Jump to content

Featured Replies

Panonski slazem se da se ne moze porediti sa bandzijem, ali mesas babe i zabe, svaki sport ima svoju dozu adrenalina pa ko sta voli nek izvoli.

Bezbedno jeste ako imate dobrog tj iskusnog skipera. A veruj mi pre dve godine zena je ispala iz camca u avgustu mesecu kad je tara niska i nije pola one iz maja, i zenu su hvatali dva kilometra niz vodu dok je nisu uhvatili, slomila kljucnu kost, nahebala strasno.

E to ti je kad te spustaju klinci i neiskusni skiperi, Tara nikada nije sala i nikada je ne treba povrsno shvatiti.

Ako hoces pravi ultra adrenalin onda ti preporucujem rafting niz reku Ćehotinu, ona isto protice kroz Focu, ali dolazi sa druge strane. E to je prava stvar, doduse to mislim da ne radi niko od agencija i kampova, ali posto je moj teca stari planinski vuk dogovorili smo i to spustanje.

Spustanje traje 18 km, 14 na Tari i 4 km na Drini do kampova na Bastasima.

Priroda je stvarno fenomenalna i treba je videti i doziveti, a voda je cista i slobodno mozete da je pijete direktno iz reke.

Moje spustanje traje od 4-6 sati jer stajemo na svakoj plazi i steni gde moze da se skace u Taru i gde je lepo za kupanje. Ali dobro predost moja je sto sam ja dole kao na domacem terenu pa mi ljudi hoce da ucine sitne uzitke :)

A ako vec hoces pravu Taru da osetis onda ganjaj januarski ili februarski spust, e to je prava stvar :)

U svakom slucaju blago tebi vec si bio, ja sitno brojim i ne mogu da docekam :)

Ziv bio i uzbrdo brz :)

Nije organizovano, tesko da ce iko da te spusta od agencija u tom periodu, ali mogu da ti se raspitam kad budem isao za mesec dana na Taru, da li postoji mogucnost tj da li je neko od skipera raspolozen za tu varijantu, u svakom slucaju i ako bude moguce ganjaj 6-7 ljudi (koliko staje na jedan camac), cisto zbog isplativosti i njima i vama.

Kad sta saznam javim ti ovde ili preko PM-a.

• 1 month later...

Evo prosli vikend sam bio na Tari pa da javim kao sto sam i obecao.

Elem, pitao sam gazdu kampa i njegovog sina, koji nas je i spustao, da li postoji varijanta da se spustimo u januaru/februaru i on je rekao da nema problema ako ima dovoljan broj ljudi.

E pa eto, ja sam za, pa ako ima jos loodaka kao ja neka se jave pa cemo dalje da se dogovaramo :)