Jump to content

Featured Replies

@Argentinaivan-Zar ne moze da se plati sa racuna iz neke druge republike? Doduse, jeste da nije po ovdasnjem zakonu, ali... ;) A i da li je sajt bas pouzdan? Malo mi je cudno da ne moze niko ni da se kontaktira dok se ne plati.

Bio sam gledao samo za Evropu... ponude za posao su razvrstane ovako: Australia  New Zealand  Europe  Canada  USA  International 

sada sam proverio za sve i samo za International (ostatak sveta) ne moraš da platiš da bi mogao da kontaktiraš ljude, poslaću par poruka čisto da proverim... ne znam, čitao sam komentare ljudi koji su radili neke od tih poslova, deluje mi da je sve čisto :) ali možda postoji još neki takav sajt?

Imaš sajt:

http://www.monster.com/

Taj sajt je preporučio jedan domaći pisac koji je istraživao kako otići u drugu zemlju, države su u knjizi, ja mislim, poređane po abecednom redu, ima ih više, čim saznam kako se zove knjiga postovaću ovde... Zaista je bogata informacijama, između ostalog i sajtovima koji nude poslove

"kako otici i snaci se u inostranstvu" mile davidovic

tako se zove knjiga, pa guglaj da saznas malo vise

Arg. mozda bi mogao da proveris ove http://www.all-aboutjobs.com/about.html. Ja sam isao do negde u proveravanju, mada je suvise dobro da bi bilo istinito (ili ja imam predrasude). Ukratko, ti popunis formular na gore navedenoj stranici, oni nakon izvesnog vremena (trazenja odgovarajuceg posla u zemlji koju si izabrao???) kontaktiraju na e-mail adresu koju si ostavio. Onda ti daju adrese na ymailu i skype gde razgovaras sa nekim tetama koje ti kao objasne o cemu se radi, i daju ti kontakt gde razgovaras sa nekim drugim tetama koje ti za simbolicnu sumu od 32 Eura zavrse sve moguce papire. E ja dalje nisam isao, mozda neko ima **** da isproba. Ako ima takvih slobodno javite.

Nadam se da sam bio dovoljno konfuzan.  lol::

@ Sloba

Ево 'вако.. Живео бих пола године у Београду, а пола негде на мору, подразумева се хрватско приморје, јер грчко није регион. :)

Наравно, подразумева се неки град, а не рибарско сеоце. :) На жалост то је тешко оствариво због свеукупних прилика бар још једно 10 година. :D

@ bjuti - slicno razmisljamo :) Meni se svidja Istra i taj deo, blizu je centralna Evropa a blizu i Srbija, lepo more, mozes naci i guzvu i mir, priroda, kultura... van Srbije, u regionu mislim da bi mi samo to doslo u obzir, doduse nisam bio u Makedoniji

@ chi -  :pivoooo:

Истра ми савршено одговара :) Кад се селимо?  :hihi:

Evo jednog pitanja delimicno vezanog za temu. Da li neko zna u kojim zemljama drzavljani Srbije mogu postati vlasnici nekretnine (legalno, bez posrednika na cije ime bi se nekretnina vodila)? Bilo bi pozeljno da se moze biti 100% vlasnik. Nisam uspeo do sada doci do adekvatnih informacija, a donosilac dobrih vesti moze da bira obrok u jednom od restorana iz teme Jeftina klopa :)  :eat:;D

Evo jednog pitanja delimicno vezanog za temu. Da li neko zna u kojim zemljama drzavljani Srbije mogu postati vlasnici nekretnine (legalno, bez posrednika na cije ime bi se nekretnina vodila)? Bilo bi pozeljno da se moze biti 100% vlasnik. Nisam uspeo do sada doci do adekvatnih informacija, a donosilac dobrih vesti moze da bira obrok u jednom od restorana iz teme Jeftina klopa :)  :eat:;D

moze na kubi...

ja bi onaj sendvic INDEX kod spensa  :blob::D

Ima dosta zemalja gde drzavljani Srbije mogu kupiti nekretninu.  Zapravo retko koja zemlja to uopste brani, to samo prema nasem zakonu ne mozes da preneses pare sa racuna na racun u inostanstvu ako nisi nerezident, sto znaci da bar godinu dana imas resen status u drugoj drzavi. Samo, nekretnine u Evropi su jako skupe, iako se ovde veruje da nije tako. ja sam u Grckoj pitala advokata pre pet godina i kvadrat je u Atini od 4-6000 evra, s tim da je tamo jako  tesko  naci neku malu kvadraturu na prodaju. Cene po ostrvima su jos paprenije. Mislim da je samo Bugarska jeftinija i  mozda stanovi u starim oronulim zgradama iz socijalistickog perioda u Madjarskoj. Takodje, ako kupis stan, to ti ni na koji nacin ne resava legalan boravak tamo. A ako hoces da kupis nesto sto ces dobro da izdas, moras dobro i da odresis kesu da bi kupio.

Subjektivno, tesko da ce biti skuplje nego u Bg-u (odnos cene i onoga sto se nudi, u sta ponajmanje ukljucujem kvalitet same nekretnine). Cak stavise, u mnogim zemljama koje su po ekonomskim parametrima ispred Srbija je i objektivno niza cena kvadrata. Da ne bih otisao previse u off topic, moje informacije su da se retko gde moze postati vlasnik 100% nekretnine. Zato i pitah upucenije  klanj::

Dodjes sa kesom,kupis nekretninu,i odes,ko to ne voli  :) Salu na stranu,ja imam nekretnine u Rumuniji,moj drug u Londonu,drugi jedan u Grckoj... Mislim da mozes bilo gde da kupis,ali znam za Rumuniju da ti to nista ne znaci oko dobijanja boravka...

