Jump to content

Featured Replies

Dragi Bam bame ti i dalje informišeš ljude pogrešno! ne izdaje se više viza sa dva ulaska

molim te, skini mi se....

ili nauci srpski jezik

nigde niko nije ni pominjao vizu za 2 ili 3 entrija...

vidim da te i ljudi na facebooku na stranici serbia asean hejtuju...

zato iskuliraj malo

takodje, prekini ljudima da dajes pogresne informacije, da ne mogu da rade visa run, kad mogu...

ti sa tvojim pogresnim info-ima nagovaras  ljude koji treba da udju 2 puta u tajland, da placaju 150 evra, zar ti to nije jasno??

a mogu da plate 35 evra, i posle urade visa run i plate za to 30 evra...

to je 65, a ovako je 150...

znaci prekini vise sa tvojim dezinformacijama zbog kojih ljudi mogu da izgube velike pare.....

pre 7 dana moj drug sa srpskim pasosem je normalno uradio visa run, na granici sa kambodzom..

ja sam jutros bio u agenciji terra travel u beogradu, posto mi takodje treba 2 ulaska na tajland, i u agenciji su mi potvrdili da visa run i dalje normalno funkcionise, i da opusteno uzmem vizu za jedan ulazak, pa kad budem izlazio iz tajlanda ka kambodzi, na granicnom  prelazu poi pet uzmem pecat za 2. entry, za povratak iz kambodze na tajland...

Edited by bam-bam

Pošto ovo natezanje već traje, hajmo malo po referencama:

http://www.mfa.go.th/main/en/services/4908/15398-Issuance-of-Visa.html

TOURIST VISA
   1. REQUIREMENT

This type of visa is issued to applicants who wish to enter the Kingdom for tourism purposes .

2. DOCUMENTS REQUIRED

- Passport or travel document with validity not less than 6 months
   - Visa application form completely filled out
   - Recent( 4 x 6 cm.) photograph of the applicant
   - Evidence of travel from Thailand (air ticket paid in full)
   - Evidence of adequate finance (20,000 Baht per person and 40,000 Baht per family)
   - Consular officers reserve the rights to request additional documents as deemed necessary
   3. VISA FEE  

1,000 Baht per entry
(Visa fee may be changed without prior notice)

4. VALIDITY OF A VISA  

The validity of a visa is 3 months or 6 months.

5. PERIOD OF STAY  

Upon arrival, travellers with this type of visa will be permitted to stay in Thailand for a period of not exceeding 60 days.

6. EXTENSION OF STAY

Those who wish to stay longer or may wish to change their type of visa must file an application for permission at the Office of Immigration Bureau located on Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210, Tel 0-2141-9889 (or at http://www.immigration.go.th). The extension of stay as well as the change of certain type of visa is solely at the discretion of the Immigration officer..

7. ADDITIONAL REQUIREMENTS

Nationals of certain countries are required to apply for a visa only at the Thai Embassy or Consulate-General in their home/residence country or at the designated Thai Embassy. Therefor, travellers are adivised to contact the nearest Thai Embassy or Consulate-General to find out where they may apply for a visa to Thailand before departure.
Information on lacation and contact number of all Thai Embassies and Consulates-General is available at /web/10.php

Srbija nije pomenuta kao zemlja za koju važi bilo kakav izuzetak od izdavanja ili naplate vize:

http://www.consular.go.th/main/th/customize/62281-Summary-of-Countries-and-Territories-entitled-for.html

Dalje, po ovom članku iz avgusta eksplicitno se kaže da više nema visa run-a:

http://www.nationmultimedia.com/national/No-more-visa-runs-30238504.html

Immigration authorities will not let visa runners return after August 12

FOREIGNERS WHO do regular visa runs in order to extend their stay in Thailand have less than a month before a crackdown by the authorities to enforce immigration laws more strictly.

From August 13, people will not be able to re-enter the country, regardless of their choice of transport.

The Immigration Bureau has already instructed officials to deny entry to foreigners doing visa runs as a measure to stop the exploitation of tourist visas and visa exemptions to live or work here.

Dakle, biće da je Stefan u pravu.

