Jump to content

Featured Replies

pa dobro nije to ni strasno, najbitnije je da moz' da se ostane duze  :banana:

pa naravno da moze,svasta  :LOLLL:...pa kako bi onda one stotine hiljada evropljana blejaca ostajalo tamo godinama heheh....

izadjes, na izlasku produzis zanarednih 2 meseca ( mozda 3, ako je to usvojeno), vratis se na tajland vecernjim busem, i tako ukrug heheheh....naravno, svaki put platis taj produzetak isto koliko kosta i prva viza..ko sto rece pedjalon, bilo 1000bahta prosle zime na grani, sad ne znam, nisam izlazio ovaj put..

• 1 month later...

uzgred ima i ona fora sa education visa-om, tipa 6+ meseci, jedan moj kolega je izvadio istu, u sustini ti trebaju samo PARE. :)

uzgred ima i ona fora sa education visa-om, tipa 6+ meseci, jedan moj kolega je izvadio istu, u sustini ti trebaju samo PARE. :)

da, ED viza ti je na 3+12 meseci, znaci ukupno 15, i moze da se produzava dalje na po godinu dana, imas dozvolu za 50% radnog vremena...kosta 32000bahta,u sta su ukljuceni i casovi tajlandskog.. znaci oko 800 evra...i nije losa opcija za one koji hoce da ostanu i rade na tajlandu...

jedino sto se ja ne bi zezao da ne idem na casove i ne ucim tai, jer je to sve pod pokroviteljstvom ministarstva obrazovanja, pa moze da se desi da ti banu sluzbenici , da vide sta si naucio  :LOLLL:...

medjutim, biznis viza se lako dobija, ukoliko kupis neki biznis od tajlandjanina..a u to spadaju bukvalno i tezge na ulici...bitno je samo da imaju papire....znaci mozes da kupis i biznis za 8000-10000bahta (200-300evrita), i da legalno imas dozvolu na puno radno vreme..a naravno, tim biznisom koji si kupio ne moras puno ni da se bavis hehehh..takodje, ova viza se dobija opusteno i ako se zaposlis u nekoj tajlandskoj firmi, i prijave te...mada mi se ova prva opcija cini mnogo laksom, bez mnogo cimanja..i sam si sebi gazda, mozes posle da radis gde hoces...

• 1 month later...

treba da idem na tajland u januaru, a poslom do budimpeste uskoro da li mogu sad da je izvadim, da li ce mi vaziti do januara sledece godine

treba da idem na tajland u januaru, a poslom do budimpeste uskoro da li mogu sad da je izvadim, da li ce mi vaziti do januara sledece godine

ne , moras da udjes u roku od 3 meseca od datuma izdavanja...ako uzmes na 2 ulaza, onda je taj rok 6 meseci..al ti to ponovo ne fercera...a i za 2 ulaska kosta duplo...

Zdravo ljudi,

U maju  putujem na Tajland i imam jednu nedoumicu u vezi vize.

Iz Tajlanda planiram da posetim i Laos, da li mi je zbog toga potrebna neka multi viza i jel neko ima informaciju kolika je cena?

Znam da je neka osnovna viza za Tajland 30eu, e  sad ne znam da li sa njom mogu da izadjem do Laos-a i nazad do Tajlanda....

Hvala unapred.

Zdravo ljudi,

U maju  putujem na Tajland i imam jednu nedoumicu u vezi vize.

Iz Tajlanda planiram da posetim i Laos, da li mi je zbog toga potrebna neka multi viza i jel neko ima informaciju kolika je cena?

Znam da je neka osnovna viza za Tajland 30eu, e  sad ne znam da li sa njom mogu da izadjem do Laos-a i nazad do Tajlanda....

