Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko išao na krstarenje Nilom i u Kairo u aprilu? Pročitala sam, naime, da su u aprilu u Egiptu česte peščane oluje (da li je to tačno), pa me zanima da li je pametno obilaziti Egipat u tom periodu, odnosno u kojem periodu godine je klima najprijatnija za obilaske i krstarenje Nilom? Hvala unapred.

Pa ja sam bila u pustinji u sred avgusta i malkice je duvao vetar ali nisam videla pescanu oluju.

Ako budesh cekala vreme bez pescanih oluja (ko god da ti je napuno glavu sa tim) nikad necesh otici.

Definitvno je u aprilu najprijatnija klima za tako nesto, leto je pakleno, zime na reci znaju da budu hladne, u septembru je Ramadan...

spakuj se i ne pitaj mnogo

;D

by the way, ti idesh na krstarenje Nilom, kakve veze imaju pescane oluje sa tim? A volela bi da vidim pescanu oluju u Kairu... to bi bio dozivljaj...  :hihi:

Hello!

Ja sam bila u junu i bilo je prevruce, tako da savjetujem april ili oktobar kada su temperature malo umjerenije.... Za oluje ne znam, vjetra je bilo ali nista strasno... Taman fino da malo ublazi vrucinu... I da ne osjetis da si izgorila :)

Davnih godina, prijateljica moje majke je doživela peščanu oluju na krstarenju Nilom.

Po njenim rečima, bilo je SPEKTAKULARNO.

sjebacete fotoaparate ako budete slikali pescanu oluju.sitan pesak ulece u "zglob" sociva i aparat je neupotrebliv.Cesto se to desava, tako da treba biti pazljiv.

Peščana oluja? To mora da je doživljaj! Jel neko imao priliku?

Ја доживео у Јордану, на путу од Петре ка Аману.

Био сам у "херметички затвореном" бусу тако да

последица по здравље није било.

Највише подсећа на нашу густу маглу.

Видљивост 20м, мајстор вози 30 на сат.

Трајало око пола сата. Екстра доживљај.

Ja koliko sam cuo ( a vrlo je moguce da sam lose cuo) sezona u Egiptu je sto se vremena tice idealna od oktobra do aprila. Moja sestra je bila avgustu i kaze da je vrelo ali ne i nepodnosljivo. Smetalo joj je doduse sto nije mogla da nadje hladnu vodu, iz slavina ide nesto oko 40 stepeni.....pomaze samo kofa leda za u kadu.........Mada ako planiras krstarenje verovatno je Kontiki u pitanju i mozes prosto njih da pitas.....

• 2 weeks later...

Pa ljudi pa odakle vam ideja da je zanimljivo da se dozivi pescana oluja :shockkk: Ja radim u Iraq - Baghdad i peschane oluje su tu svkaodnevnica i to je pravi uzas, nista se nevidi preko danu je sve zuto/narandzasto i nista se ne vidi, i to je toliko sitan pesak kao puder koji kad se digne u vazduhu nespusta se satima/danima. Prvi put sam pomislio da se nalazim na drugu planetu koliko je sve bilo narandzasto i nisto se nije videlo, takodje nije moguce biti izolovan od te prasine zato sto ulazi svuda po sobe gde zivimo gde radimo ma svuda jeeee  :bag: Al nije opasna i strasna, posto pusim prinudjen sam i na oluju da izadjemn napolje da pijem kafu i ispushim cigaru  :psuje: A za Egipat neznam kad im je sezona peschanih oluja ali nista strasno preziveces  ;D

e sad i ja da presjecem sa jednim pitanjem

Planiram u Egipat ali jos ni sama neznam kako,sve gledam neke aranzmane i izadje neka varijanta jeftinija naravno ooko 550e kairo i hurgada,12dana ,hotel x polupansion,e sad nemam predstave koliko bi me ovaj put i sve izaslo i u privatnom arazmanu .Mislila sam ici oko 20.4. pa rekoh da pitam vas koji ste sigurno bili u nekoj backpaker varijanti.Ja jednostavno neznam odakle da krenem,tj.let pa nadalje ,iako nisam pobornik turistickih arazmana ali evo sta vi kazete???