Jump to content

Poljska,Ukrajna,brodTurska,Sirija,Izrael,Egipat,brodGrcka, Makedonija, Srb.

Featured Replies

Posted

Pocetkom jula bi posao na putovanje sa drugom iz Poljske i trebaju mi informacije o vizama za ove zemlje. Ako je jos neko zainteresovan moze se pridruziti!

Dobrodosao na forum!

Za pocetak toplo savetujem da prvo pogledas malo sadrzaj sajta, precesljas forum, a onda ukoliko ne nadjes informacije koje ti trebaju, postavis pitanje.

Postoji odeljak o vizama https://www.klubputnika.org/index.php/vize , a i o vecini navedenih zemalja nasiroko je pisano na forumu....

Malo se potrudi, ne mora bas sve na gotovo  flowers::

E onda kad završiš s poslom, a ti produži u neku agenciju pa će ti ljudi sve to tamo lepo servirati i objasniti. ;D

• Author

Tako nije zanimljivo! Uostalom ovo je i poziv za druge da se pridruze ako neko zeli. Prema tome ako neko moze da pomogne OK a ostali neka ne smaraju! ;D

Ako zelis da ti bude zanimljivo, onda istrazuj sam, bar na ovom sajtu ima dovoljno materijala za to...

Ako nemas vremena da odvojis na istrazivanje, lepo ti kaze Sloba, idi u agenciju... ne vidim razliku u tome da ti neko servira informacije ovde ili ti ih servira u agenciji  :?

Pitao si za vize, dala sam ti link stranice na kojoj su detaljno razradjene informacije... nemoj da ocekujes da ti neko ovde izlista sve sto je potrebno za vize, jednostavno to je gubljenje vremena, jer je neko za to vec izdvojio vreme i napisao...

Ako trazis saputnika, pre ces ga naci u sekciji sajta 'Pronadji saputnika', koja tome i sluzi...

I na kraju, nema potreba da budes neprijatan  nono ovde su ljudi vise nego spremni da pomognu, a to bi sve video da si izdvojio 10-ak minuta da pogledas cega sve na sajtu ima, toliko vremena sigurno imas!

• Author

Ovako, rado bi listao ali ovde gde ja radim i zivim struje nema tako da jedva ugrabim par minuta da procesljam postu, tako da nije da ne zelim da se mucim vec nemam uslova za to. Hvala ti na linku. Koristio mi je i stvarno ne zelim da budem neprijatan ali umesto pomoci vi ste me napali kao da sam neki gotovan! U agenciju bi mogao da idema ali kad dodjem u srbiju a do tada se ne bi nesto muvao po siptarskim agencijama. Veliki pozdrav i izvinite ako sam nekoga uvredio!

Ma nisi nikoga uvredio, ali poruke su ti zvucale prilicno gotovanski. A za ovako opsirno pitanje o ovoliko zemalja, ipak ce ti trebati dosta vremena po internetu ako mislis da sve sam organizujes. I razumi i ti nas da ipak ni mi nemamo vremena da po nekoliko puta ponavljamo iste stvari. Bas zato smo se i potrudili da npr. sekciju o vizama napravimo da bi na jednom mestu pregledno stajalo sve sto nekoga zanima na tu temu.

Za sve ove zemlje ti trebaju vize osim Makedonije. A sa izraelskom vizom u pasosu te nece pustiti u Siriju, tako da malo promeni plan puta. A osim ako ti ili taj drug nemate svoj brod, ovi brodovi ce te prilicno skupo kostati.

Evo dacu svoj skromni doprinos sa par informacija koje vecina ljudi ovde zna, ali mozda ti nesto i pomogne. Sto se tice grcke vize, nisam siguran da li ti treba tranzitna, ali pretpostavljam da ces se zadrzati malo u Grckoj, pa ti treba klasican sengen sa jednim ulaskom. U Nisu imas njihov konzulat i viza se dobija za dva dana. Potrebno ti je pozivno pismo iz Grcke. Onaj ko ti salje pozivno pismo treba da ode u bilo koju policijsku stanicu u Grckoj i oni ce mu dati taj formular da popuni. Zatim ti ga on posalje faksom, a ti original tog faksa (nikako fotokopiju) nosis sa preostalom dokumentacijom. Viza je tada - kada imas pozivno pismo - manje, vise formalnost.

Kada sam se letos vracao iz Grcke upoznah jednog Turcina u vozu koji je sa Kosmeta i vracao se iz Soluna. Tada mi je rekao da Grci imaju i na Kosovu konzulat tako da mozda ne moras da dolazis do Nisa.

Sto se tice ukrajinske vize, ja sam imao poziv odande pa mi nisu pravili nikakav problem - viza se dobija za jedan dan. Medjutim, puno ljudi sa foruma je putovalo u Ukrajinu sa vaucerima koji se kupuju u Moma tursu. Cak i u ambasadi savetuju tu opciju tako da mislim da tu mozes da prodjes bez vize.

Kada je Turska u pitanju, koliko znam, vizu kupujes na samoj granici - kosta oko 10 evra - i to je markica koju ti zalepe u pasos.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao. Pozdrav iz Nisa!  :mah:

Ja nisam shvatio da idete nekim vasim brodom. Ako trazite javni prevoz , broda nema na relaciji Egipat - Grcka. Ako dolazite u Egipat bilo kojim prevozom a ne avionom morate dobiti ranije vizu.

p.s. ako stvarno imate vas brod, rado bi vam se pridruzio. :)

• Author

Hvala na pomoci, nemamo svoj brod ali imamo dobre volje za drustvo. Svako ko zeli moze se pridruziti. Ruta nije konacna vec okvirna tako da je korekcije moguce izvrsiti. Pozdrav svima!