Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko ima informaciju za moj slucaj imam slovenacku sengen vizu vazi do novembra 2009 ,dobila sam na 90 dana boravka multi na godinu dana vazenja..Ja sam iskoristila 80 dana i sad me zanima da li posto vazi do Novembra 2009 mogu da trazim uz garantno pismo vizu za Grcku ili Madjarsku jer mi treba vise dana nego sto mi je ostalo na ovoj vizi NOVU SENGEN VIZU...neko kaze mozes neko ne mozes zato sto vazi do Novembra..hvala u napred

ma bitno je da iz zemlje izadjes pre datuma isteka vize, a oni bas i ne gledaju koliko si ostao u samoj zemlji, pogotovu ako imas dosta izlupanih pecata u pasosu...

bar ja imam takvo iskustvo, a i moji drugari....

tipa, viza mi vazi od marta do 15. novembra, a imam pravo do ostanem 10 dana,multi ulasci...Ja ostanem 7 dana, vratim se kuci, i odem jos jednom, na 15 dana, i niko me nista ne pita..

i naravno, da ne ostanes vise od 3 meseca u komadu u jednoj zemlji, jer za taj slucaj su potrebne vize za bilo gde u svetu, tipa i shengencima su onda potrebne za srbiju, jer se tad smatra da radis nesto u toj zemlji kad vec tako dugo ostajes...

• Author

Moje sve vize do sad su ispostovane mene samo zanima da li mogu traziti novi sengen od neke druge drzave ako sam ovaj koji vazi do  11.11.2009 iskoristila dane boravka...Ta informacija mi treba  :)Sto znaci da sam iskoristila tih 90 dana koje sam dobila na godinu dana ...da li mogu ili ne mogu da potrazujem vizu ?

• Author

Moze li mi neko dati informaciju da li mogu taziti novu sengen vizu neke drzave ako mi ova sadasnja vazi a iskoristila sam dozvoljeni boravak na toj vizi........

Hmmm, koliko me secanje sluzi, ako od prvog ulaska sa prethodno dobijenom vizom nije proslo 6 meseci, nova ne moze biti izdata, kao i u slucaju da imas vazeci sengen, bez obzira na to da li je vreme dozvoljenog boravak iskoristeno ili ne.

Alternativa bi bila ponistavanje validne vize i podnosenje zahteva za novu - daklem, nova igra na srecu :(

Podatak je iz 2006/7., izvor : Deutsche Botschaft, ali valja proveriti jos jedared tamo gde planiras aplicirati ;)

Moze li mi neko reci sigurnu informaciju imam sengen slovenacku vizu multi 90 dana na godinu dana vazenja ,iskoristila sam 80 dana da li sad mogu vaditi novu sengen za Madjarsku ili Grcku posto mi ova vazi do Novembra 2009 a sad mi treba za leto 30 dana a na ovoj sto vazi vise nemam toliko dana...

Posto ti je pasos sigurno pun pecata, niko ti nece gledati koliko dana si potrosila. Moj drugar je tako dobio austrijsku vizu na 6 meseci/30 dana boravka, tako da je svake 4 nedelje odlazio do Hrvatske na pice, pa nazad u Bec, te je prakticno stalno bio tamo. I posle toga je bez problema opet dobio vizu...

Prema tome, opusteno... Bitno je samo da ne boravis duze od ukupno dozvoljenog broja dana odjednom.

Moze li mi neko reci sigurnu informaciju imam sengen slovenacku vizu multi 90 dana na godinu dana vazenja ,iskoristila sam 80 dana da li sad mogu vaditi novu sengen za Madjarsku ili Grcku posto mi ova vazi do Novembra 2009 a sad mi treba za leto 30 dana a na ovoj sto vazi vise nemam toliko dana...

Posto ti je pasos sigurno pun pecata, niko ti nece gledati koliko dana si potrosila. Moj drugar je tako dobio austrijsku vizu na 6 meseci/30 dana boravka, tako da je svake 4 nedelje odlazio do Hrvatske na pice, pa nazad u Bec, te je prakticno stalno bio tamo. I posle toga je bez problema opet dobio vizu...

Prema tome, opusteno... Bitno je samo da ne boravis duze od ukupno dozvoljenog broja dana odjednom.

ma devojka nece da radi nista sto nije potpuno po propisu...mada mi to nije bas najjasnije, jer i shengenci nemaju nikakve propise sto se viza tice....lepo kazu da mozes biti odbijen bez nadoknade para i objasnjenja, pa makar prikupio sve papire ovog sveta...

viza zvanicno ne moze da se podnese ako ti jos uvek vazi stara, moras da je ponistis..

ja trenutno imam multi ulaske do decembra, a za svaki ulazak imam kao 7 dana boravka..

posto trenutno radim za stranu firmu, oni mi sad poslali pismo da mi se izda viza za boravak od 30 dana po ulasku, isto multi....

ja kao ajd cisto da probam, i u spanskoj ambasadi mi kazu danas da prvo moram da ponistim predhodnu vizu, koja je btw izdata u nemackoj ambasadi...

naravno, zabole me da ponistavam i placam ponovo 35 evrita, i noseim im tone papira, kad i s ovom mojom mogu da ostanem tamo, posto imam multi ulaske, niko mi ni do sad nije pravio te probleme...

p.s. licno koristim ovu vizu samo zbog posla, ili ako treba da se prevezem iz shengenije u neku drugu zemlju van evrope...znaci idem u taj shengenski zatvor samo kad sam bash primoran  :x

• Author

Ako vas dobro razumem znaci posto mi je ostalo na vazecoj sengen vizi jos 10 dana boravka znaci da sad po vasem mogu da udjem naprimer u GRCKU i ostanem naprimer 80 dana jer nisam ostala duze od 90 dana ni prvi put sa njom jer vazenje joj je do 11.11.2009...ja sam mislila da se to zbraja postoji neka evidencija...Da li to znaci da nije bitno kako vi svi govorite da neostanem u cugu 90 dana onda mogu da ulazim i izlazim sa vizom koliko hocu do isteka?

