Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav i deep respect svima koji su ucestvovali u formiranju ovog fenomenalnog sajta. Izvinjavam se ako je tema vec bila, ali tek sam se registrovala i nisam stigla jos sve da procitam (sto nameravam da uradim), ali u ovom periodu nemam bas mnogo slobodnog vremena a informacije su mi potrebne sto pre. Da li postoji direktna linija vozom Novi Sad - Moskva, ili bar do Kijeva? Mozete li mi dati neki predlog kako najjeftinije stici vozom do Moskve, a da nema bas mnogo cimanja oko papira, mislim na tranzitne vize ili sta je vec potrebno. Koliko bi bio prevoz do tamo i nazad? Hvala puno.  klanj::

Pa, bre, novosadistu nazovi stanicu pa pitaj. To je promenjiva, costanta je u evrovima.

Ako je cilj sama Moskva najbolje je avionom.

Za putovanje vozom je potrebna tranzitna sengenska viza, vauceri za Ukrajinu (dva komada) i ceo dan putovanja.

Avion je skuplji naravno ali nema cimanja za vize i stigne se za dva sata i nesto.

Montavia je najpovoljinji ako su prihvatljiva ogranicenja koje nudi.

Ali ako se planira odredjeni boravak u Madjarskoj, Ukrajini ili obe zemlje onda naravno voz.

presedaj. idi ns-budimpešta, budimpešta-zahonj, zahonj-čop, čop-kijev i najzad, kijev-moskva. sve skupa nije nikakvo cimanje, posebno ako prespavaš u kijevu i malo razgledaš grad. ne znam da li su cene otišle naviše, ali pre godinu i po dana, ova varijanta je izašla oko 65 evra, duplo jeftinije nego direktan voz, a zabavnije je jer vidiš svašta usput, i nemaš onaj osećaj da si dva dana zarobljen u kupeu :)

sad, u ovoj varijanti ti trebaju vize. vidi šta ti je isplativije, jurenje papirologije ili ušteda u parama :)

Moze i vozom preko Rumunije. Vozom do Bukuresta, iz Bukuresta do Galatija, tu se predje u Ukrajinu.

Ode se u Izmail, pa odatle autobusom/vozom do Odese pa iz Odese do Kijeva.

Rumunsk viza je bespplatna, nema cimanja u konzulatu u Vrscu ali problem moze da bude prelazak 520 metara moldavkse teritorije tamo na granici sa Ukrajinom.

Treba znati da je zeleznica u Ukrajini i Rusiji dosta podigla cene u odnosu na pre godinu i po dana.

A da li neko zna ima li neka opcija da se ide vozom kroz Rumuniju,a da se ne spusta do Bukuresta?Izgleda mi bar na karti mnogo duze. :?IMmam nameru da idem do Kijeva tim putem uskoro mada sam cuo da je avionska karta oko 300 evra(valjda povratna na mesec dana)sto je mnogo lakse,ali skuplje.

Ides do Temisvara, pa odatle vozom za Suceavu. Iz Suceave mozes ili da cekas bukurestanski voz za Kijev ili da koristis neku drugu vrstu prevoza (bus ili shared taxi) da bi presao granicu. Posle, kad udjes u Ukrajinu, kako ti volja.

Hvala globe. ;D

Zanima me jos da li i kako mogu da saznam koliko ce me kostati ta voznja kroz Rumuniju.

Za Ukrainu mi nije frka jer imam ko da mi proveri.

Нисам ишао за Кијев преко Румуније, али ми делује као мало више цимања него када би се узео дирекни воз до Кијева преко Будимпеште...

Ovo ti je sajt rumunskih zeleznica

www.cfr.ro

Tu mozes da vidis i red voznje svih vozova i cenu. Recimo, za Suceavu imas tri dnevna direktna voza ali racunaj da se dosta putuje. Izmedju 13 i 14 sati. Zato mislim da ti je najbolje resenje da uzmes voz koji polazi u 17:47 iz Temisvara i stize u 07:41 u Suceavu. E, da, sva tri direktna voza su malo skuplja, pa te karta u jednom pravcu dodje oko 68 RON-a, tj. 16 EUR. Ali, gledaj malo na tom sajtu zeleznica pa mozda jos nesto iskombinujes. Razlike u tarifama mogu da budu i do 50 %, zavisno od vrste voza.

Jel moze neko da naoise neke cene karata za voz u Ukrajini, jer pisali ste da uopste nije skupo, pa da je u poslednje 2 godine malo poskupelo,ali kolike su cene?

Na njihovom zvanicnom sajtu nikako ne mogu da se snadjem.

