Jump to content

Featured Replies

Uuuu zabole me di' ces ti da emigriras...  :hihi:

Znas da sam ja uvek za neka tropska ostrva, sve ostalo nek ide dodjavola

;D

hoce neko meni u dlan da gleda? zanima me zdravlje, posao, brak, i kad ce plata.

Ja obichno kad gledam u sholju, vidim sve najgore i bude mi muka... Ah, da, radi se o wc-sholji na zhurci...

Pozdrav za Nikodijevica i ostale forumase

I ja sam sebi postavio pitanje kao i gore pomenuti i radim na tome.

Trenutno sam u Moskvi, zime sam se "nagledao"  malo bih u toplije krajeve....

Svet je veliki, negde ima jos neko slobodno mesto za one koji znaju sta hoce....

Nikodijevicu!!!!

Ja ti nisma pomogao smo zato jer me nije bilo nekoliko dana u svetu interneta :)

Dakle, moj skromno-mastoviti mozgic ti predlaze ni manje ni vise nego Bahame mmmm :)  Ne stvarno, pre nekog vremena sam citao negde na netu clanak da im tamo treba strucnjaka svih profila, ekonomija dobro stoji, parlaju engleski, a o tempraturno-klimatskom blagostanju ne moram ni da pricam ;D

Obale Mediterana takodje su mi oduvek delovale privlacno ;D

Da, zatim hit-drzave Srednje Amerike - Kostarika i Panama, pogotovo ova prva, jedina stabilna latinoamericka drzava, ekonomski po svemu sto sam procitao fino napreduju. Stalno vidjam po netu reklame gde se nude nekretnine i razne dobre price Amerima da dodju tamo da zive. Navodno je i zdravstvo dobro.

Neko ti je spomenuo Kaliforniju i Floridu u SAD, a ja bih tu dodao i Havaje, kako god utopisticki zvucalo :)

Razmisljacu jos o tvom problemu pa javljam ako nesto smislim  :P

p.s. i saosecam sa tvojom patnjom, jer ni ja ne bih bio na -4 okruzen snegom sa saznanjem da je u mojoj drzavi predivnih suncanih 25  :ang:

Bilo gde da odes ne javljas se jer ce da navale savetnici po honorar a dok se transver ne odradi ima da ti se uvale na neodredjeno vreme.

Kao sto verovatno znate, ja sam trenutno u Engleskoj, po drugi put. O sledecoj destinaciji uveliko razmisljam. Nije bas da mislim o emigraciji mada nikad se ne zna. Kao sto rece Nikodijevic, vuce me istok, neka egzotika, tipa Singapur, Japan, ili Juzna Amerika - Cile ili vec pomenuta Kostarika.  Jedan od sefova ovde mi preporucuje Kajmanska ostrva.  Mozda se i upecam... Ja  sam kuvar pa opet ima posla za nas svuda. O Dubaiju ne razmisljam jer je udarila kriza i tamo. Nikodijevicu razmisli o Japanu.  Tamo je lepo a imaju i japanke

Kao sto verovatno znate, ja sam trenutno u Engleskoj, po drugi put. O sledecoj destinaciji uveliko razmisljam. Nije bas da mislim o emigraciji mada nikad se ne zna. Kao sto rece Nikodijevic, vuce me istok, neka egzotika, tipa Singapur, Japan, ili Juzna Amerika - Cile ili vec pomenuta Kostarika.  Jedan od sefova ovde mi preporucuje Kajmanska ostrva.  Mozda se i upecam... Ja  sam kuvar pa opet ima posla za nas svuda. O Dubaiju ne razmisljam jer je udarila kriza i tamo. Nikodijevicu razmisli o Japanu.  Tamo je lepo a imaju i japanke

Najlepse zene na svetu.

QQ crni geoplanse, a sto tamo? Imas fetish ka neslobodnim drustvima?

Slobo kada proveris koliko stranaca dolazi da radi u Iran (minimalni broj) videces koliko u Iranu

placaju stranu radnu snagu. Rusi koji rade tamo mi kazu da primaju nekoliko hiljada evrica mesecno, zive u drzavnim stanovima koje ne placaju, pare nemaju bas kako da trose i sve se stekuje za kasnije.

Znaci pare ostaju dok u drugim destinacijama smatram da se vecina para potrosi tamo na razne nacine.

E sada naravno treba da se prihvati iranski nacin na neko vreme - neko to moze a neko ne. :)

• Author

Iran mi u tom sluchaju zvuchi bas kao gastarbajterska shema...

Mada mi se chini da je Zloba dao fine destinacije, mada opet to sto za Peru, Kosa Riku, Panamu, Brazil itd pise da imaju veliki privredni rast poslednjih godina - u opste ne mora da znachi da je tamo i dobro. To znam sigurno za Brazil, gde sav novac ide drzavi tako da narod i nema bas bog zna kakve koristi od toga. Sada mi nije bitno da zaradim kesh, vec da "normalno" zivim i  ostvarim  svoj davno planirani "toplotni komfor", mada mi je i bezbednost jako bitan faktor u izboru.

