Jump to content

Featured Replies

Posted

Možda bi malo trebalo poštedeti Frušku goru, Avalu i ostala izletišta od prvomajskog roštiljanja (čitaj: razbacivanja smeća) i otići na jedan dobar adrenalinski provod.

Petak i subota veče dobar provod a subota i nedelja pre podne  :shockkk: ko preživi rafting pričaće 

• Author

Oko 80 €.  Dva noćenja u drvenim kućicama, hrana (6 obroka-piletina sačevi, jagnjetina, pastrmka na talandari, mešano meso, lovački gulaš... hrana je extra  :eat:)  i rafting (sa komplet opremom) subota i nedelja. 

• 3 weeks later...

Da li je to kod BODA na Sastavcima? Ako jeste onda je super! Racunaj i mene. Garantovan je extra provod! Ko god podje nece se pokajati! :pivoooo::eat:clap.gif' alt=':clap:'>

Ja sam bio letos prvi put u životu, i svi su preporučili da se dođe u maju... Znači ideja je DO ****! Svaka čast!

• Author

Nije kod Boda vec u  najboljem kampu na Tari - KALISTI. Oni su proglaseni za kamp godine 2007 i 2008 (postoje od 2000 g. a BODO od 2006) Imaju najvise gostiju u poslednjih nekoliko godina i kad pocne sezona (posle 15 maja) mora se mesto rezervisati i po mesec dana unapred. Uvece je ziva muzika (iz Kragujevca) ali meni se najvise dopao njihov PR  :party: Ana iz BG. Ostali zaposleni u kampu su bosanci i extra su pogotovo kuvar Vladan i gazda Micko. Isti aranzman u sezoni im je 110 €.

http://www.wind.rs/rafting/tara.html

• 11 months later...

Nije kod Boda vec u  najboljem kampu na Tari - KALISTI. Oni su proglaseni za kamp godine 2007 i 2008 (postoje od 2000 g. a BODO od 2006) Imaju najvise gostiju u poslednjih nekoliko godina i kad pocne sezona (posle 15 maja) mora se mesto rezervisati i po mesec dana unapred. Uvece je ziva muzika (iz Kragujevca) ali meni se najvise dopao njihov PR  :party: Ana iz BG. Ostali zaposleni u kampu su bosanci i extra su pogotovo kuvar Vladan i gazda Micko. Isti aranzman u sezoni im je 110 €.

http://www.wind.rs/rafting/tara.html

Ja sam bio prethodne sezone u tom kampu i prosto sam odusevljen! Ali, ove godine OBAVEZNO dolazim u maju, da vidim tu divlju reku!

Preporuka!

Ко хоће да осети адреналин нека иде на сплаварење Лимом у мају или априлу још боље. При том, јефитније је дупло.

Ja sam bio na Limu pre dve godine, mislim da me je sve zajedno sa prevozom (voz & EURO26) iz NS-a izaslo oko 3000din za 3 dana i bilo je bas super. Ovo za Taru mi deluje pivlacno jedino sto mi je puno da potrosim 100eur za samo 3 dana (to mi je povratna do Rima  ;D)

Ja sam bio na Limu pre dve godine, mislim da me je sve zajedno sa prevozom (voz & EURO26) iz NS-a izaslo oko 3000din za 3 dana i bilo je bas super. Ovo za Taru mi deluje pivlacno jedino sto mi je puno da potrosim 100eur za samo 3 dana (to mi je povratna do Rima  ;D)

Slobo ti garant i kad kupujes gume za kola racunas,to mi je 1.3 karte do rima :) Salim se naravno,opravdano je :)))

E pa ovo moje je bilo sa Simom :)

Inace sad sam se cuo sa Simom i cene su sledece

20EUR je splavarenje a nocenje na Kamenoj Gori je 5EUR

Mi smo jos imali troskove povratne vozne karte Novi Sad - Prijepolje (teretna) + nesto za kombi za Mokru goru negde oko 5eur tamo nazad + jos oko 5eur za klopu

To je nas tada kostalo oko 3000din, evro bio slabiji a i splavarenje je tada bilo 15eur :)

dobih pozivnicu preko facebook-a :

PROMO prvomajski RAFTING

PROMOTIVNA TURA. PRVOMAJSKA AVANTURA.

1. maj - 3.maj CENA SAMO 70 evra !!!!!