Ako vas dobro razumem znaci posto mi je ostalo na vazecoj sengen vizi jos 10 dana boravka znaci da sad po vasem mogu da udjem naprimer u GRCKU i ostanem naprimer 80 dana jer nisam ostala duze od 90 dana ni prvi put sa njom jer vazenje joj je do 11.11.2009...ja sam mislila da se to zbraja postoji neka evidencija...Da li to znaci da nije bitno kako vi svi govorite da neostanem u cugu 90 dana onda mogu da ulazim i izlazim sa vizom koliko hocu do isteka?

Ne. Sada su te u potpunosti zbunili svi redom.

Oni su se provlacili jer im niko nije brojao provedene dane.

Na vizi jasno pise koliko dana vazi i u kom periodu.

Znaci ti imas pravo da budes tamo zbirno tih 90 dana u datom periodu.

Od policajca na granici zavisi da li ce ti brojati provedene dane ili ne.

• Author

Hvala na objasnjenju to je ustvari ko ima srece ...:-)jedino mi preostaje ako to uopste moze da trazim ponistenje sadasnje vize i trazim za novi period ...hvala

p.s.: ili u slucaju da mi cika policajac neudari pecat pri izlasku onda nemaju evidenciju koliko sam bila ? clap

u sustini niko ne zbraja,jer bi trebalo pola sata da ti vrti po pasosu i broji svaki pecat...

mada ni meni nije bas najjasnije kako je to kod tebe napisano, jer ako imas multi ulaske, moze li da znaci da za svaki ulazak imas do 90 dana boravka, a sve u tom ogranicenom vremenskom periodu,do 11.112009?

to me buni zbog multi ulazaka..jer da imas jedan ulazak, onda se zna...

ja imam isto multi ulaske do decembra, i pise do 7 dana, i to mi vazi za svaki ulazak da mogu zvanicno da ostanem do 7 dana...jer ko bi mi uopste izdavao vizu na godinu dana, sa multi ulascima, ako zbrojno mogu da ostanem 7 dana!?

znaci tako bi npr. mogao da udjem 4 puta po dan i po npr.  :)...

neam pojma, meni vec treci put izdaju takvu vizu, na po godinu dana, i ja obicno udjem 3-4 puta u EU, i ostanem 3,4,7, a nekoliko puta sam ostao i duze.....i niko mi nista nije rekao..

• Author

Meni na vizi pise od 10.11.2008 do 12.11.2009 tip C broj ulaska MULTI dana 90 svrha PRIVATNA POSETA...Koliko su meni objasnili mogu da ulazim vise puta maksimum ostanak 90 dana bez prekida

hahaha pa i tamo ista stvar, neki misle ovako neki onako....

znaci no answer for you sasavko...

mada, ako ljudi idu gore dole, i ne prave im se problemi, onda znaci da je ipak 90 dana po ulasku u tvom slucaju, a pretpostavljam da oni interno imaju neke kvartale u kojima mozes da boravis, da ne bi ispalo da samo izadjes na jedan dan i ponovo se vratis, mada, i to je moguce, znam ljude koji rade tako, istina, za druge zemlje...

• Author

E BAM - BAM ovde lud zbunjenog..hahaha pa vidim ja svako ima svoju pricu najpametnije mi je da nazovem ambasadu i saznacu sve samo kad se i oni jave na telefon... :psuje:;D

Molim Vas da ako zna neko nesto o ovome, da posalje reply sto pre jer je veoma hitno. Do sada u pasosu imam samo jednu Sengen vizu, madjarsku sa dva ulaska. Sada apliciram za francusku vizu, da li je realno da trazim vizu sa vise ulazaka koji bi trajala pola godine ili godinu dana samo na osnovu internet hotelske rezevacije??

Bolje odustani od tih varijanti da te ne odbiju, ne verujem da ce ti Francuzi dati sa vise ulazaka, posebno ne na taj period.

• Author

E dragi moji da vas sve obavestim posto ovde od nas niko nije imao pojma poslala sam mail ambasadi Slovenije obrazlozila i oni mi ovako odgovorise ko god ima vizu na godinu dana sa 90 dana boravka i multi ulascima znaci da u prvih 6 meseci vazenja vize ima pravo boravka 90 dana i isto tako udrugom kvartalu po sengen propisima tako da ja nemoram vaditi novu vizu jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee clap.gif' alt=':clap:'>

Poz. Ko je skoro vadio madjarsku vizu? Ja bih putovao po evropi malo u aprilu, malo u maju pa kontam da tražim od madjara vizu na bar 3 meseca... al da im ne kažem gde bih išao ni kada... ?

Jel bi dali? U kakvom su raspoloženju sada? Ranije sam uvek dobijao vizu na godinu dana bez problema... al sad su šengen...

Na tri meseca neces dobiti, klasika je da daju multi na godinu dana sa pravom boravka od 45 dana. Ali, pretpostavljam da za to moras da imas prethodne sengen vize koje ce ti sluziti kao neka garancija da neces zloupotrebiti ovu vizu i ostati duze.