Jump to content

Featured Replies

Da li sa studentskom boravisnom dozvolom neke zemlje clanice Shengena (a da nije Grcka) moze da se putuje u Grcku? Znam da u opstem slucaju ne postoji nikakav problem putovanja unutar shengena, ali sam cuo od ljudi da su ih Grci vracali sa makedonsko-grcke granice. Kakva su vasa iskustva? Dobro bi mi dosao link za pravilnik ili zakon koji ovo regulise, ako neko ima?

Ukoliko se radi o C+D vizi treba da moze. Ukoliko je D, onda valjda ne moze ...

Ne znam da li se ovaj odgovor odnosi na moje pitanje, ukoliko ako da, mislim da se nismo razumeli: ne radi se o vizi, vec o boravisnoj dozvoli.

Sa boravisnom dozvolom jedne zemlje clanice Sengena moze da se boravi 90 dana u 6 meseci u ostalim clanicama Sengena.

Sa boravisnom dozvolom jedne zemlje clanice Sengena moze da se boravi 90 dana u 6 meseci u ostalim clanicama Sengena.

Znam. pitao sam za Grcku, jer su dva puta vratili druga sa it boravkom, jednom drugaricu sa it. boravisnom i jedan par sa francuskim radnim boravkom. Drug koji vozi autobus za Grcku kaze da se desavalo da su skidali sa autobusa neke koji su putovali sa boravisnim dozvolama zemalja EU. Sa druge strane drugarica je 5-6 puta putovala sa italijanskom boravisnom u Grcku bez ikakvih problema. Izgleda da grcki granicari na makedonskoj granici cesto koriste pravo da ne puste sa vizom/boravkom, ako procene da ne treba.

E ovako... dobila sam slovenacku vizu na 6 meseci i prva tacka ulaska u Sengen zonu je bila Italija... pre 2 dana sam se obrela na slovenackoj granici radi "reda i mira u kuci" a preko slovenacke vize je italijanski carenik svom silinom lupio italijanski pecat  i rekoh ajde da svrnem preko te grane (iako mi je taj put bio skoro 300km duzi) da vidi sta ce mi carenici reci... Samo su pogledali pasos, pogledali vizu, lupili pecat, pitali gde idem i sta nosim... i rekli dovidjenja i srecan put... ne racunamo to sto su me gledali kao da sam pala sa neba kad sam rekla da stopiram....

E sad... da li ce mi u ambasadi nesto srati sledeci put kad budem trazila vizu, to ne znam... ali granica je prosla glatko i bez ikakvog trzanja.

Da li je moguce da dobijem Slovenacki Sengen na 6 meseci? Bila sam vec dva puta i bez problema sam dobijala na 7 i 10 dana. Tamo mi zivi rodjak i od njega dobijam garantno pismo. ??? 

Dobro vece!

E ovako ja imam jedno pitanje, a cini mi se da je ovo dobar forum i da su dobri odgovori, i iako ne vazi bas za mene, ja cu da pokusam..

Ja zivim u Derventi, RS (BiH), i drzavljanin sam BiH.. Interesuje me da li znate da li ovo vazi sve i za nas, ili je drugacije? Mislim da je to tu negdje slicno jos uvjek..

Naime, ja bih pocetkom septembra otisao sa curom do Berlina nekih 5 dana, i onda vozom do Feldikrchena (Austrija), iz Beograda vjerovatno.. Da li ce i za nasu zemlju biti dovoljna potvrda hostela?? I s obzirom da se dosta ceka i da je puno zahtjeva za Austriju i Njemacku da li bi bilo bolje da trazim vizu u nekoj drugoj ambasadi iako ne planiram ostati u toj zemlji??

nadam se pomoci ;) hvala :D

Prvo da kazem da nisam stigla procitati prethodne postove i ne znam da li je postavljano slicno pitanje...

