Jump to content

Featured Replies

Posted

Dok nisam krenuo ozbiljno o emigraciji da razmisljam, uvek sam smatrao da je izbor  destinacija  veliki. Kako sam krenuo da analiziram svoje potrebe i uslove koje odredjena destinacija pruza, shatio sam da pomiriti te dve strane i nije bas jednostavno.

Kriterijumi su sledeci: temperatura ne sme da pada ispod nekih 18-15C, zemlja mora da izlazi na more, zvanicni jezik mora da bude neki od svetskih jezika, i da moucnost zarade bude takva da mogu da stedim dovoljno za zivot...

Na pamet mi padaju  Australija, Novi Zeland, Singapur, Brazil, Argentina, Filipini, India....

Da li je neko razmisljao na istu temu????

p.s. po profesiji sam arhitekta

Razmisljala i ja i pronasla `kuk ostrva`, voda na sve cetiri strane ne treba nam viza...ali dalekooooo...)))

Pogledaj na nekim sajtovima o `poslovima u inostranstvu` koliko se krecu visine zarada jer obicno i stave iznos plate ili satnicu...

Razmisljala i ja i pronasla `kuk ostrva`, voda na sve cetiri strane ne treba nam viza...ali dalekooooo...)))

Pogledaj na nekim sajtovima o `poslovima u inostranstvu` koliko se krecu visine zarada jer obicno i stave iznos plate ili satnicu...

A zašto kuk ostrva? Baš me zanima

znam da ces se mozda smejati, ali po meni najbolji izbor destinacije ce ti reci tvoja natalna karta..

evo, daj mi ovde mesto, datum i tacno vreme rodjenja i reci cu ti svoje misljenje koje zemlje bi bile ok za tebe, a koje i ne bas..

koristicu sistem i natalne astrologije i astro kartografije..

i ne salim se, mrtav sam ozbiljan..

licno meni uopste ne lezi Evropa, idealni su mi Australija i Novi Zeland, a najblize sto odgovara mi je NYC (ali to cisto za rad)..

Licno, bio sam u Severnoj Americi, po Evropi, Aziji, itd. - ali ne i u navedenenom gradu i zemljama (sto se tice mog natala i astrokartografije).. ali ako vec ides po tom sistemu, da ti je nebitno da'l je azija, juzna amerika, savremena zemlja ili ne, moj savet ti je da probas i ovaj sistem odabira :)

Када бих нашао дебео разлог да емигрирам, ево неких земаља/градова у којима бих се настанио. Напомињем да сви утисци су субјективни/моји, дакле не мора да буде засновано на реалним чињеницама, већ на мојој машти:  :)

1. Аустралија

- Оно што сам чуо о тој држави - одушевило ме је. Земља хардцоре благостања у смислу рада и примања и соцвијалне заштите. Одличне могућности з абизнис итд.

2. Канада

- Слично као и под 1. само што је клима мало више оштрија.

3. Италија или Шпанија

- Само због климе или сличног менталитета

4. Нови Зеланд

- Богу иза ногу, супер место за живот, мада превише досадно. Тамо бих воледо да будем пензионер или да одем тамо кад се разочарам у живот, а надам се да нећу. ;D

• Author

Da, Australija i Novi Zeland su bile prve destinacije koje sam razmatrao (spamovao sam te zemlje u vise navrata, problem je sto kompanije nisu bas raspolozene da daju posao osobama koje ne poseduju radnu dozvolu, mada meni je potreban samo jedan pozitivan e-mail - tako da ne odustajem).

Dubai mi je nije toliko interesantan zbog finansijske krize koja je tamo zesce pogodila ekonomiju - barem gradjevinarstvo.  Interesantne su mi destinacije koje su exotichne, a opet koje su pune stranih kompanija (a da nije Kina).

Posto sam sada u Rusiji, nekako gledam na istok  i jugoistok jer mi nekako deluje najjednostavnije da stignem do tamo (da mogu da oranizujem neki duzi put do odabrane destinacije), mada razmisljam i o Argentini i Chileu.

Zanimaju me neke destinacije koje postoje a za koje "nisam ni svestan da postoje".... recimo ta Kuk ostrva deluju zanimljivo mada cisto sumljam da bih tamo mogao da se bavim icim drugim osim turizma.

znam da ces se mozda smejati, ali po meni najbolji izbor destinacije ce ti reci tvoja natalna karta..

Opaaa,drago mi je da sam ovde naleteo na ovakav odgovor,

i poštovaoca astrologije. clap

Ja se pomalo bavim astrologijom,i takođe ću postavljaču teme rado pogledati u natalnu kartu,

vezano za njegovo pitanje,ako to želi.

Ako ne želi da ovde ostavlja podatke može da mi pošalje na e-mail.

Malo volontiranja nije na odmet :mah:

@Buddha on Mescaline:Šta bi rekao za moje MO0JU u Ar u IX,gde će me povesti.

Pozdrav.

Idi u Španiju, i to negde na jug... temperature sasvim pristojne, mora koliko 'oćeš, jezik ne mož' bit' svetskiji, a lepo se i živi, bar po onome što sam ja tamo video. Da ja razmišljam o emigraciji, to bi verovatno bila Španija, eventualno Portugal.

Doduše, možda i nisam merodavan, ostale zemlje koje sam video ne bih preporučio ni najgorem neprijatelju :)

hoce neko meni u dlan da gleda? zanima me zdravlje, posao, brak, i kad ce plata.

nije lepo sprdati se sa astrologijom :)

Opaaa,drago mi je da sam ovde naleteo na ovakav odgovor,

i poštovaoca astrologije. clap

Ja se pomalo bavim astrologijom,i takođe ću postavljaču teme rado pogledati u natalnu kartu,

vezano za njegovo pitanje,ako to želi.

Ako ne želi da ovde ostavlja podatke može da mi pošalje na e-mail.

Malo volontiranja nije na odmet :mah:

@Buddha on Mescaline:Šta bi rekao za moje MO0JU u Ar u IX,gde će me povesti.

Pozdrav.

Lepo,lepo.. nego nisam te razumeo, vrh 9e ti je u Ovnu? Pa gde ti je Mars? Ili baci lepo podatke :)

Pazi, meni Saturnova linija na Astrokartografskim mapama tacno prelazi Melburn, hehe :P:D

A ovako mi je vladar 3 i 10 u 9, i 4 i 9 u 12 i to Venera na 29stepenu Strelca, a ovako sam Capricorn i Sunce i Ascendent :) Ali opet vladar Ascendenta Saturn u Strelcu :) A dispozicijom u ukljesteni Jupiter u prvoj u Vodoliji ;)

Evo ukratko o Kukovim ostrvima...-nalaze se u Tihom okeanu, sastoje se od 2 grupe malih vulkanskih i koralskih ostrva..

Povrsina 237km2))...stanovnistvo 20 000...Glavni grad Avaura 3 000...jeyik engleski...Valuta Novozelandski dolar...

Bave se ribolovom, uzgojem ananasa, uzgojem bisera, naravno pored turizma je zastupaljeno u velikoj meri prekomorsko bankarstvo...

-viza nam ne treba sto je plus...

- dosta stranaca zeli da barem neki deo zivota provede tamo zbog lepota i blizine i drugih ostrva u Tihom okeanu, pa blizine Australije...- tako da se ne bih, racunam osecala kao stranac, a i dosta turista dolazi i ako bi me uhvatio homesick ja lepo na neko od drugih ostrva tipa(Franc.polinezija, Americk.Samoa. pa Tonga, Fidzi, Samoa,Palau, Volis i Futuna...)...-gde nam trebaju vize ali..(jer barem ja koliko cujem od ljudi koji negde van zive, njih najvise drma taj homesick plus to da se osecaju nize vredni odnosno kao stranci ili drugorazredni, sto verujem tamo ne bi bio slucaj)..

Eto to je ukratko nesto o mom razmisljanju na tu temu..

A dodala bih i nesto o Argentini i Brazilu...-po mojim nekim prijateljima domacim koji tamo zive- kod njih je kao kod nas(nezaposlenost, male plate, 10%ljudi preprebogato, kriminal, pogotovo u Brazilu, plus meni se Brazilci kao ljudi uopste ne dopadaju, mozda subjektivno misljenje ali druzila sam se sa dosta njih a i zivela sam sa jednom Brazilkom u USA 4 meseca pa je i to razlog..)mislim svi su oni fini i ljube vas pri prvom susretu ali ce vas isto tako bez blama i zeznuti..-mene su svo troje tih Brazilaca zesce izradili(((( poor me)))...a kao bili smo super prijatelji..

A ovako mi je vladar 3 i 10 u 9, i 4 i 9 u 12 i to Venera na 29stepenu Strelca, a ovako sam Capricorn i Sunce i Ascendent :) Ali opet vladar Ascendenta Saturn u Strelcu :) A dispozicijom u ukljesteni Jupiter u prvoj u Vodoliji ;)

::crazy:

na trenutak mi se učinilo da sam omašila forum...

Nikodijeviću, uzmi dva jaja iz frižidera. Približi se monitoru. Ponavljaj 6 puta "Ja sam Nikodijević, arhitekta, tarzan i kralj džungle". Onda razbij jaja o glavu. Ako ljuske padnu levo od stopala, ideš na južnu hemisferu. Ako padnu na desnu, baci hemijsku olovku preko levog ramena. Onda pogledaj kroz prozor. Prva ptica koju ugledaš leteće u pravcu zemlje koja ti najviše odgovara.

@marko.petrovic:Primećujem li ja ovde uticaj Milana Tarota ::arabia:

Vrlo zanimljiva metoda kojoj ne nedostaje maštovitost.

Umetnički performans,dopada mi se. ::artist:

• Author

Zasto doticni Marko Petrovic uvek mora da dobacuje i izvrce sve na salu. Neke od nas to sve jako pogadja, pogotovu kada se radi o pitanjima koja od existencionalnog znachaja.

Mislis da je u redu da mi dajes lazne nade? Mislis li da je u redu da me ovako ponizavas.

Ako ne mozes ili cak ne zelis da mi pomognes, molim te zaobidji ovu temu. Sani i svima drugima koji su dali konstruktivne predloge se neizmerno zahvaljujem.  Nini, Chivitlija i Marini zameram sto se nisu ni potrudile da pomognu.... ne verujem da cu im to ikada oprostiti.

A tebi Marko zelim svu srecu u zivotu!

p.s.  jos nesto ta tehnika koju je MPetrovic predlozio ne funkcionise sa TFT monitorima