Jump to content

Featured Replies

Posted

za sve gradjane S(CG) potrebna je madjarska viza. potrebna su vam sledeca dokumenta:

- vazeca putna isprava-pasos, da ima najmanje tri slobodne vezane strane

- jedna fotografija da nije starija od 6 meseci

- fotokopija licne karte

- fotokopija prve strane vazeceg pasosa

- formular koji mozete dobiti u ambasadi

- za zaposlene-fotokopija radne knjizice, potvrda o zaposlenju i visini primanja

- za ucenike-studente-potvrda o redovnom skolovanju

- za penzionere zadnji cek od penzije

- gost koji koristi sopstveni prevoz fotokopija zelenog kartona.

moja preporuka:

za vojvodjane je najbolje da idu u konzulat republike madjarske u subotici. konzulat se nalazi u samom centru oko 600 od medjugradske autobuske stanice (samo idete pravo ;)). na samom ulazu imate displej gde pritisnete jedno dugme i izadje vam redni broj. tu imate i formulare i cekate manje od pola sata da predate potrebna dokumenta (kada se javi zvucni signal i na displeju iznad jednog od pet saltera i izadje vas broj). na salteru recite "dobar dan" kako bi sluzbenica znala na kom jeziku da vam se obrati. zvucnik je malo slab pa se primaknite? naculite usi da cujete sta vam govori. na cedulji (gde vam je redni broj)ce vam upisati vreme kada da dodjete da podignete pasos. cekanje obicno traje tri-tri i po sata.

kako bi ste ubili vreme, odmah do konzulata je galerija "likovni susreti" koja uvek ima zanimljivu postavku. iza konzulata u paralelnoj ulici je restoran sa fantasticnom klopom.

po pasos mozete doci i ranije. u redu pred poslednjim salterom desno cekacete jedno 20ak minuta?

Za studente sem potvrde o studiranju potreban je i dokaz da roditelji zele i mogu da to finansiraju, dakle "fotokopija radne knjizice, potvrda o zaposlenju i visini primanja" ili "za penzionere zadnji cek od penzije", kao i izjava da ce finansirati tvoje putovanje...

Takodje ako se ne varam, pasosh mora da bude vazeci bar 6 meseci vishe od zavrshetka vazenja vize...

Pozdrav...

pre jedno nedelju dana prijatelj mog oca chiji sin zivi u madjarskoj

je podneo zahtev za vizu na dve nedelje (da ode u posetu sinu, jelte)

i dobio je vizu na 6 dana s tim da moze samo da boravi u madjarskoj 48 sati..

wtf is that?  :-o

na koliko preporuchujete da se trazi zahtev? nshto mi je frka da trazim na 3 meseca

Ja sam sa papirima koje su naveli Micowini + Spavac (znaci za studente) dobio vizu na godinu dana sa vise ulazaka.

Moj cale je nosio papire u suboticu u prosli cetvrtak ujutru, a ja sam na formularima napisao da mi treba viza za samo 3 dana, na sta je sluzbenica u konzulatu odreagovala i pitala "zasto samo tri dana, sto niste trazili na godinu dana sa vise ulazaka?" na sta je cale rekao "pa dajte onda za godinu dana sa vise ulazaka". I tako ja sam imam madjarsku vizu na godinu dana sa vise ulazaka  ::crazy:

(doduse za malo da ostanem bez prava da udjem u Madjarsku ali sva sreca, to se nije dogodilo)

na koliko preporuchujete da se trazi zahtev? nshto mi je frka da trazim na 3 meseca

ma na formularu imash samo opcije 6 meseci ili godinu dana :)

cak sama upises koliko dana u toku tog perioda zelish da provedesh tamo, ja sam upisao 50 i toliko su mi dali :)

mislim da je taj covek trazio neku drugu kategoriju vize, za posetu rodbini ili kako se vec zove, samo trazi turisticku i nema da brinesh :)

kad sam ja bio po vizu jedan lik je dobio na osnovu istampanog koda nekog programa, navodno to mu je bio program za takmicenje koje se odrzava u madjarskoj :)  zvizhd

(doduse za malo da ostanem bez prava da udjem u Madjarsku ali sva sreca, to se nije dogodilo)

otkud znash da se nije dogodilo, mozda se ne daj Boze dogodi...  zvizhd

• 1 month later...

za sve gradjane S(CG) potrebna je madjarska viza. potrebna su vam sledeca dokumenta:

- vazeca putna isprava-pasos, da ima najmanje tri slobodne vezane strane

- jedna fotografija da nije starija od 6 meseci

- fotokopija licne karte

- fotokopija prve strane vazeceg pasosa

- formular koji mozete dobiti u ambasadi

- za zaposlene-fotokopija radne knjizice, potvrda o zaposlenju i visini primanja

- za ucenike-studente-potvrda o redovnom skolovanju

- za penzionere zadnji cek od penzije

- gost koji koristi sopstveni prevoz fotokopija zelenog kartona.