Ali ako neko zna...moze li mi reci da li sa Grckim sengenom mogu da odem u Spaniju( prvu zemlju u koju ulazim) Da li ce mi grci  posle praviti problem? Ne planiram da ulazim u Grcku uopste. Da li se vodi evidencija o tome koja je prva zemlja ulaska(osim pecata u pasosu????)

???

Hvala unaprijed!!!!

Prvo da kazem da nisam stigla procitati prethodne postove i ne znam da li je postavljano slicno pitanje...

Ali ako neko zna...moze li mi reci da li sa Grckim sengenom mogu da odem u Spaniju( prvu zemlju u koju ulazim) Da li ce mi grci  posle praviti problem? Ne planiram da ulazim u Grcku uopste. Da li se vodi evidencija o tome koja je prva zemlja ulaska(osim pecata u pasosu????)

???

Hvala unaprijed!!!!

postavljeno je to pitanje jedno 1000 puta :) pretrazi temu :)

Evo sad citam i vidim da je nebitna 1. zemlja ulaska...ali ja ne planiram da idem uopste u grcku...Da li to stvara probleme????  :(

Evo sad citam i vidim da je nebitna 1. zemlja ulaska...ali ja ne planiram da idem uopste u grcku...Da li to stvara probleme????  :(

Mislim da može biti problema, i na ulasku u Španiju (ulaziš sa vizom koju je izdala druga zemlja, a Španija ti je prva zemlja ulaska; Grčka nije tu negde pored, pa da misle da ćeš posle da nastaviš za Grčku. Inače, Španci su poznati kao zeznuti za izdavanje viza, pa može biti da ne vole da se tako 'upada' kod njih), i kada sledeći put tražiš grčku vizu (skoro sigurno da će da prave problem, jer uopšte nisi ušla u Grčku prethodni put).

Malo mi je rizična šema, ali u svakom slučaju srećno ako se odlučiš  :)

Spanci su mozda zeznuti za izdavanje vize, ali za kontrolu na granici su svakako najopusteniji....

niko me u zivotu nije ni pogledao na pasoskoj kontroli, a kamoli sta pitao, a evo vec 5-6 godina uvek prvo ulazim u shengen u spaniji, a nikad nisam vadio vizu kod spanaca, nego uglavnom kod nemaca, holandjana, pa cak i francuza....

Ma i ja sam cula da opusteno mogu da udjem u spaniju...ali me interesuje da li mi posle grcki konzulat moze praviti probleme-jer koristim njihov sengen a necu da ulazim u grcku. Da li postoji nacin da oni to saznaju,osim pecata u pasosu? Uostalom,to mi je zadnja prazna stranica pasosa i cekam novi,tako da mislim da nebi trebalo da bude nikakvih problema.

Mala pomoc. Dobio sam slovenacku poslovnu C vizu. Vazi mi od 18 do 22 juna. Broj ulazaka 1 a broj dana za ostajanje je 5. Pomerene su mi poslovne obaveze pa bih morao da ostanem u Sloveniji i 23 a 24 da se vratim za Srbiju. Da li je to moguce sa ovom vizom i ovim datumima ili moram da napustim Sloveniju 22og.

Hvala puno :)

Moze li neko da mi kaze da li je upucen koliko ( i da li) je moguce dobiti grcku (grupnu ili individualnu) vizu ako u pasosu imam sengen-odbijenicu za Austriju, staru svega 2-3 meseca? Postoji li nacin da se nesto uradi?

• 3 weeks later...

moze li se sa pozivnim pismom recimo iz Svedske traziti sengen Madjarske? glavna destinacija je Svedska (dalo se zakljuciti) s tim da nekako dobijem vizu na pola godine........ jel to ok? mogu da dobijem potvrdu o zaposlenju, ali bi tamo isla zbog posete koja bi trajala 6 meseci :angel: sta mi jos treba od dokumentacije?  :?    please ako je neko imao istu situaciju da napise kako je prosao......... hvala!

Guest
This topic is now closed to further replies.