Hvala unapred.

ljudi zasto bre  malo ne procitate topike o tajlandskoj vizi, nego odma sto na um to na drum....

znaci, novu tai vizu dobijes na granici, pre nego sto ti poniste staru, i pre nego sto predjes kod laosana na salter...ima salter uvek sa strane gde se kupuju te nove vize...prema tome, ne treba ti nikakva multi, a tamo na licu mesta je i inace jeftinija, nego u konzulatu...

Viza izvadjena preko Gea turs, 3 ulaza, 105eura viza i 20 eura usluga, sve zajedno 125eura. Viza vazi od 1februara (date of issue) do 30 aprila (enter before).

Sto je glupost vaditi vizu na 3 ulaza a vazi samo 3 meseca, sto znaci prvi ulazak 60 dana, drugi put se ode do bilo koje granice da se "overi" ulazak za novih 60 dana i kako je viza vec istekla "tj ulazak u zemlju, ne viza" onda moze samo da se produzi jos na 30 dana u imigracionom.

Covek koji sredjuje vizi na Kambodzanskoj granici, mi je rekao da neke zemlje, ali retko koje, daju vizu na 3 meseca, jer uglavnom je na 6 meseci.

Do kambodzanske granice se ode za 1900THB, ukljucen je prevoz minibusom, voda, i Kambodzanska viza, sto znaci da je poslednje cena 1900THB

Viza izvadjena preko Gea turs, 3 ulaza, 105eura viza i 20 eura usluga, sve zajedno 125eura. Viza vazi od 1februara (date of issue) do 30 aprila (enter before).

Sto je glupost vaditi vizu na 3 ulaza a vazi samo 3 meseca, sto znaci prvi ulazak 60 dana, drugi put se ode do bilo koje granice da se "overi" ulazak za novih 60 dana i kako je viza vec istekla "tj ulazak u zemlju, ne viza" onda moze samo da se produzi jos na 30 dana u imigracionom.

Covek koji sredjuje vizi na Kambodzanskoj granici, mi je rekao da neke zemlje, ali retko koje, daju vizu na 3 meseca, jer uglavnom je na 6 meseci.

Do kambodzanske granice se ode za 1900THB, ukljucen je prevoz minibusom, voda, i Kambodzanska viza, sto znaci da je poslednje cena 1900THB

malivojo tebe izgleda pocesto izvacare :)...

kambodzanska viza ne mora da se sredjuje, ona se normalno vadi na grani i kosta 20$ (tj. 600bahta), ali te agencije koje obezbedjuju prevoz od bankoka do granice se zaustave na 10 min od granice, podele vam formulare za kambodzansku vizu, i prospu pricu kako ce oni sve da srede bez da se vi cimate, za cenu od 1100-1200 (kako koja agencija), znaci duplo skuplje, i onda se neki naivni turisti useru i daju im pare, pa ih agencija lepo izvacari...a za za cist prevoz od bankoka do grane treba inace platiiti od 550-700 bahta...

naravno, i za povratak moras da platis ponovo prevoz...tako da ta tvoja solucija uopste nije jeftina..moras malo da se informises, nemoj da dozvolis da te prevaranti iz agencija izvacare ko mladog majmuna  ;)

Precesto?! U cemu to bese?  ;D

I u cemu je razlika izmedju moje i tvoje racunice?

moja je ukupno 1900THB, a tvoja je, prevoz 550-700 x2 (za dva pravca) + 600 za vizu, i koja je razlika u ceni i pojasni mi gde su me izvacarili kao mladog majmuna?  

Rekao sam da je u cenu uracunato sve, prevoz, voda, viza, nisam spominjao pojedinacne cifre, obrni okreni, tvoja ili moja varijanta, dodje na istu cenu, samo sto se po mojoj varijanti sve zavrsi, nasuprot, kao gospodin a ne kao mladi majmun!

