Jump to content

Featured Replies

A ne ne!

Ovaj topic cemo zakljucati tog famoznog 1.1.2010

ako ga zakljucamo

;D

Mogli bi da pocnemo odbrojavanje: Jos 168 dana!

Nisam bio neko vreme na forumu i pratio desavanja, na brzinu sam iscitao ovaj topic, pa se izvinjavam ako je ovo pitanje vec bilo postavljano. Elem, izdaju li ambasade schengenije vize i nama sa starim pasosima? Znam da je bila prica da se vize nece izdavati posle 30.6., ali sam negde kasnije cuo da ce se izdavati do jeseni. Stvarno mi se ne ide u 5h na cekanje sa gomilom babuskera.

Procitao sam svih 11 strana ove teme, ali i dalje nisam 100% siguran, tako da eto zelim da pitam.

Frka mi je... Dobio sam slovacki Sengen od 23.07.2009.

Zelim da prvo odem do Grcke na letovanje, verovatno vec 24.07.2009.

Ima li sanse da imam problema na grckoj granici posto ne idem odmah za Slovacku? Ovo bi trebalo da je negde uredjeno nekakvim "Sengenskim" zakonom, valjda...

Svakako planiram da posle odem i u Slovacku, ili barem do Madjarske. Znaci, jedino mi je bitno da me neko ne vrati sa grcke granice zato sto sa slovackim Sengenom dolazim prvo kod njih.

Prijatelj je juce otputovao u Grcku sa danskim Sengenom (to mu je bio prvi ulaz sa tom vizom), nije imao problema, ali je on leteo avionom, sta znam, carinici su dosta nervozniji na drumskim prelazima nego na aerodromima :-)

Puno hvala za odgovor!!!

Po teoriji, ne bi trebalo da bude problem, ali carinik uvek ima pravo da te ne pusti u zemlju, pa taman i da imas grcku vizu. No, nisam bas cuo da se tako lose stvari desavaju. Ali, vazna je stvar, da je ta viza koju imas sa vise ulazaka, na to obrati paznju! Jer, ako je sa jednim ulaskom i ti udjes u Grcku, zaboravi na sve ostale zemlje sengena!

Cao svima!

Da li je neko upoznat sa zakonom o mogucem broju vazecih shengen viza u pasoshu?

Dobila sam vizu od Nemaca od 4.8-10.8. kao i od Grka od 14.8-13.9.

Da li moze da se desi da mi Nemci prave problem zbog dve vazece vize u pasosu?

npr. da me vrate kuci :(((((

Koliko sam ja upoznata bitno je da se ne poklapaju...

Cao svima!

Da li je neko upoznat sa zakonom o mogucem broju vazecih shengen viza u pasoshu?

Dobila sam vizu od Nemaca od 4.8-10.8. kao i od Grka od 14.8-13.9.

Da li moze da se desi da mi Nemci prave problem zbog dve vazece vize u pasosu?

npr. da me vrate kuci :(((((

Koliko sam ja upoznata bitno je da se ne poklapaju...

naravno da nece biti problema  8-)

Katastrofa kod mene....

Dobio sam slovacku vizu sa samo jednim ulaskom. Hteo sam da idem u Grcku na letovanje, ali sad sam se bas zabrinuo. Malo sam mozda paranoican, ali razmisljam ovako:

1. Kada dodjem na grcku granicu, postavlja se pitanje kako cu otici u Slovacku (ciju sam vizu dobio) ako imam samo jedan ulazak. Znaci, nema teorije da se vratim u Srbiju pa onda u SLovacku, jer mi je viza samo jedan ulaz... Mogu da lazem da letim iz Atine, ali onda mogu da me pitaju a gde mi je karta, a sta cu sa kolima (putujem autom na letovanje). Kartu naravno nemam, za kola bih mozda nesto i mogao da slazem...

2. Kada sledeci put apliciram za slovacku vizu, ako analiziraju prethodne vize videce da sam sa njihovom vizom otisai u Grcku i sta onda? Meni licno bi smrdelo, a verovatno njima jos i vise, posto iz iskustva znam da uopste nece da se mnogo udubljuju, nego reaguju na prvi utisak...

2. Slicno moze biti i sa drugim Sengen vizama. Ako gledaju prethodne vize (a verovatno je tako posto zasto inace traze stare pasose, kopije viza itd), onda opet smrdi, ocigledan je zakljucak da nesto muvam sa vizama...

Lele, dajte neki savet. Ima li neko slicna iskustva? Sta da radim? Trebali je da putujem u subotu 25.07. (prekosutra)

Hvala puno na pomoci!

