Jump to content

Featured Replies

I have hitchhiked in almost fifty countries on three continents

klanj::

One safety tip if you are worried: Carry a cell phone and send each licence plate number to your friend as soon as you?ve gotten into the car. In case the driver gets difficult, you can always tell him that his licence number is already in your friend?s cell phone.

brate, kad bismo slali sms u roaming-u za svaka kola! u svakom slucaju MOZES mu to reci :)

meni se cini da zena sama moze da stopira bez problema. da vas blago seksualno  uznemirava ce uglavnom pokusati nekakav pacenik,  a takvi se lako hendluju :) e, sad, u slucaju pravog psihopate, dal je to pitanje psihicke snage... u svakom slucaju verovatnoca da na takvog naletite je valjda jednaka i ispred sopstvene zgrade :)

no, ipak mislim da je najkomfornija varijanta musko-zensko, zensko cini da delujete manje opasno, a musko obezbedjuje zenu od uznemiravanja (kahm, ili bi tako TREBALO da bude  zvizhd)

Mene ja Marina obezbedila od uznemiravanja od strane gestapo policajaca kad smo stopirali kroz madjarsku.

Go go go Blugrl!  :party:

• Author

Pa sta ja mogu kad tamo svi sprechuju Deutscherski a ti ne sprechujesh... morala sam da te cuvam!  teg

Eto... toliko o tome da mushkarci cuvaju devojke dok stopiraju zajedno!  :ll:  :tt:

• Author

Narocito kad smo otishli u ono cuveno mesto pored Backih Vinograda zvano Buki most ... tamo nas ama bash niko nije dirao!  :shockkk:

In the extreme, this driver may even be an axe-murderer after all.

? "Why do they call him the axe-murderer?" - Rodney, Only Fools & Horses

? ?Članak je sjajan... mogli bismo da napravimo i neku biblioteku članaka o autostopu, u okviru ovog vodiča koji pravimo... ne samo tips & tricks & general rules, nego takođe i ovakve tekstove, diskusije, rasprave, studije, itd....

Covek treba da bude oprezan u svakoj situaciji.....

nekako mi je i iz iskustva najbolja i najefikasnija kombinacija za

stopiranje muskarca i zene  :ang:

Prvi put kad sam stopirao nisam smeo pre polaska da kazem roditeljima da cu stopom ici jer me verovatno ne bi pustili... Ni sad mi ne bi dali da stopiram sam, ipak mi je tek nepunih devetnaest leta? :cry22:

ne znam,stopiram stalno, doduse po srbiji i hrvatskoj i bas nemam neprijatnih iskustava. obicno stopiram sa drugaricom, ne zato sto je lakse, nego zato sto sam najvise sa njom. jednom, kad sam bila mladja dosta, desilo se da sam sa jednom devojkom stopirala na nekoj kracoj relaciji na kosovu, do pristine, tamo sam i zivela tada, i da su nam stala neka dvojica mladjahnih albanaca u mercedesu sa centralnom bravom u koji ja ne bih usla nikako (centralne brave nisu bile tako ceste tada, moglo sam da biram gde cu), ali je vanja utrcala unutra i stavila me pred svrsen cin! njih dvojica su odmah zakljucala sva vrata, upalila svetlo iznad zadnjeg sedista i pocela da nas odmeravaju. nije mi bilo ni malo svejedno! vanja je potonula, prebledela i ni rec nije rekla, a ja sam shvatila da je samo na meni ostalo cupanje odatle. jos kad su poceli da nas nagovaraju da idemo sa njima u skoplje, jer su tamo posli...uh! ali, posle krace price, shvatila sam da im je samo zabavno da nas cimaju i gledaju kako smo se uplasile. naravno, odvezli su nas dokle je trebalo, kikocuci se usput, popricasmo jos malo pre nego su se udostojili da otkljucaju i pustili nas. sve u svemu, momcima je samo bilo dosadno. imam i izuzetno lepih iskustava. recimo, kada smo ana i ja stopirale po i oko pule dobile smo besplatni celodnevni izlet brodom oko istre, sa sve ruckom,  ukljucujuci i obilazak fantasticnog limskog kanala, jer je lik koji nas je povezao bio vlasnik ili tako nesto gorepomenutog broda a ima neke rodjake po srbiji...ma, nostalgija ga pukla i emocije!  :LOLLL: nama bilo dobro.    :party:

ma da, evo mog neprijatnog iskustva.