• Author

Probaj ovo:

http://www.findhome.com     

Real estate in Lithuania

Recently there appeared a great interest in buying real estate in Lithuania, which can be put to its becoming a member of the European Union. The main advantage of buying real estate in Lithuania lies in the fact that a foreigner gets a long-term multivisa with the help of which one can travel around other countries if the European Union and moreover to get a job in some of them. If to follow a number of rules one can even get a residence permit and hereafter a citizenship.

A lot of citizens are attracted by the variant of buying a very cheap flat not to live in it but to get a visa. Such operation would cost you about 6 thousand EUR.

If to pay attention at the prices for the real estate in Lithuania, one should admit that they are quite low to choose this country. The prices for flats start from 10 thousand dollars and for mansions – from 80 thousand. Analytics claim that Lithuania is in for a short fall of prices but dominantly for the elite real estate.

Laws in Lithuania don’t limit foreigners’ rights for buying real estate in Lithuania. The lands are an exception. But one can’t register a company and formalize the land as its ownership. All the deals are to be confirmed notorially. Notorial services would cost you 2% from the deal cost.

If you prefer to have rest at the well-equipped beaches and to enjoy the sights of ancient towns in the evening the good variants for you to buy real estate in Lithuania are Palanga or Klaipeda which is known as the only working harbor with white sand beaches.

Those who want to earn money can buy real estate in Lithuania to lease it out. The only drawback is that the communication prices are really high.

Ja se to za Litvaniju ne bih zanosila mnogo, ima prevara svuda. Jedino je ta multi viza prednost ako se stvarno moze dobiti.

• Author

pa ako je prevara onda se ni viza nece dobiti !

E, mislim da je na Baliju nesto mnogo jeftino!

@Ivanaste - Nisam inicijalno ni postavio to pitanje zbog regulisanja vize ili drzavljanstva (mada ako postoje takve opcije, zasto da ne...thanx @Nikodijevic), vec iz ugla nekog ko bi ulozio u nekretninu sto za zivot sto za izdavanje, a nije zadovoljan odnosom cene i kvaliteta ponudjenog u Srbiji (drzava takva kakva je, infrastruktura Beograda takva kakva je itd). Zasto onda potencijalni kupac ne bi kupio apartman u Bugarskoj na primorju za cene 600-1000 E/kvm ili (kao sto smo saznali) kucicu u Litvaniji za 10000 E, ili (a zasto da ne) nekretninu u Aziji, na nekom lepom ostrvu. Ako vec pricamo o emigraciji, valja se i skuciti  :)

Pa onda jednostavno potrazi gde bi ti odgovarala cena, okruzenje, pa odluci gde ces kupiti. Ali, ako ces da rentiras za neke dobre pare, to je jako tesko jeftino naci. Ako je za zivot, mozda i moze kao sto rekoh Bugarska, mozda Madjarska (samo da bi tamo ista radio moras da znas madjarski), Litvanija i tome slicno. Ja sam pitala i u Egiptu i kazu da moze da se kupi apartman, ali moras da ulozis najmanje nekih 35-40.000 evra (bar je pre dve godine tako bilo) da bi imao pravo da tamo boravis godisnje mislim valjda sest meseci (pitala sam momka koji je inace iz Letonije a koji tamo zivi vec pet godina). Inace, u Egiptu privatna svojina bas i nije strogo zagarantovana, bilo je nekakve nacionalizacije u proslosti, a o nekakvoj uknjizbi nepokretnosti i regularnim procedurama da i ne govorimo. Sve mu dodje maltene polu-legalno. Ti googlaj dalje pa ces sigurno nesto naci, a ujedno se spremi i da dobro isplaniras nacin za iznosenje novca odavde. Srecno!

Ako mozes biti malo konkretniji koji te kontinent zanima? Koja kolicina novca?

U J. Americi mozes relativno jeftino pazariti kucu/stan/zemlju, npr Cile, Argentina, .....

U Cileu je najbolja opcija kupiti parce zemlje (Vina del Mar, Valparaiso )i napraviti kucu, drvo je recimo jako jeftino.......

Costa Rica je dobra opcija .......

Za pocetak baci pogled na  http://www.escapeartist.com/

moze na kubi...

Potpuno pogresna infrormacija ....... na Kubi cak i njihovi gradjani ne mogu da kupe kucu/stan/zemlju .....

Ako je za zivot, mozda i moze kao sto rekoh Bugarska....

Koliko sam upoznat u Bugarskoj se ne mogu posedovati nekrentnine, ukoliko nije promenjen zakon u neko skorije vreme. Znam naseg coveka koji je pre izvesnog vremena prodao stan u BG-u za velike novce i kupio kucu na moru u Bugarskoj ali nije na njegovo ime ........

Pa onda jednostavno potrazi gde bi ti odgovarala cena, okruzenje, pa odluci gde ces kupiti.

Nisam personalizovao pitanje vec pricam uopsteno, da bi koristilo sto vecem broju ljudi. Dakle cisto objektivne informacije.