Jump to content

Featured Replies

Posted

Uh ,ja bas imam neku bezveze situaciju.Bila sam prosle godine u USA preko J1 vize(studentske) i htela sam i ove godine ali su me odbili pod izgovorom da oni dozvoljavaju apsolventima samo jednom da odu .I sada sam u cudu i ne znam sta da radim.Pitam se da li imam prava da apliciram za turisticku vizu ili bih morala da sacekam godinu dana posto sam vec odbijena?!

Verujem da bi mi moji prijatelji iz Amerikanci poslali garanciju ako uopste to nesto znaci,ali vas pitam zna li neko gde se to vadi tamo i u kojoj formi bi to trebalo da bude?

bolje ti je da sačekaš, delovaćeš im sumnjivo ako posle odbijenice tražiš turističku, misliće da želiš da ostaneš... Ja ne bih, da sam na tvom mestu, barem još godinu dana iskuliraj

Ja sam danas podigao pasos u Americkoj ambasadi sa turistickom vizom na 3 godine.

Kad sam se spremao da podnesen zahtev dobro sam procitao uslove na njihovom sajtu. Tamo pise koliko se secam da ukoliko ste odbijeni za vizu ne postoji vremensko ogranicenje za trazenje nove. To jest, kazu da vi odmah mozete podneti novi zahtev i da to ne utice na novo odobrenje. Naravno ako ste ispravili razloge prethodnog odbijanja.

Kazu jos da garancija iz amerike uopste ne mora da znaci poen vise za vizu, kao ni rezervacije karata ili hotela.

Moram da kazem da sam do sad vadio gomilu sengena u raznim ambasadama ali americku vizu sam najlakse dobio od svih.Nisam imao ni rezervaciju karata ni hotela a kamoli garantno pismo.

Kad me sluzbenik pitao za plan puta rekao sam da ne znam jer prvo cekam da dobijem vizu pa onda planovi (sve kroz neku polusalu)

Njima je najvaznije dati neki razlog zasto ces se vratiti kuci

• Author

I ja sam prosle godine lagano dobila vizu i zato sam totalno bila sigurna za ovu godinu,kad ono....

Koje si ti inace papire njima dao da bih uverio da ces se vratiti? ;)

Potvrda iz banke koliko imam para na racunu (koje sam uzgred polovinu pozajmio i stavio na dva dana u banku, uzeo potvrdu i sutra podigao i vratio), kopiju kupoprodajnog ugovora za stan iz 2007 (fotosop), kopiju kartice osiguranja Delta generali za ceo svet.

To mozda nije bas sve po propisu ali sta da se radi  :102: nemas sta da izgubis ili dobijes ili ne dobijes.

Moj ti je predlog da pitas njih u ambasadi ..mozes sa necijeg drugog mail-a bez tvog imena, ako ti je glupo sa svog ...na sajtu ces naci mail i sve u vezi tvojih nedoumica oni ce ti najbolje reci...

Bolje nego da se pitas zasto i kako jer price su razlicite...- i moje iskustvo je da sam bas lako dobila vizu a cak sam imala neke papire `fals`(tipa da sam zaposlena a nisam, a ni student tad vise nisam bila, pa za stan sam imala papir od neotkupljenog stana)..i vadila sam J1...a i ja kao i ti nameravam da opet do leta probam da dobijem J1.

Nas je cetvoro (dva para) istovremeno bilo na salteru (dvoje pa dvoje) i slusao sam sta je sluzbenik pitao i ostale pored mene. Stekao sam utisak da najvise zavisi od toga kakav ces utisak ostaviti i kako ces odgovoriti na pitanja. Ako lazes lazi da i sama u to poverujes  :roll: 

• Author

Hvala vam  drugari  clap.gif' alt=':clap:'>

Probacu da naisem mail ovima iz ambasade pa cu da vidim sta ce mi oni reci.

Sana  kako si ti dobila J1 vizu ako si "kao" zaposlena?Koliko znam to je studentska viza.Ovi amerikanci stvarno nisu normalni!!!!!!

J1 nije samo studentska viza... - za razmenu je mladih...i zavisno na koji program razmene ides moze da bude i za mlade do 35 godina ako je u pitanju program strucnog usavrsavanja u  njihovim kompanijama...ili vec sta - hocu reci obuhvata citav spektar...

- ja sam prosla sa tim `mojim dokumentima`, jer sam isla na Au-pair program, tako da verujem da sam isla turisticki ne bih sigurno sa tom papirologijom dobila vizu. Mada ko zna)))

Pri tim nekim programima razmene uvek posreduje neka agencija koja  salje tako da mislim da je i to neki garant njima u ambasadi da je ta osoba adekvatna za vizu ..

a to da oni nisu normalni:) - to stoji...!!! Ne vredjam ih ali cudni su ...)))

postoji sajt `cikaski srbi`, i tu ima nekih korisnih informacija vezano za vize..- mada ja uvek ako me nesto zanima pisem ambasadi i uvek uredno odgovore...

• Author

Pisala sam ovima iz ambasade,i oni mi se "izvinjavaju" sto nisam ispunila uslove za dobijanje J1 i kazu ako nekada u buducosti pozelim da apliciram za turisticku moram ih cvrsto ubediti da su moje namere samo da odem ,vidim prijatelje i vratim se.I eto,sada smisljam kako bih ja to mogla cvrsto da ih ubedim da cu se vratiti.Po mojo nekoj logici ja imam jako cvrst dokaz a to je sto sam apsolvent pri kraju i necu valjda sada sve to da ostavim posle toliko godina studiranja i ostati u Americi i raditi dozivotno kao sobarica :) Ali ono ocigledno imaju neku drugu logiku po kojoj mi,  apsolventi smo im najrizicnija grupa  :?

• 1 month later...

