Jump to content

Featured Replies

Posted

Jednom sam video na forumu HC da je neko predlozio HC pin koji bi clanovi nosili na putu.

Ja sam jos pre dosao na tu ideju, ali nisam znao koliko bi ona bila prihvacena.

Mogli bi da prilikom putovanja nosimo na odeci badge na kojem bi bili simboli i natpisi Hospitality Club, Couchsurfing i Serbia Travelers.

Tipican znak raspoznavanja.

Sta vi mislite?

Pin (Znackica,pribadaca) je i do 2-3 puta skuplja verzija od obicnog bedza, malog ili velikog.

Mislim da sam prosle godine nasao izradu tih bedzeva za 20din po kom, min 50 komada.

Pa, da vidimo sta vi mislite o tome, iskustva i da li znate gde bi prosli jeftinije.

Sa obzirom na to da je ST non profit, molim vas da pazite sta pisete.

Igor :yok::kamp::banana:

Vec imamo bedzeve serbia travelerse koje nosimo na putu a imamo i nalepnice koje lepimo na objektima gde zivi neko ko nam je pomogao!

• Author

Da, to i mi radimo u planinarima.

Lepimo nalepnice uopste i gde smo spavali.

Ali sta mislite o HC/ST/CS together badge?

Neznam da li bi kasnije neko mogao da spomene nesto u vezi tih njihovih amblema?

Tipa pravo nosenja itd... :bang:

Mislim da je to super ideja. Ko zna koliko puta se desi da prodjemo pored nekoga, sa foruma, CS, HC, a da ne znamo da je to neko.. Ok, mozda ne bas tako cesto, ali sigurno se desava :D .. Sve u svemu, mislim da bi pomoglo. A i sigurno bih prisao nekome koga vidim da nosi tako nesto.. Sve u svemu podrzavam.. Samo treba videti kako stoje stvari sa HC i CS, odnosno pravo koriscenja ako je potrebno.. mada mislim da tu ne bi trebalo da bude nekih problema..

P.S. Za nas neupucene, gde se mogu nabaviti (pod nabaviti mislim kupiti) nalepnice,bedzevi i majice ST? :-[ Hvala unapred na odgovoru.. :)

To sam i ja odavno hteo da pitam, ali nisam hteo da otvaram novu temu. Koliko puta sam hteo da stavim taj bedz dok sam putovao...

Hmmm ... dodjite na planinarenje, bice valjda necega, do sada je bilo ... mada ja bas nisam kompetentan da pricam o tome!

• Author

Mislim da je to super ideja. Ko zna koliko puta se desi da prodjemo pored nekoga, sa foruma, CS, HC, a da ne znamo da je to neko.. Ok, mozda ne bas tako cesto, ali sigurno se desava :D .. Sve u svemu, mislim da bi pomoglo. A i sigurno bih prisao nekome koga vidim da nosi tako nesto.. Sve u svemu podrzavam..

Drugo, mi smo u Istanbulu trebali da sacekamo neku Spankinju, i Turkinju, koja je inace sve vreme bila pored nas na stanici. Stajali smo pored nje 15 min.

Sto se tice nalepnica, ne bi bilo lose kada bi imale mali prostor gde bi ostavljali i svoj user, odnosno ko je bio koristio smestaj.

I ja bih se prijatno iznenadio kad bih video tako nesto na putu, i jos znao ko je koristio smestaj od nas.  :kamp:

Bedževe smo pravili u malom tiražu, par puta po 60 primeraka, i sve smo ih razdelili. Recimo, meni nije ostao nijedan.

Nalepnica smo napravili valjda 500 ili 1.000 komada, ali ni njih više nema, ja imam 5-6 komada. Koliko mi je poznato, većina je izlepljena po hostelima u gomili zemalja :)

Možemo svega da pravimo još, ako se dogovorimo i sakupimo dobrovoljne priloge. Ok mi je ideja da na istom bedžu bude KPS, HC i CS, mada mi je žao da kvarimo postojeći dizajn, jer je ovako dosta upadljiv. Mogli bismo da pravimo dva bedža: jedan KPS, a drugi HC/CS. Ili da bude od svih fela, malo ovakvih, malo onakvih, itd.

Već odavno imam ideju da napravimo one prišivaljke, al' nikako da raspitam koliko to košta i gde se pravi. Bedž ima tendenciju da otpadne dok se ranac povlači po kojekakvim gepecima, kamionima i patosima, a prišivaljku prišiješ i nema brige.

Ako kogod ima kakav predlog, ili želi da odradi to, nek se izvoli javiti... Izrada bedževa je i onda koštala 20 dinara komad.