Jednostavno ova KRIZA je bacila novo svetlo na moj plan. Nisam siguran koliko je realno sada traziti neku destinaciju gde moze dosta da se zaradi, kada prste otkazi na sve strane i gde niko ne zeli da se cima sa sredjivanjem papira strancima. ( mozda i gresim ) Ali meni resenje je Svetsku Krizu  da nadjem neku exotichnu, jeftinu i toplu destinaciju i da iskuliram dok ne prodje.... ili da idem u vojsku (bolje sad nego kada se stvari "srede" )

Kuvar-e/u   dodji u Moskvu - Ovde su ljudi jako prozdrljivi sa krizom ili bez :)

Bas mi nije jasno oko te priche sa parama.. zar vam je to vaznije od samog zivota? pa valjda se gledaju ljudi, standard, priroda, urbanisticki deo, uzivanje, ovo, ono.. pa sad, neko ce voleti Norvesku, neko Paris, neko Barselonu, neko Istocnu obalu Canade/USA, neko Zapadnu, neko Brazil, neko Englesku, neko Japan, neko Australiju, neko Novi Zeland..  ali ni jednu od pomenutih zbog "para,para,para" ?! nono:ll:

Onome ko je definitivno resio da emigrira, sakupio dovoljno para da negde moze da krene i i ima krupne razloge da napusti zemlju, za pocetak bice svuda bolje nego ovde. Za posle, Boze moj, koja najbolja prilika se ukaze, tu ce iskoristiti.

• Author

naravno, ali se emigrira iz razlichitih razloga.... definivno ce ti biti svuda bolje ako gledas da emigriras ako nisi pozeljan u svojoj zemlji, ali ako trazis bolji kvalitet zivota ( sta god chinilo tvoj zivot kvalitetnijim) onda mozes sebi da dozvolis da biras i razmisljas....

Zato se i tema zove "Izbor destinacije za emigraciju", a ne " Trazenje Azila"

Znam ja to, ali mi nismo zemlja iz koje se moze emigrirati "normalno" jer nas previse toga koci: izolacija, vize, cinjenica da nam u mnogim zemljama diplome nisu priznate... Zato,  mnogi koji su definitivno resili da odu za pocetak moraju da prihvate i neko manje atraktivno mesto dok ne dodju do konacnog odredista.

ali realno, ako pogledate, 98% ljudi emigrira u SAD/Kanadu, Emirate, Novi Zeland/Australiju, Rusiju ili zemlje starog Shengena + Svajcarska i UK/Irska

Ako nemas puno para, tj srednji si soloj, skoro nemoguce je opstati u zemljama Latinske Amerike, prvensveno zbog velikih klasnih podela, a u Aziji zbog abnormalno velike razlike u Mentalitetu i kulturnim obicajima.. + naravno papirologija i sl.

ma, ne brinem ja za nikodijevića, njemu će mr. sponge bob dati posao u bilo kojoj zemlji  lol::

Ako nemas puno para, tj srednji si soloj, skoro nemoguce je opstati u zemljama Latinske Amerike, prvensveno zbog velikih klasnih podela, a u Aziji zbog abnormalno velike razlike u Mentalitetu i kulturnim obicajima.. + naravno papirologija i sl.

Iz nekoliko razgovora s nekim ljudima, dosao sam do zakljucka da se cesto desava da bas po zemljama Latinske Amerike ili po (jugo)istocnoj Aziji, ljudi iz Evrope imaju odlicnu prodju, tj, samo cinjenica da si Evropljanin, da izgledas tako, ti vec donosi odredjeni procenat uspeha u necemu sto radis. Jedan Cileanac mi je pricao da su npr. plavusi u Cileu sva vrata otvorena. A s obzirom na tvoju kosu Nikodijevicu, ti vidi... ;D

Ja sam jos od 16-te godine planirao da emigriram i konacno sam u tome donekle uspeo prosle godine u julu kada sam otisao za Sidnej.

Fakticko stanje stvari je da danas postoje samo 3 emigrantske zemlje (imaju sistematsku proceduru za imigraciju i priliv stranaca) i to su AU, CAN i NZ.

Nakon jako dugog razmisljanja odlucio sam se za AU. I dalje mislim da je najbolji izbor od 3 ponudjene zemlje i moze biti dobra odskocna daska za kasnije ako znate sta radite, a kome se svidi moze i da ostane.

Moj licni utisak je da ovo nije zemlja za mene. Zato mi je cilj da zavrsim studije, dobijem pasos, steknem radno iskustvo i ubacim se u neku multinacionalnu kompaniju i onda trazim transfer. Zelim da zivim 2-5 godina u sledecim gradovima: Singapur ili Hong Kong nakon Sidneja, Seul ili Tokio ili oboje nakon prva dva. Razlozi za prva dva su sticanje odlicnog radnog iskustva u mojoj oblasti (informacioni sistemi, ERP) a poslednja dva zenidba i/ili pocetni period podizanja dece.

Ovo se ne zezam, zaista mislim da meni licno najvise odgovara kao bracni partner Korejka ili Japanka. I nikako ne zelim da mi deca poprime australijski (ili srpski) mentalitet, zelim da imaju Asian pristup zivotu.

Nakon svega ovoga i postizanja odredjene finansijske sigurnosti ideal bi mi bio nastaniti se u Lisabonu koji je moj grad iz snova.

Ovako sada razmisljam, a sta ce biti nikad se ne zna...

Imaju oni program za odredjene profesije koje su im hitno potrebne, ali je priroda takvog programa da po meni ne cini UK emigrantskom zemljom jer mozes samo dobiti radnu dozvolu pa posle izboksovati produzenja dozvole i nekako na jedvite jade status rezidenta. Kvota je isto niska i ne moze se porediti sa ove 3 zemlje. AU, CAN i NZ imaju program po kome se mozes prijaviti direktno za emigraciju i dobiti permanent residence pre nego sto uopste sletis. To UK nema.

malo ste se zaneli u pričama o najpoželjnijoj supruzi, pa sam pročistila temu, držite je se.