Jump to content

Featured Replies

Posted

Danas me je zvao g. Dzemo iz Sirijske ambasade!? Naime ja sam u razgovoru sa njim pre dva tri dana kada smo vadili Sirijske vize pomenuo da na netu ljudi kazu da su oni jedna od najljubaznijih ambasada.

Pitao me na kom sajtu moze da vidi takve stvari koje govore o ambasadi Sirije i Siriji.

Nakon vise pokusaja uspeo je da zapise tacnu adresu naseg sajta. A malo kasnije kad je otvorio sajt zvao me ponovo da pita gde to pise (oko njega je bilo jos ljudi)  :gossip:

Skoro svi putnici (a mozda i svi) koji su imali kontakt sa drzavom Sirijom i ambasadom Sirije u Bg. su imali puno reci hvale.

Predlazem da svako, ko zeli, napise neku lepu rec o njima i da to sve bude ovde na jednom mestu da g. Dzemo moze lakse da pronadje i procita sta ljudi misle.

Cisto da mu olaksamo, jer verovatno nije u mogucnosti da trazi po celom forumu.

Ako je neko dobar treba mu dobrim vratiti.

Ako administratori misle da ovaj topic treba u neku drugu grupu postaviti ili da ne treba ovako raditi neka izbrisu  :102:

• Author

Evo ja cu za pocetak da prenesem moje iskustvo.

Nas cetvoro je u prosli petak bilo u Sirijskoj ambasadi. Dosli smo u 8 i 40. Znaci 20 minuta ranije i spremili se da cekamo. Kad izlazi momak (pola Srbin pola Sirijac) i smeje se i kaze "Dobar dan, izvolite udjite".  Mislili smo da se sali  :?  (ko jos otvara ranije) .

Ali podeli on nama formulare i pomoze u popunjavanju  .

Pojavi se onda i g. Dzemo malo porazgovarasmo, malo se nasalismo, cak je zvao i Libansku ambasadu da nas najavi kad zavrsimo sa Sirijskom. Obzirom da nismo iz BG za 3 sata cekale su nas multi Sirijske vize.

Svaka cast  klanj::

Pohvale i policajcu koji je opusten lik i posebno devojci  :party:  koja se javlja na telefon ambasade.

Podržavam Zokijevu inicijativu, jer su zaposleni u sirijskoj ambasadi stvarno najljubazniji i najpredusretljiviji od svih ambasada sa kojima sam bio u kontaktu.

A dobro se dobrim vraća!

Pa ako zaposleni u sirijskoj ambasadi pišu svojoj vladi neki izveštaj o svom radu, slobodno neka stave i moju pohvalu!

I verujem da puno putnika deli Zokijevo i moje mišljenje.

Ja sam dosla sat vremena ranije da apliciram za vizu za devojku kojoj pola podataka na formularu nisam znala ... sta reci sem reci hvale.

Prvo su me pustili u ambasadu sat vremena pre otvaranja, pa bili strpljivi dok sam ja telefonom probudila Mariju da mi da podatke pa... ma fenomenalno.

Definitivno sam za zahvalnicu!

klanj::

Zahvalnica, jašta!

Memorandum Kluba, prikladni tekst, pečat, potpis predsednika/osnivača Kluba. Nema potrebe da se svi potpisuju - em je tehnički neizvodljivo, em ne pišemo peticiju pa da treba što više potpisa, em forma zahvalnice traži samo potpis glavnog odgovornog.

Ili štampač u boji ili digitalna štampa. Digitalna štampa košta oko 100 dinara za komada jedan, format A3, debljina papira do 240 gr. (skoro kao hamer).

Pa onda zvanično telefonom najavljena poseta predstavnika Kluba, slikanje i sve ostalo, a verujem da će u ambasadi biti dobri domaćini

• Author

Ja mogu da pomognem sve sto treba oko stampe. Evo za pocetak, digitalna stampa A3 format 50 din (moze e-mail da se posalje i sve gotovo za pola sata). U istoj radnji u NS mozete da stampate sa cd-a, USB-a... naprimer Lonely planet vodice za 1.5 din po A4 strani i 15 din u boji (vodic od 200 strana sa desetak strana (karte) u boji i ukoricen u spiralu izadje od  cca 350-650 din u zavisnosti od formata a kvalitet je extra) 

Predlazem da uz zahvalnicu Sirijcima damo i jednu malu zastavu Srbije. Mislim da sam video u suvenirnicama (bas lepo uradjene na stalku ili za zid). 

