Jump to content

Featured Replies

Posted

ljudi,

zna li neko gde (u kom osiguravajucem drustvu) mogu najpovoljnije nabaviti zdravstveno osiguranje? putujem u nemacku na 20-tak dana...

hvala unapred,

iskra

Vidi u "Zepteru". Ja sam recimo prosle godine platio u nekom levom (da li bese Delta ili tako neko) za dve nedelje u Sloveniji oko 1700 din, a pre mesec dana sam pitao u Zepteru i kod njih je 1100 din! Na osnovu ovog zakljucujem da su jeftiniji. Za Poljsku je takodje 1100 din za dve nedelje, e sad pitaj za Nemacku, mozda je slicna cena.

Vidi u "Zepteru". Ja sam recimo prosle godine platio u nekom levom (da li bese Delta ili tako neko) za dve nedelje u Sloveniji oko 1700 din, a pre mesec dana sam pitao u Zepteru i kod njih je 1100 din! Na osnovu ovog zakljucujem da su jeftiniji. Za Poljsku je takodje 1100 din za dve nedelje, e sad pitaj za Nemacku, mozda je slicna cena.

Delta osiguranje svakako nije "levo" osiguranje vec najvece te vrste u Srbiji. Sa studentskim karticama i euro 26 odobravaju znacajan popust.

Ne bi trebala biti drugacija cena za Nemacku u odnosu za Sloveniju, ali proveri svakako...

• Author

evo proverih u delti i zepteru. delta je ensto povoljnija: -do 21 dan je oko 2500, a do 31 oko 3500. zepter je za nekih 300/400 din skuplji.

pa eto, mozda jos nekog zanima  :spot:

zna li neko za povoljniju ponudu?

evo proverih u delti i zepteru. delta je ensto povoljnija: -do 21 dan je oko 2500, a do 31 oko 3500. zepter je za nekih 300/400 din skuplji.

pa eto, mozda jos nekog zanima? :spot:

Vidis cudno da je takva razlika za Poljsku/Sloveniju i Nemacku...

e, a da te pitam nesto. Jesi sigurna da ti treba osiguranje za Nemacku? Ja sam doduse isao pre dosta godina, i tada je trebala samo potvrda iz doma zdravlja ili neke tako ustanove da si zdrav i da si osiguran ovde (od svog rada, preko mame, tate itd.). Tada je nasa zemlja imala ugovor s Nemackom o nadoknadi eventualnih bolnickih i drugih troskova, ali ne znam jel to i dalje vazi...?

Vidis cudno da je takva razlika za Poljsku/Sloveniju i Nemacku...

e, a da te pitam nesto. Jesi sigurna da ti treba osiguranje za Nemacku? Ja sam doduse isao pre dosta godina, i tada je trebala samo potvrda iz doma zdravlja ili neke tako ustanove da si zdrav i da si osiguran ovde (od svog rada, preko mame, tate itd.). Tada je nasa zemlja imala ugovor s Nemackom o nadoknadi eventualnih bolnickih i drugih troskova, ali ne znam jel to i dalje vazi...?

to vazi za cesku (barem je tako bilo prosle godine).

Mislim da ne vazi za nemacku, a siguran sam da ni austrijska ambasada to ne prihvata (od leta 2004)

ali svakako proveri to za svaki slucaj

" Dunav " 1.680  za 15 dana.Isto to "Zepter" - 2.430!!!BLJAK.

" Dunav " 1.680? za 15 dana.Isto to "Zepter" - 2.430!!!BLJAK.

Preporucio bih ti da pre takve reakcije proveris sta tacno obuhvata cena koju placas za odredjeni period. Pomenute kompanije sigurno ne nude isti budzet u slucaju neke nezgode, boravka u bolnici ili slicnog.

Ni jedna osiguravajuca kompanija nije toliko neozbiljna da ponudi cenu vecu za 40 % od svojih konkurenata, sem ako ne postoji opravdani razlog. U ovom slucaju sigurno postoji.

Ooooo da. Znam pouzdano da Zepter nudi jak budzet. Ja sam za 7400 dinara bio osiguran na 3 meseca na sumu od 40000 EUR.  gent

danas sam uplatila zdravstveno osiguranje u DDOR-u. Koliko sam ja procunjala pre toga, zakljucila sam da je to najjeftinija varijanta.

eto, preporucujem...

