Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li zna neko kako doci do Maldiva sa Sri Lanke, ili bar nekog drugog mesta, a potom otici na Sri Lanku?

Iskustva?

Ne mogu na netu da nadjem nijednu aviokompaniju, a cuo sam da iz Colomba ima privatni avion koji leti do Maldiva.

Zanima me Gan International Airport na Maldivima, odnosno grad Malé.

:kamp:

A sto ne bi otisao na Lakshadweep ostrva.... Meni je to mnogo bolja, JEFTINIJA i ljepsa solucija nego fensi Maldivi....

Iz drzave Kerala mozes brodom ili avionom veoma povoljno  :kamp:

A Srilankan Airlines? Gledao? Ja sad ukucah napamet neki datum u maju 2009 i za liniju Colombo-Male je izasla cena od oko 180 evra za povratnu kartu sa svim taksama...

Za sve prijatelje koji su se interesovali za odlazak do Maldiva sa Sri Lanke: Cena povratne karte je oko 200 evra. Leti se Emiratima. Pogledajte njihov sajt www.emirates.com

Mihin Lanka trenutno ne leti nigde, imaju nekih problema u kompaniji pa su trenutno van funkcije. Nadamo se da ce uskoro ponovo poceti da lete....

U subotu idem do Maldiva, pa cu kada se vratim, ovde ostaviti konkretne informacije sta i kako....

Wink

Emirati lete izmedju Kolomba i Malea (samo ne znam u kom smeru).

A sto se Laksadweepa tice, i mene interesuje, ali cuo sam da treba neka posebna dozvola.

A jos vise me interesuje arhipelag Chiagos (Teritorija Britanskog Indijskog Okeana). Iako tamo nema ni t od turizma.

A sto ne bi otisao na Lakshadweep ostrva.... Meni je to mnogo bolja, JEFTINIJA i ljepsa solucija nego fensi Maldivi....

Iz drzave Kerala mozes brodom ili avionom veoma povoljno  :kamp:

Na wikitravel-u pise da su potrebna neka posebna dokumenta da se dodje do Lakshadweep ostrva. Jel mozes da mi kazes nesto vise o tome?

Iz drzave Kerala mozes brodom ili avionom veoma povoljno :kamp:

Na wikitravel-u pise da su potrebna neka posebna dokumenta da se dodje do Lakshadweep ostrva. Jel mozes da mi kazes nesto vise o tome?

E ovako za pocetak...

1. kao stranac mozes samo da boravis na ostrvima Bangaram, Kadmat i Agatti

2. dozvolu za boravak mozes da dobijes direktno u Asocijaciji za prirodu, turizam i sport (SPORTS) u Kočiju ili Delhiju ili indirektno ako bukiras neki paket aranzman na ostrvima

3. sto se tice prevoza mozes da biras avion, brod ili helikopter

4. na ostrvima se iskljucivo razvija eko turizam na bazi odrzivog razvoja i veoma su strogi u slucaju narusavanja takvog eko-sistema (npr ako te uhvate da cupas korale slijedi novcana ili zatvorska kazna...)

5. alkohol je zabranjen na svim ostrvima sem na Bangaramu (97% muslimani)

E sad ako te nesto vise zanima imas na:

http://lakshadweep.nic.in/depts/revenue/entry_permits.htm

http://lakshadweeptourism.nic.in/Web1.htm

Sto se tice odlaska na Lakadivska ostrva, postoji brod koji svaki treci dan polazi iz Kocija, cena povratne karte je oko 70 evra. Dozvolu nije tesko dobiti, povratna karta je ustvari dozvola za ulazak. Smestaj na ostrvima je skup, ima samo par hotela, nema privatnog smestaja, kampova, guest housa i slicno. Osim prelepih plaza i mora prepunog ajkula nema nista posebno da se vidi. I mora da se vodi racuna sta se fotografise, iako nije zvanicno zabranjeno, moze doci do manjih roblema (zavisi od simpaticnosti lokalnom stanovnistvu). Hrana je takodje skupa, narocito morski plodovi. Obrok je oko 15 evra sto je i za tamosnje uslove preskupo.

Sto se tice Maldiva povratna karta iz Kocija je 100 evra, hotel u glavnom gradu moze da se nadje za 30 evra nocenje. Inace brojne agencije duz zapadne obale Indije nude  paket aranzmane za odlazak na Maldive. Cene se krecu od 180 evra za trodnevni boravak pa navise.

Indijcji su mi preporucili da odem na Andamanska i Nikobarska ostrva koja su po njima lepsa i jeftinija. Povratna avionska karta je oko 100 evra, a smestaj oko 5 evra, ostale cene su i za nase pojmove jeftine.

Indijcji su mi preporucili da odem na Andamanska i Nikobarska ostrva koja su po njima lepsa i jeftinija.

To su i meni rekli kada sam se raspitivao o Lakadivima.

• 2 weeks later...
  • Author

Nasao sam smeštaj na Maldivima, :kamp: kod nekog iz Scout Association.

Isplati se članstvo u raznim organizacijama i klubovima. :)

Kada ti kakav stranac pokaze skautski znak, odgovori mu istim i pruzi mu levu ruku.

Ako ti pokaze značku ili da bilo kakav dokaz više da je skaut, prihvati ga kao brata, i pomozi mu koliko god mozes više.

(Za one koje zanima, Scouts (Izviđači) su nesto slično Mladim Istrazivačima, stim da za volontiranje preko Scout pokreta ne treba da se plaća bilo kakva naknada, i postoji mogućnost refundiranja min. 50% karte, a negde daju i dzeparac itd.

:kamp::dance:

• 1 month later...

Na zalost, Mihin Lanka vise ne leti ka Maldivima..  :cryy:

Ostaju jedino Emirati ili Srilankan, a to ti je isto jer su Emirati kupili dobar deo Srilankana..

www.srilankan.aero

www.mihinlanka.com