Jump to content

Featured Replies

• 4 weeks later...

Za promenu aerodruma u bangkoku (turkish to airasia) - da li je potrebna tranzitna viza?

Da li postoji razlika izmedju te tranzitne i normalne tj da li se mozda moze dobiti na aerodrumu?

Znaci da mi treba viza sa 2 ulaza za voznju preko bangk

Ukoliko su ti karte povezane, i ideš direktno na transfer zonu, naravno da ti ne treba..ako ti karte nisu povezane, tj letovi, i moraš da pređeš granicu, kako bi čekirao taj drugi  let, onda svakako da ti treba viza pošto je građanima srb potrebna viza za tajland. 

Gore je rekao da menja let, Turkish -> Air Asia, tako da sigurica treba. 

Ako putujes isti dan, imas free shuttle sa jednog aerdroma do drugog, samo im pokazi kartu.

Zna li neko od forumaša gdje može da se aplicira za tajlandsku vizu u Kini sem Šangaja? Može li u Gvandžouu ili možda preko neke agencije u Hongkongu? U Šenženu sam, pa gledam gdje mi je najbliže. I da li se isto čeka četiri radna dana?

Poz

Ako ja dobro vidim, postoji konzulat u HKG.

Royal Thai Consulate-General
Fairmont House, 8th Fl.,
8 Cotton Tree Drive,
Central, Hong Kong
Tel: 25216481

http://www.thai-consulate.org.hk/web/3015.php

Tourist Visa, Transit Visa (Basic requirements)   1. A copy of Hong Kong/Macau I.D.Card   2. A copy of main pages of a passport including the last arrival Hong Kong stamp.   3. A  valid at least 6 months passport with a clear page for a visa sticker.   4. One application forms must be completely filled out in English (CAPITAL LETTER)   5. One recent photos, 2x1.5 Inches in size, with clear face, taken within 6 months.  

6. A copy of confirmed round-trip air ticket or an itinerary.

Collection :  Next working days.  between : 9:30 a.m. - 12:30 p.m.

Edited by traveleasy

• 2 weeks later...

Pozdrav svima!

Za koliko je moguce izvaditi vizu za Tajland u Singapuru.

Ja bih letela iz Majamija za Singapur, a onda bih tu izvadila vizu za Tajland.

Druga opcija je Kambodza?

Gde  je brze?

Da li iko na ovom svetu ima odgovor na moje pitanje :)

Pozdrav svima!

Gde  je brze?

kambodzanska viza se dobija na granici ( kopnom ili aerodrom, isto je), a tajlandska se ceka 2 dana u singapuru..ne trebaju nikakvi papiri...

Pozdrav svima!

Gde  je brze?

dakle ti iz Singapura ideš u Kambodzu pa posle u Tajland?

U kambodzi se vadi preko posrednika, Mislim da u Singapuru lično, ne bi trebalo da imaš nikakvih problema ni na jednom od ta dva mesta.

U kambodzi se vadi preko posrednika, Mislim da u Singapuru lično, ne bi trebalo da imaš nikakvih problema ni na jednom od ta dva mesta.

Izvini, sta ti to znaci - preko posrednika?

Ne ja bih da idem na Puket. Ali nemam Tajlandsku vizu. Ove u Majamiju ne mogu da izvadim jer radim na  brodu I kad se iskrcam odmah moram da napustim zemlju - isti dan.

Tako da....mogu da idem prvo kuci pa odande da vadim vizu...ili da idem direktno u neku okolnu zemlju  I odatle da idem na Puket.

Vidim letovi iz Singapura za Puket su bas jeftini.

Razlog cele price je materijalne prirode- cini mi se da je tako jeftinije nego ici u Srbiju....

jos uvek istrazujem.

Jedino se plasim da se tu nesto ne iskomplikuje ne ostaje mi se u Singapuru duze od 3-4 dana.

Billi

Edited by Duya
quote fix

Ne ja bih da idem na Puket. Ali nemam Tajlandsku vizu. Ove u Majamiju ne mogu da izvadim jer radim na  brodu I kad se iskrcam odmah moram da napustim zemlju - isti dan.

Tako da....mogu da idem prvo kuci pa odande da vadim vizu...ili da idem direktno u neku okolnu zemlju  I odatle da idem na Puket.

Razlog cele price je materijalne prirode- cini mi se da je tako jeftinije nego ici u Srbiju....

jos uvek istrazujem.

Jedino se plasim da se tu nesto ne iskomplikuje ne ostaje mi se u Singapuru duze od 3-4 dana.

Billi

odgovorio sam ti..u singapuru se thai viza ceka 2 dana..vadio sam je tamo...i ja radim na brodu i imam isti problem kao ti...tako da sam se raspitao za brdo konzulata po svetu, koliko brzo moze da se izvadi thai viza...ispade da je zagreb jedan od najbrzih, jer ukoliko zamolis mirka, moze da bude gotova za pola sata :)...uglavnom je 2 dana...negde i 3...u lisabonu npr. moze od danas za sutra..

Edited by bam-bam

odgovorio sam ti..u singapuru se thai viza ceka 2 dana..vadio sam je tamo...i ja radim na brodu i imam isti problem kao ti...tako da sam se raspitao za brdo konzulata po svetu, koliko brzo moze da se izvadi thai viza...ispade da je zagreb jedan od najbrzih, jer ukoliko zamolis mirka, moze da bude gotova za pola sata :)...uglavnom je 2 dana...negde i 3...u lisabonu npr. moze od danas za sutra..

