura za dodatni ulazak

nudili su mi na 6 meseci oko 150 eura i moraju se skupljati papiri i cekati.

cekam rezultat i javljam.

• 2 weeks later...

danas otisao po pasos u geu mada je viza bila gotova ranije

dobio vizu sa dva ulaska

nisu trazili nikakvu doplatu

viza vazi od dana predavanja 3 meseca sa dva ulaska

ja odoh 17 januara

ako ima jos nekog u tom periodu nek zove cujemo se

pozdrav

A kako ideš, tj pretpostavljam avionom ali kako i koliko? ;)

• 2 weeks later...

bg-rim-dubai-bankok

uzeo povratnu na mesec dana

ali ne moram se vratiti ni tad ako bude dobro

• 8 months later...

Malo da ozivim temu :)

Putovao bih na Tajland u oktobru, pa me zanima, da li moram da kupim povratnu kartu ili je dovoljna samo izlazna karta iz Tajlanda, bar tako pise na njihovom zvanicnom sajtu, sto znaci, da bih uzeo neku kartu Bangkok-Kuala Lumpur, recimo i sa rezervacijom Istanbul-Bangkok i sa tim isao u ambasadu za vizu.

Jos jedno pitanje. Da li izdaju vize u Sofiji. Video sam da tamo imaju pocasni konzulat i neke informacije o izdavanju viza.

http://www.thaiconsulate.bg/l-en/

Hvala unapred.

Pozdrav.

Malo da ozivim temu :)

Putovao bih na Tajland u oktobru, pa me zanima, da li moram da kupim povratnu kartu ili je dovoljna samo izlazna karta iz Tajlanda, bar tako pise na njihovom zvanicnom sajtu, sto znaci, da bih uzeo neku kartu Bangkok-Kuala Lumpur, recimo i sa rezervacijom Istanbul-Bangkok i sa tim isao u ambasadu za vizu.

Ne moras kupovati povratnu kartu, dovoljno je da imas rezervaciju karte kada vadis vizu.

Ukoliko imas plan da dva puta posetis Tajland, obrati paznju na apliciranje za vizu, jer se uvek to napomene, odnosno da li je viza sa jednim ulaskom ili vise (2,3).

Trebaju mi bar dva ulaska. Napisao sam u aplikaciji da planiram da ostanem 1-2 meseca u Tajlandu.

Da li moze u Sofiji da se izvadi viza? Da li je neko upucen u to i gde se placa 20 evra, u banci ili u ambasadi?

Hvala unapred.

• 5 months later...

Cao svima. Moze li mi neko dati obavestenje kako stoje stvari sa Tajlandskom vizom.

Naime putujem u periodu od 02.06. do 15.06. za Bangkok. Da li mi je potrebna viza (negde sam cula info da nije potrebna ukoliko ostajes ispod 15 dana). Posto sam trenutno u Cirihu, da li je moguce da je izvadim i ovde ako mi je potrebna? Hvala  :)

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Ljudi upomoc!

Danas sam zvao jednu turisticku agenciju koja je jako bezobrazna! (GEA) i trazili su mi 90 evra za vizu za tajland! Za dva ulazka! DA li j eto prihvatljiva cena?

NAsao sam karte! Povratnu katrtu za Bangkok za 611 evra! JOOJ radosti!!!!

Austrianom je karta!

Ali budimo iskreni za jedan ulazak 30evra i njihova ugradnja je 30 evra! Budimo realni! zarada 100% procenata! Pa to nema ni kad se valja dop!

Jednostavnije je da zamisliš da viza košta 60eur (što je takođe realno) i da se ne cimaš puno ;)

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2

• 3 weeks later...

Dva puta (2010, 2011) sam vadio vizu za Tajland u Zagrebu, popunjen formular i rezervacija avionske karte, i ~60 evra dva ulaza, posle na Tajlandu mozete za 1000 batha oko ~25 evra mozda malo jace sad, dobiti prakticno neogranicen broj ulazaka, to je koleginica izvadila u Chiang Maiu.

Inace u Zagrebu su bili extra ljubazni, u fazonu vi prosetajte a ja cu Vas nazvati kad Vam ovo odradim, covek je car. :)

Dva puta (2010, 2011) sam vadio vizu za Tajland u Zagrebu, popunjen formular i rezervacija avionske karte, i ~60 evra dva ulaza, posle na Tajlandu mozete za 1000 batha oko ~25 evra mozda malo jace sad, dobiti prakticno neogranicen broj ulazaka, to je koleginica izvadila u Chiang Maiu.

Inace u Zagrebu su bili extra ljubazni, u fazonu vi prosetajte a ja cu Vas nazvati kad Vam ovo odradim, covek je car. :)

i ovom prilikom puno pozdrava za MIrka iz tajlandskog konzulata u zagrebu, coveka koji je, cenim, zasluzio titulu nafinijeg, najljubaznijeg i najkul radnika po ambasadama i konzulatima

• 4 months later...

U "jungle" agenciji su rekli sledecu informaciju - poskupele vize za Thailand 1 ulazak (30dana) = 40e, 2 ulaska (30dana) = 70e i multi = 140e, ne znam da li je tacno pa ako neko ima siguran info ....?? Viziranje rade u Zagrebu.

cena vize je 1000 baht-a, za jedan ulazak..tako je svuda..... tako pise na sajtu ministarstva inostranih poslova tajlanda...

e sad, to je nekad 25 evra, a nekad 30 , prevedeno u evre...

cena za 2 ulaska je uvek bila duplo...

verovatno jungle naplacuju uslugu nosenja vize u zagreb..sto i nije puno, jer u gea tours-u uzimaju 25 evra za tu uslugu...medjutim,jungle  ne bi ipak trebalo da ti naplate toliko za double entry, jer svejedno nose pasos samo jednom

uostalom, okreni mirka u konzulat u zagrebu i pitaj koja je cena, imas telefon na ovom sajtu, odeljak o vizama ( na home page ti pise)

ali, na zvanicnom sajtu tajlanda ne pise da je viza poskupela, i garantujem da mora da bude ista cena svuda( samo zavisi od konverzije u druge valute)