Program:

1. Dan - Subota:

Polazak ispred SAVA CENTRA u 01:00h - NS zeleznicka stanica u 00:00h

Obilazak Morke gore i Drvengrada (Kustin grad)

Obilazak Višegrada (most Mehmed paše Sokolovića i Andrićeve učionice)

Smeštanje u kamp (bungalovi 2-4 lezaja i šatori 2-4 osobe)

Iznenađenje

Žurka dobrodošlice

Noćenje 1

2. Dan - Nedelja:

Alpinistička obuka (spuštanje niz stenu)

Rafting Tarom

Promocija Paintball-a

Žurka

Noćenje 2

3. Dan - Ponedeljak:

Rafting 2 (fakultativno)

Obilazak Pivskog jezera

Poseta etno sela Brezna (kanjon Nevidio)

Povratak u Bg do ponoći

BROJ MESTA OGRANIČEN

Rezervacije (depozit od 20e), svakog radnog dana od 12h-19h, Mačvanska 13 (ulaz iz Graničarske 5)

INFO: BG 064.20.39.653 Aleksandar

NS 064.23.89.470 Goran

Glavni "problem" je broj spustanja Tarom...uvek kada je cena 70-80e budite sigurni da je u pitanju samo jedno spustanje (i to nije "akcija" nego redovna cena na koju mozete racunati i u julu, avgustu - uvek), a to je po meni bzvz kada se vec prelazi toliki put ;)

Jel nas mora biti grupa ako idemo kod Sime, il je svejedno? Posto vidim da nas je za sada samo 2x.

Studentska karta busom iz NSa je 890, a vozna iz BGa 880.

Mada, neko je na forumu spominjao Srbija Flexi Pass, nesto kao mesecna vozna po celoj Srbiji za 1500din....

Vidim da je ovdje zanimljiva priča, pa da se i ja pridružim. Lim jeste interesantan  ali ipak Tara je dosta zanimljivija. Ipak je puno više bukova na samoj Tari, i puno je jača i surovija,a pogotovu u Aprilu i Maju mjesecu, kada je to stvarno vrhunski raft koji iskreno preporučujem svakom ko želi malo više adrena. I priča o raftu iz ovoga perioda se ne može uopšte porediti sa nekim ljetnjim Julskim ili Avgustovskim raftom. Ukratko, maksimalno preferiram Taru i preporučujem svakom da proba.

Sve u svemu, troskovi svega ovoga(ovo je jedna od varijanti):

bus iz BGa koji krece 29.4. i prati celu turu, vozi do nekih manastira i drugih zanimljivih destinacija kosta 40e

sva hrana za 3 dana u koju su ukljucene neke vecere, jagnjence pride je 2000din

a splavarenje za 3 dana je 60e

pa vi sad vidite...

• 3 weeks later...

Evo i ja kao stari rafter da kazem neku.

Vec nekih 10tak godina idem svake godine na rafting niz reku Taru, minimum jednom godisnje, a znam i dva puta da zalomim :)

Elem, cena jeste od 70 do 80 eura ali po meni to vredi svakog centa. Naravno preporuka stoji za maj ako zelite ultra adrenalinski rafting, ali maj zna da bude hladan i kisovit, tako da to moze malo da pokvari dozivljaj, ako se ide prvi put.

Ja bas za mesec dana idem na Taru i idem varijantu petak- nedelja, i sve radim u sopstvenom aranzmanu (za svoje drustvo). Najbolje je da se skupi 4 ljudi po kolima jer kada se podele troskovi goriva to ispadne zanemariva cena. Dalje vrlo je vazno u koji kamp idete i ko ce vas spustati. Posto znam manje vise sve kampove i gazde, znam u koji vise nikada necu doci, a u koje cu se rado vracati.

Kao primer evo vam jedna moja fotka od pre dve godine, termin je bio druga polovina maja

http://i30.tinypic.com/15ouz38.jpg

ja sam ovaj sto je digao ruke u vis :)

Eto ako nekoga jos nesto zanima u vezi raftinga neka se javi ovde ili preko pm, stojim na raspolaganju.

Poz

Evo, mi smo bili na prvomajskom raftingu u kampu "Kalista".  Sam kamp se nalazi na Drini, ali rafting većim delom ide Tarom i onda tek pred kraj malo Drinom. Spuštanje traje 3-3.5 sata, sa zadržavanjem i izlaskom na obalu kod vodopada. Platili smo 60e jedan rafting, dva noćenja i pet obroka, a za još jedan rafting doplatili smo 25e. Bilo je jako lepo - prirodna je praktično netaknuta i divna, hrana je veoma ukusna (jagnjetina ispod sača, gulaš, itd), a domaćini kampa su veoma ljubazni i uslužni. Jedino bih skrenuo pažnju na konobare, koji i pored jasno istaknutih cenovnika (kafa 1 KM, pivo 3 KM) pokušavaju da naplate više, po sistemu "ako prođe, prođe".

Doduše, nije nam bilo jasno zašto se taj majski rafting naziva "ultra adrenalinski". Ima nekoliko bukova kroz koje je zabavno ići, čamac se par puta propinje i reka vas poliva (ako sedite napred, budete skroz mokri), ali sve deluje veoma bezbedno, više kao zabava nego kao neko veliko uzbuđenje. Ostatak vremena voda je krajnje mirna, jedva da ima potrebe da zaveslate tu i tamo.

Prijao nam je rafting i sigurno ćemo ići opet, ali mislim da se po količini adrenalina ne može meriti sa bandži-skokovima, paraglajdingom ili tako nečim.