Jump to content

Featured Replies

KKao meru predostroznosti pametno je stopirati samo one koji su sami u kolima (ako si i ti sama).

e, o ovome nisam nikad ranije razmisljala dok chivitli nije napisao, i onda sam razmislila i zakljucila da bi meni sigurno bila veca frka da se nadjem jedan na jedan sa nekim, jer, kao zena, svakako sam slabija (mozda ne vazi za muskarce koji mogu da rezonuju, ok, ako je jedan mozda i mogu da mu pobegnem, odbranim se itd), ali kao zena to uglavnom ne mogu. e onda, ako je jedan covek sam, nekako mi deluje da je veca verovatnoca da ako je neki polu-ludak da ce da krene da smara kad vidi da je jaci i da je nasamo sa zrtvom, a ako ih je vise onda je nekako veca sansa da ce biti bar jedan koji je glas razuma ili da ako je samo jedan nenormalan da nece da pokusava nista pred ostalima ili staznam :)

e, da, i mislim da bi mi noz bio potpuno beskorisan, sta zaboga da radim sa njim, jedino sto umem da uradim nozem a da nije secenje hleba je eventualno otvaranje konzerve tunjevine, verovatno bih delovala samo potpuno smeshno da pokusam da se odbranim nozem i verovatno bih zabola sebe u bubreg ili tako nesto :-D meni se najvise dopada ideja suzavca, mada nikad nisam imala/nosila a kamoli upotrebila :)

e onda, ako je jedan covek sam, nekako mi deluje da je veca verovatnoca da ako je neki polu-ludak

Meni ne da deluje, nego sam ubeđen u to.

kada ste culi da je neka zena vozac napala stopera.

Ne mora da bude ?ena  :wink:. Mene su par puta startovali pederi, dodu?e ni jedan nije bio agresivan. A jedan matori ?iptar se lo?io na mene i Bod?u zajedno, ukusi su ?aroliki.

uh, ja moram da stanem u odbranu kamiondzija!! mislim da je ogromna vecina njih vise nego ok

Pridru?ujem se odbrani, i idem dalje, u vaskoliku demistifikaciju kamiond?ija. U pitanju je posao kao i svaki drugi, ljudi ga rade zbog novca, velika većina njih pizde ?to su stalno na drumu i stvarno se ne sećam kad sam poslednji put sreo kamiond?iju koji se lo?i da bude nekakav avanturista. I uglavnom razgovaramo o carini i otpremnicama (i kako se sad pojavio i ovaj Cvrčak, ?eset kamiona ima, a odakle mu pare...), a straaa?no retko o belosvetskim kurvama i ZZ Topu.

meni se najvise dopada ideja suzavca

Suzavac je i napravljen (mislim, spakovan u sprej), upravo za te prilike. I biće? spremnija da ga upotrebi? (u odnosu na no?), i potencijalnom napastiku će to biti jasno, a neće? imati ni problema sa murijom i svojim stomakom ako ga stvarno upotrebi?.

e onda, ako je jedan covek sam, nekako mi deluje da je veca verovatnoca da ako je neki polu-ludak da ce da krene da smara kad vidi da je jaci i da je nasamo sa zrtvom, a ako ih je vise onda je nekako veca sansa da ce biti bar jedan koji je glas razuma ili da ako je samo jedan nenormalan da nece da pokusava nista pred ostalima ili staznam :)

Zanimljiv rezon :) Mada, meni se cini da se sa ludacima isto tako druze ludaci, tako da se ne bih bas puno oslanjao na neciji glas razuma. Ipak poneti suzavac/noz/pesnicu za ne daj boze. Sad kad i ja razmislim, mislim da nema smisla racunati da li je veca verovatnoca da vas zadesi budala kad je sam u kolima ili sa nekim, sve zavisi koja je varijanta u pitanju :)

Npr:

-Ako ih ima vise i jedan je normalan, sve ce proci dobro verovatno

-Ako ih ima vise i nema normalnih, sansa da se izboris sa njima je mrsava

-Ako je sam, u svakom slucaju ti imas dve, a on max jednu slobodnu ruku :)