Recimo samo za destinacije od nekog grada na gr. sa Rumunijom do Lavova(ili kako se vec izgovara) i odatle do Kijeva..

Jel moze neko da naoise neke cene karata za voz u Ukrajini, jer pisali ste da uopste nije skupo, pa da je u poslednje 2 godine malo poskupelo,ali kolike su cene?

Na njihovom zvanicnom sajtu nikako ne mogu da se snadjem.

Recimo samo za destinacije od nekog grada na gr. sa Rumunijom do Lavova(ili kako se vec izgovara) i odatle do Kijeva..

Koja te dostanca tacno zanima.Dobices info iz prve ruke.

Pa konkretno od nekog grada na granici sa Rumuniji (Cernovca recimo) do Lavova, Lavova-Kijeva, i evetntualno Kijev-Minsk.

Hvala za informacije obojci.

cernovci -kijev--- oko 112 grivnji  spavaca kola :kuset 75 grivnji

kijev-lavov oko--- 96 grivnji(spavaca) : kuset 66 grvnji

kijev- minsk oko lux 619 grivnji:spavaca  335grivnji: kuset 216grivnji

Na danasnji dan 1 $ je 8.2 grivnje (donji kurs)8,6 gornji

E sad jako bitno je da ima velikih razlika u vozovima.Kvalitet usluge podize cenu.

To je bar kod njih tako ;D

U svakom slucaju imas bar neke repere da znas cenu orientaciono.

E zaboravih da kazem:

Spavaca kola se racunaju kao kabina sa 3 ili 4 lezaja i vratima.

Kuset je gomila lezajeva sa zavesom umesto vrata,a lux varijanta nemam pojma sta je :)

To su karte u jednom pravcu? Mene zanima cena Kijev - Moskva - StPetersburg u jednom pracu i povratna. Da li se mora ranije rezervisati mesto? Hvala unapred i u nazad alavh.

Samo da kazem da postoje i oni "firmeni" vozovi.

Oni obicno imaju neko ime tipa Kijev, Moskva, Rusija, Strela, Zvezda.

Nude mnogo bolji smestaj ali naravno i cena im je daleko veca tako su obicno minimalno popunjeni.

Preporucljivo je da se karta kupi ranije - sto ranije to bolje. Recimo u Rusiji ljudi obicno kupuju kartu

minimalno dve nedelje unapred a nekad i mnogo ranije.

Kupovina karte na sam dan putovanja je najgora varijanta jer je obicno sve vec rasprodato (narocito one jeftinije

karte). Tako da ostaje samo ono sto je trenutno ostalo a to je obicno i najskuplje.

Kijev - Moskva je na najskuplja varijanta ako se ide ukrajinskom zeleznicom.

Jeftinije je ako se ide Kijev - Gomelj pa se iz Gomelja ide beloruskom zeleznicom do Moskve.

Cene koje sam napisao vaze  u jednom pravcu..

Ima neki voz Kijev -Piter kuset 440 spavaca 740 i lux 1471 ide preko Vitebeska(to je valjda Belorusija)

Kijev -Moskva 660 spavaca a lux 1311 grivnji

E sad sto rece geoplans ima razlike u firmiranim vozovima.Ovo je tek da imate reper odprilike.

Takodje obratit paznju na vozni red. Neki vozovi idu svakog drugog dana, neki samo vikendom,

neki vikendom ne idu, neki samo tokom letnje sezone (pocevsi od maja).

Ti vozovi se nalaze u svakom voznom redu ali pored njih je obicno napomena kada saobracaju a kada ne.

Ili ispod voznog reda su navedeni po brojevima.

Taj voz Kijev- St. Petersburg koji idi preko Vitebska (to je Belorusija) je "turisticki" voz koji ide St. Petersburg - Vitebsk - Kijev - Simferopol na Krimu i usput kupi turiste. Trebalo bi ima 3 takva voza ali mislim da dva saobracaju samo tokom sezone negde od kraja maja do polovine septembra.

Treba proveriti brojeve vozova za sigurnu informaciju.

Firmeni vozovi su dosta skupi, uzeti najskuplju varijantu koja postoji pa jos jedno 60-70% od te cene dodati.

Skupi ali dosta brzi recimo negde skoro duplo brzi od brzog voza (koji se tamo zove skorostni).

Za poredjenje Moskva-Samara brzi voz 15-16 sati putovanja a firmeni 9.

Vreme jeftinih vozova po Ukrajini izgleda proslo ali kako ih je drmnula kriza mozda ce opet da se vozi daleko za 10 evrica. :mah: