Jump to content

Featured Replies

Pre nekih 15 godina bio je kod nas jedan manje uspesan turbo folk pevac

ali imao je veliki gastarbajterski hit:

"Stranac ovde, stranac tamo - eto to sam ja" :music:

Hahaha dobro trolluje ovaj Sergey samo napred  :eat:

A sta mislite o Sloveniji? Evo temperatura je otprilike dobra, nisu u potpunosti preuzeli truli kapitalizam, jezik slican, a siguran sam da bi cak i Sergey nasao neku moralnu zenu u nekom izolovanom selu iza Triglava.  ;D

Своју срећу жена може наћи једино ако је подчињена моћном мушкарцу

:LOLLL::dance:  lol::

skoro me ništa nije ovako nasmejalo, mora se priznati  :banana:

pa, sergey, moćna muškarčino, žao mi je što ćemo morati da ti uskratimo zadovoljstvo daljeg druženja sa nama, mi smo ipak zajednica koja je razvojem svesti odmakla od praistorije (i težih oblika psihopatologije) baj baj  :mah:

Mislim takodje da prilikom odabira destinacije za emigraciju treba posebno odabrati zemlju koja tradicionalno ima dobar gips. Jer gastarbajter nije gastarbajter, ukoliko nema visokokvalitetnog gipsanog lavica u dvoristu.   8-)

Своју срећу жена може наћи једино ако је подчињена моћном мушкарцу 

a ako je podcinjenja dvojici i vise mocnih muskaraca jel onda prava zena  :LOLLL:

Nadam se da se Sergej vise nece javljati i drago mi je da je toliko ljudi iskazalo neslaganje sa njegovim stavovima i pokusalo ukazati na besprizornost napisanih nebuloza. Jos mi je draze sto sam se uspela uzdrzati od komentara, verovatno znajuci da bih bila "katovana".

Sto se tice izbora zemlje za emigraciju sve je stvar prioriteta i toga sta je covek spreman da menja u svom zivotu i sta da zbog cega zrtvuje, jer zrtva uvek postoji.

OSTAJTE OVDJE

Ostajte ovdje!... Sunce tudjeg neba

Nece vas grijat ko sto ovo grije;

gorki su tamo zalogaji hljeba

Gdje svoga nema i gdje brata nije.

Od svoje majke ko ce naci bolju?!

A majka vasa zemlja vam je ova;

Bacite pogled po krsu i polju,

Svuda su groblja vasih pradjedova.

Za ovu zemlju oni behu divi,

Uzori svijetli, sto je branit znase,

U ovoj zemlji ostanite i vi,

I za nju dajte vrelo krvi vase.

Ko pusta grana, kad jesenja krila

Trgnu joj lisje i pokose ledom,

Bez vas bi majka domovina bila;

A majka place za svojijem cedom.

Ne dajte suzi da joj s oka leti,

Vrat'te se njojzi u narucja sveta;

Zivite zato da mozete mrijeti

Na njemom polju gdje vas slava sreta!

Ovde vas svako poznaje i voli,

A tamo niko poznati vas nece;

Bolji su svoji krsevi i goli

No cvijetna polja kud se tudjin krece.

Ovdje vam svako bratski ruku steze -

U tudjem svijetu za vas pelen cvjeta;

Za ove krse sve vas, sve vas veze:

Ime i jezik, bratstvo, i krv sveta.

Ostajte ovdje!... Sunce tudjeg neba

Nece vas grijat ko sto ovo grije, -

Gorki su tamo zalogaji hljeba

Gdje svoga nema i gdje brata nije...

Aleksa Santic

A, može i 'vako:

pijjj 

Uopste mi nije bitno gde (dobro, manje je bitno), problem mi je kako otici.  :cry22:

svako ko hoce, moze da ode.....to ti nije nikakav izgovor.....

samo mali savet:

nemoj u USA, 3-ica mojih ortaka su se vratili zauvek u srbiju u zadnjih godinu dana, a mislili su da ce dosanjati i proziveti american dream.....a dobili su american chaos, od koga ce ovde morati jos dobrano vremena da se lece... ;)...

i jos jedan savet:  ako vec toliko zelis, emigriraj u tajland, kambodzu, indoneziju, eventualno singapur....tamo npr. uvek mozes da se zaposlis kao neki ucitelj engleskog, ne treba ti nikakava diploma...a bice ti strava  ;D

• 3 months later...

Čitajući početak ovog posta setio sam se jedne jako bitne stvari od koje će se jesti leb, a to je posao. E onda sam naleteo na neka filozovska brljavljenja i ... Uglavnom, za emigraciju u neku zemlju treba obratiti pažnju na njene poslovne običaje, ali i kako reče prethodni post i zakone.

Primera radi, čuo sam da je bilo puno negativnih iskustava u vezi sa radom u UAI, jedan "podmorničar" je čak napisao i knjigu o tome. Onda zakon po kome je stranac uvek kriv čak i ako je neko njega udario u saobraćaju. Ovo me je bunilo neko vreme, a onda je jedan prijatelj poznavalac Arapske kulture rekao da je to kod njih sasvim normalno, jer da nisi došao tu kod njih, nesreća se ne bi ni dogodila.

