Jump to content

Featured Replies

Da li ja treba da kontaktiram tajlandsku abasadu u Singapuru ili da se samo pojavim?

pojavi se....

Velika je razlika između vize na dolasku, izuzeća od vize i turističke viza. To su tri vrste različitih pravnih regulacija, koje se vrlo lako pobrkaju. Neupučeniji turisti ili putnici, ne retko nalete na informacije sa foruma i drugih sajtova, koje ih zbune i pogrešno shvate, što kasnije bi moglo uzrokovati problem. Iskreno ne znam zašto Tajland i Srbija nemaju ama baš nikakve diplomatske odnose, pa mi moramo da apliciramo za turističku vizu pre ulaska u zemlju. Nadam se da će se jednog dana diplomatija naše zemlje promeniti.

Velika je razlika između vize na dolasku, izuzeća od vize i turističke viza. To su tri vrste različitih pravnih regulacija, koje se vrlo lako pobrkaju. Neupučeniji turisti ili putnici, ne retko nalete na informacije sa foruma i drugih sajtova, koje ih zbune i pogrešno shvate, što kasnije bi moglo uzrokovati problem. Iskreno ne znam zašto Tajland i Srbija nemaju ama baš nikakve diplomatske odnose, pa mi moramo da apliciramo za turističku vizu pre ulaska u zemlju. Nadam se da će se jednog dana diplomatija naše zemlje promeniti.

na ovom forumu su turisti/putnici vrlo upuceni u sve tajne tai vize, posto je sve lepo objasnjeno..i svi znaju da viza treba da se izvadi u ambasadi, a takodje znaju i za visa run, koji sve nacije mogu da rade,a i to da je sad poostreno u zadnjih nekoliko godina..

poz

Edited by chivitli

• 1 month later...

Sad gledam , viza mi je na 60 dana? Single entry.

Malo me je na recepciji zbunila kaze da to nije pre videla.....

Ja planiram da produzim malo nadam se da nema razloga za brigu

Edited by BilliV

mislim da možeš produžiti na imigracionom za 30 dana, ne retko traže dokaz, košta oko 1900 THB, 

nikako ali pod nikakvim slučajem ne idi na granicu!! Srbija nema visa on arrival or exclusion of visa

Kakav je problem?

60 dana je standardna duzina vize, sem kod visa on arrival, ta viza traje 30 dana...ali mi I nemamo pravo na tu vizu.

Ako zelis da ostanes duze od 60 dana, onda moras da skoknes do imigracionog u bankoku

Edited by bam-bam

Ne mora do imigracionog u Bankoku!!!! Može u bilo kojoj provinciji gde se nalazi da ode do imigracionog, svaki okrug ima imigration office, ako je u Bankoku, što čisto sumnjam da će ostati samo u Bankoku, da ode, ali nema potrebe ako si naprimer u hai ya ili u chiang mai ili u Khonken bla bla bla, da se vračaš za Bankok

Ne mora do imigracionog u Bankoku!!!! Može u bilo kojoj provinciji gde se nalazi da ode do imigracionog, svaki okrug ima imigration office, ako je u Bankoku, što čisto sumnjam da će ostati samo u Bankoku, da ode, ali nema potrebe ako si naprimer u hai ya ili u chiang mai ili u Khonken bla bla bla, da se vračaš za Bankok

da, pogresno sam se izrazio..trebalo bi da ima imigaciono i na puketu, koliko sam shvatio, ona je tamo..

Edited by bam-bam

Nisam mislila da ostanem duze od 60 dana, vec malo duze od 30. Verovatno je bila zbunjena jer su ovde svi gosti iz UK, Australije...oni dobijuaju tu na 30 dana po dolasku..verovatno joj je zato cudno.

Hvala Vam svima na odgovorima

mnogo lep ovaj Tajland , pozz za Pipi-ja ili FiFi-ja:)

• 3 weeks later...

Otvara se konzulat tajlanda u beogradu..kao pise u sluzbenom glasniku..

Lepa vest za one hiljade gradjana srbije koji svake godine putuju na tajland..

Rekose mi ovi iz terra travel da u decembru I januaru svakodnevno nose po nekoliko stotina pasosa na viziranje u zagreb, a da je odnos srpskih I hrvatskih turista 5:1...

Vreme je bilo, svakako :)

U "Službenom glasniku" objavljeno je i rešenje Vlade o otvaranju konzulata Tajlanda u Srbiji, na čelu sa počasnim konzulom sa sedištem u Beogradu.

