Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima!

Jel zna neko kako ide procedura za vadjenje azerbejdzanske i gruzijske tranzitne vize sa hrvatskim pasosem?

Hvala.

Sigurno se sa hrvatskim pasosem placa viza, jer Hrvatska nije u EU.

Ne trebaju vize za gradjane ZND (bez Rusije), EU i Schengena, SAD, Kanade, Japana, Izraela..., ali Hrvatske nema nigde. U to se mozes uveriti na gruzijskom MFA sajtu.

Ako hoces vizu sa vise ulazaka, moras ici u konzulat. Na granici mozes dobiti samo jedan ulazak i moras da platis vizu u njihovom novcu (nema menjacnica). A posto imaju rigorozne kontrole, nema sanse da ih namolis da ti prime stranu valutu. Mene su hteli da vrate nazad u Jermeniju da menjam, a tamo zaista nije nigde bilo, jer bila letnja sezona i svi gruzijski lari su bili rasprodati u jermenskim menjacnicama. Na kraju sam nasao coveka na granici koji je bio rad da mi razmeni... Vrlo neprijatno. Prema tome, uzmi vizu u konzulatu...

Nadji nekakvu adresu iz Gruzije (nekakav hotel), cisto da ti rubrika u formularu ne ostane prazna.

Za Azerbejdzan ti treba pozivno pismo. Znam da za srpske gradjane funkcionise i preporuka nase ambasade, ali ne znam kako to ide sa Hrvatskom. Ako ides avionom, dobijas vizu na aerodromu bez vecih peripetija - 50$ i upadaj...

samo da napomenem da ima i multi i tranzit i multri tranzit i single viza, a i menjacnica (tj banka) na granici turska/gruzija, a isto i gruzija/jermenija.. barem kad se ide marshutkom iz gruzije u jermeniju i busom iz turske u gruziju..

• Author

Hvala puno! Znaci, u sustini je svejedno s kojim pasosem da idem... Mislila sam da se razlikuje, kao kad su u pitanju vize za Jordan i Liban (a i Siriju) sa hr i sr pasosem, ali nista izgleda.