Lepo sednes u minibus, klima, voda, ne popunjavas nikakve formulare, prodjes tajlandsku granicu, i na kambodzanskoj te saceka osoba predas pasos istoj i vratis se za sat vremena, u pasosu stoji kambodzanska viza, vratis se na Tajland, sednes u minibas i kraj

Je l' ima brze, jednostavnije i jeftinije?  Ako da, napisi pa da pocnemo da praktikujemo ono sto je najbolje   :mah:

Precesto?! U cemu to bese?  ;D

I u cemu je razlika izmedju moje i tvoje racunice?

moja je ukupno 1900THB, a tvoja je, prevoz 550-700 x2 (za dva pravca) + 600 za vizu, i koja je razlika u ceni i pojasni mi gde su me izvacarili kao mladog majmuna?  

Rekao sam da je u cenu uracunato sve, prevoz, voda, viza, nisam spominjao pojedinacne cifre, obrni okreni, tvoja ili moja varijanta, dodje na istu cenu, samo sto se po mojoj varijanti sve zavrsi, nasuprot, kao gospodin a ne kao mladi majmun!

Lepo sednes u minibus, klima, voda, ne popunjavas nikakve formulare, prodjes tajlandsku granicu, i na kambodzanskoj te saceka osoba predas pasos istoj i vratis se za sat vremena, u pasosu stoji kambodzanska viza, vratis se na Tajland, sednes u minibas i kraj

Je l' ima brze, jednostavnije i jeftinije?  Ako da, napisi pa da pocnemo da praktikujemo ono sto je najbolje   :mah:

pa sam si napisao- prevoz do kambodzanske granice..a ne i nazad...razlika bi bila u toj ceni povratka...

ali ako je i to uracunato, onda super...ispadne samo 100-200 bahta skuplje.....

u sv. slucaju, nije taj put uopste tako jeftin...jer i ako je 1900bahta, treba dodati i 1000bahta za novu tajlandku vizu..sve zajedno 100$...

i dalje mislim da je voz do laosa jeftinija opcija, i lepsi put....

Ako je organizovano neka tura, put, uvek je cena u dva pravca, ja jos nikada nisam naleteo samo na jedan  :)

Ovo varijanta je dobra, ako nemas mnogo vremena i treba sve da obavis u najkracem mogucem roku.. ako ne, potpuno se slazem sa tobom, voz i pravac Laos, sto ce i biti sledeci put...

Da ljudi imaju sve opcije, pa nek izvoli ko sta voli  :)

• 4 weeks later...

E sad znam da je svega i svacega o ovome pisano al opet ne razumijem dobro jbg  :bang: ove godine kontam ici na tajland biti nekih 7 do 10 dana i onda u vijetnam jedno 15 dana. Let bi mi bio za bangkok onda bi airasiom do hanoia, onda nazat za bangkok i kuci.Koliko ja ovo shvatam treba mi viza koja se vadi u zagrebu i kosta oko 30 eura, i onda kad budem vracao iz hanoia za tajland opet moram dat 30 eura.

i ta druga viza da li se vadi odma na aerodromu u bankaku prije odlaska iz zemlje ili kad se budem vracao

novu vizu za nazad ti daju pre nego sto napustis tajland,na bilo kom granicnom prelazu, ukoliko se vracas, naravno, u dogledno vreme...mislim da je 15 dana ok...ako je preko mesec, onda bi trebalo da vadis novu vizu u hanoju..naravno, pazi da ne prodjes carinu i izadjes u bescarinsku zonu pre nego sto uzmes novu vizu..ima poseban salter za to..

i ona kosta 1000 bahta, sto je oko 25 evra....

u sv. slucaju, uvek ti uzimaju 1000bahta za svaki novi ulazak....

• 2 months later...

Sledeci problem:

drugar putuje na Tajland pocetkom Novembra,ali je pre neki dan dao Gea-i da mu urade vizu.Oni su to odradili ali ono sto on nije znao,a oni mu nisu rekli je da  ima rok od 2 meseca za ulazak na Tajland tj.28.10 mu je krajnji rok.Inace,kada sam ja u januaru vadio vizu preko Terra travela trazili su mi detalje leta itd medjutim U Gei ga niko nije pitao kada putuje i sad se pojavio taj problem.

