Jump to content

Featured Replies

"meni plavi pasos uopste nije probusen, ponisten, niti bilo sta. nikakav pecat itd iz policije. da li mogu ovu cinjenicu nekako da iskoristim Cheesy"

Mozes da tuzis policajce za nesavestan rad ili da ih "das" u novine... E, davno su prosla vremena kada je nas pasos u Londonu vredeo 5000USD. A Maroko?

ja rek'o necu u novine, hocu prvo da vidim da li moze nesto sa tim. ali kad ne znam gde se sta proverava kompjuterski, a gde ne.... da ne upadnem u neki belaj.

Ma, kakav belaj. To nisi ti. To je tehnologija proslog veka. Sada si biometrijska.

Ti zvanicno taj pasos vise nemas.

golosina evo bas razmisljam sta mozes da uradis sa njim... Mozes da ga poklonis nekome ko jako lici na tebe i da ga on tako koristi. Postoji cak jedan sajt u kome mozes razmenjivati identitete odnosno , licna dokumenta. Ne znam kako ide sajt. trebalo bi da bude ovde, ali je sve tako zakukuljeno i zamumuljeno da se ne mozes snaci. Pokusaj da nadjes ti ;)

http://irational.org

To je samo zezanje, naravno da nece. :)

A evo kako bi izgledalo putovanje te doticne, nove vlasnice pasosa, nepostojece drzave:

Krece iz Bosne ili Crne Gore ili makedonije ili Hrvatske. Avionom do Egipta, Jordan brodom, avion Sejseli, Sri Lanka, Belorusija... nastavite niz...

To je samo zezanje, naravno da nece. :)

A evo kako bi izgledalo putovanje te doticne, nove vlasnice pasosa, nepostojece drzave:

Krece iz Bosne ili Crne Gore ili makedonije ili Hrvatske. Avionom do Egipta, Jordan brodom, avion Sejseli, Sri Lanka, Belorusija... nastavite niz...

kuba ...argentina i nazad kuci :)

necu, necu. mislim da se srbi plase policije vise nego samog djavola  :evil: tako da.. na kraju ce samo da propadne pasos i nikom nista.

Ljudi meni je frka, prvi put sama planiram put i viza mi je problem. Idem Rim, nasla sam avion iz Bg ali ne znam kako da izmislim rezervaciju hostela. Nasla sam hostel ali kako potvrdu da dobijem, da li mi salju mejl ili treba postom da mi posalju sa nekim pecatom?! Da li je neko imao iskustva sa individualnim italijanskim vizama?

Kako bi bilo divno da od sl godine nemamo vise ovih muka!!!

Jednostavno preko , recimo, www,booking.com rezervises smestaj. Dobijes rezervaciju na email koji odstampas i to odneses u ambasadu kao dokaz za rezervaciju. Posle mozes da otkazes ako ne zelis tamo da odsednes.

ali da li ja moram da platim tu rezervaciju ili samo da je otstampam pa posle otkazem? znam neke ljude u turistickim agencijama, da li oni mogu da mi daju neki vaucer agencije koji kao potvrdjuje smestaj?

evo sad sam probala ali ovde mi trazi br kreditne kartice da bi mi poslao mejl, ali ja nemam karticu?! kaze da se ne naplacuje ali eto traze!!!

a i jos jedna stvar- sta meni moj hostel ne bi poslao tu rezervaciju? sta treba moj hostel da posalje na mejl da bi to zadovoljilo formu? jel da napisu imena i vreme boravka i da smo platili, jel jos nesto?

Nemozes bez kartice. To je sredstvo placanja. A ako imas rezervisano u "tvom" hostelu u cemu je problem. Jednostavno ti posalju mailom rezervaciju i ti je odstampas i to ti je to. U rezervaciji napisu tvoje ime , broj pasosa i vreme kada ces boraviti.Akoje to rezervisanu u nekoj nasoj agenciji onda mogu i oni da ti daju potvrdu.

