Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima,

Ukoliko neko moze da mi odgovori na pitanja, molim da to uradi sto pre, jer vec prekosutra ujutru putujem.

Question 1:

Da li je moguce uci samo u Sikstinsku kapelu bez ulaska tj. prolaska kroz Vatikanske muzeje? Ako jeste, molim vas objasnite kako / gde? Hvala!

Question 2:

Romapass - da li moze izvaditi neko ko je iz Srbije a nije student?

Hvala unapred!

Zoi

za prvo pitanje mislim da nemozes ici samo  u Sikstinsku kapelu jer da bi dosao do nje moras proci ostale djelove muzeja,ne sjecam se koliko je karta kostala ali u svakom slucaju dobro se pripremi jer ponekad red ispred zna biti kilometarski  :shockkk:,prosli put kad sam ja bila a to je prosle godine u ovo doba odustala sam jer kad sam vidjela red nije mi se dalo cekati  pola dana a kad udjes nema ti izlaska jedno 3h , tako da sam odlucila da iskoristim  lijep dan za gluvarenje po Rimu  :blob:

a za ovo drugo nemam pojma ,neko ce ti se drugi javiti.....

Romapass mozes izvaditi i ako nisi student.

info: http://www.romapass.it/?l=en

Inace ne znam do kada ostajes ali od 18. do 26. 04. je nedelja kulture u celoj Italiji i tada je besplatan ulaz u sve drzvne muzeje .To u Rimu podrazumeva Coloseum,Galeriju Borghesi i mnoge druge ali ne i Vatikan. Cisto da znas zbog licnog organizovanja ali i da se spremis za velike guzve svuda jer to su dani kada italijani koriste za besplatan obilazak znamenitosti.

Srecan put i javi kako je bilo posto i ja uskoro putujem

Mislim da je karta bila 22 evra pre 4 godine, mi smo imali novinarske legitimacije sa kojima smo ulazili sve druge muzeje po Italiji i Evropi ali ne i u  Vatikan. Mslim da je placanje ulanice neizbezno i ne, ne mozes posetiti samo Sikstinsku kapelu.

• Author

Hvala svima na odgovorima!

Da, znam sve o Vatikanskim muzejima tj. vec sam bila jednom tamo - razlog vise da znam sta me najvise zanima tj. Sikstinska kapela, koju ovog puta najvise zelim da vidim... pa, nema mi druge nego da proletim kroz Vatikan i zadrzim se samo na "favorite destination".

Hvala i "Vladarr", ovo sa nedeljom kulture je vrlo korisna informacija za organizovanje vremena, i da, mogu misliti kolika ce guzva biti. Galeriju Borgeze sam vec videla, sad zelim da obidjem crkve, Karavadja i ostalu ekipu.

Javljam se po povratku!

Usput, obavestenje svima za Veneciju i Duzdevu palatu:

Ako zelite da je posetite, nemojte kao svi turisti cekati u redu ispred Duzd.palate da bi kupili kartu, vec idite u Correr Museum gde nema zive duse i tamo kupite kartu - hocu reci, jedna karta podrazumeva i Correr Museum i Duzd.palatu - obidjite Correr i zatim se vratite U Duzd.pal, na ulazu mirno prodjite pored "gomile koja ceka", pokazite vec kupljenu kartu i eto resenja koje vam stedi tako dragoceno vreme...

Do Sikstinske kapele se može samo u sklopu Vatikanskih muzeja.

Mislim da ulaznica košta oko 10evra (bez popusta). Ne sećam se tačno jer sam iskoristila poslednju nedelju u mesecu kada je ulaz besplatan (cene se sećam samo sa plakata, od dugog čekanja) ali je tada red, rekla bih, bar duplo duži nego inače. Ako želiš da izbegneš dugo čekanje, karte možeš kupiti online ali je moguće da će ti naplatiti 4 evra više (bar se to meni desilo za Uffizi i za Cappella degli Scrovegni u Padovi).