Setih se da mi je prošle godine jedan Švaba pričao kako je u Turskoj ušao u kola sa tri odrasla čoveka, koji su posle izvesnog vremena tražili pare, pa su čak počeli i za kragnu da ga vataju. On je lepo rekao dobro, daću vam pare, ali u rancu su mi, a ranac je u gepeku... onda su stali, a on je lepo iz ranca izvadio suzavac, poprskao ih i pobegao :)

Po meni, neko sredstvo za samoodbranu svakako treba imati, ako niste Švarceneger, bilo da ste muško ili žensko. Što reče Marija, da ne budemo posle sami krivi. Što se mene tiče, za žene - suzavac, a za muškarce - nož (koji je korisniji od suzavca jer suzavcem ne možete recimo da presečete hleb ili otvorite Carnex paštetu koju živ čovek ne može rukom da otvori itd :) )

Jeste da je verovatnoća da do otvorenog sukoba dođe zaista mala, ali setite se samo svih onih ljudi kojima izgori kuća pa onda poučeni iskustvom instaliraju zaštitu od požara.

Ipak mislim da ne dolazi najveća opasnost od vozača, već od mogućih saobraćajnih nesreća na putu. Uistinu, ima svakakvih vozača. Kao, na primer, jedan? ?vajcarac koji nas je vozio suprotnom trakom na auto-putu? :happyyy:

No, budimo ultra-pozitivni. Čak i da pandur naplati koji dinar ili euro, ili neki vozač?mazne koju dind?u, to nije ni?ta u poređenju sa onim ?to se dosad u?paralo stopiranjem. Vi, vrli i iskusni stoperi, koji pređoste hiljade i hiljade kilometara za d?, nemojte misliti da će se naći neko ko vam mo?e uzeti onoliko para koliko ste vi u?parali stopiranjem.? smartass

Kao, na primer, jedan  ?vajcarac koji nas je vozio suprotnom trakom na auto-putu

Uf, ja sam se ?estoko brecnuo kad sam prvi put stopirao iz ?apca za Novi Sad (be?e neki Koncert godine sredinom pro?le decenije). Pokupi nas neki tip u Rumi, brzo vozi uz Venac, a posle prevoja kao da je pomahnitao, pretiče kamione u krivinama, ja samo gledam kad će neko da nam naiđe u susret i da nas pokupi. A ne smem ni?ta da mu ka?em, kad vidim da je manijak  :shockkk:. Onda posle vidim onaj znak da prestaje jednosmerna deonica puta  :-D. Fali nam smajli s magarećim u?ima.

potvrdjujem da fali smajli s magarecim usima. recimo u siriji, omiljena zajebancija lokalaca je da svoje prijatelje nazivaju donki - uz odgovarajucu gestikulaciju. Takodje bih da potvrdim da su dva muskarca, bez ijedne zene upravo uspesno obavila autostop na relaciji aman-mrtvo more-akaba-petra-aman-damask-alep-rejhanli-adana-ankara-istanbul-skopje-bitola-magarevo!-kumanovo-nis-beograd - sve to para jok, ma fish masari, bez denarceta, levceta, j ili s dinara, funte ili lire. 

Takodje bih da potvrdim da su dva muskarca, bez ijedne zene upravo uspesno obavila autostop na relaciji aman-mrtvo more-akaba-petra-aman-damask-alep-rejhanli-adana-ankara-istanbul-skopje-bitola-magarevo!-kumanovo-nis-beograd - sve to para jok, ma fish masari, bez denarceta, levceta, j ili s dinara, funte ili lire. 

da, da, dragi luka,  pratili smo!  :spot:  Bravo!  clap dobrodosli nazad i, molim, sacuvajte neke lepe price za neku akciju okupljanja gde sam i ja  :cry22:

i, jos... sad kad smo ana i ja isle u pulu, pokupile nas neke turske kamiondzhije. trebalo nam samo da predjemo deonicu od 10km do prve rampe, pa smo se, pametnice, razdvojile po kamionima.  :bang:

i, negde kod petog kilometra, dobile zanosnu ponudu da otplatimo deo puta, odnosno da zaradimo za jos koji dan tamo.  :LOLLL:

mislim, pitali ljudi, a to sto se kamion otvara samo kad se otkljuca spolja, nismo ni primetile  :stupid:

ne bese prijatno, ali ni nista strasno. lepo smo se zahvalile... prodje nam kroz glavu samo -sta li su mislili? ako ordiniramo na autoputu sa velikim rancima, sta drzimo u njima? opremu za SMDB?  :LOLLL:

A ha. I jedan matori Turčin proletos na prelazu iz Mediterana na Egej. Izađe iz kola, ne?to priča, mi ga gledamo belo, prolazi s desne strane, zove napolje, mi izlazimo da vidimo ?ta oće, on mi pokazuje  ti ostani unutra, a Bod?u vuče za ruku. Sva?ta bi mu reko, al me ne razume  :psuje:. Pređemo put i ustopiramo nekog japija a čiča i dalje ne?to priča za nama.

