Jump to content

Featured Replies

Wayloh, verujem da znas o cemu pricas, ja se bas i ne razumem u tehniku izrade istih... Ja sam i mislila na dimenzije gotovog, a ako sam dobro shvatila to je po tvojim proracunima oko 6-7 cm? Znam pouzdano da sam vezene ambleme sa puno detalja velicine 5-6 drzala u ruci, pa mi nije palo na pamet da to ne moze. Verovatno je u pitanju tehnika izrade, a i cena  ;)

Sto se tice velicine ranca... to je bilo u sali, naravno da moze da stane, ali se meni licno ne dopada ideja o 'zastavi' umesto prisivke  :)

Smatram da je na tim prisivcima KPS dovoljno

Skracenica KPS ne dolazi u obzir zbog svakodnevne pojave u crnoj hronici ovdasnjih vesti. Ne bih da neko upadne u situaciju da se objasnjava sa nekim celavcem.

Prisivka mozda najbolje da bude bez ikakvog natpisa, samo logo, eventualno sa adresom. To mi izgleda kao najelegantnije resenje za ranac. Bedzeve bih pravio ovakve kakve smo i do sad imali, sa crnom podlogom. I kad smo vec tu, mogli bismo uraditi par normalnih majica :)

Slažem se sa Bokas, da je manji prišivač elegantniji od "zastave", i sam sam imao u rukama neke male vezene logotipe. Ali tehničko izvođenje zavisi od mašina koje ga obavljaju, a one su pa povezane sa produkcijom, tj. tiražem. Veći tiraž - produktivnija i bolja mašina sa više glava, precizniji vez... Štampa u više boja - opet taj pusti tiraž!

Zato, 'ajde prvo da se definiše o koliko komada pričamo, i šta se nalazi na prišivaču (samo znak, znak+skraćenica, znak+pun naziv?) pa na osnovu tih parametara da se raspitam za cenu i detalje.

LIčno glasam za idejno rešenje koje se nalazi na memorandumu kluba (može se videti u putopisu "Treća kapija" na dopisu direktoru Đerdapa).  To grafičko rešenje ispunjava sve elemente koje logotip treba da sadrži: naziv - da se zna o čemu se tu radi; dvojezično je - u inostranstvu se srećemo sa sličnima, pa nek znaju ljudi "od kojih smo kuća"; sadrži jasan i prepoznatljiv vizuelni simbolični znak - "stari" putnik!

Čitave knjige su napisane na temu dizajna i izrade logotipa, ali u najkraćem se svodi na ovo. A još uvek je daleko trenutak kada će samo "cokula" u trokutu biti dovoljna da svi odmah znaju o čemu se radi. Ni Mercedes to nije mogao posle tri godine postojanja... :)

Slazem se za majice. A sto se tice prikupljanja para mogli bismo da organizujemo neku svirku ili neko kao dobrotvorno okupljanje, mada i ideja placanja na racun zvuci dobro.

Nek pise na engleskom Serbia Travel Club, onako u krug oko loga,  mozda dobro dodje negde u nedodjiji, jelte, moze nas neki nas skontati i pozvati K sebi  :LOLLL: Ili jednostavno mozda nas jednostavno neko voli sto smo iz Srbije  klanj::

Bez obzira na to da li nas tamo negde neko voli ili ne voli, a suludo je da nas voli ili ne voli dok nas ne upozna (licno), meni je super da pise puno ime kluba i na srpskom i na enleskom, samo sam pomislila da je to previse "pisanija" na tako malom prostoru i da ne bi bilo dovoljno citko i jasno. Ne bih imala problem da bilo gde prosetam sa takvim bedzom/prisivkom, kako god...