Pošto ovo natezanje već traje, hajmo malo po referencama:

http://www.mfa.go.th/main/en/services/4908/15398-Issuance-of-Visa.html

Srbija nije pomenuta kao zemlja za koju važi bilo kakav izuzetak od izdavanja ili naplate vize:

http://www.consular.go.th/main/th/customize/62281-Summary-of-Countries-and-Territories-entitled-for.html

Dalje, po ovom članku iz avgusta eksplicitno se kaže da više nema visa run-a:

http://www.nationmultimedia.com/national/No-more-visa-runs-30238504.html

Dakle, biće da je Stefan u pravu.

ok...onda su mene slagali ovi iz terra travela, al ne znam sto bi im to bilo u interesu...kao i ortak iz srbije koji mi je rekao da je uradio visa run na poi pet prelazu...

ok...onda su mene slagali ovi iz terra travela, al ne znam sto bi im to bilo u interesu...kao i ortak iz srbije koji mi je rekao da je uradio visa run na poi pet prelazu...

ja vas molim nemojte da širite lažne i neproverene informacije, za nacionalnu netrpeljivost ne znam zašto admini nereaguju, 

Jedan ulazak je onaj prvi ulazak pri kojem si došao u zemlju. To nije izlazak, u trenutku kada izađeš ta viza ti se poništava i samim tim se gubi validnost, pošto je ona nosilac srpskog pasoša, ona nema pravo da udje natrag bez vize nego mora da konkuriše ponovo za vizu u najbližoj ambasadi.

Molim vas nemojte na to rekla kazala, ko zna kada je on izvadio vizu(taj tvoj prijatelj) pošto je ova novina stupila u Novembru,

svakako ne oslanjati se na forumske priče, lično pitati ili proveriti na oficijalnim sajtovima tajlandkse vladi ili ministarstva spoljašnih poslova, ( ne znam kakvi su im sajtovi ambasada)

dakle ne brkajmo pojmove kao što su

visa exemption 

visa on arrival tourist visa ( one entry) 

mutltientry tourist visa

NON immigrant visa (takozvana po forumima NON B...) pa tu imate nekoliko podtipova....

NON imm, O i A

Onda tu su 3 pojma koja se mešaju oko tajlandske vize a to su Re-entry permit, multientry, 90 days report, Extension of stay,

ne bih da prevodim neke termina na srpski ( ili bilo koji drugi jezik) spominju se po raznim forumima i jako se komešaju.

jako je opasno kada neki laik počne da opravlja ljude po forumima, nažalost to se dešava stalno i ne može se tome stati

povodom predhodnih postova,

zvao sam bkk i potvrdjeno mi je od strane prijatelja tajca koji se bavi ovim stvarima, da taj famozni zbog cijeg se imena digla tolika frka re-entry permit i dalje postoji, i da se normalno koristi...

on se dobija na period vazenja od 30 dana, znaci ukoliko bi neko zeleo da pri svom sledecem ulasku u tajland ostane krace od toga, moze da opusteno iskoristi ovu pogodnost...

nekima je vrlo bitna forma izrazavanja, ali ono sto je meni bitno je prakticnost, tj. da nesto sljaka.....

znaci, na osnovu posedovanja single entry tourist visa, sa vaznoscu od 60 dana ,  moze na odredjenim immigration checkpointsima da se izda re-entry za sledeci ulazak na tajland, sa vaznoscu od 30 dana...

koliko vidim, na listi koja postoji na sajtu, i dalje ima taj office na suvarnabhumi airport, kao i na don muang airport....za ostale kopnene checkpointe treba proveriti, ili izvaditi u bankoku, u distriktu chaeng  wattana, gde se nalazi thai immigration bureau...taj distrikt je malo dalje od centra, znaci gubi se malo vremena...al to je to, sljaka...

Edited by bam-bam

da li si siguran da na turističkoj vizi može da se dobije re entry permit? i koliko to košta?

re entry permit je mahom rezervisan za one koji su na NON B ili O vizi, takođe i oni koji imaju residence, ili biznis vizu, i te vize (sve) su bile sa single entry, jer košta 1900 a multi je 3900, i onda idu na imigraciono pre nego sto napuste Tajland da konkurišu za ponovni ulazak, jer ako to ne bi uradili onda bi im se viza u trenutku izlaska poništila ( jer im je bila samo za jedan ulaz a ne multi )

To bi trebalo proveriti konkretno da li nosioci tourističke vize ( ne visa on arrival or visa exemption) imaju pravo na tako nešto.

Ako imaju verovatno je to u okviru od 90 dana, što ne znam da li će Sanji biti dovoljno, i opšte ne shvatam kakva je pogodnost toga kada imaš turističku vizu?

Svakako mi je jasno kako to izgleda kada si na osalim vrstama viza, ali baš ovo oko turističke re entry permita ne shvatam.

pisao sam tajlandskom konzulatu u zagrebu, pitao da li i dalje postoji mogucnost da na osnovu posedovanja turisticke single entry vize, mogu da dobijem re-entry permit na granicnim prelazima, pogotovu sam se zanimao za tajland-kambodza granicni prelaz..

ovo je odgovor:

Poštovani,

Ta opcija i dalje postoji , ali uvjeti su dosta promjenjivi.

Bilo bi vam najbolje da se raspitate točno o uvjetima.