Takođe sam razmišljao i o vizitkama na kojima bi pisalo "hvala", a sa druge strane "klub putnika srbije". Pa da dajemo vozačima koji nas povezu, ili ljudima koji nam pomognu. Izvadiš tu vizitku, potpišeš se, i daš nekome. Posle ako taj pokupi još nekoga od nas, može da pokaže vizitku, čisto da znamo da nas je isti čovek vozio, ugostio itd. Ili da ne piše "Hvala" nego samo prazna crta, pa da svuda sami upisujemo "hvala" na lokalnom jeziku.

Prišivaljke valjda mogu ono gde ima da se veze,.(mislim-je l' na to mislimo??), ima to rade ljudi,.u Građanskom oglasniku na naslovnoj uvek stajaše neka reklama za to da rade taj vez na kačketima, majicama i štaznamštajoš...

Ja imam neke likove, koji su pravili vezene ambleme za kulturno umetnicke drustva, onda su oni samo prisiveni ili vec nekako zalepljeni na majice. Cene samih amblema ne znam, koliko se secam da je majica (polo ne obicna)sa amblemom, sa vezenom zastavom Srbije kostala oko 700 dinara. Ja cu baciti mail nekim ljudima, pa kad saznam koliko bi oni radili  samo amblem, i moramo da vidimo koju kolicinu ali to verovatno zavisi od cene :yok:

Preuzeću to na sebe.  Dugo sam se bavio srodnim poslovima pa znam ko je još uvek najpovoljniji za koju varijantu. Odredite format prišivača, tiraž i broj boja štampe/veza. Takođe i vrstu tkanine, tj. boju podloge. Priprema u korelu, slova pretvorena u krive.

Aferim, wayloshe! Podloga crna, oblik - trouglast. Visina trougla bi mogla biti 10cm. Ako je podloga crna, onda imamo tri boje: tamnocrvenu (za okvir), žućkasto-narandžastu (unutrašnjost saobraćajnog znaka) i belu (vrh trougla + tekst).

Sad je pitanje da li u trouglastu prišivaču može da stane i tekst "Клуб путника Србије - Serbia Travel Club", i kako, da bude relativno čitljivo. Probaću nešto da iskombinujem, pa javljam.

Druga prišivača bi mogla biti, recimo, krug podeljen dijagonalno, pa da u jednoj polovini piše "Hospitality Club" a u drugoj "Couch Surfing". Pošto sam duduk za dizajn, bilo bi super da to dizajnira neko vičniji.

Onda bismo mogli na rančeve da prišijemo obe prišivače - jedna KPS, druga CS/HC. Tako ćemo se zaista lakše prepoznavati u vozovima - po KPS mi sa ovog foruma, bilo u Srbiji ili u inostranstvu, a po CS/HC i na međunarodnom planu.

Sad, pitanje je da li želimo da nam na rančevima piše "Klub putnika Srbije" - recimo, ako putujemo u Hrvatsku, il neku drugu zemlju gde možda nije poželjno otkrivati nacionalnu pripadnost. Možda da stavimo samo logo, bez ikakvog teksta.

Mišljenja? Nemoj sad da mi ćutite, posle ćete svi hteti :P

Izrada vizit karti je najmanji problem. Digitalnom štampom se može uraditi i mali broj za relativno male pare. Ofset je još jevtiniji, ali zahteva tiraž. Ko ih bude naručivao nek vodi računa o debljini papira. Ništa ispod 200 grama.

Hoćete da se i time pozabavim?

Predlazem da se smisli i  tajni pozdrav! ;)

Lazar ima poentu. Mozda je dosta da bude samo KPS cisto da bi se izbegle moguce neprijatnosti. Sem toga ovi amblemi su namenjeni ljudima koji vec znaju o cemu se radi i prepoznaju logo na kilometar.

E sad u vezi oblika. Trouglasti amblem za KPS je ok ali isto tako trougao se dobro uklapa u krug, a posto ce drugi amblem biti okrugao onda je mozda bolje da su oba. Cisto zbog estetike.

Video sam u novosadskoj telefonoteci oglas nekog lika što radi 1.000 vizitki za 800 dinara :)

Nego, šta mislite da sa jedne strane piše "Klub putnika Srbije" (na više jezika?) a na drugoj samo "hvala", na što više jezika?

Plus mesto za potpis putnika koji poklanja karticu svom dobrotvoru.

A za prišivaljke, stvarno valja razmisliti da li će da piše ime organizacije il da bude samo logo.

Lazare da ne mislis da je 10cm malo preveliko? Ako su u pitanju 2 amblema i svaki sa tolikim precnikom, to mu dodje 20 x 10 povrsina. To na manji ranac ne moze ni da stane  :D

Meni je sam logo prelep, pa mislim da mu nista vise ni ne treba. A ako se vec razmislja, onda treba prvo definisati sta je poenta nosenja prisivke... Sto kaze tiberius ako je internu komunikaciju, onda mu ime ne treba, a ako je za promociju, ko je ciljna grupa? Stranci, koji ga svakako nece razumeti, ili domaci  zbog kojih bi jedino vredelo staviti.