Dobro je ako nemate preko 50 godina,inace bi viza bila trostruko skuplja :-D

Nema sanse da te bez osiguranja puste u Nemacku.Ali veruj mi, isplati se platiti,jer se tamo bilo kakve lekarske intervencije zestoko naplacuju.Ja sam na jednom takmicenju uganula ruku,doduse u Sloveniji,ali ne smem ni da pomislim koliko bih morala platiti da nisam imala osiguranje.

I jos nesto.Postoje i neka pravila o tome kada ce ti osiguranje vaziti,a kada ne.Npr. ako ces da obilazis neke planine bez odgovarajucih cipela(planinarskih),i nedaj Boze slomis nogu  :cry22:, zaboravi na besplatnu pomoc  nono

Raspitaj se dobro koje usluge osiguravajuce firme nude.

CAO!

Evo vam nekih "svezih" informacija i to iz prve ruke o osiguranju koje nudi "Dunav". Ja ove godine putujem na dva meseca i osigurala sam se kod njih averujte mi najpovoljnije je od svega sto sam uspela da nadjem. Naime osiguranje se daje na period do 60 i preko 60 dana. Cene su razlicite u zavisnosti da li je zemlja u Sengenu ili van njega. Posto sam uspela da izdejstvujem popust za studente i za grupu ispalo je da je:

ZA SENGEN: DO 60? 0,95E/DN? ? ?PREKO 60? 0,86E/DN? ? (OSIGURANI STE NA SUMU OD 15000E)

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? DO 60? 1,08E/DN? ? ?PREKO 60? ?1,00E/DN? ?(OSIGURANI STE NA SUMU OD 30000E)

VAN SENGENA: DO 60? 0,81E/DN? ? PREKO 60? 0,72E/DN(OSIGURANI STE NA SUMU OD 10000E)

Napominjem da su to cene koje smo dobili za vecu grupu i u filijali koja nije Beogradska. I cene van grupe nisu narocito vece. Dunav su meni najtoplije preporucili studenti koji su prosle godine putovali na razmenu studenata.

Nadam se da cete pametno odabrati i da ce vas zdravlje posluziti pa nece biti potrebe za koriscenjem osiguranja!

Sretan put!

ko o chemu, baba o ushtipcima..

dakle opet ja o euro26!

zepter nudi 25% popusta na osiguranje nosiocu kartice..

Miroslave, jesam li u pravu?

pozdrav

ko o chemu, baba o ushtipcima..

dakle opet ja o euro26!

zepter nudi 25% popusta na osiguranje nosiocu kartice..

Miroslave, jesam li u pravu?

pozdrav

jesi? ::crazy: i delta isto daje popust....valjda :ang:

mogla bi sledece godine da trazis besplatno clanstvo s obzirom koliko ih reklamiras? :spot:

Ooooo da. Znam pouzdano da Zepter nudi jak budzet. Ja sam za 7400 dinara bio osiguran na 3 meseca na sumu od 40000 EUR.  gent

Hm... osiguramo francija, ubijemo ga i eto nama stana! Ulozish 7500din i dobijesh ceo stan! Cool

lol::

ZA SENGEN: DO 60? 0,95E/DN? ? ?PREKO 60? 0,86E/DN? ? (OSIGURANI STE NA SUMU OD 15000E)

DO 60? 1,08E/DN? ? ?PREKO 60? ?1,00E/DN? ?(OSIGURANI STE NA SUMU OD 30000E)

Studentski popust u tom slucaju dobijas sa indeksom ili nekom od kartica? Grupni, predpostavljam, daje jos nekih 20% popusta?