Srdačno

Maja Vitezić

Generalni konzulat Kraljevine Tajland

Gundulićeva 18/IV

ja sam to radio nekoliko puta, sa turistickom vizom za single entry dobijao taj re-entry permit, na samim granicnim prelazima tajlanda, znaci to je funkcionisalo...takodje, iz linka koji sam okacio, na blogu koji su doticni ljudi pisali, sa pocetka ove godine, takodje pise da su ovaj nacin iskoristili da odu do kambodze na jedan dan i vrate se nazad na tajland..takodje, moj prijatelj je ovo uradio pre nedelju dana, otisao u kambodzu i vratio se...

e sad, sto se tice uslova koje pominje gospodja maja, koliko se secam, da bih dobio ovaj re-entry permit, morao sam da prilozim izlaznu avio kartu sa tajlanda...znaci, da ne moze da se dobije ukoliko ne mozete da dokazete da cete napustiti tajland u tih narednih mesec dana....ja sam uvek imao povratni let iz bangkoka ka evropi, i to sam samo fotokopirao i prilozio...

treba videti sta se  promenilo ...mozda tajland moze da se napusti samo na kraci vremenski period, tipa 7 dana, a ne 20 dana...i takodje treba videti na kojim je to granicnim prelazima sve moguce dobiti re-entry, ili mozda treba vaditi samo u immigration bureau u bangkoku...

ali, ova mogucnost svakako postoji, i za tourist single entry visa holders

immigration bureau ima svoj mail za pitanja, mozda je to najbolja adresa za detaljnije uslove...

Edited by bam-bam

• 2 weeks later...

Može se dobiti re entry permit u svakom imigracionom odeljenju, ulazak mora da bude u okviru važenja vize, na žalost to večini ništa ne znači

pa dobro, znaci dosta onima koji napustaju tajland na nekoliko nedelja, i vracaju se nazad posto imaju let iz bankoka kuci..

znaci, re-entry je sad u okviru 2 meseca koliko vazi viza, a ne kao ranije da ti dodaju jos mesec dana u odnosu na trenutak kad napustis tajland?

pa dobro, znaci dosta onima koji napustaju tajland na nekoliko nedelja, i vracaju se nazad posto imaju let iz bankoka kuci..

znaci, re-entry je sad u okviru 2 meseca koliko vazi viza, a ne kao ranije da ti dodaju jos mesec dana u odnosu na trenutak kad napustis tajland?

a sada viza samo važi 2 meseca? ne znam zaboravio sam, pre tri godine sam vadio turističku i baš dugo nisam na njoj,

ali ako važi 60 dana onda samo u okviru tih 60 dana re entry permit se može izvaditi i iskoristiti 

• 4 weeks later...

Pozdrav,

Planiram put na Tajland u trajanju od 31 dana, pa me zanima ako uzmem u Zagrebu single entry vizu od 35e, da li ce ona biti dovoljna za taj period ili moram ici na onu skuplju od 150e ako se ne varam?

• 1 month later...

Evo da i ja napisem neku informaciju i kako sam prosla.

Na aerodromu nisam skontala gde se nalazi imigraciono (ima ga sigurno na oba aerodroma), tako da sam vadila re-entry u gradu. 
Otisla sam u Immigration Bureau i tamo su mi rekli kako oni ne izdaju i da moram da idem u Imigration Divison (The Government Complex Commemoiating His Majesty, Rattaprasasanapakdee building B). Rade svakim radnim danom od 8:30-16:30 i imaju neku pauzu ali se ne secam kad tacno, cini mi se od 11-12. Telefon za informacije je 021419889. 

Mora se doci licno. Potrebna je jedna slika, popunjen formular, kopija prve strane pasosa i strane gde je viza, 1000b za jedan entry. Kopiju avionske karte mi nisu ni pogledali sto ne znaci da je ne treba poneti. Na jednom spratu nize ima kopirnica gde imaju vec odstampane formulare.

Kad se udje u veliku prostoriju sa svim salterima ima tri sluzbenika koji izdaju brojeve koje pratite na oglasnoj tabli. Salteri su C od 13-15. Za maksimum 10 min se stize na red, predate u roku od minut i cekate jos nekih 10 min da vam vrate pasos. Tamo su mi rekli da moze i na granicnim prelazima da se izvadi.

Posto sam bila smestena blizu Democracy Monumenta-a isla sam busom br. 70 (17b karta) do Dhurakij Pundit University i onda sa iste te stanice sam hvatala 66. (13b karta) sa kojim sam isla do predposlednje/poslednje stanice (nisam sigurna koja je ali staje ispred samog ulaza u zgradu koja je ogromna i lepa sa kosim fasadama).

