Jump to content

Featured Replies

Hvala puno prijatelju :) za par dana cu ih posetiti i nadam se dobroj saradnji...hvala jos jednom i ziveli

u Zagrebu tesko jer je tamo samo pocasni konzul , u Budimbesti je bila opcija za jedan dan ali kod njih se nikad nezna .

Marina Suručić Kic

Officer of consular department

Royal Thai Consulate-General Zagreb

+385/01/4830 359

www.thaiconsulate.hr

fb: Konzulat Kraljevine Tajland u Zagrebu

vrlo su ljubazni u Zagrebu , problem je sto cak i na dhl posoljco traze da isoruka bude popodne .

Hvala na informacijama, ostaću duže u ZG, pa ću to srediti.

Pozz!

Dobri ljudi, ima li neko neku informaciju (bam-bam u prvom redu :) o tome da li i kako (uz koje muke) može da se izvadi tajlandska viza u Maleziji? Koliko se čeka, plaća, levo-desno... Thanks!

PS Koliko mi je poznato, nije uopšte moguće kupiti vizu na granici?

Edited by Tales

ne, ako ti je prva ne mozes na grani..na grani mozes samo da dobijes novu ako si izasao sa tajlanda u okolne zemlje, pa se ponovo vratio u odredjenom periodu..mislim da je mesec dana u pitanju..u okolne zemlje spada i vijetnam, i indonezija, i singapur, ne samo one sto se granice sa tajlandom...

a sto se tice malezije i vadjenja, stvarno ne znam, tamo mi je sve nekako delovalo komplikovano pa nisam hteo da se zezam mnogo ako bas ne moram...ali ako ides u vijetnam, tamo sam vadio, u hanoju, za 1 dan gotovo, od papira ti treba samo slika i neka avio karta, ne mora bas izlazna iz tajlanda, ali dokaz da se vracas tamo odakle si dosao..u tvom slucaju kina hhehehe...cijena, sitnica- 35 evra single entry :LOLLL:

Nema, ove zemlje su komplikatorske, što može jednostavno kad može komplikovano + derački. Fora je što u Šangaju postoje Malezijski i Tai konzulat, ali je fora što se tamo na vize čeka 3 dana + mora lično da apliciraš + nadam se da ne mora lično da ideš po pasoš! U tom slučaju bi trebali da idemo minimum 2, a maximum 4 puta, što je, priznaćete, apsurdno, posebno što ne živimo baš preko puta. Umesto da lepo kao ljudi ne postoje vize za nas, ili druga opcija, da se mogu pazariti na trafici (na grani), ovako mora da se šetaš po konzulatima i ambasadama. Po svemu sudeći, realna opcija će biti da se ode po jednu, malajsku, a ovu drugu vaditi u Kuala Lumpuru uz Božju pomoć. Gledao sam na sajtu Taijevaca, kažu da se vadi kao za jedan dan, sutra je preuzimaš, košta 27 eur, bilo bi super da je zaista tako. A za tu Maleziju majka da mu umre ko se nije žalio, jedno 10 ljudi mi je kukalo na njih. Definitivno neki zeznut narod ne samo prema Srbima, već i prema strancima uopšte

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

u Zagrebu tesko jer je tamo samo pocasni konzul 

Najsvežija info od jutros: u Zagrebu se dobija za 10 minuta, na licu mesta. Potrebna je samo fotka i popunjen formular, a plaća se 35 evra za jedan ulazak. Pare se daju na ruke, tako da nema ni cimanja zbog odlaska u banku.

I jedan, po meni, kuriozitet: kažu da aplicira neuporedivo više ljudi iz Srbije nego iz Hrvatske. 

Stvarno je bruka sto ne ukinu medjusobno vize sa Tajlandom. Koliko nasih tamo ide, a koliko Tajlandjana u Srbiju?  

Ne bi me zacudilo da je moja partnerka bila jedini Thai u Srbiji prosle godine. ::crazy:

• 2 weeks later...

Izvadio pre par dana vizu u Kopenhagenu bez ikakvih problema kao sto mi je i rekao drug bam-bam  :)   ,informacija za one koji se nadju u Danskoj i zele da izvade vizu za Tajland,ceka se (obavezno) tri dana na izdavanje vize,od dokumenta je potrebno jedna slika(ako uzimas samo jedan ulaz),popunjen formular,kopija pasosa,pasos i povratna karta...

• 1 month later...

Jedno brzo pitanje .... Jos ne znam kako cu uci u Tajland ... pa samim tim nemam avio kartu (mozda udjem i preko kopna) za ulazak u Tajland. Imam kartu BEG-HKG/BKK-BEG.

Pri apliciranju za vizu, dal' je bitno da imam i taj deo HKG-BKK (ali jos nisam siguran da cu bas tako odraditi, tj leteti iz HKG za BKK)? Ili je dovoljno to sto se iz BKK-a vracam nazad.

Hvala unapred,

Edited by traveleasy

Jedno brzo pitanje .... Jos ne znam kako cu uci u Tajland ... pa samim tim nemam avio kartu (mozda udjem i preko kopna) za ulazak u Tajland. Imam kartu BEG-HKG/BKK-BEG.

Pri apliciranju za vizu, dal' je bitno da imam i taj deo HKG-BKK (ali jos nisam siguran da cu bas tako odraditi, tj leteti iz HKG za BKK)? Ili je dovoljno to sto se iz BKK-a vracam nazad.

