Jump to content

Featured Replies

Posted

Narode slusaj 'vamo, interesuje me kako najlakse i najjeftinije stici iz Nisa do Skopja? da li u Skopju priznaju ETC, EURO26 i druge kartice sa popustima? Sta preporucujee da se vidi u Skopju? Ma reci te jednostavno sve sto znate treba mi u sto kracem roku. :kamp:

Najlakše, a i najjeftinije ćeš stići ako stopiraš., i to ti je moj savet; dok se iscimas sa svim vozovima,.beži bree..

Probala ja i vozom i "prstom"!! Još na granici ko zna koliko se može zadržati voz (tipa, pre 2 godine kada sam vozom, zadržavao se na granici neka 3-4 sata).. A stopom za čas, sam pređeš granicu i teraj dalje,.a još i to što je iz Niša DA PLJUNEŠ do Skopja,.

Ali ako hoćeš i vozom,.što se tiče tih kartica,. hm..tada kada sam to išla priznali su mi ETC (EURO26=ništa), nekih 20-30% (ne znam tačno), ja sam kupovala kartu do granice (sa onim popustom od 50%), a od granice posebno,.priznali su mi u vozu tu karticu (ko će da mi da da jurim tamo po šinama okolo granice (što sam ja i radila, pa su me ovi na stanici bledo gledali dok sam jurila po mraku i rekli da na toj stanici ni ne izdaju karte)(mis'im..))..

Ali stop brajko,..stigneš dok trepneš,..

E da,. ja sam u Skopju malo se nešto zadržavala, više tranzitno,.pa ni ne znam da ti kažem ništa specijalno,.ALI,..ali,.

ALI,. ..naleteli smo saputnik i ja na STRAVA neki restoran,. titovski, "KOD MARŠALA" ...eee,..to vredi da se vidi,.stvarno,.i što se tiče klope i što se tiče ambijenta.. (konobari su obučeni kao pioniri,.ima puno knjiga iz tog doba,.sve je u bojama plave, crvene i bele,. hrana...OPA,..a meni je tek, kako su nazvali svu tu klopu - - - - -SVE,.SVE je u Titovom fazonu!!!!),..

još samo kad bih znala u kojoj je ulici bilo bi dobro,.pošto nas je nos i prazan stomak vodio,..ali pretpostavljam da ljudi tamo znaju za to mesto,.a možda i na netu može da se pročačka... E, da,.i cene su bile super (zato i sedosmo tu, između ostalog..).

Ko voli Jugoslaviju :-)))) mora to videti..

(još se samo nadam da to mesto nije isparilo i da još postoji,. to ono pre 2 godine kad sam bila,.prošlog leta nisam stigla da ga obiđem)

Ja sam ranije isao busom, pre 4-5 godina. Fudeks je imao liniju, nalaze se u Balkanskoj, na uglu sa Gavrila Principa i Admirala Geprata. Davali su popust 20% samo na ETC karticu, tako da je to tad bilo isto, mozda cak i malo jeftinije od voza, nesto oko 20-25 evra. A stigne se dosta brzo, za malo jace od 6 sati. Polazili su oko 4 popodne. Imas i sa Lastine stanice polazak, prevoznik je Mlaz Bogdanci, ali ne znam kakve su im cene. Hteo sam da ti dam Fudeksov sajt, ali im nesto ne radi. Najbolje prosetaj donde pa vidi na licu mesta, ako su jos tamo.

Koliko se secam, ranije je jednom dnevno isao bus "Galeb - Ohrid" oko 22h na relaciji Beograd - Ohrid. Prolazi kroz Skoplje, naravno.

Bio je takodje i polazak prevoznika "Vakchare", iz Struge, u neko slicno vecernje vreme. Kada sam isao za Tetovo, to je bila ubedljivo najpovoljnija tarifa nekog autobuskog prevoznika ka Makedoniji. Na sajtu beogradske autobuske stanice mozes proveriti tacno vreme polaska po kompanijama koje vrse prevoz, ka odredjenim gradovima. Na zalost, bez istaknute cene - za to moras da pozoves samu stanicu telefonom.

www.bas.rs    ili

www.bas.co.rs

joj, taj "galeb" ide nesto dugo i rekose mi da je rasklimatan. ja sam fudeksom oko pola 5 popodne i povratna karta je bila oko 30e, sto i nije mnogo za autobus. stigao je u skoplje oko pola 10 ili 10. mada, navijam za stopiranje :) samo se pazi kod nisa na naplatnoj rampi, vole da naplacuju kazne ako ih ne pitas za dozvolu. :)

Covek je pitao iz NISA do Skopje, ne iz Beograda!!!

Fudex kao sto znam ne vozi iz Nisa, samo iz Beograda i ne staje u Nis.

Mislim da ti je najbolje Nis Expres, iako staje svugda. Voz mislim da nije jeftiniji (ako jest, ondak uzmi voz).

U vezi Skopja bilo je pre neko vreme (mesec dana) jedna tema, potrazi je!!!

:pivoooo:

Znam da je pitao za put iz Nisa. Zato sam i rekao za "Galeb". Oni svra'aju na nisku glavnu autobusku stanicu.

Ako ti nešto znači, ja mogu da ti pozajmim plan grada.

Pa mi pošalji nazad busom ako nisi iz BG.

• Author

Zahvaljujem se svima koji su odvojili vreme da nesto napisu. Kartu sam nasao, krecem nocas VOZOM i kosta me karta 1500(povratna).  :kamp:

Planiram i ja na par dana do Skopja, doduse polazna tacka Beograd. Prevoz Fudex-om. Smestaj ili HostelHostel ili Art Hostel...Neki predlog sta obici pored vec navedenog ? Eventualno neki wellness/spa centar ?

Prvo jedan info o Fudex-u.

To je najbolja kompanija na Balkanu, for sure. Cak se moze meriti sa Turke (ok, busevi nisu tako novi kao Turski). Daju kafu, sok, cak i mini preklopljene pice (pancerote) na relaciju Sk-Beo (i to vruce).

Mislim da je Art Hostel bolja opcija od HostelHostel.

Wellness/spa centar?????? Nikad nisam pomislio na to, ne mogu pomoci.

Pretender, jedan predlog koj mozes probati!

Mozda se mozes popeti na saat kulu!!!

Pitaj imama u dzamiji Sultan Murat (to je ona odma do saat kule). Za malu naknadu (100-200 den) mislim da ce prihvatiti, plus mozes dobiti i neka prica o dzamiji.

• Author

Za preporuciti nemam nista drugo osim da ako ti se ne zuri, za Skoplje ides vozom. Imas direktnu liniju Beograd Solun koja prolazi tj. staje u Skoplje. Ekipa i ja smo koristili tu liniju. :kamp: