Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li su vam nekad odbili vizu i iz kog razloga?

Koja su vaša iskustva?

Ja moram da se pohvalim da su mi Bugari juce odbili tranzitnu na jedan dan, zbog ostecene nalepnice na slici u pasosu.

Imam stare shengen vize, i dosta Bugarskih, ali, eto.

Sta reći.

:kamp:

Pa brate to nam je jedina zastita na starom pasosu ... i ja bih te odbio da sam na njihovom mestu! Pasos nije regularan i to je to!

da i meni se iskrzala najgore, cudi me da su ti to gledali, ja imam bas pun pasos viza, i niko nikad nije to ni primetio....

svasta...

Meni se nije iskrzala, nego se baš pocepala na dva dela :) Verovatno time ta sigurnosna mera pomalo gubi smisao, ali očigledno nije najbolje osmišljena ako se tako lako ošteti...

Ma koliko nekvalitetna je ta nalepnica,gotovo sam siguran da ne moze da se iscepa na pola tako . Da ipak ljudski faktor nije imao uticaja na to, slicajno ili iz zezanja?

mene su odbili u holandskoj ambasadi - trazila 6 meseci studentske vize, sa sve uplacenim kursom i 8000eur na racunu u datom momentu, sa obrazlozenjem da im nije jasan razlog moje posete?!  :psuje:

zatim - odbili me u nemackoj - jer SAE institute nije hochschule.... (opet sa sve uplatom i parama i potvrdom sa faxa)  :?

i na kraju - u konzulatu madjarske u Subotici - za 5 dana u BP - 'nepotpuna dokumentacija' - a u stvari - videli vec 2 pecata, i precrtali me automatski.  :ll:

ja ne znam nikog ko je izodbijan vise puta nego ja  ::crazy:     

• Author

mene su odbili u holandskoj ambasadi - trazila 6 meseci studentske vize, sa sve uplacenim kursom i 8000eur na racunu u datom momentu, sa obrazlozenjem da im nije jasan razlog moje posete?!  :psuje:

zatim - odbili me u nemackoj - jer SAE institute nije hochschule.... (opet sa sve uplatom i parama i potvrdom sa faxa)  :?

i na kraju - u konzulatu madjarske u Subotici - za 5 dana u BP - 'nepotpuna dokumentacija' - a u stvari - videli vec 2 pecata, i precrtali me automatski.  :ll:

ja ne znam nikog ko je izodbijan vise puta nego ja  ::crazy:     

Neznam sta da ti kazem.

Neverovatno je koliko nas zezaju sa tim vizama.

Da smo vanzemaljci verovatno bi nas primili.

Vidis, meni nikad nije bio problem za Shengen, iako sam i tad imao ostecen pasos.

Ih meni vize odbijali X puta, ne samo neke "zesce" zemlje vec recimo, Poljska i Slovacka (mnogo pre EU),

zatim Rusija dok su bile prave vize, a poslastica je Moldavija koja mi poslala resenje ambasade o odbijanju na

kucnu adresu. :)

Mene su prosle nedelje odbili Austrijanci sa obrazlozenjem da postoji sumnja da se necu vratiti u srbiju nakon isteka vaznosti vize, sto u prevodu znaci da se necu vratiti posto sam u radnom odnosu na odredjeno vreme. Ugovor mi istice avgusta a ja trazila turisticku vizu na 17 dana. Firma je ozbiljna, drzavna ali ocigledno je uverljivje raditi u dragstoru ili trafici na "neodredjeno" nego imati, kakav-takav normalan poso pa i ako je na odredjeno, maximalno se trudis da ga zadrzis. Malo su im propisi bezveze ali mi smo u takvoj poziciji da mozemo samo da ih postujemo.

• 2 weeks later...

nevena sledeci put zamoli samo koleginicu koja ti izdaje potvrdu o zaposlenju da preskoci detalj  zvizhd da si zaposlena na odredjeno vreme. Moji prijatelji i ja smo to radili x puta. Cak smo i sami pisali potvrde i nikad nismo imali problem.

Bitno je samo da te ne odbiju. Cak i ako ne dobijes odbijenicu u pasos ne znaci da ces sledeci put dobiti vizu jer se svi podaci pohranjuju u centralni sistem u Briselu.