E, a jeste zeznuto to sa NOZEM,..al ja ga uvek nosim - delom zbog toga sto INACE Volim nozeve,.a delom zbog toga sto nikako da nabavim ista drugo sto bi koristilo za StOp! Mada SUZAVAC - nekako mi to mlako, pih,...dok ja pogodim gde i na koju stranu da stisnem da prrrsnem.....!!! ..a Noz, sad pa, mosh d ubijes za chas - a to mi tek nije draaago..  AL NAJBOLJE JE ONO "strujno" (kak se zove) bbzzz  bzzz.... pa maLko PROPRZISH  :ang222:

Kako bilo - noz uvek da zatrebati - za raaaazno,..pa kad je vec tu - ...hmmm..

.............................................................................................................................

:fool:

taj omamljivac zvuci  kao jako dobra stvar, ali nisam sigurna da nas ne bi pohapsili ako nas nadju sa tim, pogotovo sto i na velicinu noza moras da pazis ( ono, sirina dlana da se ne bi smatralo oruzjem). a i ne znam gde ima da se kupi i koliko je trajno i pouzdano. a suzavac je zeznut, jer ako ne stignes da izadjes iz vozila i ti ces se nagutati. jako neprakticno za bilo gde, sem za otvoreni prostor.

ipak, ne mnogo opasno, cini mi se

Ne, on uop?te nije delovao opasno, pre malo nenormalno. Pričao je kao navijen i imam utisak da uop?te nije kapirao da ne razumemo turski.

Nego ima jedna druga fora, to mi je posle pričao jedan drugi Turčin za volanom, na engleskom, naravno. U Tursku preko leta dolazi dosta Ukrajinki, Moldavki etc na "rad". Sad, koliko one kombinuju prostituciju sa skitanjem pa jo? u mu?kom dru?tvu, pa jo? da iz čista mira počaste vozača to mi ba? nije jasno. A ?ta zna čiča ?ta je Srbistan, a ?ta Moldavistan.

nadju sa tim, pogotovo sto i na velicinu noza moras da pazis ( ono, sirina dlana da se ne bi smatralo oruzjem).

pa jeguljo sta bi ti, da nosis sataru  :LOLLL:

Dobra je fora da preko suzavca nalepite nalepnicu nekog dezodoransa i skinete sve ostale etikete.

Pa ako bas zele da pomirisu ........... recite " autententic Serbian flavor"  smartass

uf....mene jedared kidnapovali :cryy:...lepo smo drugarica i ja stopirale u ranim jutarnjim casovima...vracajuci se sa neke zurke koja je bila malo van grada....nisu hteli da stanu i pola sata nismo imale pojma gde nas voze....dobro de....zavrsile smo doruckujuci u nekom izletnickom restoranu....ali je ipak sve to bilo stresno....ali ipak...ovako nesto se ne moze dogoditi ako se stopira normalno...preko dana...ako se ne ulazi u kola u kojima ima vise ljudi za koje sumnjas da su malo popili i tako....

baj d vej.....stopiranje po gradu....radi li to iko osim mene?:)

Ja vrlo retko pošto mi ne ide (osim onomad kad nije radio prevoz, 98e, čini mi se), ali Bodža redovno dolazi stopom iz grada noću. Stane tamo iznad Zelenjaka na semaforu. I za 15 minuta je na Fontani.

i ja sam stopirala po beogradu prilicno, ali ranije, i radilo je sasvim ok, posebno sa vozdovca ka gradu. uglavnom bih stala na autobusku stanicu i tu stopirala kako bi ljudi imali predstavu otprilike kuda idem. al to ne radim vec par godina, sad uglavnom idem peske, a gde ne moze peske da se dodje u gradu, tamo ni ne idem :)