Sad mi kazu da ne mogu da mi posalju papir zato sto si Bed&Brcekfast a ne hotel !!! MRZIM VIZE! A inace, procitala sam na booking.com da oni mogu da ti naplate ako in dune, mada to nije praksa, fakticki moras da rizikujes!

Ako otkazes na vreme na booking.com ne mogu da ti naplate, najsigurnija varijanta je da se garantuje debitnom karticom na kojoj nema ni dinar :) a naravno da je prihvataju

moze li jedno pitanjce.... osoba je penzioner.... predala je za svajcarsku vizu.... nakon nedelju dana dali su joj jedan papir (izvestaj iz banke od osobe kod koje ostaje u svajcarskoj).... taj papir smo poslali u svajcarsku.... i sta sad sa tim papirom? gde se on predaje.... njihov mup uzima sve papire osim tog.... hvala unapred......................

moze li jedno pitanjce.... osoba je penzioner.... predala je za svajcarsku vizu.... nakon nedelju dana dali su joj jedan papir (izvestaj iz banke od osobe kod koje ostaje u svajcarskoj).... taj papir smo poslali u svajcarsku.... i sta sad sa tim papirom? gde se on predaje.... njihov mup uzima sve papire osim tog.... hvala unapred......................

pojasni malo :) ja bas i ne razumem sta pitas :)

Znam da je otrcano ali moram da pitam.Imam Grcku vizu ali bi prvo u Madjarsku.Da li ce mi Madjari praviti problem.Kakva su vam iskustva?

Znam da je otrcano ali moram da pitam.Imam Grcku vizu ali bi prvo u Madjarsku.Da li ce mi Madjari praviti problem.Kakva su vam iskustva?

mozemo da preimenujemo topic u Sengen otrcana pitanja....

sta bi se desilo da, npr, imas avion iz budimpeste za krit ili atinu?

morao bi prvo u madjarsku, zar ne?

ali i bez toga, po ko zna koji put, sengen je jedan administrativni prostor i sengen viza vazi jednako u svim ovim drzavama. viza se vadi za zemlju krajnje destinacije ili prvog ulaska.

srecan put.

pa nemoj da si takva, postoji puno ljudi koji nikad nisu putovali, a i ljudi se jednostavno plase raznoraznih izivljavanja.  :roll:

naravno, ima ljudi koji su manje putovali, ili nisu putovali u sengenu i plase se zbog raznoraznih prica, legendi, mitova itd, i to nije problem, daleko od toga.

problem je motivisati ljude da malo vise koriste opciju search, jer je o tome na forumu pisano mnogo puta. ali ok, posto je mlinar novajlija, mozda jos nije upoznat sa svim mogucnostima foruma.

u svakom sl, kao sto rekoh, mlinar, srecan put i nemas cega da se plasis.

posto 10.06. imam zakazan termin u Austrijskoj ambasadi.Interesuje me da li vizu trebada uplatim pre podnosenja dokumenata ili posle.Izvinite na pitanju ali prvi put putujem u neku zemlju koja je u sengenu. ;)

Od kakvog je znacaja to sto u formularima za vizu pisemo na kom granicnom prelazu ulazimo? Dakle, ako sam napisala  da ulazim u Horgosu , da li mogu sa istom vizom, umesto toga, da udjem u Sloveniji?

hvala!!

Od kakvog je znacaja to sto u formularima za vizu pisemo na kom granicnom prelazu ulazimo? Dakle, ako sam napisala  da ulazim u Horgosu , da li mogu sa istom vizom, umesto toga, da udjem u Sloveniji?

hvala!!

nema veze....ali ne mozes da udjes u sloveniji mozes samo u sloveniju :P niko te nece pitati nista pogotovo ako viza nije madjarska ;) (a pretpostavljam da nije :) ) na granici ne znaju sta si ti napisala u zahtevu :)

Guest
This topic is now closed to further replies.