Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

hteo bih da pitam da li postoje low cost putovanja za kontinente kao sto su Australija, Azija.U onom clanku na sajtu pise da fakticki ne postoje ali o mi nista ne govori..

Konretno imam tecu tamo i hteo sam da odem preko Jat-a kad ono sa sve taksama 160000din u avgustu mesecu.To i da imam ne bih dao pa zato postavljam pitanje svim iskusnijim putnicima kako doci najpovoljnije do zemlje kengura( ili do bilo koje druge destinacije u Aziji,J.Americi)?

Apsolutno mi je svejedno da li se let zove low cost,low budget ili serpica samo da je dostupno sirotinji :roll:

Eto zamolio bih za vasa isustva o kojoj god zelmlji da se radi a pogotovo za Aus..

Hvala i srdacan pozdrav

• Author

Eh da zaboravih da kazem sto se tice cimanja, nisam za one ultra-avanturisticke varijante tipa backpack ili slicno,dakle samo avion ili voz.Btw ovo moram da pitam iz radoznalosti, jesu li brodovi skuplji ili povoljniji za neke duzi put posto sam cuo da se putuje jako dugo.

Thx

Za "Down Under" je bilo nekih povoljnih karata kod regularnih prevoznika. Secam se krajem prosle godine za nekih 500 i kusur eura ili funti, iz Londona cini mi se.

Za Aziju uobicajeno je Air Arabiom iz Istanbula. Za J. Ameriku se pisalo pre par dana u topicu Kolumbija. Koristi search, tako ces najlakse naci ono sto te interesuje..

• 2 months later...

i ja bih isao za Australiju u septembru,oktobru.Imam tamo babu,pa me interesuje i dobijanje viza i sam odlazak tamo.Bilo koja informacija pomoci ce mi.Hvala unapred

Evo, ovo i mene zanima, samo sto bih ja isao u suprotnom pravcu. Koliko znam, jeftinije od 1000 eura u oba pravca nema, cak i ta cena je sa popustom i ogranicena na odredjeni period polaska i povratka mesec do dva.

ma istripovali ste se, za australiju stalno kompanije daju promocije, cackajte malo po netu..

evo danas mi bas stiglo na mail preko qantas-a, 700 funti iz londona do bilo kog grada u aussie, a po meni je i to skupo...

vidjao sam na sajtu emirata i singapore airlines i za 580- 650 evra, isto iz gradova po evropi, najcesce atina, london, ili istanbul...

ma istripovali ste se, za australiju stalno kompanije daju promocije, cackajte malo po netu..

evo danas mi bas stiglo na mail preko qantas-a, 700 funti iz londona do bilo kog grada u aussie, a po meni je i to skupo...

vidjao sam na sajtu emirata i singapore airlines i za 580- 650 evra, isto iz gradova po evropi, najcesce atina, london, ili istanbul...

Evo ja iz Australije tvrdim da nisam video povoljnije od 1700 AUD za povratnu kartu na promociji gde su povratak i polazak vremenski ograniceni kao i vreme promocije koje je obicno 3-4 nedelje.

Odličan sajt za pretraživanje letova je www.skyscanner.net (možda ima i boljih). Tamo sam video da su najjeftiniji letovi London-Brisbane, povratna sa svim taksama može da se dobije i za €620 ako kreneš krajem avgusta, a vraćaš se sredinom septembra. Dakle, to je primer onoga što sam trenutno našao. Prilikom pretrage najbolje je za datum selektovati "whole month".

ljudi imate ispod 1000e, preko air asia za london preko k.l. povratnu.. i onda sa wizz air do zg i iz zg vozom do bg..

wizz iz Zg-a je jako skup, ne znam zasto ali nikad nisam nasla kartu ispod 100eura. Tu su naravno i Temisvar i Budimpesta, ne mora do Zg

ljudi imate ispod 1000e, preko air asia za london preko k.l. povratnu.. i onda sa wizz air do zg i iz zg vozom do bg..

wizz iz Zg-a je jako skup, ne znam zasto ali nikad nisam nasla kartu ispod 100eura. Tu su naravno i Temisvar i Budimpesta, ne mora do Zg

moze i tako, a onda iz kuala lumpura jetstar-om ili air asia, ovi su zadnji imali celog meseca juna promociju od londona do k.l, za ne vise od 300 evra, sve zavisi od datuma, do kraja ove godine, povratna vazi valjda do februara sledece....a od k.l do australije je od 150 do 200e povratna, do bg-a do londona moze i za 100e povratna ako letis preko temishvara, pa izracunajte...

Evo, bas sam sad gledao, to za KL-London je istina za 300 eura (Air Asia), ali KL-Australija (Brizben ili Melburn) kosta 700 AUD (Air Asia) sto je 400 eura. Plus neka se doda za prtljag 200 AUD plus hrana 40 AUD izadje sve 850 eura, neznatno manje od sume koju sam naveo, a leti se low-cost umesto ekonomskim klasicnim letom. I naravno, put od Londona do Beograda nije uracunat u tih 850.

Sad, ko hoce da potegne do Australije sa rancem OK, ja kuci ne mogu samo sa rancem da svracam jedanput u ko zna koliko godina. Isto vazi za hranu, ko moze da nista ne jede OK.

Na kraju, ako se ide do Sidneja gde ja zivim onda se mora platiti ili Brizben-Sidnej ili Melburn-Sidnej autobus najjeftiniji 120 AUD povratna karta posto ovi low cost ne lete za KL iz Sidneja.

Sve u svemu, ako budem isao ici cu klasicnim letom. U suprotnom se izmaltretiras, a moze i skuplje da ispadne.

Mali offtopic: Ja sam leteo Wizzom iz Zg-a za 100 eura, a da sam ranije rezervisao mogao sam i za 70. Temisvar je jos jeftiniji.

Evo, bas sam sad gledao, to za KL-London je istina za 300 eura (Air Asia), ali KL-Australija (Brizben ili Melburn) kosta 700 AUD (Air Asia) sto je 400 eura. Plus neka se doda za prtljag 200 AUD plus hrana 40 AUD izadje sve 850 eura, neznatno manje od sume koju sam naveo, a leti se low-cost umesto ekonomskim klasicnim letom. I naravno, put od Londona do Beograda nije uracunat u tih 850.

Sad, ko hoce da potegne do Australije sa rancem OK, ja kuci ne mogu samo sa rancem da svracam jedanput u ko zna koliko godina. Isto vazi za hranu, ko moze da nista ne jede OK.

Na kraju, ako se ide do Sidneja gde ja zivim onda se mora platiti ili Brizben-Sidnej ili Melburn-Sidnej autobus najjeftiniji 120 AUD povratna karta posto ovi low cost ne lete za KL iz Sidneja.

Sve u svemu, ako budem isao ici cu klasicnim letom. U suprotnom se izmaltretiras, a moze i skuplje da ispadne.

ok. kod low cost kompanija generalno ne moze tek tako da se frlja cenama, jer dosta zavisi od dana kada se putuje....evo ja sam pogledao od 25.09-25.10, i ispalo mi 175 evra povratna karta k.l- melburn.....

ponavljam, pratite promocije avio kompanija, jer ih stalno daju...

evo moj burazer je leteo do brizbejna, otisao u maju, vraca se pocetkom jula, za 550 evra, iz istanbula...