Jump to content

Featured Replies

• Author

Stampa se na 300 gramskom kunsdruku (malo deblji od onog za diplome). Moze da se uradi i na platnu pa da se uvije i veze koznom ili platnenom vezicom pa onda izgleda onako starinski.

• 2 weeks later...

jel se nesto desava sa ovim?

Dugo sam bio sprečen zbog nekih privatnih problema, ali se danas-sutra vraćam u "sedlo" i nastavljamo gde smo stali.

• 2 weeks later...

e cao, jel se odmakle negde sa ovom plaketom?

evo ja treba da nosim u kpi centar nesto, da pravim plakate, pa mozete meni to date, da uradim, ako vi nemate vremena...

takodje, ici cu u naredne 2 nedelje u sirijsku ambasadu, pa mogu i da im urucim, ako vec nema ko...

samo, dajte ajde da se to vise zavrsi, predugo traje prica...

• Author

Zahvalnica je gotova. Odštampana u tri veličine i za dan, dva će ih dobiti Lazar koji će konačno odlučiti koja od tri će se dodeliti i ko će to učiniti (bar ja mislim da je tako ok)

Usput i neke slike idu uz nju.

Pošto Wayloh pokušava da organizuje i neke medije da sve to isprate, tačan datum predaje se još ne zna. U svakom slučaju verovatno za otprilike 2 nedelje.

To su informacije koje ja imam  :?

Klasično politički - mnogo toga napisanog, a ništa konkretno nije rečeno.

Sarađivaćemo zato što ćemo... sarađivati i razvijati saradnju!??

Pa više znači da nam UKINU VIZE, šta će nam više od toga, da nas agencije vode u Siriju?  :?

Pa više znači da nam UKINU VIZE, šta će nam više od toga

Po meni, samo neka ostane ovakav vizni rezim i nista nam vise ne treba. Tesko da ce Sirija bilo kojoj zemlji ukidati vize, a da je iz Evrope ili zapadnog sveta. Samo da viza ostane besplatna i da se na ovakav nacin dobija. Prakticno, pod ovim uslovima mi kao da ni nemamo vizni rezim sa Sirijom (barem kada smo mi u pitanju - na zalost vrlo smo diskriminatorski raspolozeni prema njima, citajuci avanture koje je prosla Slezena da bi obezbedila srpsku vizu svom sirijskom prijatelju).

Inace, privatno poznajem cuvenog gospodina Dzemu (covek je i van radnog vremena laf - a i Vozdovcanin je:-), pa smo pre pola godine pricali malo o vizama. Rekao mi je da, dokle god srpska strana ne pocne da naplacuje vize sirijskim drzavljanima, oni ce ovde izdavati besplatne vize. Znaci, samo da nasi ne uprskaju stvar.

Ok, stoji da putnici koji nisu iz Beograda treba da dodju ovde u ambasadu i da izvade vizu, i to im predstavlja trosak. Ali, posto ljudi sa prebivalistem van Beograda mogu da je dobiju istog dana, ovi sa severa mogu odmah i da nastave putovanje. Nislije i ostali "juznjaci", sorry, ali evo ja cu da vam kompenzujem deo troska tako sto zovem na turu i placam pivo, dok cekate da vam odrade papirologiju  ;)

Nego, jes` da je off topic i da hocu da sacekam famozni prvi januar sledece godine, da se svojim ocima uverim u beli Schengen - ali hajde bar da iznesem ideju. Dakle, ja licno zelim da pokrenem kampanju prema nasem MIP-u da se krene u ofanzivu uzajamnog ukidanja viza sa svim zemljama koje su u belom Schengenu. A to je dobar deo zemalja centralne i juzne Amerike. Takodje, da se utice na neke zemlje kojima mi ne mozemo da ukinemo vize (zbog obaveza prema Schengenu), da one nama skinu vize (tipa Maroko, Gruzija...) - nesto kao u slucaju Hrvatske. Nego, posto rekoh da je ovo ovde off topic, da ne sirim dalje pricu. Ali, sad znate sta mi je na pameti, pa je svaka sugestija o "frontalnom udaru" na MIP dobrodosla.   

Bravo Trekeru,

podrzavam te u inicijativi. Ako nesto mogu da pomognem...

A sto se tice piva, ja letos cekao par sati za sirijsku vizu, ako moze "retroaktivno". :pivoooo:

Trekeru, slažem sa da je tvoja ideja fantastična... ali isto tako i utopistička.

Političari kako im se ćefne ima to da urade.

Meni kao čoveku koji živi 240 km od Beograda ovaj vizni režim sa Sirijom NIMALO ne odgovara. 20 evra treba da pljunem (ako stopiram i ništa ne jedem skoro 0 eura) da bih izvadio tu vizu, plus 9 evra svaki izlazak iz Sirije, pa meni se više isplati da mogu kupiti tu vizu na granici za 30 evra (pod uslovom da ne postoji izlazna taksa).

Najviše - bezvizni režim.

To što je Slezena pričala letos mene je zaintrigiralo. NEKO mi je skoro rekao NEGDE (zaista se ne sećam ko i gde) da uopšte nije tačno da sirijski državljani treba toliko da propate da bi dobili srpsku vizu. Naprotiv, čuo sam da je vrlo jednostavno i da odmah dobijaju vizu! E sad, kome verovati...