Poz :smile:

2 hours ago, Ivana2608 said:

Na granicnom prelazu Satun ne moze da se dobije re-entry :/

zato sto to nije valjda regularan granicni prelaz, tako nesto...izmedju langkawija i koh lipe...

ali moze na onom blizu hat yai-ja...tamo svi idu

• 8 months later...

Pozdrav svima, putujem U Tajland od 1. Januara do 25. Planirala sam da se prijavim za multiple entry vizu u tajlandskom konzulatu u Zagrebu preko agencije, jer sam iz Crne Gore, pa mi nije zgodno da se cimam, ali odjednom zagrebački konzulat izdaje multiple entry vize samo hrvatskim građanima.

Pošto mogu da izvadim samo single entry tourist visa da li neko zna nešto više o multiple re-entry permitima jer sam za period od 25 dana planirala dva puta da napustim Thailand- put u Mjanmar i Kambodžu.

Na nekom forumu su mi rekli da ću morati u nekoj od ove dvije zemlje da tražim vizu ponovo, dok sam na internetu našla informaciju (postoji i u linku gore) o multi re-entry koji se vadi u immigration office'u i košta 3800 TBH

Da li je neko imao iskustva sa ovim, da li znate da li je to i dalje moguće ?

4 hours ago, najna said:

Pozdrav svima, putujem U Tajland od 1. Januara do 25. Planirala sam da se prijavim za multiple entry vizu u tajlandskom konzulatu u Zagrebu preko agencije, jer sam iz Crne Gore, pa mi nije zgodno da se cimam, ali odjednom zagrebački konzulat izdaje multiple entry vize samo hrvatskim građanima.

Pošto mogu da izvadim samo single entry tourist visa da li neko zna nešto više o multiple re-entry permitima jer sam za period od 25 dana planirala dva puta da napustim Thailand- put u Mjanmar i Kambodžu.

Na nekom forumu su mi rekli da ću morati u nekoj od ove dvije zemlje da tražim vizu ponovo, dok sam na internetu našla informaciju (postoji i u linku gore) o multi re-entry koji se vadi u immigration office'u i košta 3800 TBH

Da li je neko imao iskustva sa ovim, da li znate da li je to i dalje moguće ?

pa vec smo milion puta pisali o tome, da ima re-entry permit, koji se dobija u svakom emigracionom odeljenju, ili na medjunarodnim aerodromima na tajlandu...ja sam pre 3 meseca izvadio re-entry permit na aerodromu don mueang u bankoku, pre nego sto sam otputovao za kambodzu...1000 bahta je cena, vazi 30 dana...multi re-entry, koliko se secam sa plakata iz imigracionog, nema....ali kad odes prvi put da izvadis re-entry, onda ces videti da li sledeci put treba da vadis vizu, ili ponovo mogu da ti daju novi re-entry, na tu istu vizu....bitno je da jedan sigurno ima....nas 3 je vadilo, gotovo za 10 min..

Edited by bam-bam

6 hours ago, bam-bam said:

pa vec smo milion puta pisali o tome, da ima re-entry permit, koji se dobija u svakom emigracionom odeljenju, ili na medjunarodnim aerodromima na tajlandu...ja sam pre 3 meseca izvadio re-entry permit na aerodromu don mueang u bankoku, pre nego sto sam otputovao za kambodzu...1000 bahta je cena, vazi 30 dana...multi re-entry, koliko se secam sa plakata iz imigracionog, nema....ali kad odes prvi put da izvadis re-entry, onda ces videti da li sledeci put treba da vadis vizu, ili ponovo mogu da ti daju novi re-entry, na tu istu vizu....bitno je da jedan sigurno ima....nas 3 je vadilo, gotovo za 10 min..

Pitam konkretno za multiple re-entry, procitala sam sve postove na ovom forumu na zadatu temu i vidim da svi pisu samo o single re-entry. Zato me je interesovalo da li je neko radio i da li ima iskustva jer sam vidjela na nakim sajtovima tu informaciju, kao i na immigracionom, samo nisam bas apsolutno sigurna da li je ovaj multiple entries dostupan za sve pasose i da li je ista procedura. 

http://www.immigration.go.th/nov2004/en/base.php?page=fee

Application for re-entry permit

Single entry: 1,000.- Baht

Multiple entries within remaining period of admission: 3,800.- Baht

Edited by najna

• 4 weeks later...

Provereno :smile:

Važi i za nas. Ako nećete do Zagreba,  usluga agencije je kao i pre, 10 eur,  to su svi troškovi. 

On 4.12.2016. at 2:35 PM, samsung said:

Provereno :smile:

Važi i za nas. Ako nećete do Zagreba,  usluga agencije je kao i pre, 10 eur,  to su svi troškovi. 

Koja agencija pribavlja ove vize za 10eur? moze li ime iste?