Kako vec postoji ziro racun kluba mislim da je najbolje da uradimo nesto slicno onom nesrecnom placanju za planinarenje na Midzor. Dobro se raspitajte kolika je cena i napisite ovde prisivac toliko i toliko, vizitke toliko i toliko, bedz toliko i toliko i onda svako napise mail ja bih zeleo tolko prisivaca, tolko bedzeva i td i uplati novac. Kad dodjemo na planinarenje pokupimo ono sto smo platili i gotovo. Mislim da je chivitlijev predlog takodje dobar. Vecina nas ima majce kluba putnika srbije ali su nekvalitetne, mada je i cena istih mora se priznati bila simbolicna. Ja sam spreman da odresim kesu za kvalitetnu majcu sa znakom kluba.

slazem se sa Kikom da mozemo da izvrsimo placanje, kao za Midzor prosle godine...a,sto se tice prisivaljke,meni se svidja ideja da to bude sam znak,tj. trougao sa cipelom i sto kaze pedjalone, da recimo na donjem crvenom delu trougla pise web adresa.

mislim da je sam znak dovoljno prepoznatljiv,(kakav bre mercedes  :) )...

moze vala i majice,samo da ne budu one cudne zelene boje  :)

Odlicno sto se krenulo u realizaciju ideje, samo napred.. :) .. I dajte ziro racun cim bude bilo nesto..

Mislim da bi osim klasicne prodaje, moglo da se uradi i nesto kao KPS Paketic - recimo majica, 3 prisivaca, 5 bedzeva, 10 nalepnica - 1200 dinara (lupam i kolicinu i cenu, poenta je bitna..) .. I fenomenalna ideja je ovo za vizitke, nadam se da ce i to uspeti.. clap

A još uvek je daleko trenutak kada će samo "cokula" u trokutu biti dovoljna da svi odmah znaju o čemu se radi. Ni Mercedes to nije mogao posle tri godine postojanja...

Četiri godine! Sajt je postavljen početkom marta 2005! :)

Svidja mi se ideja za paketic kokota.  :hihi: ja sam gomilu bedzeva izgubila negde usput bacajuci svoj ranac po avionima, kamionima, busevima... tako da je prisivac odlicna stvar.

By the way, mozemo se u subotu okupiti na onom dorucku u Novom Sadu pa ako jos neko ima neke dobre ideje.

Sto se tice para uvek tu postoji racun kluba na koji opstom uplatnicom mogu da se uplate pare i kada izvucemo listing tacno vidimo ko je sta uplatio mada s ozbirom da ne znamo imena svima ovde ne bi bilo loshe da nas obavestite da ste uplatili pare na neki mail.

Preuzimam na sebe finansijske kalkulacije i prikupljanje para.  :hihi:

Mislim da adresa kluba na prisivacu nece imati neku veliku ulogu i da se nece dobro videti, naziv kluba je sasvim dovoljan, mozda samo na srpskom ili na srpskom i engleskom u krug, onako kao sto su nam bedzevi izgledali.

;D

• Author

Kako vec postoji ziro racun kluba mislim da je najbolje da uradimo nesto slicno onom nesrecnom placanju za planinarenje na Midzor. Dobro se raspitajte kolika je cena i napisite ovde prisivac toliko i toliko, vizitke toliko i toliko, bedz toliko i toliko i onda svako napise mail ja bih zeleo tolko prisivaca, tolko bedzeva i td i uplati novac. Kad dodjemo na planinarenje pokupimo ono sto smo platili i gotovo. Mislim da je chivitlijev predlog takodje dobar. Vecina nas ima majce kluba putnika srbije ali su nekvalitetne, mada je i cena istih mora se priznati bila simbolicna. Ja sam spreman da odresim kesu za kvalitetnu majcu sa znakom kluba.

Da, to je najbolja ideja. ::crazy:

A ako neko u medjuvremenu odustane od necega, uvek ce se naci neko drugi ko ce to uzeti, kao na primer ja, meni nije problem, jer to sve jeftino kosta.

Najbolje bi bilo da svako uradi po neki dizajn i predlog, pa kad se vidimo na nekom sastanku ili akciji da to svi zajedno pogledamo, ocenimo, modernizujemo itd.

Vizitke su bile oko 1600 rsd pun kolor, obostrano i plastificirane 1000 komada.

To je samo 1.6rsd po komadu, a ja bih sam uzeo oko 200-300 komada.

