Jump to content

Featured Replies

Posted

Moze li se bez tog dokumenta?

Ako je neko u tim vodama i zna nesto o tome bio bih mi od pomoci. Pitao ja AMSS i kazu da treba ali znam ljude koji putuju u Bugarsku bez tog dokumenta, e sad, ajd..

Ili da pitam Bugare za to..

Mozda ovi nasi samo hoce da uzmu malo love.. A i nije samo to nego trebam da idem 40tak km od mog grada da to izvadim posto u Zajecaru to ne izdaju.

Pozdrav svima  :mah:

Kad smo nas dvojica proslog vikenda isli za Sofiju kolima (NI tablice) trazili su medjunarodnu voz. dozvolu + zeleni karton (Gradina/Kalotina).

A preko toga morali smo da platimo 6 Eura za sedmodnevnu vinjetu.

• Author

Znaci da ne rizikujem, moracu da i to obezbedim..

Jos samo da potrazim po netu i da se raspitam sta treba od opreme imati u kolima da me ne bi 'bratko' polismen cimao.

Hvala na odgovoru Marko!

:mah:

Od opreme treba da imas kao i kod nas: prvu pomoc (ali ne praznu ili sa dve zihernadle),

trokut, uze za vucu, rezervne sijalice i reflektujuci prsluk (nije obavezno ali ja jos imam, zlu ne trebalo mali vatrogasni aparat i lampu sa vrhom za razbijanje stakla)

Za medjunarodnu dozvolu u AMSS uvek kazu da treba zato sto to parce papira naplate 2000 din  :x (vise nego SUP vozacku saobracajnu i tablice zajedno)

Ja puno putujem kolima i za poslednjih 15 godina nikad mi niko nije trazio medjunarodnu dozvolu (cak ni redovnu, najcesce samo pasos i saobracajnu)  bilo da sam vozio svoj auto ili rentakar.  Ali Bugari su Bugari i nije mi jasno zasto traze, ionako ne razumeju sta pise u njoj  :D

Juce dodjoh iz Istanbula preko Bugarske. Ni u odlasku ni u povratku mi nisu trazili medjunarodnu dozvolu. To na granicama uglavnom traze samo ako im se nesto jako ne svidja ili su zbog neceg sumnjicavi pa zele da te sprece u tvom putovanju racunajuci da to verovatno nemas. Meni je jednom to trazio nas policajac na pasoskoj kontroli, kao da njega interesuje sta cu ja da radim kad izadjem iz zemlje. I jednom su mi trazili u Sarajevu. Ali uvek je traze naknadno, kad su vec sve drugo preispitali i ispregledali, onda im ona ostaje kao poslednja nada da te zeznu a da imaju moralno opravdanje.

Srecom ja to uvek imam zbog takvih bolesnika, a to je u recimo manje od 5% slucajeva. Dozvola vazi 3 godine, tako da i nije neka stavka.

• Author

Dobro. Znaci treba, da ga ne komplikujem to je dokument koji se trazi u inostranstvu.

E sada ima tu jos nesto cega su se setili nasi, kazu da NE mogu izvaditi medjunarodnu dozvolu ako nisam clan AMSS-a  :o  :x  Prvo da postanem clan (citaj 500din) pa onda evo dozvole (citaj 2000din)

Ako ih jos neki put pozovem za informacije ko zna cega ce se setiti da jos treba da se plati.

Hvala za prethodne odgovore, od pomoci su!

Pozdrav svima  :mah:

Clanstvo u Amss-u se u itekako isplati. Procitaj sta sve dobijas pod osnovnom clanarinom. Medjunarodna vozacka ti kosta 2000 din., i traje tri godine, a ako te zaustavi Bugarin, Madjar i sl., neces proci ispod 20 jura, ako ti je sve cisto osim medj.vozacke za koju se objasni sa njim da li ti treba ili ne treba, sta mislis ko ce biti u pravu?  ;)

Ja sam izvadio medjunarodnu a nisam clan AMSS, to te neko pali, jedino ako nisu uveli ove godine u sta cisto sumnjam. Ta dozvola je poseban dokument i niko nema prava da te ucenjuje sa bilo cim da bi ti je izdali!!!