Vecina ambasada cim vidi u kompjuteru da si bila odbijena nece da rizikuju sa izdavanjem vize.

U tvom slucaju najbolje je da austrijskoj ambasadi napises molbu (ako si u pravu ali mora da prodje mislim minimum 30 dana) za ponovno razmatranje. Ako ti izdaju, duzni su da u centralnom kompjuteru obrisu tvoju odbijenicu.

Usput cudno mi je da su uopste obrazlagali razloge za odbijanje.

Ma sad mi molba vise i ne vredi. Htela sam nesto da napisem, i napisala sam ali sam odustala, dok oni razmotre pa opet mantanje, ode mi odmor, a sada vise i ne vredi, imam jos nedelju dana odmora.

Pazi, nista oni tebi ne pricaju, samo ti daju pasos, potpises tamo nesto, i daju ti papir gde stoji vise stavki a meni je bila zaokruzena ona da postoji sumnja da se posle isteka vize necu vratiti u svoju zemlju. Znam da je to zbog posla, sve ostalo mi je bilo ok, sigurna sam.

Izvadi madjarski sengen na godinu dana i resi problem sa vizama. On se trenutno nekako najlakse dobija. Kazu da i Slovenci dosta liberalno postupaju pri izdavanju godisnjih viza. Neka ti u firmi napisu samo da si zaposlena od tad i tad sa platom tolikom i tolikom. Ostale papire imas. Austrijanci, Italijani, Holandjani, Francuzi umeju da budu dosta nezgodni oko viza.

Vise srece drugi put. Uostalom sta ces u Austriji na odmoru  :)

Mene su prosle nedelje odbili u USA amabasadi pod izgovorom da sam apsolvent .I sada se pitam da li neko zna koliko mora da prodje da bih opet aplicirala i kolike su mi sanse?  :?

• 2 weeks later...

:? :? :?

Šta da radim???

Odbili su me za vizu Republike Nemačke - trebalo je da idem službeno sa svim garancijama - pozivno pismo, itd.. Tražila sam i identifikaciju iz Kölna i naravno da su rekli da sam ja ta koja ima zabranu. Pre toga sam imala dve Grčke turističke vize - uredno ušla, izašla strogo smo vodili računa da ne prekoračimo vreme. I šta sad? Kome sada da se obratim da vidim u čemu je problem. Nemci navode da nisu u obavezi da daju objašnjenja zašto se nalazim na tom spisku nepoželjnih stranaca.

Molim te budi malo jasnija. Kakvu identifikaciju si trazila iz Kelna i od koga? Ako sam dobro shvatio iz Kelna su ti rekli da imas zabranu? Za Nemacku ili neku drugu drzavu?

Nije isto imati zabranu ili biti na spisku nepozeljnih osoba.

Da li si sigurna da ti je pozivno pismo ok? Mozda firma koja ti je poslala pismo ima nekih problema u Nemackoj. Ako je poslovna viza u pitanju oni izvrse blic proveru preko njihove privredne komore o toj firmi i ako nije sve ok, tebe nazalost odbiju.

:102:

Pozivno pismo je OK posto su kolege otisle. 2007 su me odbili prvi put (takodje sluzbeni put) i nezvanicno mi rekli da je greska sa prethodnom vizom. Zvanicno da sam upisana u Centralni registar i dobila zabranu do 06.12.2009.god. Uputili su me u Konzulat koji je izdao prethodnu vizu da vidim sa njima da resim problem. U konzulatu mi rekose da sam ja iz te zemlje izasla bez problema i da greska nije do njih - javite se Nemackoj Ambasadi. Zvala sam nase Ministarstvo inostranih i unutrasnjih poslova ali nisam nista uradila. Pasos je navodno poslat u ministarstvo unutrasnjih poslova ..... i problem je kao resen. Ove godine ponovo mogucnost sluzbenog puta za Nemacku. Trazili su mi i izvod iz knjige rodjenih kao dopunu podataka uz sve ostalo a na kraju su mi rekli da posaljem identifikaciju u Keln. Od njih je stiglo pismo da sam to ipak ja. Bez pravnog leka i obrazlozenja. Nisu u obavezi da ga daju. Razlika je samo u tome sto mi ovaj put nisu udarili pecat u pasosu da sam odbijena vec samo na onom papiru koje sluzi da podignes pasos posle obrade. Kome da se obratim da "operem" ime, zabrana ce isteci dec. ove godine ali da li prilikom eventualnih apliciranja za izdavanje vizae neke druge zemlje ta zabrana nece imati uticaja na neizdavanje? Da jos i ovo da kazem nikada nisam bila u Nemackoj!! 

