Jump to content

Featured Replies

meni su na mail odgovorili iz konzulata u Zagrebu da rade za sve bivse republike .Posaljete im dhl-om i pare naravno i to je to . Mi iz CG smo svugdje ko sirocici pa kako gdje idem i molimo .

Ja sam vadio u Budimpešti ali nisam dobar primer jer je moj status u EU drugačiji.

Pre je moglo da se izvadi viza u Budimpesti i za ne rezistente, ali sada više ne može.

• 1 month later...

Pozdrav, samo ukratko pitanje. Nemam vremena zaista naredna 2 dana da čitam sve topike o tai vizi (da ne objašnjavam razloge, ali verujte na reč :), pa da pitam:

U Kini smo, pa za Kinesku Novu uskoro se ukazao jedan povoljan let do Bangkoka. E sad, jel postoji šansa da se ona kupi elektronski (kao za Šri Lanku) ili da je kupiš na sletanju na aerodrom?

Sve opcije slanja u bilo koji konzulat u Kini odmah otpada jer do petka mora da konačno presečemo, kupimo karte dok ne odu u bescenje itd.

Hvala na hitnim odgovorima. Srećan Božić Srbiji uzgred.  ;)

Hvala Milane na brzom odgovoru.

Ovo postaje stvarno frustrirajuće, ja ne znam što imamo tolikih problema sa Sijamskim zemljama, niti imamo bezvizni režim za BILO KOJU od njih, niti imamo mogućnost sem za Laos i Kambodžu da kupimo na granici. Znači užas, najgori smo bre.

Miloshe, pa kupite karte odmah, a vizu reshite kroz koji dan!

Viza se lako dobija u bilo kojem konzulatu u Kini ... mi smo vadili ovde u Nanningu. Viza kosta 230 juana i gotova je za 2 dana. Ima i opcija da ti ekspresno odrade vizu za 1 dan, ali se placa vise. Takodje, ako te mrzi da se cimas do konzulata ... odi s nekim kinezom u neku od turistickih agencija, oni ce da ti zavrse vizu (da posalju pasos), naravno uz neku simbolicnu nadoknadu. Opet, i ta opcija se vise isplati, nego da gubis na poslu celu dnevnicu (ili dve) dok to zavrsis u drugom gradu!  ;)

Svako dobro!  :mah:

• 3 months later...

Pozdrav,

Planiram da idem na Tajland u Septembru i da ostanem bar nekih 6 meseci a mozda i 12+. 

Koliko sam razumeo viza sa jednim ulaskom vazi 3 meseca i na svakih mesec dana se mora produzavati u Bangoku. Od trenutka kada dobijem vizu imam 3 meseca da udjem u Tajland kad viza "pocinje".

Isto kako su ovde pisali ljudi moguce je na svakom granicnom prelazu kupiti produzetak vize od nova 2 ili 3 meseca. Sad kada ste pominjali produzetak uglavnom je to biolo prelaskom preko granice peske ( za Kambodzu) ili vozom/autobusom/peske za Laos. 

Da li se ista varijanta moze uraditi ukoliko se napusta Tajland avionom?

Neko je pominjao da vise nema ogranicenja na produzavanje vize sto znaci da ovako mogu da je produzujem u nedogled?

hvala

@ [Milan]bg pogledaj ovaj topic mislim da smo spominjali learning vizu (toboze ucis tajlandski ili engleski, u sustini das pare) i dobijes vizu na godinu dana

Hvala, 

procitao sam temu ranije.Ta opcija mi ne odgovara iz razloga sto je skupa ;) a ja svakako planiram da izlazim iz zemlje tako da ukoliko bih mogao da dobijem vizu na po 2 meseca bilo bi super.

Viza ne mora da se produzava svaki mesec u bkk. Dobijes vizu na 2 meseca, onda odes u bkk pa je produzis za jos mesec. Ili ako ti je to cim, ako si negde dalje od bkk, onda lepo predjes granicu (bilo gde i bilo kako, samo ne prema maleziji) i pre izlaska sa thai-ja dobijes vizu na nova 2 meseca...i tako u nedogled... ne brini, ovde je sve to dobro organizovano, posto ima jedno milion, bar :), stranaca koji to rade...to se zove visa run, agencije lepo organizuju taj put da izgubljeno vreme bude najmanje moguce...al eto, racunaj da jednom u 2 meseca izgubis 1 dan, i jos jedno 100 evrica racunajuci sve zajedno- put thai vizu klopu kambodzansku ( ili laosku) vizu..malo skuplje te izadje ako ides avionom u sungapur ili laos ili kambodzu ali procedura je ista...samo pici i uzivaj