Sta vi mislite, da na nekom sastanku donesemo svoje dizajne i predloge, ili na prvom sledecem planinarenju? :kamp::gossip:

Sta vi mislite, da na nekom sastanku donesemo svoje dizajne i predloge, ili na prvom sledecem planinarenju? :kamp::gossip:

Valjda bi sve trebalo da bude spremno do planinarenja :) Ako neko smisli dizajn, nek okaci na imageshack, rapidshare ili negde i ostavi link :)

Ja cu u narednih par dana verovatno imati cenu za vezene varijante o kojima je pricao Vlada kuvar,a mogu i da se nadjem od vas iz vrha da vam pokazem kako to izgleda na majicama i duksevima koje smo mi radili pa da date vase misljenje.

mozemo se u subotu okupiti na onom dorucku u Novom Sadu pa ako jos neko ima neke dobre ideje..

Moze dogovor u Foxu, a mogu li ja nekoga da ovlastim (posle uplate, naravno) da umesto mene preuzme to sto pazarim, buduci da na taj nocni uspon sasvim sigurno necu ici.

Nesto sam razmisljao....mislim da bi bilo lepo da na poledjini vizitki budu slicice motiva iz Srbije, priroda, narod, tako to.... posto ipak svi predstavljamo i nasu zemlju pa ako nas neko preko bare slucajno pita "Kako je tamo kod vas" ili kaze "Nisam nikad bio tamo", pokazete mu slicice i taj neko se odusevi  :)

A inace, pre nekih nedelju dana sam se raspitivao po celom gradu za vizitke i najjeftinije koje sam nasao (sto ne znaci da negde ne postoji jos neko jeftiniji) su bile 1500din 1000kom u boji, jedna strana, plastificirane. Svuda na drugim mestima je to bila cena za 500kom.

Nesto sam razmisljao....mislim da bi bilo lepo da na poledjini vizitki budu slicice motiva iz Srbije, priroda, narod, tako to.... posto ipak svi predstavljamo i nasu zemlju]Nesto sam razmisljao....mislim da bi bilo lepo da na poledjini vizitki budu slicice motiva iz Srbije, priroda, narod, tako to.... posto ipak svi predstavljamo i nasu zemlju

A kad zagrebeš noktom, da zasvira Užičko kolce :) Pa kako misliš da sve to uguramo u vizitku, 'leba ti  lol::

Код визитки је важна припрема, а и количина. За мање количине јефтинија је дигитална штампа, а за веће (преко неколико 'иљада) је јефтинија класична. :)

Znam da sam nov i ne bi da se nesto pravim pametan, ali koliko sam primetio svi se slazu da taj ,,goblen'' ili ti prisivac treba da ima logo KPS - trougao sa cipelom, a skoro niko se ne slaze oko natpisa.

Mogao bi da se napravi prisivac sa samo logom bez natpisa, i onda se naprave posebni prisivaci sa natpisima. Tako ce svako moci da napravi kombinaciju koja mu odgovara a opet ce svi imati jedinstveni prepoznatljivi logo trougla i cipele.

sta kazete na to?

Mislim da predlog nije dobar jer bi onda npr. ja koji zelim da imam natpis "klub putnika srbije" morao da kupim dva, a ne jedan prisivac i samim tim platim duplu cenu!

Za izradu veza prvo se pravi "program" koji određuje "put"konca, redosled veženja boja, i najvažnije, broj uboda. Cena se daje na osnovu tog broja uboda.

Dakle, prvi korak je da se definiše šta će biti na amblemu. Sledeći korak je da se (onome ko se prihvati traženja najpovoljnije ponude) dostavi logotip u vektorskom obliku, jer se na osnovu toga pravi program veza i određuje broj uboda, dakle cena! Svaka priča bez toga nema smisao.

Izrada amblema sa više mutacija (mutacija predstavlja bilo kakvu međusobnu razliku amblema) poskupljuje izradu, jer se za svaku mutaciju ponaosob pravi program veza, koji predstavlja fiksni trošak, nezavisno od broja uboda

• Author

Mozda je Klub Putnika Srbije dovoljno napisati na 6 svetskih jezika, napred, zajedno sa nekim sličicama iz Srbije i web adresom, a pozadi ipak Hvala na sto vise jezika.

6 zvaničnih svetskih jezika su Engleski, Francuski, Španski, Kineski, Arapski i Ruski.

A mozda je dovoljno Klub Putnika samo na Srpskom i Engleskom, a hvala na sto više jezika? ::artist: