Jump to content

Featured Replies

Posted

:music:

Znam da ste bili nedavno,ali ovo je skroz druga prica........................

24-25 organizuje se nocni uspon na Trem,najverovatnije u organizaciji planinarskog kluba Zeleznicar i ostalih ljudi dobre volje....................

tada bi trebalo da Mesec bude pun i nebo bez oblaka i ma cudo videcete

I ne samo da je bio pun mesec, nego je ekipa serbiatravelrsa imala tu srecu, i shansu koja se ukazuje jednom u zhivotu (i pri tom se nimalo ne shalim, i molim Marinu da zapishe negde ovo) da vidi sledecu sliku:

Sedlo izmedju trema i onog drugog vrha se protezhe u pravcu sever jug i praktichno deli svet na dve polovine, istochnu i zapadnu. U tom trenutku kada smo se ispeli na vrh samog sedla na istochnoj, i tada mrachnoj strani sveta, se ukazao totalno pun mesec, bez oblaka, koji je bacao sivu svetlost po uspavanim selima na tamnom horizontu i planinama u daljini. Na zapadnoj strani zora je cepala nocne oblake, zraci izlazeceg sunca su se tek najavljivali u nijansi modrog purpura chijim je gradijentom dominirala Danica. Da, Venera je dostigla svoju kulminaciju tih dana i bljeshtala chitavo praskozorje u svojoj punoj velichanstvenosti rugajuci se punom mesecu na suprotnoj strani horizonta uz koji je, za divno chudo i da slika bude jacha, josh uvek vladao mocni jupiter, kojem svetlost punog meseca nimalo nije umanjivala velichinu i snagu!

Smrtnici koji su se na tom planinskom sedlu pod snazhnim naletima vetra zatekli na granici dva sveta su imali priliku, koju sam na pochetku ove deskripcije bestidno definisao kao jedinstvenom i neponovljivom, da u istom vremenskom trenutku vide 4 najveca nebeska tela, neometana u svom obliku i pojavi, koja se na bilo koji nachin mogu videti sa tla ovog nasheg plavog kamena od planetice.

Izlazece sunce, zalazeci pun mesec, Venera i Jupiter posmatrali su taj dan jedni druge ne sluteci da se izmedju njih nalazi kamichak, na chijoj je povrshini jedna skoro nevidljiva brazda u tom trenutku bivala osvojena od strane entuzijastichne grupe nanoorganizama... A oni su gledali chudo...

Zashto je samo Franzee bio dovoljno ljubazan da napishe svoje utiske sa Trema?

molim vas...

nemorate biti ovoliko inspirisani... dovoljne su 2-3 recenice... jednostavnim jezikom...

sto se stidite...

flowers::

Putniče, ima? li neke veze sa izvesnim Taletom, planinarom iz Ni?a?

Nedavno sam primio mail sa pozivom za isti događaj preko Fru?ka Gora grupe ?

U isto vreme, putnici koji su zainteresovani za nedeljna planinarenja po Fru?koj Gori, pozivam vas da se priključite grupi : [email protected] . Vodiči su dobri, a ima raznih ?etnjica...

:mrgreen:

ya man. :comp:

pozdrav Aco muzikantu? klanj::

E obavezno me podseti za ovu akciju kad se budu prijavljivali ljudi.

Obavestenjce za ljude iz klubputnika-a: Taj drugi vrh se zove sokolov kamen a srediste izmedju njih bojanine vode. Ta planina pusta filmove i svaki put je nesto novo na repertoaru... ovo je jedan od njih...popeli smo se na sokolov kamen negde pred zalazak sunca...malo smo odmorili, uzeli nesto da pojedemo i...

sa strane zalaska sunca su oblaci priblizavajuci se nama...kroz njihove otvore bljestalo je sunce osvetljavajuci predeo po predeo na zemlji tako jasno da se sa ogromne daljine video grad ko na dlanu a oko njega senka...dok sam uzivao u onome sto vidim, osecao sam kako licem zaranjam u dubinu vetra dok mi se telo njise na talasima udara osetio sam korene...svoje korene koji su me cvrsto drzali na vrhu planine pri snaznim udarima vetra...oblaci...? :pij:

meni je dosta bilo i penjanje do planinarskog doma. he he he

ajmo na neko ravnicarenje ;)

Pazhljivi chitalac mog posta bi primetio da smo pored svih ostalih pojava prisustvovali neponovljivoj pojavi izlaska sunca na zapadu!!  :shh:

::crazy:

to bi taman bilo u povratku iz bugarske...hm...ako nam bude usput, mozda i svratimo! da vidim ponovo cudesnu planinu. traba li se unapred prijaviti ili moze da se bane pod okriljem mraka?

prisustvovali neponovljivoj pojavi izlaska sunca na zapadu!!