15.06.2006. DDOR - 1.566 za 15 dana, na sumu od 30.000?. :banana:

27.06.2006. Zepter - 2865,00 za 31 dan,a na sumu od: Neogranicheno! :banana:

Ja koliko sam po novom sadu gledao osiguranje za sengen vizu,

varijanta da budes osiguran na dobru sumu, a da nije skupa je zepter osiguranje,

postoji popust od 25% ako korisnik osiguranja ima euro26. clap.gif' alt=':clap:'>

Tada (uz popust) osiguranje za 30 dana izadje oko 2800 din, dok je bez popusta oko 3700. osigurana suma je neogranicena.

u delti nema popusta i kosta oko 3500 i ima ogranicenu sumu. :bang:

A sto se tice dunav osiguranja, tamo niposto nemojte ici... :psuje:

Ja sam prvo otisao do dunav osiguranja, kao imaju popust, ne znam tacno koliki, radnica preko telefona racunala da bi mi po euru uzeli 87 dinara, a kada sam  dosao tamo ona mi pocela racunati za 1 euro [glow=red,2,300]90 dinara[/glow]...? ? :maddd:

Pa nismo mi domace zivotinje da nas muzu...

DDOR je dobar ukoliko se ide na manje od 15 dana ili izmedju 21 i 30 dana, jer se kod njih osiguranje racuna po danu, a ne kao u delti i zepteru na 15 odnosno 30 dana...

Ali...svaka roba ima svoga kupca, pa tako i ova osiguranja...

caos drugari :mrgreen:

u vezi sa osiguranjem..pronasla sam u DDOR-u za 1,2 euro po danu..to je negde cena za EU i oko 15 dana..momak koji je meni uradio osiguranje zove se Dusan i mozete ga kontaktirati 064 18 61 276.. clap

pozdrav, boa

• 10 months later...

Treba mi 28 dana osiguranja,preko koje kompanije  je najjeftinije? Molim vas ,ukljucite i one opcije sa studentskim popustima za polise. Hvala.

Obradovalo bi me da ovo ostane zaseban topic, a ne da me cusnu unutar viznog.

Filip

Ja sam proslog meseca uplatila Uniqa osiguranje. Oni takodje naplacuju po danu, a sto je vise dana razlika, ili suma, postaje manja. Ovo osiguranje mozda spada u skuplje, ali postoji jedna razlika: ne daj boze da ti se nesto dogodi, sa ostalim osiguranjima moras tamo gde jesi da platis lecenje, pa kasije da refundiras u Srbiji, dok sa ovim osiguranjem ne placas nista.

Ako su mene slagali, lazem i ja vas.

Kod austrijske ambasade, u Beogradu, ima bezbroj agencija (obavljaju usluge prevoda i sl.) u kojima moze da se uplati validno osiguranje. Znam da je jeftinije. Na primer, 11 dana je oko 1100din., a pretpostavljam da 15 dana nije vise od 1500din. Mozda i manje.

Ja sam proslog meseca uplatila Uniqa osiguranje. Oni takodje naplacuju po danu, a sto je vise dana razlika, ili suma, postaje manja. Ovo osiguranje mozda spada u skuplje, ali postoji jedna razlika: ne daj boze da ti se nesto dogodi, sa ostalim osiguranjima moras tamo gde jesi da platis lecenje, pa kasije da refundiras u Srbiji, dok sa ovim osiguranjem ne placas nista.

Ako su mene slagali, lazem i ja vas.

Kod austrijske ambasade, u Beogradu, ima bezbroj agencija (obavljaju usluge prevoda i sl.) u kojima moze da se uplati validno osiguranje. Znam da je jeftinije. Na primer, 11 dana je oko 1100din., a pretpostavljam da 15 dana nije vise od 1500din. Mozda i manje.

Te agencije su lešinari i skuplji su 50% nego da ti prevod radi ovlašćeni sudski tumač (ja sam našao tetu za nemački jezik koja radi za nekoliko takvih agencija...u agenciji 600, kod nje 300...)

prosle godine sam se osigurao preko dunav osiguranja. ukoliko su troškovi lečenja manji od 100€ onda osiguranik plaća na licu mesta te mu se novac kasnije vraća. Za teže slučajeve se ne plaća ništa.

Pre nekoliko nedelja sam tražio osiguranje za US u trajanju od dva meseca:

Dunav osiguranje oko 9600, Delta generalli 10 400 a Uniqa 5500 plus popust za ISIC od 20%. prve dve kuće ne daju  popust. Malo sam se raspitao i saznao da sve tri kompanije pokrivaju iste troškove s tim što je Uniqa skoro došla na tržište pa nižim cenama želi da privuče što više klijenata.