Nego, šta mislite da sa jedne strane piše "Klub putnika Srbije" (na više jezika?) a na drugoj samo "hvala", na što više jezika?

Odlicna ideja!! Jedino sto ne znam na koliko jezika moze da stane 'Klub putnika Srbije' na jednu vizitku. 'Hvala" na gomili jezika je  :spot:

E,.a kako ćemo skupiti pare za to?? Bilo bi zgodno da se nešto organizuje za to,.bilo neka uplata na žiro račun ili neka dobrotvorna zabava ili okupljanje u tu namenu... Možda bi to bilo dobro uraditi pre nego što naručimo, pa kad vidimo sa koliko novca raspolažemo onda da se da u realizaciju (do tada se može spremati to rešenje štampe i veza).. a?

Smatram da je na tim prisivcima KPS dovoljno, nama ce znaciti mnogo, a strancima ni Klub putnika Srbije nice znaciti nista, a bcak i taj format (predlozeni od 10cm) bi bio opterecen punim nazivom kluba i na srpskom i na engleskom. Svi znamo sta ta skracenica znacii bice nam dovoljna da se "prepoznamo", ko se vec ne poznaje.

Sto se tice kinte i ja mislim da je dobro da to bude ziro racun, koji bi neko od administratora, organizatora cele akcije otvorio na svoje ime u dogovorenoj banci (nekoj koja je najzastupljkenija sa ekspoziturama) i onda sa obzirom na prikupljenu kintu sa waylohom dalje ugovorio kolicinu.

Ja predlažem da wayloh vidi cene i napiše ovde, pa nek ljudi uplaćuju na njegov račun. Ako pobegne sa parama, ostaje nam da se nadamo da će bar poslati putopis :)

Damo neki rok, pa ko uplati do tada, dobije. I naravno, svako bi morao specificirati koliko želi, i čega. Ja bih svakako uzeo gomilu bedževa, da delim okolo (stalno mi ljudi traže), i prišivke da poprišivam na sav veš koji imam :)

Natpis bi bio koristan za promociju kluba unutar Srbije (neko ti vidi to na rancu u vozu, pa možda poželi da se raspita kakav je to klub), a i za promociju po inostranstvu - meni su strani bekpekeri često viđali na majici veliko "Klub putnika Srbije" pa prilazili da popričaju, jer je onda jasno da si srodna putnička duša.

10 cm sam lupio, nemam lenjir pri ruci :)

Jos jedan glas za prisivke bez punog naziva, mozda cak i bez KPS, znaci samo logo. Takodje, rachun je ok, neko od poverenja ko hoce i moze to da prihvati na sebe, a dodao bih samo da se vodi statistika ko je koliko uplatio, svako da uzme svoj deo (pa onda pokloni jedan deo klubu ili nekom ako hoce) prisivaca i vizitki kasnije... Cist racun, duga ljubav...

Lazare da ne mislis da je 10cm malo preveliko? Ako su u pitanju 2 amblema i svaki sa tolikim precnikom, to mu dodje 20 x 10 povrsina. To na manji ranac ne moze ni da stane  :D

Deset santimetara visine CELOG pršivača trouglastog oblika je tehnički minimum, ako će se raditi vez! Ni vez ni štampa ne mogu ići u "margo" tj. do samih ivica materijala. Potrebno je nešto kao print margina! Sem toga, prišivač se mora "obendlati" da se krpa ne bi vremenom rasparala. Ako se za endlanje i kasnije ušivanje prišivka za ranac ostavi 11,5 mm, sam logo će biti 7 cm, a možda će morati da bude i manji, jer sara cokule izlazi iz trougla. U tom slučaju (ako se odluči da piše Klub putnika Srbije, a ne vidim zašto ne bi pisalo, kad se klub tako zove a i iz te smo zemlje) slova moraju leći preko donjeg crvenog polja kao najveće iskoristive površine. Visina slova je tada: velikih 6,61 mm a malih 5 mm što je tehnički minimum za vez. Ni sa štampom nije ništa drugačija situacija. Nebi bilo čitljivo!

Postoji mogućnost da se dizajnerski reči rasporede  oko samog logotipa, čime bi se on dodatno smanjio, ali se veličina slova time ne bi značajno povećala, odnosno cela ušteda na veličini prišivača ne bi bila veća od 1cm, dakle sa 10 na 9 cm.

Meni stvarno nije važno da li je prišivač 10 ili 9 santimetara, ali manje od toga NE MOŽE TEHNIČKI.

Nego, kolki ti je taj tvoj ranac? Pozdravljam minimalizam, al valjda nešto i nosiš u njemu?