Rekli su mu da mora da vadi novu vizu.Oni ce,medjutim,da mu izadju u susret i ne naplate ponovo uslugu viziranja.

Da li,teoretski,postoji jos neka opcija izuzev vadjenja nove vize?

ne

to se zna, pa pisano je o tome svuda ovde..na samoj vizi ti lepo pise enter before- tog i tog datuma, koji je uvek 3 meseca od trenutka izdavanja vize...ne znam otkud sad 2 meseca??evo sad gledam svoju zadnju vizu, iz januara, i isto mi pise enter before april --

ali i da je tako, u agenciji uvek moraju da pitaju kad se putuje, bas iz tog razloga...

inace, ljudi koji su spreceni, iz bilo kakvog razloga, da izvade vizu u okviru ta 3 meseca pred put, moraju da vade vizu na 2 ulaska, i onda ti se taj period produzava na 6 meseci...i sam sam to nekoliko puta radio, jer sam bio na brodu pa nisam mogao fizicki da odem ni do jedne ambasade tajlanda, a putovao sam na tajland odma posle broda...

ali ta 2 ulaska ti, sto se cene tice, ispadnu isto kao i 2x single entry..

inace, mom drugaru se to isto desilo pre 3-4 godine, kod gee, i gea mu nije naplatila ponovno nosenje pasosa, jer je bila njihova greska...ali vizu za drugi ulaz je morao da plati...mislio sam da su se ti likovi iz gee do sad naucili o tome, al izgleda da sam pogresio  :bang:

Da li,teoretski,postoji jos neka opcija izuzev vadjenja nove vize?

Ima [teoretski], da otputuje pre 28. oktobra.

ne

to se zna, pa pisano je o tome svuda ovde..na samoj vizi ti lepo pise enter before- tog i tog datuma, koji je uvek 3 meseca od trenutka izdavanja vize...ne znam otkud sad 2 meseca??evo sad gledam svoju zadnju vizu, iz januara, i isto mi pise enter before april --

Verovatno sma najsvežija s tajlandskom vizom jer sam je izvadila pre mesec i po dana (u Kambodži) a ovde sam dve nedelje (Tajland). Kada sam u maju vadila prvi put tajlandsku vizu (ovo sadje drugi put), isto peko agencije, normalno su mi dali s rokm tri meseca, u okviru kojih mgu da ostanem 60 dana.

No, zanimljivo je što kada sam vadila drugi put,  tj. pre mesec i po,čovek me je pitao da li mi treba za mesec ili dva ili tri? Pošto sma bila uverena da se uvek dobija na tri meseca, to me je malo zbunilo.

I onda, kada su mi uradili vizu, otvorim da pogledam izbunim se u računu - izračunam dva meseca U stvari je regularno - tri - što sma shvatila kad sam ponovo prebrojala mesece i datume.  :banana:

Sve u svemu, moguće da su nešto promenili jer zašto bi me lik koji to radi stalno, nebrojenim turistima, pitao za rok?

Danas sam podigao pasos sa tajlandskom vizom i rok za ulazak je 3 meseca od dana izdavanja vize. Ne znam zasto spominjes 2 meseca kad i sam kazes da na vizi pise 28.10. - to je 3 meseca.

Da,3 meseca,to je do 28.10.,ja sam pogresno napisao,sorry...

Hvala na odgovorima

U svakom slucaju ovaj moj drugar je kriv sto se prethodno nije informisao,ali je i Gea (ocekivano) lose odradila svoj deo posla

• 3 months later...

d li je neko skoro vadio vizu za tajland u budimpesti, zvao sam njihov konzulat i ne moje cudjenje rekl mi radnica da gradjani srbije ne mogu da dobiju vize i da je nadlezan konzulat u atini :o