Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav ljudi. Znam da verovatno postoji slicna tema, ali javljam se iz Sirije, a internet je toliko los da sam jedva otvorila forum, ne smem ni da pokusam da ceprkam po istom. Dakle, imam vizu na 15 dana, a zelim da ostanem duze.. Kako mogu da je produzim i koliko to kosta? Da li moram da idem u Damask ili mogu to da ucinim u Alepu? Zelim da cujem iskustva iz prve ruke. Hvala unapred.

U Alepu je procedura ista, pitaj u hotelu gde je taj odsek za vize pa idi tamo. U Alepu je procedura jednostavnija i mnogo je manja guzva nego u Damasku

• Author

Hvala vam ljudi!!!  ::arabia: ::arabia: ::arabia:

Jeste viza na 3 meseca, ali duration of stay je 15 dana..

• 2 weeks later...
  • Author

Bila sam da produžim vizu, i rekli su mi da ne treba da se produži, da čak ni registracija nije potreba, opušteno mogu ostati mesec dana iako piše da je dozvoljeni boravak 15 dana. Nikakvu potvrdu mi nisu dali, ništa. Tako je i bilo, ostala sam, i na granici nije bilo nikakvih problema, samo sam platila 500 SP i sve ok.  ::arabia:

Izgleda da to sa max. ostankom od 15 dana ipak nije tačno :) Meni u sirijskoj vizi od pre dve godine piše "duration of stay: 15 days" ali na pečatu lupljenom preko nje piše "to contact the public security department within 15 days from arrival" :)

ne pričaj da si ti još uvek u Siriji....... lepo ja kažem udala si se tamo;) pozdravi Anasa;)

• Author

Haha, nisam se udala, al' zamalo, ništa nije isključeno :-D  ;-)  Vratila sam se pre 2 dana, nažalost. Čućemo se da ti pričam kako je bilo :-)

@Lazar: I na mojoj vizi postoji pečat "to contact the public security department within 15 days from arrival" , ali kao što iskusih nema potebe za tim  :)

Moj prijatej iz Rusije ostao 6 meseci u Siriji, skoro se vratio i sve je bilo bez ikakvih problema.

Vizu dobio u Moskvi a tamo daju vizu tipa vazenje tri meseca sa boravkom od mesec dana.

To sam i licno proverio samo trazili su mi 40$ za vizu.

Taj moj prijatelj je isto hteo da se registruje posle 15 dana rekli su mu da ne treba.

Onda je pitao za duzi ostanak od nekoliko meseci i rekli su mu da nema nikakvih problema da ostane 6 meseci.

Samo bi trebao da u toku tih nekoliko meseci 2-3 puta napusti Siriju i vrati se da bi mu lupili pecat. Tako je otisao u 3 puta u Jordan na po dan-dva, vratio se i sve je bilo kako treba. Imao je multi vizu.

Za boravak duzi od 6 meseci mora da dobije kao neku boravisnu dozvolu.

Sa druge strane jedan Englez mi je kazao da je on isao da se registruje posle isteka 15 dana i registrovali su ga sa napomenom da moze da boravi najvise mesec dana.

Izgleda da u Siriji imaju propise koji vaze selektivno, bitno je da nama sleduju povlastice. :mah:

@ slezena : jao i ja sam umesto 15 dana, ostao 3 nedelje, s tim što sam se ja vratio avionom iz Amana, nešto me mrzelo da idem natrag opet vozom, pošto sam bio u Akabi.... Malo mi je bilo daleko još dodatnih ko zna koliko kilometara, 300 do amana, pa toliko do Damaska, pa još koliko do Alepa.... ovako mi bilo lakše;)

• 1 month later...

Bila sam da produžim vizu, i rekli su mi da ne treba da se produži, da čak ni registracija nije potreba, opušteno mogu ostati mesec dana iako piše da je dozvoljeni boravak 15 dana. Nikakvu potvrdu mi nisu dali, ništa. Tako je i bilo, ostala sam, i na granici nije bilo nikakvih problema, samo sam platila 500 SP i sve ok.  ::arabia:

Evo me u Damasku i imam apsolutno identican scenario kao ti. U postu vidim da to nije bilo davno, pa ako mozes samo malo detaljnije, da znam ako zaista nije potrebno da produzavam vizu. Hvala unapred i pozdrav iz magicnog Damaska.

• Author

Zaista nije potrebno produžavanje za boravak do mesec dana (nema veze što na vizi piše drugačije), tek ako želiš da ostaneš duže potrebna je registracija. Nikakvih problema na granici nisam imala, sve ok. Ako odeš da se registruješ pre isteka tih 30 dana, odbiće te, tako da nemoj gubiti vreme i uživaj  ;)

Zaista nije potrebno produžavanje za boravak do mesec dana (nema veze što na vizi piše drugačije), tek ako želiš da ostaneš duže potrebna je registracija. Nikakvih problema na granici nisam imala, sve ok. Ako odeš da se registruješ pre isteka tih 30 dana, odbiće te, tako da nemoj gubiti vreme i uživaj  ;)

hvala lepo. pozdrav.