Jump to content

Featured Replies

• 10 months later...

Uh, videla sam ovo i prosle godine, i sad me opet bacas na muke  :roll:

Za koji program bi se ti prijavila, za 6 ili 12 meseci? Da li ja to dobro vidim da je rok za prijavu ove godine dosta ranije, do kraja februara?

• Author

Da, ali sada imamo ceo mesec da pokupimo papire, prosli put smo imale samo nedelju dana, zato smo i odustale ako se secas...

pa ja kad odem, ja sam otisla... godinu dana

;D

Zvao sam sada ambasadu i rekose mi da je rok do sledeceg petka.

Da li znate koliko kosta prevod ili overa, kako god, kod suskog vestaka za lekarsko uverenje i za diplomu?

I ja nisam mogao  da nadjem - jel je obezbedjen smestaj?

A sve sam to mogao da pitam u ambasadi ali avaj!

Inace i ja sam se bas nalozio da idem! hvala za link!

• Author

O divno... opet imamo samo nedelju dana za papire...

Mislim da su mi prosle godine rekli da je obezbedjen smestaj u studentskim domovima

Prevod i overa su oko 1000 dinara po papiru, mozda i malkice manje, ali tako racunaj.

Diploma + lekarski = min 5 papira

:cryy: nazalost, sto se mene tice, nema sanse ni ove godine... nije se poklopilo sve sto treba...

Nadam se da cete vi da zbrisete, a onda da vam sledim tragove sledece godine  flowers::

To su prijavljeni ,islim, zvao sam ponovo ambasadu i rece mi zena da primaju oko 650 ljudi.

I rekla mi je jos da smestaj nije obezbedjen ali da je jako jeftin (ne rece koliko).

O divno... opet imamo samo nedelju dana za papire...

Mislim da su mi prosle godine rekli da je obezbedjen smestaj u studentskim domovima

Prevod i overa su oko 1000 dinara po papiru, mozda i malkice manje, ali tako racunaj.

Diploma + lekarski = min 5 papira

jel mora biti zavrsen fakultet ili mogu i studenti da se prijave
  • Author

Na sajtu ima spisak prijavljenih za ovu godinu i spisak primljenih od prosle godine pa sam ja pronasla na face-u momka koji je trenutno tamo pa mi je odgovorio na sva moja pitanja i podpitanja.

Te pare koje dobija za stipendiju su mu dovoljne za smestaj i da iznajmljuje motorcic, za ostalo se snalazi. Nije ti dozvoljeno da radis legalno ali nije zabranjeno da radis "volonterski".

Ne moras biti student da bi se prijavio, morash da budes tamo u avgustu kako bi se upisao na fakultet kod njih.

Ja sam papire skupila i palim danas u ambasadu na prijavu.

Ja sam se najavila u ambasadi da me cekaju za papire inace rekli su mi da vec kasne sa slanjem papira i da pozurim.

;D

ja se jos premisljam,procitao sam uslove u aplikaciji i malo mi je glupa 6 stavka da tokom boravka tamo nemas pravo da napustis indoneziju tokom akademske godine,ja mislio da malo zujim po okolnim zemljama :(

• Author

Od onolike Indonezije nema potrebe da ti ta stavka kvari raspolozenje. Posle studija mozes da se svrckas gde god po tom delu sveta ali cinjenica je da je Indonezija toliko velika i toliko ostrva treba videti da ti otprilike ni godinu dana nece biti dovoljno...

Kako god... vec si zakasnio sa prijavom... ali takve stvari me uopste ne zabrinjavaju ...da je u pitanju San Marino ili tako neka "pretrcim za 3 dana" zemlja onda bi se zabrinula

;D

Od onolike Indonezije nema potrebe da ti ta stavka kvari raspolozenje. Posle studija mozes da se svrckas gde god po tom delu sveta ali cinjenica je da je Indonezija toliko velika i toliko ostrva treba videti da ti otprilike ni godinu dana nece biti dovoljno...

Kako god... vec si zakasnio sa prijavom... ali takve stvari me uopste ne zabrinjavaju ...da je u pitanju San Marino ili tako neka "pretrcim za 3 dana" zemlja onda bi se zabrinula

;D

pa zar nije do petka prijava?
  • Author

Mislim da sam negde napisala da je prijava samo do utorka i da su mi u petak rekli da pozurim s obzirom da vec kasne... ups... nisam navela dan.

Nazovi ambasadu pa se raspitaj. Mi u petak vec imamo razgovor sa Ataseom sto otprilike znaci da su papiri otisli.

Mislim da sam negde napisala da je prijava samo do utorka i da su mi u petak rekli da pozurim s obzirom da vec kasne... ups... nisam navela dan.

Nazovi ambasadu pa se raspitaj. Mi u petak vec imamo razgovor sa Ataseom sto otprilike znaci da su papiri otisli.

kako su prosli razgovori sa indonezanima u ambasadi,jel su vam na razgovoru rekli ko je primljen ili ce naknadnio saopstiti,koliko je ljudi iz srbije bilo?

• 2 weeks later...
  • Author

Rekli su mi da treba da nadjem profesora koji ce napise preporuku za mene, sto sam i uradila, posto mi to povecava sanse da dobijem stipendiju i s ozbirom da sam odlucila da se bacim na master studije tamo dobila sam i preporuku za najbolji faks u mojoj struci.

Znacemo ko je primljen sredinom aprilla.

;D

• 1 month later...

Sjajno!!  :spot:

Kad putujes? Na godinu dana?

Ajde pa da te sledim dogodine  ;D

I GOT IT!!!!

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

;D ;D ;D ;D ;D

trud se isplatio,jel znas vec sad u kom gradu ces biti,i jel ides 6 ili 12 meseci?

Bio sam baš u Surabaji dve nedelje, nekada davno. Grad nije nešto posebno interesantan, ali je pogodan kao baza za mnoge dnevne i višednevne izlete. Mislim da mi tamo još uvek živi stara pen-friendica, pa eto da za početak imaš nekog "svog" tamo ;D

U svakom slučaju ti prilično zavidim :P