Podržavam ideju u potpunosti, ljudi su fenomenalni i treba im se zahvaliti.

ja nazalost nisam isla u siriju niti u sirijsku ambasadu, ali sam slucajno upoznala sirijskog konzula koji je fenomenalan covek i koji mi je netendeciozno pricao da se oni u ambasadi samo trude da olaksaju proces dobijanja viza za srbe. ovaj covek, inace se zove tamim, sinu je dao ime djordje, i potpuno je zaljubeljen u srbiju. tamim se sali da su Sirija i Srbija jednom bili ista zemlja jer je Sirija pod Turcima bila 400 godina, a Srbija 500  :)

• 4 weeks later...
  • Author

Da li se nesto izdesavalo po pitanju zahvalnice Sirijskoj ambasadi u poslednje tri nedelje?

• Author

He he kako da shvatim ovo? Kao dobro sto "naravno nije" ili trenutno nema ko to da uradi ili...

Ako treba neka pomoc oko zahvalnice resicu to za jedan dan. Posaljite samo kako treba da izgleda i sta da pise.

Ali čekaj, ko smo ti "mi" koji znaju kako to treba da izgleda i šta da piše? Potraži na netu, valjda ima neki templejt za zahvalnice :) Što se mene tiče, ja mogu da ti pošaljem logo organizacije, i da udarim pečat, al da sedim i razmišljam kako to treba da izgleda, šta da bude napisano, itd - nemam vremena.

• Author

Nisam mislio ni na koga licno. Mislio sam Vi koji ste dugo u ovoj prici, koji se medjusobno poznajete, koji ste pravili nalepnice kluba i slicno. Vi, koji ste mozda dali nekom vec neku zahvalnicu. Vi koji imate vremena i zelje, jer ako je neko dobar treba mu pokloniti malo paznje. Mislio sam da klub ima neke blanko zahvalnice ili memorandume.

Ja cu preuzeti tehnicki deo, da se odstampa, plastificira... ako treba da se odnese ili posalje za Bg, nekom ko ce to predati ...

Ako ti treba logo kluba u vektorskom formatu ja sam pravio takvo što u Corel-u, pa se javi da ti pošaljem :)

Ne postoje blanko zahvalnice zato što nismo imali potrebu nikome da se zahvaljujemo.

Dakle, pored logo-a treba samo još neki tekst da se smisli i eventualno da se aranžira taj list zahvalnice.

Smisli tekst, a ako ne znaš da radiš u Corel-u ili Ilustratoru, smisli kako to želiš da izgleda pa se možemo naći da uradimo. Eto...

:mrgreen:

Ja imam nesto na umu sto se teksta tice samo mi okvirno treba brojka koliko ljudi sa ovog foruma je bilo u ambasadi i koliko ih je putovalo za Siriju?

Kad razmislim, poznajem 30-tak ljudi koji su bili u Siriji a koliko jos ne znam...  ;D

• 3 weeks later...

Da li je napravljena i predata zahvalnica? Samo pitam, jer treba uskoro da odem po vizu, pa da ne budem ne obavesten.

Ja imam nesto na umu sto se teksta tice samo mi okvirno treba brojka koliko ljudi sa ovog foruma je bilo u ambasadi i koliko ih je putovalo za Siriju?

Kad razmislim, poznajem 30-tak ljudi koji su bili u Siriji a koliko jos ne znam...  ;D

Bacite i mene na spisak i jos cetvoro mojih prijatelja  ;D

• 3 weeks later...
  • Author

Posto se ne zna tacan broj ljudi, mislim da ne treba stavljati nikakve brojke u zahvalnicu. Neka to prosto bude u ime svih clanova KPS koji su putovali i koji nameravaju u buducnosti da putuju za Siriju. Trebalo bi to vec zavrsiti ako nije u medjuvremenu uradjeno.

Tekst gotov, slao sam ga Lazaru na uvid, grafički dizajn urađen, ali nisam bio zadovoljan. Dizajner mi se upravo vratio sa odmora i za neki dan (dok uradi novi dizajn) postavljamo "zahvalnicu" svima na uvid zbog eventualnih sugestija za izmene