kad sam jednom sama stopirala, samo do panceva (sto je najsstandardnije moguce stopiranje, kad cekate stop, desava se da kola stanu, i 3 coveka koji se medjusobno ne poznaju udju i prevezu se k'o da je stao gradski bus...  ljudi tako regularno idu na fax, posao... znaci nikakva avantura nije bila u pitanju). jedino sto je bilo kasnije uveche. i stala su mi neka tri malo pripita momka koja su isla na neku zurku u banatsko novo selo, i nije bilo sanse da me puste da izadjem u pancevu. i produzise tako oni, ma nece da stanu i bog. i sad, u prvom trenutku mi nije bilo svejedno (a bila sam i dosta mladja nego sad, drugi srednje beshe), ali posle vrlo malo ubedjivanja lepo su se okrenuli i dovezli me na tachnu adresu. to su neka potencijalna cimanja, al shta sad, desi se jednom u x puta.

bas to sto kazes jeguljo, zabavno im da gledaju kako se uplashish, isto ko i one ulichne dzukele i sve te nekultivisane zveri :) al sve se to da iskulirati :)

a kad stopiram sa drugaricom nikad ne cekam duze od 30'' :)

• 1 month later...

Poznajem jednu Amerikanku koja sama stopira po Evropi, i nije da nema problematičnih situacija: jednom je ?ofer na silu poku?ao da je poljubi, drugi put ju je neki ?ofer preklinjao da stanu u obli?nji motel na cekc, a nedavno čuh da je u Turskoj bila primorana da pro?eta vilicu nekom nasrtljivcu. Ipak fizički sukobi se ne mogu zanemariti. S druge strane, čini mi se da su takva seksualna maltretiranja jedina opasnost koja se javlja, dok sam za pljačku čuo samo jednom, kako se jedan Francuz vozio u kolima punim momaka kroz Rumuniju, i kako su mu oni pokrali paso? i novčanik, mada on to nije tada ni primetio. Neke te?e slučajeve, kao ?to su, ne daj bo?e, kidnapovanja? :bag: i pretnja ubistvom, jo? nisam čuo.? :roll:

Za mene biti oprezan znači ne prihvatati po svaku cenu vo?nju kolima koja su puna ljudi? teg

Moje iskustvo autostoperke je veoma kratko,ali poucno.Citiracu samu sebe: "Ovo cu ponoviti samo ako mi ampultiraju mozak."

Stopirala sam sa Markom do BG-a,a dalje sam nastavila sama sa kamionom do NS-a.Da li ovo zvuci glupo?! Da, naravno.U pocetku sve je bilo OK,dok nisu pocele price o tome kako bi mogla sa njim do Budimpeste.Lepo sam objasnila da nama treba viza i za toalet,ali nije hteo da popusti.Trazio mi je da skinem kacket da bi mi video kosu???!!!

Uzas!!!!

A da ne spominjem to kako je sporo vozio iako sam rekla da mi je poslednji bus u gradu u 23:30 i non-stop sam ponavljala kako jedva cekam da stignem kuci da bih videla svoje roditelje,aludirajuci na to da i on ima cerku ciju mi je sliku pokazao.

Kad je stao na semaforu iskocila sam napolje sa stegnutom torbom i trcala prema gradu.

Naravno da sam zakasnila na sve moguce buseve i bila primorana da opet stopiram jer nikako nisam zelela da sama prepsacim Klisu nocu (oni koji su iz Novog Sada shvatice).

Znam,da se bilo sta grozno desilo, sama bih bila kriva za sopstvenu neodgovornost.

Ovo je samo jedno iskustvo...mozda sam prenaglila sa zakljuchcima,ali moj strah je govrio suprotno.

a dalje sam nastavila sama sa kamionom do NS-a.