Vratih se iz tog dela sveta pre neki dan i jedna stvar me je iznenadila. BIo sam planirao da kombinujem dva razlicita pasosa za razlicite zemlje, to jest da u neke ulazim sa jednim, a u druge sa drugim. Medjutim ne moze. Usao sam sa australijskim u Maleziju pa Tajland i onda od Tajlanda svi su ostali insistirali da koristim pasos sa kojim sam usao na Tajland. Ja im dam srpski, a oni odbijaju jer u srpskom nema pecata koji pokazuje da sam usao u Tajland. U burmanskoj ambasadi u Bangkoku su gledali pecat kao i pri ulasku u Laos. Bas bezveze, moras da koristis strane u pasosu koje radije ne bi.

Inace, jedna od najkorisnijih stvari za putovanje po Aziji je APEC kartica. Irelevantno za gradjane Srbije, ali cisto da pomenem, mozda nekome bude korisno. 

http://en.wikipedia.org/wiki/APEC_Business_Travel_Card

Na granicnim prelazima postoji poseban salter za APEC karticu koji je uvek prazan. Nosilac kartice se samo pojavi sa pasosem i karticom i za nekoliko sekundi zavrsava posao. Ne treba nikakva viza, nkakve provere ni cekanje. Gledacu to da nabavim.

16.jpg

Edited by noskich

• 2 weeks later...

Izgleda da je visa run na Tajlandu osudjen na propast: http://www.thephuketnews.com/immigration-boss-confirms-the-out-in-visa-run-is-dead-46240.php

PHUKET: The national commander of Thai Immigration, Lt Gen Pharnu Kerdlarpphon, has confirmed that “Out-In” visa runs are – apart from a few exceptions – a thing of the past.

Ove skenere otisaka prstiju sto pominje su vec uveli na svim aerodromima, i Tajland i Malezija.

• 2 months later...

To je bilo najavljivano godinama i vec se znalo da ce se desiti pre pucha, tako da ne mislim da je puch direktno doveo do toga.

Tajlandjani vole turiste koji dodju da isprazne novcanike, a ne `turiste` koji dolaze da ih pune.

Vrlo su osetljivi po pitanju zemlje, nekretnina i zaposlenja. U to ne daju da se dira. Odavno vec imaju listu poslova kojima je zabranjeno da se stranci bave. Stite sebe. Mislim da se ovim potezom prevashodno stite od sirotinje u okruzenju koja dolazi da zaradi iz prevashodno Burme, Kambodze i Laosa. A takodje i od neuglednih zapadnjaka koji dolaze zbog prostitucije, napijanja i slicnih stvari.

Ko zaista doprinosi ekonomiji nece i dalje imati problema da dobije duzu vizu ili cak i boravak. I dalje je sve otvoreno za zapadne penzionere koji svaki mesec dobijaju solidnu svoticu, kao i za prave ucitelje engleskog i ostale strucnjake.

jedino sto na tajlandu ima dosta ljudi koji tamo provode citavu zimu, 5 meseci, i ne rade nista ilegalno...a nisu penzioneri koji imaju mesecnu penziju vecu od 65000bahta, iliti 1550 evra...znam brdo takvih ljudi....nadam se da oni nece biti pogodjeni ovom politikom, mada, kako sad stvari stoje,  sve ce izgleda zavisiti od toga kako te imigraciono proceni, ili sluzbenik u ambasadi....realno, na tajlandu moze lepo da se prezimi sa 500 evra mesecno, i dosta ljudi je to radilo...a posto je tajland veliki, njima donose kintu i ti " siromasniji" gosti, a ne samo bogati turisti...

jedino sto na tajlandu ima dosta ljudi koji tamo provode citavu zimu, 5 meseci, i ne rade nista ilegalno...a nisu penzioneri koji imaju mesecnu penziju vecu od 65000bahta, iliti 1550 evra...znam brdo takvih ljudi....nadam se da oni nece biti pogodjeni ovom politikom, mada, kako sad stvari stoje,  sve ce izgleda zavisiti od toga kako te imigraciono proceni, ili sluzbenik u ambasadi....realno, na tajlandu moze lepo da se prezimi sa 500 evra mesecno, i dosta ljudi je to radilo...a posto je tajland veliki, njima donose kintu i ti " siromasniji" gosti, a ne samo bogati turisti...

Ne znam koliko puta za tih 5 meseci odradjuju visa run? Deluje mi malo 500 mesecno ako radis viza run svake dve nedelje.