Evo i ovde vesti o tome :) 

OBAVIJEST:

Od 13. 11. 2015. na snazi je novi vizni režim za Tajland:

Turistička viza s DVA odnosno TRI ulaska se UKIDA, a umjesto nje je uvedena nova s neograničenim brojem ulaska. 
Vize koje izdajemo su sljedeće:

- TRANSIT VISA: 3 months, one entry 30 euro 
- TOURIST VISA: single entry- 35 euro 
multiple entry- 150 euro (visa validity:6 months)
-NON-IMMIGRANT: single entry: 60 euro
multiple entry:150 euro(visa validation: 1 year)

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Pošto imam povratnu kartu BEG-BKK, a planiram da idem i u maleziju i singapur kako mi je najbolje/najlakše/najjeftinije da izvadim vize? Da li da izvadim sa jednim ulaskom pa u Kual Lumpuru ili Singapuru izvadim za drugi ulazak? :)

OBAVIJEST:

Od 13. 11. 2015. na snazi je novi vizni režim za Tajland:

Turistička viza s DVA odnosno TRI ulaska se UKIDA, a umjesto nje je uvedena nova s neograničenim brojem ulaska. 

Vize koje izdajemo su sljedeće:

- TRANSIT VISA: 3 months, one entry 30 euro 

- TOURIST VISA: single entry- 35 euro 

multiple entry- 150 euro (visa validity:6 months)

-NON-IMMIGRANT: single entry: 60 euro

multiple entry:150 euro(visa validation: 1 year)

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Pošto imam povratnu kartu BEG-BKK, a planiram da idem i u maleziju i singapur kako mi je najbolje/najlakše/najjeftinije da izvadim vize? Da li da izvadim sa jednim ulaskom pa u Kual Lumpuru ili Singapuru izvadim za drugi ulazak? :)

Ne bih rekao da je to viza sa neograničenim brojem ulaska, ali svakao se više isplati nego single

Više bi mi se isplatilo da platim 70e za dva ulaska nego 150...

a da, to da. Mislio sam da želiš vreme da uštediš. U tom slučaju uradi još jedan entri u maleziji, ali ne znam da li će ti praviti problema na imigracionom zbog toga što ti je povratna van isteka vize. Poraspitaj se

Izvinite ako smaram sa glupim pitanjima, ali nemam iskustva sa putovanjima u sopstvenom aranzmanu :)
Cije imigraciono bi mi možda pravilo problem? Ne znam gde da se raspitam...
Moj plan je bio da budem oko 27 dana na Tajlandu, onda u Maleziji oko 16 dana, u Singapuru 5 i da hvatam let za Bangkok 2-3 dana pre leta za BG. Bezveze je da plaćam 115e za drugi ulaz...

Izvinite ako smaram sa glupim pitanjima, ali nemam iskustva sa putovanjima u sopstvenom aranzmanu :)

Cije imigraciono bi mi možda pravilo problem? Ne znam gde da se raspitam...

Moj plan je bio da budem oko 27 dana na Tajlandu, onda u Maleziji oko 16 dana, u Singapuru 5 i da hvatam let za Bangkok 2-3 dana pre leta za BG. Bezveze je da plaćam 115e za drugi ulaz...

Na osnovu ovih datuma, niko ti nece praviti problem na granici..samo uzmi drugi entry za tajland, na granici kad budes putovala za maleziju i to je to...

Ne moras da uzimas multi vizu za tajland

Hvala puno! :)

samo ne zaboravi da kad budes napustala tajland,  odes na salter , pre nego sto prodjes tajsku carinu, da ti lupe drugi entry...zavisi kako ides ( avionom ili vozom/busom) , pa se raspitaj na licu mesta gde je taj salter.....

jer u suprotnom moras da juris ponovo vizu u maleziji ili singapuru, sto bi bilo cisto gubljenje vremena....

samo ne zaboravi da kad budes napustala tajland,  odes na salter , pre nego sto prodjes tajsku carinu, da ti lupe drugi entry...zavisi kako ides ( avionom ili vozom/busom) , pa se raspitaj na licu mesta gde je taj salter.....

jer u suprotnom moras da juris ponovo vizu u maleziji ili singapuru, sto bi bilo cisto gubljenje vremena....

Dragi Bam bame ti i dalje informišeš ljude pogrešno! ne izdaje se više viza sa dva ulaska

da, da shvatila sam to iz prethodnih postova. hvala :)

Draga ivana, 

počev od novembra vize sa dva i tri ulaska se ne izdaju, postoji samo multi entry, ukoliko ne želiš tu vizu a sobzirom da Srbija nije na listi zemalja koje su izuzete od vize ili imaju pravo da apliciraju on arrival, ti bi morala da u maleziji i singapuru, ponovo konkurišeš za vizu!

Hvala na informacijama StefanDylan :)

draga ivana, stefan dylan ocito ima neki problem...

uzmes vizu za jedan entry, i onda ti na izlasku iz tajlanda lupe pecat za drugi entry, da mozes da udjes kad se budes vracala nazad na tajland...

znaci, to nije viza na 2 3 ili 50 entrija, nego viza za jedan entry, na osnovu koje ti samo lupe pecat za sledeci entry...

stefandylan ocito ne razume dobro srski jezik