Jump to content

Featured Replies

Navedi mi neki primer motoputa u našoj zemlji.

Da li je to deonica od Leskovca do Preševa, ili recimo od Niša do Dimitrovgrada?

Uf, ima ih, ali ne znam napamet. Čini mi se da je jedan između Batočine i Kragujevca, tamo gde imaju po dve trake. A mislim i da ima jedna deonica oko Preševa tako kategorisana, ali nemoj me držati za reč (dakle deonica, ne ceo put od Leskovca do tamo)

Aha, sad mi je malo jasniije. Da nije to npr. nešto kao u Turskoj, imaš autoput, i pored njega isto ono čudo sa dve trake koje nije auto-put, prolazi kroz neka naseljena mesta i to?

Ako je to to, onda mi tih sa dve trake (a da nisu auto-putevi) i nemamo mnogo (ne znam kako je sa Vojvodinom), na jugu, istoku i zapadu 99,99% nemamo.

Da li to takođe znači da taj zakon onda PREDVIĐA kretanje pešaka na svim ostalim putevima koji nisu auto i motoputevi, tj. da li se na putu od Leskovca do Preševa (ne računajući tu malu deonicu) pešaci mogu kretati tim putem (kako god se on zvao)?

Ne mora da ima dve trake, niti svaki sa dve trake mora biti motoput. Znak određuje šta je, a po kojoj logici ga gde stavljaju, to ne znam.

Zakon ne zabranjuje kretanje pešaka na ostalim putevima, a ne znam da li ga nekako uređuje.

Sta god da je taj motoput, u navedenoj situaciji kad su te dvojica "ljubaznih" pandura "marsirala" iza znaka, ne bi ti pomoglo nista. Sa takvim i ne vredi da se ubedjujes i raspravljas, samo mozes dobiti pendrek. Samo zamisljam scenu kako im mases papirom i zakonom gde pise da tu mozes da se kreces putem... ::crazy:

• 1 month later...

Ah, da, zaboravio sam da napišem novosti. Utvrdio sam da put od Preševa do Leskovca zaista jeste motoput (plavi znak sa belim autom), ima tabli svuda, ali nikada na to nisam obraćao pažnju. Tako da ispada da su pajkani bili u pravu i da sam imao sreću.  ;)

Tako da - pazite se gde stopirate, možda vas neko gleda.  :D