Bas i ta Amerikanka kaze da prezire kamiondzije, i da se lnesto lose uvek desava sa njima. Ja to isprva nisam shvatao jer sam dosad imao samo + iskustva s njima.

Zakljucak: stoperke + kamiondzije = :ll:

iskocila sam napolje sa stegnutom torbom i trcala prema gradu.

Nema potrebe da trchis, kamiondzije su kao po pravilu debeli, nema shanse da te sustignu? ::crazy:

Ma i ja sam ispao idiot sto ti ne rekoh da ti ipak odes na onaj bus. Vozio sam se puno puta sa kamiondzijama, i stvarno ih ima raznih. Uglavnom su to samo bezopasni likovi koji vole da pricaju (kao jedan sto mi je kukao jer je toliko puta bio u Nemackoj, a nijednom nije otisao da se pokloni Hitleru na grob, zbog njegovog doprinosa smanjenju populacije Roma), ali za koji djavo sam ja iskulirao sto ces ti sama nastaviti voznju sa turskim kamiondzijom mi nije jasno. Meni na savest... Jos sam kad sam izasao dobro zapamtio registraciju kamiona, za svaki slucaj i rekao joj da mi se obavezno javi kad dodje kuci, jer joj je crkla baterija na mobilnom (u pravom trenutku). I sta je bilo? Pa, ja sam racunao da kuci mora biti najkasnije u 23:30, u 00:30 sam razmisljao da idem pravo u policiju cim izadjem iz voza, a u 01:00 su mi razne misli prolazile kroz glavu :) Srecom, tad se javila da je stigla kuci bezbedno, a ja svog zenskog partnera na stopu vise nikad ne ostavljam samog :)

P. S. Kad Jovan procita ovo, ugasio sam :maddd:

Ne brini se ti nista, ja cu te branim  :bang:

Znas da me je onaj lik iz voza ucio samoodbrani  ::crazy:

E, to se zove kratak,ali poucan kurs.

uh, ja moram da stanem u odbranu kamiondzija!! mislim da je ogromna vecina njih vise nego ok i da neprijatne situacije ako do njih i dodje mogu da budu uglavnom verbalnog karaktera. naravno, znam da je dovoljno da se samo jednom desi nesto lose ali bar po izgledu kamiona moze da se vidi da li je u njega pozeljno ulaziti... ukoliko je shtrokav i vozach ima pogled ubice, onda je mozda bolje sacekati drugu priliku  :roll: ali ne verujem da je kamion koji je sredjeniji od moje sobe i u kome se kolonjskom vodom brishu ruke i visi plishano srce sa shofershajbne previshe opasan :)

i, da, niposto nemojte nasedati na 'samo lezi tu na krevet da se malo odmoris' fazone, cak i kada niste same devojke zvizhd

mozda stavarno nije loshe imati pri ruci taj suzavac, za svaki slucaj.

eto, samo ne zelim da se ovaj topic pretvori u ubedjivanje devojaka kako nikako ne smeju da stopiraju same, uz malo opreza u koja ce se kola uci i malo iskustva sa ljudima generalno (valjda su svaku devojku nekad negde maltretirali, makar u kaficu), uopste nije tako strashno :)

Da me ne protumacis pogresno, uz odredjene mere opreza, naravno da devojka moze da stopira sama :) te mere opreza su mozda samo malcice vece nego kad stopira musko. Uostalom, i sam vodim racuna koga stopiram i jaaaako retko stopiram auto u kom ima vise od jedne osobe.

Nema mi druge, nego naredni put sa nekom devojkom pod ruku...  :cryy:  Sorry, Slumpy  :-D

cek sad, jel bolje da ima u kolima vise ljudi ili ne? :) da se ne lazemo, ipak je lakse za stopiranje muskoj populaciji... kada ste culi da je neka zena vozac napala stopera... mislim da je to jako, jako, jako retko... :)

Kad stopiras sama veca je sansa da neko stane nego kad ima jos nekoga sa tobom. Sigurnije je kad ima jos neko sa tobom. Kao meru predostroznosti pametno je stopirati samo one koji su sami u kolima (ako si i ti sama). Na prste mogu nabrojati kad mi je stala neka zena, a imao sam na stotine i stotine voznji :)