Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav drustvo....imali neko iskustvo sa vadjenjem danske vize,treba da mi stigne garanto pismo od drugarice pa zelim da znam dali je neko vadio i sta je sve potrebno. Ako ima neko neku informaciju neka napise HVALA!!!!!

edit: iz pravilnika za upotrebu foruma:

STOP velikim slovima

Konstantna upotreba velikih slova (pod Caps lock-om) ima značenje vikanja što je nepotrebno na forumu. Posebno je nepotrebno pisati naslove tema koristeći samo velika slova. To kvari opšti izgled foruma, a ne čini da vaša poruka bude primećena. Sem toga, izgleda ružno, kao da smatrate da je vaše pitanje važnije od pitanja koja su postavili drugi korisnici.

Uopste, vize svih skandinavskih zemalja mi izgledaju kao prilicno tesko dobavljive. Listajuci sajt norveske ambasade sam primetio uopste ne postoji turisticka viza, vec samo poslovna i posetilacka (za koju je naravno potrebna gomila pozivnih pisama i cuda).

• Author

u pravu ste nema nista osoba koja je trebada da posalje garanto pismo nije mogla da izvadi,kako kazu nismo u rodu....znaci propalo sve..:(

uzmi madjarsku pa idi autobusom, sta da ti kazem...24-25 sati do Kopenhagena

• Author

nije mi sada nista jasno na koju foru da uzmem tu madjarsku vizu i kako niti imam pozivno niti nista:)

Ako zelis da ostanes do 10 dana onda je najbolje da rezervises hostel u Malmeu, kupis povratni kartu wizzairom Budimpesta - Malme, sa te dve stvari mozes da dobijes Svedsku vizu. Malme i Kopenhagen deli samo most a karta vozna je 10 evra ... i to je to! Ne zaboravi da otkazes hostel kad dobijes vizu!

• Author

aha hvala kika nisam znao majkemi...ma duduk sam ti ja za te stvari..samo je problem sto sada vise nisam prijavljen zamolio sam ortaka da me prijavi....a sada tek nema sansi da tako nesto izvedem mislio sam u danskoj da ostanem 3 meseca:)

znam da je danska teza od svedske, ali jel ste sigurni da je svedkska laksa od norveske, ja mislim da ipak ne.. ne znam, mozda gresim..

znam da za norvesku ako imas para, rezervacija i sl. nije problem.. barem sam takav utisak stekao kada sam gledao pre god-god i po dana..

Norveska je najteza ubedljivo. Svaki sengen se ceka do 5 radnih dana a za Norvesku moze da se oduzi i preko mesec dana. Norvezani su bolesni sto se toga tice!