Lepo ti idi u Grcku kad si vec resio da ces tamo, pa se strpi par meseci so se putovanja tice i niko te nista i nece pitati vise kad ukinu vize ;)

Lako je tebi da to kazes, ali ja sam iz Kosovske Mitrovice, i verovatno za mene nema belog Sengena  :cry22:

Uvek ima resenje :) Nemoj vise aplicirati za slovacku vizu, ako vec mislis da bi to bio problem. Ili, formalno prebaci adresu negde na Srbiju, ako je to izvodljivo.

Pozdrav iz Grcke! I ne, nisam ja taj Burek, mada smo relativno govoreci komsije :_)

Verovali ili ne, ja sam sa slovackom vizom za jedan ulaz uspeo da dva puta udjem u Grcku :-) Grcki carinik uspeo da mi negde spetlja saobracajnu dozvolu... da ne duzim sad.

Elem, imam jos jedno pitanje, ako ima dobrih ljudi da odgovore...\Viza mi je na deset dana, usao sam u Grcku 25.07. Kako se racuna tih deset dana? Koji je poslednji dan kada moram da izadjem a da nemam konsekvence?

Pitanje je u stvari da li je to deset dana, devet noci, ili deset noci, jedanaest dana?

Pitanje je u stvari da li je to deset dana, devet noci, ili deset noci, jedanaest dana?

Zavisi od duzine trajanja noci odnoso dana. Recimo u Svedskoj je to drukcije leti nego zimi kad su duze noci.

Dakle moras da proveris koliko u Grckoj traje noc u periodu kad ides.

:fool:

Zavisi od duzine trajanja noci odnoso dana. Recimo u Svedskoj je to drukcije leti nego zimi kad su duze noci.

Dakle moras da proveris koliko u Grckoj traje noc u periodu kad ides.

:fool:

hahaha。。

vrh odgovr。。 za ove ‘pametnice’ :)

Drustvo, ne znam cemu se praviti pametan, pitanje je prosto.

Ja sam u Grckoj i interesuje me, posto se nisam na vreme raspitao, koliko mogu da ostanem.

Evo na primer, ako neko udje 01.08. u Grcku, u vizi mu pise 10 dana trajanje boravka, da li on mora da izadje 10.08. ili 11.08. Pitanje je da li je covek cim je usao ispucao taj prvi dan, u stvari.

I da li je neko imao isklustva da prekoraci za jedan dan ostanal?

i da udjes u 23:59 tebi se taj dan racuna posto na pecatu nemas kolko je sati nego samo datum. Znaci trebao bi da se vrnes 10.

i da udjes u 23:59 tebi se taj dan racuna posto na pecatu nemas kolko je sati nego samo datum. Znaci trebao bi da se vrnes 10.

E kada smo vec kod vremena, na izlazu iz Italije su mi ispod pecata Fiumicino upisali i vreme izlaska  :? Nije bilo nista na granici dva datuma (recimo 14:38), a viza je na 90 dana pa ni tu nisam u crvenom...

Znam da je mozda vec bilo postavljeno ovo pitanje, ali sam malo u frci, pa nisam sa paznjom iscitao ceo forum. Naime, imam madjarski sengen, turisticka viza, na 15 dana, a putejm avionom u Italiju, Bgd-Rim (Fiumicino). Da li cu mozda imati problema kod italijana, pri ulasku ili izlasku, ili mozda cak i kod nasih carinika?? :?

Hvala ljudi  :)

Znam da je mozda vec bilo postavljeno ovo pitanje, ali sam malo u frci, pa nisam sa paznjom iscitao ceo forum. Naime, imam madjarski sengen, turisticka viza, na 15 dana, a putejm avionom u Italiju, Bgd-Rim (Fiumicino). Da li cu mozda imati problema kod italijana, pri ulasku ili izlasku, ili mozda cak i kod nasih carinika?? :?

Hvala ljudi  :)

samo si trebao da bacis pogled na teme u sekciji "vize" i video bi ovo:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2636.0

Zna li neko sta su ove biometrijske fotografije sto ih od 15 juna ove godine za uz aplikaciju za vizu traze holandjani? Koje se inace po njihovim standardima izradjuju samo u 5 fotografskih radnji u Beogradu, sta mi ostali pilici koji nemamo tu "srecu'' da zivimo u prestonici da radimo niko ne kaze...Tolko o viznim olaksicama :psuje:

Guest
This topic is now closed to further replies.