Da, ja sam zapazio! Stojim tamo, sunce izlazi, i mislim se, nešto nije u redu... al reko, to je jug, druga hemisfera, obrnuto nebo, južni krst, a malo bejah i popio, pa mi se i nije učinilo tako čudno...

crni istok... pijjj

Da, znam da vam je svima crni istok negde duboko u du?i i srcu. I meni je  :-)

I zato bih u isto vreme da  :tt:  :maddd:  :bang:  pijjj  serenade  klanj::  :cryy:  lol::  ...

ah da, Crni Istok

Pazi, i Marko je omatorio uz nas i Crni Istok...

Potrebno je samo par recenica!

Zahvaljujem se Slumpiju Franciju, Nini i Lazaru koji su dali svoj doprinos. Uskoro zavrshavam putopis o velikom okupljanju u Nisu. Nemojte posle kad Lazar to okaci na net da kukate kako vam nismo dali sansu da napisete svoje utiske.

Cekam vas josh par dana. Nemojte da vam bude teshko!

:tt:

od one velelepne pesme koju napisah dozvoljavam objavljivanje samo dela o usponu na `iljaduosamstoti metar!  serenade

................  penjemo se mi tako lagano do Planinarskog doma. Dru?tvance nam se podelilo  u vise manjih grupa. A nasa grupa je jedina primetila mlade krompiriće  i sve? beli luk u okolnim ba?tama  (ne prskani)! Bez mnogo dogovaranja Nina i ja  smo se sleteli i počeli da čupamo zdravo povrće i trpamo ga u kesu. Kasnije su nam se i ostali pridru?ili.  ........... Bili smo naivni.......neoprezni........sećate se priče o Ivici i Marici ?

Ve?tica nas je spazila sa obli?nje ba?te i bacila čini kakve samo jedna prava iskusna ve?tica moze da smisli! Ali mi nismo verovali! Na?i mladi i neiskusni umovi  nisu verovali u te reči. Nakon nekog vremena čudne stvari s počele danam se dogadjaju!

Nina je izgubila telefon! Meni se pokvario Foto-aparat!...........

............. Sa planine sam se spustio normalo kao i svi drugi, kao da se nista nije dogodilo. U podno?iju sam se okrenuo , pogledao Trem i kroz zube rekao ? Teraj se........ ?. Oti?ao do kampa, kesu sa krompirima bacio...... i čini ponistio!

Ostalo prepu?tam kolegama putnicima.......

kao sto sam vec rekla kampovanje je bilo fenomenalno pa da se ne bih ponavljala samo cu vam ispricati kako smo se mi tog jutra ustvari probudili....

posto smo se podelili na hrkace i ne hrkace... noc (tacnije cela 2h) sam provela u ne hrkackom satoru sa meduzom, kikom i jovanom.  napolju je bilo jezivo hladno, mrkli mrak, duvao je neki nenormalni vetar i samo sam cekala kada ce da nam razvali sator! medjutim to se nije dogodilo, desilo mi se nesto mnogo gore... kika nas domacin i vodja puta je krenuo da budi ljude jer je bilo vreme za polazak, a meni se nikako nije izlazilo iz moje divne tople vrece. jovan i meduza su jednoglasno rekli : mi ne idemo! meni je laknulo sto nisam jedina i samo sam se okrenula na drugu stranu  :-D al ne lezi vraze kika je bio uporan i na svakih 2 min je dolazio i drmusao nas ...ajde pa zbog toga ste i dosli...  sto jes jes! ali on je bio mala beba za Lazara koji je ni manje ni vise sa strob lampom izazvao slepilo i definitivno nas naterao da ustanemo. bilo je to najgore budjenje u mom zivotu!

ali sam im duboko zahvalna na tome jer sve sto je posle sledilo bilo je vredno tih muka  :lol: pa sta reci jos nego hvala momci!

Zene bre cekaju u red da spavaju pored mene i da ih ja ujutru probudim a ti tako ...  :LOLLL: Ma ja bih ljudi napisao puno sta ali sam na putesestvijama po jevropi ... novosadjani mozda vam i svratim u goste na putu ka kuci!

... novosadjani mozda vam i svratim u goste na putu ka kuci!

Samo napred, mozda ti napravimo neki dochek ako se skupimo...

:gossip:  :pij:  pijjj

e pa kika posto spavas ko jagnje racunam na tebe opet recimo tamo na Fruskoj Gori u julu..a znas zasto?  pa zato sto tamo necemo ustajati u 2h ujutru da bi se peli na vrh planine  :LOLLL: mada ce sigurno biti neko gledanje u nebesa bas u pola noci  lol:: a ti si drug clan i nekog  astronomskog drustva pa se bojim da ce mi plan o mirnom snu pasti u vodu i ovaj put  :happyyy: salim se ..

uzivaj u jevropi pa se vidimo