Propast, mene danas odbili u USA ambasadi za J-1 vizu. Razlog- dao sam samo jedan ispit ove godine.

Interesuje me da li je iko izvadio americku vizu nakon sto je jednom bio odbijen?

Moj drug se prošlog leta prijavio za američku vizu (ne znam da li je u pitanju J-1 ili neka druga) hoteći da u USA krene sa devojkom koja je tamo polazila na master studije. Kad su ga na intervjuu pitali koliko će ostati, bio je neodlučan i na kraju rekao nešto poput "6 meseci". I pored uverljive dokumentacije da je ovde zaposlen, da ima veliku platu te da tamo ide po pozivu prijatelja Amera sa kojim i poslovno sarađuje (spominjao je čak i neki seminar vezan za dil koji ima sa Amerovom kompanijom), xyz pozivnih pisama i svega ostalog-odbijen je. Pošto nju nije hteo da pusti samu, morao je da aplicira opet kroz 10 dana i okuša sreću. Ovog puta je došao sa pričom kako ide turistički, da proputuje po Americi i kako namerava da ostane 20 dana. Dobio je vizu na 3 godine (čak duže od nje koja je tamo otišla na studije) a na ulazu u USA i dozvolu da se u jednom cugu zadrži 6 meseci. Eno ga, već je godinu dana tamo (s tim da je posle šest meseci otišao na odmor u Dominikanu na 10 dana i ponovo se vratio). :dance:

Bole ga brige.

Mada cini mi se da je slucaj tvog ortaka bas izuzetak.

Ja cu najverovatnije sledece godine da apliciram ponovo, ali za turisticku vizu, mada ne znam koliko mi je to pametno.

Bole ga brige.

Mada cini mi se da je slucaj tvog ortaka bas izuzetak.

Ja cu najverovatnije sledece godine da apliciram ponovo, ali za turisticku vizu, mada ne znam koliko mi je to pametno.

evo ja mogu da ti dam moju vizu ;), imam turisticku na 5 godina...

ne znam koji djavo uopste ljudi idu u ameriku, pa tamo je sranje nikad gore.....

moje turisticke pare sigurno nece skoro dobiti hehehe

• Author

Moj drug se prošlog leta prijavio za američku vizu (ne znam da li je u pitanju J-1 ili neka druga) hoteći da u USA krene sa devojkom koja je tamo polazila na master studije. Kad su ga na intervjuu pitali koliko će ostati, bio je neodlučan i na kraju rekao nešto poput "6 meseci". I pored uverljive dokumentacije da je ovde zaposlen, da ima veliku platu te da tamo ide po pozivu prijatelja Amera sa kojim i poslovno sarađuje (spominjao je čak i neki seminar vezan za dil koji ima sa Amerovom kompanijom), xyz pozivnih pisama i svega ostalog-odbijen je. Pošto nju nije hteo da pusti samu, morao je da aplicira opet kroz 10 dana i okuša sreću. Ovog puta je došao sa pričom kako ide turistički, da proputuje po Americi i kako namerava da ostane 20 dana. Dobio je vizu na 3 godine (čak duže od nje koja je tamo otišla na studije) a na ulazu u USA i dozvolu da se u jednom cugu zadrži 6 meseci. Eno ga, već je godinu dana tamo (s tim da je posle šest meseci otišao na odmor u Dominikanu na 10 dana i ponovo se vratio). :dance:

Pa da,i ja sam razmisljala da probam tu turisticku opet,samo ne znam hocu li moci da radim tamo sa turistickom.Jel taj tvoj drug radi nesto tamo ili ne?

E da li ćeš moći da radiš sa turističkom to ne znam...(mada, ako nađeš nekog da te zaposli na crno, moći ćeš ;) Zavisi u koji bi deo putovala. Ako ćeš u Čikago ili SF tamo ima najviše naših pa te možda tako neko i zaposli). On ne radi tamo, uživa čovek  :fool:

• 2 weeks later...
  • Author

E da li ćeš moći da radiš sa turističkom to ne znam...(mada, ako nađeš nekog da te zaposli na crno, moći ćeš ;) Zavisi u koji bi deo putovala. Ako ćeš u Čikago ili SF tamo ima najviše naših pa te možda tako neko i zaposli). On ne radi tamo, uživa čovek  :fool:

Ok ,havla ti puno! :mah:

• 3 months later...

Potvrda iz banke koliko imam para na racunu (koje sam uzgred polovinu pozajmio i stavio na dva dana u banku, uzeo potvrdu i sutra podigao i vratio), kopiju kupoprodajnog ugovora za stan iz 2007 (fotosop), kopiju kartice osiguranja Delta generali za ceo svet.

To mozda nije bas sve po propisu ali sta da se radi  :102: nemas sta da izgubis ili dobijes ili ne dobijes.

Gde da nabavim tu kopiju kupoprodajnog ugovora i karticu Delta osiguranja?

Gde da nabavim tu kopiju kupoprodajnog ugovora i karticu Delta osiguranja?

Kopiju kupoprodajnog ugovora nabaviš tako što uzmeš original kupoprodajnog ugovora i odeš do najbliže fotokopirnice. Onaj Fotošop deo je opcioni.

Kartica Delta osiguranja za ceo svet (ne samo za Evropu) dobija se uz American Express kartice Banca Intesa besplatno (ako zanemariš da plaćaš članarinu za kartice), a može se kupiti i odvojeno, imaš cene na sajtu Delta Generali. Amerikanci, inače, ne zahtevaju da imaš zdravstveno osiguranje.

Hvala puno, potrudicemo se nekako da resimo i taj problem .S´kojom ste pricom prolazili najcesce ili je to razlicito ???

• 3 weeks later...

Jel ti trebala radna knjizica, ili samo uverenje iz firme?