Pozdrav, dobri ljudi!

Obraća vam se nova članica zabrinuta zbog mogućeg odbijanja za vizu za Mađarsku.

Elem, na sajtu konzulata u Subotici, osim ovih dokumenata koje je Micowiny naveo, traže se i zdravstveno osiguranje :?, potvrđivanje opravdanosti boravka ( to mi je honeymoon putovanje, je l' to dovoljan razlog?? :tt:) i, u slučaju da je individualno putovanje-unapred plaćen rezervisani smeštaj :maddd:(kako to da izvedem?)!

Osim toga, ja sam zaposlena na određeno do 31.08.2006. i to mi je navedeno na potvrdi. Mislite li da bi to mogao da bude problem ili da tražim da mi ponovo izdaju potvrdu bez ovog datuma, ako je moguće?

Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala.

Mislim da je najpametnije da nazovesh konzulat! Neka fina teta radi na telefonskim informacijama tako da cesh dobiti sve sto ti treba!

:-D

ja sam pre tachno nedelju dana bila po vizu

ne treba nikakvo osiguranje.. i nikakva potvrda o boravku

trazhih vizu na 6 meseci i dobih vizu na 6 meseci..

jedino shto se cheka prvo neka 2 sata, pa onda nakon 3 sata po predaji

dokumenata se dobija viza..

• 2 weeks later...

Jel obavezna potvrda o obezbedjenom smestaju u Budimpesti za dobijanje vize??? I kako to izvesti? Hocu da idem na Sziget, a spavao bi kod nekog HC-ovca, mislim da to bolje da im ne spominjem! :spot:

Dajte ljudi sheme i shemice za dobijanje te vize!

P.S. Jako vazno, ja nisam Vojvodjanin, pa ne mogu da predajem u Subotici, gde su koliko sam ja skapirao fleksibilniji. Moram u BG-u

e jedno pitanje... ako neko zna...

Ja sam dobio vizu za Nemacku, dakle Schengen jel.... i sad mene zanima jel meni treba madjarska viza ili ne?

Mislim putujem autobusom, pa sigurno prolazim kroz Madjarsku.... pa sam sad skroz u konfuziji...

Znaci prosto:

Ako imam Schengen da li mi treba i Madjarska viza?  :?

не треба; провери у амбасади ако ти требају скроз прецизне информације али колико ја знам једино је битно да из Мађарске изађеш док ти још важи шенген; тј. не смеш баш да останеш 15 дана јер они то третирају као транзит...

meni su u madjarskoj ambasadi rekli da mogu uci poslednjeg dana vazenja sengen vize i da se u madjarskoj mogu zadrzati do pet dana po isteku iste......proverite!!!!

Ej ... ja sam putovao u nemacku za svetsko prvenstvo pa sam se tada raspitao ... Kad putujes ka Nemackoj u Madjarsku mozes da udjes ako ti Sengen vazi duze od pet dana od dana ulaska u Madjarsku ... u povratku postoje 3 slucaja. 1. Sengen vazi duze od pet dana - slobodno prolazis kroz madjarsku. 2. Sengen jos vazi ali manje od pet dana - dobijas Madjarsku vizu  dz na granici 3. Sengen je istekao - moras da uzmes Madjarsku vizu u konzulatu u Nemackoj. O svemu ovome mozes da se informises na sajtu naseg ministarstva spoljnih poslova!

Мени нису хтели да дају визу. Тражио сам на годину дана за више улазака, чисто ако бих некада ишао у неку амбасаду у Будимпешту, или на неки концерт и сл. али не! Тражили ми потврду о резервацији хотела, и повратну карту. Ало, ја хтео да имам визу потпуно неодређено, и шта сад, треба да купујем карту иако не знам ни када ћу ни да ли ћу тамо ићи? Ван памети.

Е, али због црног печата који имам у пасошу а који су ми лупили Мађари када су ме одбили, нисам могао да добијем ни литванску визу.

Зато одох ја у Украјину. Тамо ме бар нико неће цимати за визу и шиканирати зато што сам Србин. Бар се надам.