I složio bih se sa Lazarom u pogledu zdravstvene zaštite - u nekim zemljama ako nemate osiguranje i najobičnija intervencija može skupo da vas košta. Prm, ujak je u Nemačkoj radio veštačke zube i koštalo ga je 5000 evra, dok su moji ovde u Srbiji prošli za manje od hiljadu!

Е сад питање: Да ли бисте и у коју од земаља региона емигрирали? Мислим првенствено на државе балканског полуострва изузев Грчке.  ;D

Ако не баш емигрирали, онда зашто бисте живели у некој држави у околини, а зашто не? Предности и мане. :D

Ja da.

Ohrid, Makedonija. Fino mestašce. Sigurno bih tamo provodio tamo makar proleće i leto.

Idealno bi bilo kada bih imao neki privatan biznis.

Ono što zaradim preko dana bih trošio uveče na sveto trojstvo muzike, vina i žene.  :)

A ako se ne zaradi, pa dobro, uvek će se naći kinta za 'leb, luk i slaninicu (takođe sveto trojstvo).

Pored Ohrida, možda i negde na hrvatskom primorju.

Istra je jako lepa i za videti i za ziveti. Podseca na srednjevekovne Italijanske gradove, a i Italija je blizu :)

Ljudi su jako prijatni, nije situacija kao u ostalim delovima Hrvatske. E sad, zadnja dojava je da nesto nije kako treba sa njihovim morem, tj da voda ne valja za kupanje, ali to je rekla kazala.

Nisam bio tamo, ali sam cuo puno pozitivnih iskustava od nasih ljudi. Kao i za Ohrid (na jednom radiju, decko rece kako je to "Obecano more" za srpske turiste)

Ma, ako vec hoces da emigriras i siguran si u to, pici bilo gde:) ;D A od okoline i ja glasam za Ohrid, Makedonija.

sta god radili, gde god krenuli, ne emigrirajte u englesku!  :bang:

salim se, ali moje licno iskustvo govori 'ne'. bilo da je 'nurture' ili 'nature', englezi mi za sad nikako ne odgovaraju. ne mogu da se naviknem, pa bog. vreme, isto tako. sivo. jednolicno. nikad ranije nisam mislila da bi mi smetalo to sto ne postoji velika razlika izmedju godisnjih doba.

para mozete da stvorite vise, da otputujete mozete dalje, zdravstvene usluge dobijate besplatno, vozite se kolima jeftinije i brze nego javnim prevozom, sami birate kompanije koje vas snabdevaju strujom, gasom, internetom pod personalizovanim uslovima, decu saljete u skole besplatno i obavezno, sporazumevate se na americkom, britanskom, pakistanskom, tarzanskom ili bilo kom drugom engleskom bez problema. ako ne mozete ni tako, obezbedice vam prevodioca. a ako vam se u bilo kom trenutku ucini da vam je dosta svega samo se prijavite za socijalnu pomoc.

sve to, naravno, ako uspete da se ne udavite u moru emigranata.

ja sam u englesku dosla iz pomalo ... razloga. zaljubila se. inace mi ova zemlja nikada ranije nije pala na pamet i apsolutno nisam imala zelju ni da je posetim, a da ne pricam o emigraciji. mislim da ce svima koji se odluce za uk iz npr. profesionalnih razloga biti bolje i lakse. sta god se desilo, jos uvek je jaka i stabilna zemlja. mozete da dobijete svasta ako se malo potrudite. samo pazite da se ne pretvorite u zombija.

evo pocinje kisa... pozdrav svima i srecno gde god da ste.

p.s. gde je taj nikodijevic sada? jel uspeo da pobegne iz rusije pre zime?

Е сад питање: Да ли бисте и у коју од земаља региона емигрирали? Мислим првенствено на државе балканског полуострва изузев Грчке.  ;D

Ако не баш емигрирали, онда зашто бисте живели у некој држави у околини, а зашто не? Предности и мане. :D

A gde bi ti? Kad vec pitas nas  123

I ja sam razmišljao da otputujem u neku zemlju na 2-3 meseca, radio bih bilo šta, čisto da imam predstavu kako se živi tamo... kasnije bih odlučio da li da ostanem tu ili ne.

Meni se recimo svideo ovaj sajt http://www.helpexchange.net/ ali problem je što ne mogu nikoga da kontaktiram dok ne platim, a ne mogu da platim kada nama u Srbiji nije dostupan Paypal  :bang:

zanima me da li neko zna još neki takav pouzdan sajt, gde može da se nadje lep poslić u inostranstvu? :)

@Argentinaivan-Zar ne moze da se plati sa racuna iz neke druge republike? Doduse, jeste da nije po ovdasnjem zakonu, ali... ;) A i da li je sajt bas pouzdan? Malo mi je cudno da ne moze niko ni da se kontaktira dok se ne plati.