Hvala unapred,

Ja sam isao bas tom rutom, takodje sam se iz BKK se vracao za HKG pa kuci. U Teri su mi rekli da je za apliciranje bolje i taj deo puta da im posaljem, tako sam i uradio.

Tako da bih i tebi preporucio isto, za svaki slucaj.

U principu na Tajlandu, koliko sam primetio na granici, ne obracaju toliko paznje na sve to, ipak od turizma zive.

Kao sto ti napisah, za svaki slucaj im daj rutu pri apliciranju za vizu. A sto se tice ulazaka i izlazaka, njih na granici to ne zanima. Kad sam ulazio i izlazio na granici (aerodrom) nisu me ni pogledali da li sam ja na slici, samo lupe pecat. Bez brige Tajland je laganica.

milansr, ja se iz BKK-a vracam kuci, ali ne znam jos uvek kako cu uci u Tajland. Kopnom/Vazduhom/Brodom :)

nista ih ne znaima, samo im posalji bilo koju kartu round trip za jugoistocnu aziju..

u krajnjem slucaju, moze da se izvadi viza i bez ikakve karte, ja sam vadio bar 2 puta...ali sam licno bio u zagrebu i razgovarao sa mirkom..

mozes i da ga okrenes preko telefona i da mu objasnis, ako ti je frka...

ima fon na sajtu

Cao,

U Junu 2015 idem na Tajland..Planiram da provedem 4 dana u Bkk i onda 7 dana na Ko Samui. I da se u Srbiju vratim preko Bangkoka opet. Vizu planiram da vadim u Zagrebu...Koji mi tip vize treba s obzirom da vazduznim putem idem od Bangkoka do Ko Samui i nazad ?

Hvala unapred

Kakve veze ima kojim putem ideš do KohSamuia? To je ista država, normalna turistička viza.

Kada si već tamo svrati i do Koh Phangana, nećeš zažaliti.

Kako koje veze, u zadnje vreme mislim da baš nijedno pitanje ne može biti besmisleno posle mog apliciranja za maležansku vizu u Šangaju. Pita riba za povratnu kartu iz Malezije. Ja kažem mi idemo posle Malezije na Tajland KOPNOM, to je ono, gde mogu automobili da prolaze, autobusi, pa i pešaci. Traži mi ladno povratnu kartu iz Malezije avionsku! Ili neku gde ima avionom veza Malezija -Tajland!?! 

Trebali bi da idemo u tajlandski konzulat da apliciramo za vizu. Sad, njima ćemo isto tako pokazati ''polovnjak'', let iz Kine za Maleziju, pa ulazak kopnom na Tajland, pa izlazak avionom sa Tajlanda u Hong Kong. Zašto imam taj čudni osećaj da će i oni da se prave pametni?

Ma ja ću lepo da im priložim fake kartu gde ulazim na Tajland i kraj priče. Ne valja biti pošten pri apliciranju za vize, to sam naučio na XX primera tuđih i poneki svoj dosad.

Pročitah dvaput ove tvoje rečenice i ne skapirah poentu... nebitno. Bitno je da ti znaš šta si hteo reći.  :spot:

• 2 weeks later...

Thailand visa - december 2014, mesto vadidbe: Shanghai, konzulat Thai-ja.

Ako živite u Šangaju, onda je ovo piece of cake za vas, ako živite dalje, biće pomalo i noćna mora. Mora LIČNO da se dođe i aplicira. Trebate poneti jednu fotku, popunjen formular, povratne avio-karte, ja sam odneo i rezervaciju smeštaja za svaki slučaj. Cena ''sitnica'', 230 rmb, oko 30 eur.

Sledi najlepši deo: došli smo sat vremena pre otvaranja i čekali, čekali, ispostavilo se da smo mogli doći i pola sata pre otvaranja jer žive duše ne beše. Rade Kinezi, ne Tajlanđani, što je stvarno bilo čudno znajući da je to konzulat Tajlanda. Dalje, Kinezi, prostaci i nekulturni, totalno neljubazni, engleski se natuca, klasika.Na moje pitanje da li može poznanica da preuzme, odgovaraju potvrdno, da bi meni trebalo onda 5 min da objasnim kako mi nećemo biti u mogućnosti da joj predamo papire koje pokazuje pri preuzimanju pasoša (treba 4 radna dana da se završe vize). Na to će on, boli me uvo, papire MORA da ima a pasoše poštom NE ŠALJEMO! I sad smo mi u škripcu, ne znamo šta da radimo. Upućuju nas na portira zgrade (pazi što je to pouzdana varijanta) koji za uslugu traži 100 rmb (oko 1500 dinara), što je bolesno nenormalno skupo (slanje ekspresno za sledeći dan je inače jedan evro). Srećom se tu zadesi neki momak Ozi koji radi u Kini pa se sam ponudi. Strepeli smo par dana iako se dečko svaki dan javljao i stvarno je bio legenda. Na kraju neka je i njemu Bog na pomoći kao što je on nama. I tako, eto, da znate šta vas čeka sa prascima u Šangaju.

Verovatno ste pisali, ali ja prostom pretragom ne mogu da nadjem....

Dodati ulaz, moze li se dobiti u BKK-u negde i ako moze kako/gde/sta.... Pogresio sam pri popunjavanju i uzeo 1entry vizu :( Skapirao sam tek kada sam dobio vizu i visak novca nazad :)

• 6 months later...