:?

mene odbili Ameri za studetnsko-shkolsku pre 6 godina :) ali u to je bilo u starom pasosu koji sam posle popunio svim mogucim shengen, uk, evropskim, azijskim i africkim vizama, i novi krenuo da redjam.. u to vreme sam imao samo jedan nemachki shengne u pasosu i par madjarskih pechata.. ali sto je najzanimljivje odma' posle toga sma otisao kod kanadjana i dobio studentsk-shkolsku na godinu dana :)

Valerija kod tebe je stvar izgleda klasicna zamena identiteta.

Narocito kada kazes da nikada nisi bila u Nemackoj.

Neko ko se zove kao ti, ima slican dan rodjenja, ili nesto slicno (moze da bude iz bilo koje zemlje)

je nesto zabrljao u Nemackoj i dobio zabranu ulaska.

Oni su prostom greskom tamo kod njih to nekako prebacili na tebe i shvatili da je greska.

Ali Nemci nece da priznaju gresku jer se plase da ih ne tuzis i po nemackom zakonu zbog neopravdane

zabrane ulaska po zakonu moraju da isplate odstetu od minimalno 25 000 evra pa na vise.

U Nemackoj se te greske stalno dogadjaju i ljudi ni krivi ni duzni ispastaju.

Poznat je slucaj jednog Hrvata pomorca kome su Nemci dali zabranu ulaska zbog kradje parfema u prodavnici

u nekom nemackom gradu u kome on nikada nije ni bio. Lopov je bio neki drugi Hrvat sa slicnim imenom i onda se taj Hrvat pomorac zalio tamo kod Nemaca. Ali u vremenu dok se on zalio Nemcima se izgleda nije svidjalo sto se zali pa su sirom EU slali obavestenje da je njemu zabranjen ulazak u Nemacku i na osnovu toga jos nekoliko clanica EU mu je zabranilo ulazak. Hrvat se zalio svuda gde je mogao tri godine i na kraju su mu skinuli zabranu. Ali za to vreme nije imao mogucnost da radi, izgubio je posao, pare i nerve.

Kome da se zalis? Pa verovatno nikom. Ovde kod nas nece mnogo da uticu na to a Nemci nece da priznaju gresku ako postoji.

Meni su dali zabranu ulaska u Nemacku 2004. godine na pet godina i istice mi avgusta ove godine.

Samo su mene osudili u legalnom sudskom postupku na proterivanje i zabranu ulaska pa su X puta proveravali da li sam ja ja a ne neko drugi. Tako da greska nema :)

Ali i kad mi istekne zabrana sumnjam da ce da me vide tamo.

• Author

Dobro, a sta ako ti daju zabranu ne nekoliko godina, a u medjuvremenu se ukinu granice, odnosno Srbije udje u Shengen zonu (veoma nemoguce kako stvari stoje)?

Da li tad zabrana automaski se stornira?

Ja sam za sad novajlija i pocetnik sto se tice odbijanja, samo jednom za Bugarsku.

Buddha on Mescaline,

Ja sam imao dosta EU viza sa raznih seminara pa me Bugari odbise.

Srbija da udje u Sengen zonu malo je teze.

Mislio si verovatno na ukidanje sengen viza?

Zabrana ostaje nista se nece promeniti.

I za clanice EU postoji njihova zabrana ulaska.

Recimo moj prijatelj Nemac ima zabranu ulaska u Francusku, Spaniju, Veliku Britaniju i jos jednu zemlju

na tri godine. Razlog je fudbalski huliganizam. To je cesta pojava u EU.

Meni je odbijanje kao dobar dan, do sada sam ukupno odbijen 17 puta razne vize ako sam dobro izracunao.

• 3 years later...

Evo i ja da se upisem za odbijanje vize za Juznu Koreju.

"Viza za Južnu Koreju:

Potrebna dokumenta: Za turističku posetu ili za posetu bez komercijalne aktivnosti, državljani Srbije mogu da borave u Južnoj Koreji bez vize do 30 dana."

Budi malo preciznija: koju vizu?