A sto se tice piva, ja letos cekao par sati za sirijsku vizu, ako moze "retroaktivno". :pivoooo:

Psssst, navodjenje cekanja za vizu je jedan legitimno - pozitivan nacin ispoljavanja strasti ka ispijanju piva. Aktivno ili "retroaktivno" - ma sve dolazi u obzir!!!

Danas su me u sirijskoj ambasadi primili gospodin Džemo, konzul gospodin Tamim, a zatim su me odveli kod njegove ekselencije ambasadora. Sve sam ih redom upoznao sa našom namerom, i bili su prijatno iznenađeni. Pokazali su interesovanje za Klub, pa sam ga ja malo prezentovao i ostavio adresu sajta, jer ljudi žele da vide ko to njima hoće da uruči priznanje.

Za svoju ljubaznost i predusretljivost skromno tvrde da je to deo njihovog posla i sastavni deo mentaliteta.

Što se medija tiče: sirijska ambasada ovih dana šalje grupu srpskih novinara u Siriju, a njihov povratak će biti 17. oktobra. Neki dan po njihovom povratku, ambasador će sa zadovoljstvom primiti "delegaciju" Kluba, a već pomenuti novinari će biti pozvani da ceo događaj isprate i o njemu izveste preko svojih medija...

Uzeo sam na sebe da se sa ambasadom iskoordinišemo oko tačnog datuma i satnice.

Wayloh, šta reći sem - svaka čast momče! clap.gif' alt=':clap:'>

• 2 weeks later...

bio sam danas u sirijskoj ambasadi, i gospodin dzemo mi je rekao da ce se hepening sigurno odigrati u toku sledece nedelje, i da ce biti javljeno organizatorima naravno, ali eto cisto da znate, ovi koji dolaze iz novog sada ili dalje, da znate da cete u toku sledece nedelje trebati da odvojite jedan dan za dolazak u bg..

btw, ja dobio vizu na 6 meseci, multi ulasci jeeeeej

Malo pre me je zvala sekretarica sirijske ambasade i prenela da su nam poručili sledeće:

Šestog novembra će nas (mene, a ja vas) obavestiti o tačnom datumu održavanja hepeninga u ambasadi koji treba da obuhvati tri dešavanja: promocija putopisne reportaže "Put svile" koju su radili srpski novinari, a pokriva delove tog puta kroz Siriju; Dodela nagrade novinarki Politike, izveštaču iz Sirije (vozio sam dok mi je to sekretarica pričala, pa novinarkino ime nisam mogao da zapišem, a dok sam stigao do računara - zaboravio sam ga); i treće, za nas najbitnije, uručenje priznanja sirijskoj ambasadi u Beogradu od strane KPSa.

Na taj hepening će biti pozvani razni mediji pa se ne moramo brinuti o medijskoj promociji.

Nama samo ostaje da organizujemo "delegaciju" u ime Kluba i da delegacija bude spremna za termin posle 6.11. (Zamolio sam da nam tačan datum jave dva-tri dana pre hepeninga).

Dakle, koga u "delegaciju"?

@bam-bam

Pozdravili te.

Kaže g. Džemo - bio pre neki dan jedan vaš, dali smo mu vizu.

Znam - kažem ja - na 6 meseci. Jako je srećan zbog toga.

I tad mi g.Džemo rekao da te pozdravim.

"Pohvalnica" je odštampana, pečatirana, potpisana i poslata u BG. Za delegaciju... Nekoga ko deluje prezentabilno i odmereno, ko ume da govori bez zbunjivanja i zamuckivanja, itd :)

Lazare, da li to znači da ti nećeš biti u delegaciji? Mislim da bi to bila velika šteta :(

Ozbiljno se primiče dan kad bismo trebali sirijskoj ambasadi da uručimo pohvalnicu! Sem ZokijaNS i mene, jedino je Cruela iskazala želju da bude u "delegaciji". Znači li to da nema drugih zainteresovanih?

I Zoki i ja smo relativno "taze" u Klubu, a bilo bi pametno da prisustvuje neko sa dužim stažom, jer biće tu raznih televizija i novina, pa treba prezentovati i popularisati Klub, kad se već pruža takva prilika.

Dakle, ima li zainteresovanih "prvoboraca"?

Ja sam zainteresovan ali ne mogu da obecam da cu moci da dodjem zbog posla, a i zivim u nisu! Dakle kad javite datum znacu 100% da li mogu da dodjem!

Tačan datum još uvek ne znam, ali su mi rekli da će prijem biti posle 6.11. jer čekaju neku novinarku da doputuje u Bgd. I obećali su da će mi javiti neki dan ranije.

A što se tajminga tiče, ja pretpostavljam da će biti u večernjim časovima, tako mi je nekako logično, mada je to samo moja pretpostavka. Videćemo - biće javljeno.

Meni takodje nije problem da se pojavim, samo ne bih da ispadne da se trpam. Ima ovde starijih po stazu od mene, tako da... All in all, generalno mi nije problem da se pojavim ako delegaciji bude falilo ljudi.