Hvala ti BamBam

A sta mislis o Kambodzi?

Za Kambodzu se vadi nagranici viza a vidim da su letovi jeftiniji za Pnom Pen nego za Singapur......

Da li znas za koliko se tamo dobija viza..............mada mi se nesto tamo ne ide ...mada hoteli deluju jeftinije nego u Singapuru....

Izvini, sta ti to znaci - preko posrednika?

U Kambodzi imaš agencije, ideš u te agencije, po tvom izboru, tamo ti oni srede. Malo je skuplja od ostalih zemalja u okruženju, ali "turistima" je ona bolja jer je kambodza jedna od retkih, ako ne i jedina zemlja, gde možeš dobiti turističku vizu sa 3 ulaska. Mislim na Aziju! Naravno u Evropi je ta praksa odavno normalna za vizu od 3 ulaza. To je praksa u Kambodzi, niko ne ide direktno u ambasadu.

jos uvek istrazujem.

Billi

Izvini, tek sada sam video tvoju poruku, tekst se sjedinio sa quote, pa ako ti je do finansija stalo. naravno da je Kambodza najjeftinija opcija. U poređenju sa Singapurom. E sada jeftinije je leteti iz Majamija u Singapur nego iz Majamija u Srbiju?

Hvala ti BamBam

A sta mislis o Kambodzi?

Za Kambodzu se vadi nagranici viza a vidim da su letovi jeftiniji za Pnom Pen nego za Singapur......

Da li znas za koliko se tamo dobija viza..............mada mi se nesto tamo ne ide ...mada hoteli deluju jeftinije nego u Singapuru....

pa evo dylan ti je objasnio...ja sam uvek u kambodzu ulazio sa tajlanda, pa tad ima opcija da ti na grani tajsko-kambodzanskoj, tajci daju novu vizu, za povratak.....tako da sam ja uvek radio tako, a nikad nisam prvu vizu vadio bas u kambodzi...

kambodza ti je svakako bolja i jeftinija`od singapura, sem ako se ne lozis na staklene zgrade i cistocu :).....a kad si vec u kambodzi, poseti angkor wat, dovoljno ti je tih 2-3 dana, dok cekas tajsku vizu....a imaces jedno super iskustvo vise....jedino se raspitaj da li tajska viza moze da se dobije iz siam reap-a, grada pored koga se nalazi angkor wat....posto je to glavno turisticko odrediste, kapiram da su to organizovali....ali ipak, proveri...javi se camalusu, on zivi u kambodzi....

Izvini, tek sada sam video tvoju poruku, tekst se sjedinio sa quote, pa ako ti je do finansija stalo. naravno da je Kambodza najjeftinija opcija. U poređenju sa Singapurom. E sada jeftinije je leteti iz Majamija u Singapur nego iz Majamija u Srbiju?

Pa kad dodjem u Srbiju onda moram da letim na Puket:D

Iz Singapura do Tajlanda je 60usd

plus u Srbiji mi treba oko 1000usd za poklone :D

Navikla sam sve oko sebe na sklupe pokone reko' da ih jednom sve preskocim :D

pa evo dylan ti je objasnio...ja sam uvek u kambodzu ulazio sa tajlanda, pa tad ima opcija da ti na grani tajsko-kambodzanskoj, tajci daju novu vizu, za povratak.....tako da sam ja uvek radio tako, a nikad nisam prvu vizu vadio bas u kambodzi...

kambodza ti je svakako bolja i jeftinija`od singapura, sem ako se ne lozis na staklene zgrade i cistocu :).....a kad si vec u kambodzi, poseti angkor wat, dovoljno ti je tih 2-3 dana, dok cekas tajsku vizu....a imaces jedno super iskustvo vise....jedino se raspitaj da li tajska viza moze da se dobije iz siam reap-a, grada pored koga se nalazi angkor wat....posto je to glavno turisticko odrediste, kapiram da su to organizovali....ali ipak, proveri...javi se camalusu, on zivi u kambodzi....

Moram da te ispravim. Tajci, tj imigracija Tajlanda, ne daje nikakve vize građanima Srbije na granici!!!!!!!!

Velika je razlika između vize na dolasku i vizu sa dozvolom od 1,2,3....ulaska!!!

Znam da Slovenci imaju pravo na tu vizu ( 30 days exemption ) ne znam sada za Hrvate, nisam siguran. To je totalno različit proces od onoga apliciranja na granici ili dobijanja exemption na granici!!! Srbi ne mogu te stvari da koriste ( mislim na osobe sa srpskim pasošem)

Da li ja treba da kontaktiram tajlandsku abasadu u Singapuru ili da se samo pojavim?

Moram da te ispravim. Tajci, tj imigracija Tajlanda, ne daje nikakve vize građanima Srbije na granici!!!!!!!!

Velika je razlika između vize na dolasku i vizu sa dozvolom od 1,2,3....ulaska!!!

mozda se nisam dobro izrazio...ukoliko predhodno  imas vec izdatu vizu na jedan ulazak, pa izadjes sa tajlanda, npr. u kambodzu,maleziju itd.  pre izlaska , na posebnom salteru, migrantska sluzba ti izdaje dozvolu za novi ulazak..znaci migrantska sluzba ne daje novu vizu, samo ti daje novi ulazak na vec postojecu...