Edited by noskich

ma nee bre..jednom rade viza run, eventualno 2-put...pa svi dodju sa vizom, ona je na 60 dana, mozes da je produzis u imigracionom na jos 30...i onda odu na visa run..niko ne dolazi na onu free visa prilikom ulaska na tai, jel ona vazi samo 30 dana...

Aha. Pa dobro, onda moze da se prodje sa tom cifrom, narocito ako boravi na jednom mestu pa se onda ugovori jeftinija cena, i ako ostaje u delu koji je manje turisticki i naravno jede u malim lokalnim restoranima, a ne u Meku i slicno.

Edited by noskich

ma bre na panganu sam ove godine iznajmio kucu za 350 evra, sa sve skuterom, svi racuni ukljuceni u cenu..unutra ful opremljeno...kuca je za 4 osobe....

a prosle god. sam iznajmljivao za 7000 ( 170 evra) bahta, za 3 osobe...mada sam sad hteo da se vise bahanalisem heheh...

ljudi uzmu kucu sa nekoliko soba, pogotovu je dobro ako ima 2-3-4 ljudi da mogu zajedno da zive, ispadne ih 50-70 evra smestaj mesecno...i to na panganu, mogu misliti koliko moze da se prodje na nekim mestima koja nisu toliko atraktivna....

naravno, ne seta se tu mnogo, put je uvek najskuplji....al svi ti ljudi su ranije uglavnom sve obisli sto su zeleli, sad se samo zabodu na jednom mestu, da prezime lol::

btw, ja stvarno ne znam coveka na tajlandu koji jede u meku, pored onakve hrane heheh...bar u krugovima u kojima se ja krecem...

secam se ,jednom su nas startovale neke mlade engleskinje turistkinje dole na ostrvima, i pitale gde su fast food restorani , posto nisu mogle da ih nadju...svi su ih samo bledo pogledali- neemaa hahahah

Edited by bam-bam

• 1 month later...

Možda je pisano u ovoj temi ali imam tako spor net (USB konekcija) da nema šanse da sve otvorim I pročitam, tako da ne zamerite.

Pitanje je sledeće: da li je bolje (lakše, brže, jednostavnije) izvaditi tajlandsku vizu (klasičnu L, turističku) u Zagrebu ili u Budimpešti?

Za Zagreb bih imla jedno pre podne, a čitala sam da može da se završi u jednom danu.U krajnjem slučaju, ako I ne stigne dok sam ja tamo, videla bih da neko drugi preuzme za mene, što bi trebalo da je moguće (u mnogim ambasadama jeste).

Za Budimpeštu nisam nasla podatak koliko se dugo čeka.

u Zagrebu tesko jer je tamo samo pocasni konzul , u Budimbesti je bila opcija za jedan dan ali kod njih se nikad nezna .

Marina Suručić Kic
Officer of consular department

Royal Thai Consulate-General Zagreb
+385/01/4830 359
www.thaiconsulate.hr
fb: Konzulat Kraljevine Tajland u Zagrebu

vrlo su ljubazni u Zagrebu , problem je sto cak i na dhl posoljco traze da isoruka bude popodne .

• 3 weeks later...

Pozdrav svima...imam jedno pitanje,procesljao sam u svim temama vezanim za Tajland ali nisam nasao,zapravo radi se o tome da li je moguce izvaditi vizu u Tajlandskoj ambasadi u  Kopenhagenu kao srpski drzavljanin,planiram da putujem za Tajland sredinom novembra a u Danskoj cu biti do kraja oktobra i bilo bi dobro ako je moguce ovde to zavrsiti.Hteo sam prvo ovde da se informisem pre nego sto stupim u kontakt sa Tajlandskom ambasadom u Kopenhagenu.

Pozdrav svima...imam jedno pitanje,procesljao sam u svim temama vezanim za Tajland ali nisam nasao,zapravo radi se o tome da li je moguce izvaditi vizu u Tajlandskoj ambasadi u  Kopenhagenu kao srpski drzavljanin,planiram da putujem za Tajland sredinom novembra a u Danskoj cu biti do kraja oktobra i bilo bi dobro ako je moguce ovde to zavrsiti.Hteo sam prvo ovde da se informisem pre nego sto stupim u kontakt sa Tajlandskom ambasadom u Kopenhagenu.

moguce je izvaditi u bilo kojoj ambasadi ili konzulatu, bez obzira ciji si drzavljanin...licno sam je vadio u 10-ak razlicitih zemalja....