Jump to content

Featured Replies

On 9/23/2009 at 10:57 PM, nvukelic said:

:hihi: :hihi:

@nvuketic

ako krenes od kelebije peske do pariza,neces videti ni jednog carinika,policajca,policijskog psa... A letovi unutar sengen zone se trtiraju kao domaci letovi,i nema kontrole. (ja ne znam odakle mi snage vise da ovo ponavljam  :bang: )

A jebiga druže, izvini  :roll:

ma nije nikakav problem,nego stoti put pricam :)

Dobro dosao na pravi forum!

On 9/23/2009 at 11:09 PM, Makaveli13 said:

ma nije nikakav problem,nego stoti put pricam :)

Dobro dosao na pravi forum!

klanj::

Ne znam da li je ovo cesto pitanje i da li je vec postavljano, ali vredi pokusati. Ako imam povezan let npr. Lufthanse, Beograd-Minhen-London i britansku vizu u pasosu, da li mi treba tranzitni schengen?

On 9/24/2009 at 4:25 PM, Old School said:

Ne znam da li je ovo cesto pitanje i da li je vec postavljano, ali vredi pokusati. Ako imam povezan let npr. Lufthanse, Beograd-Minhen-London i britansku vizu u pasosu, da li mi treba tranzitni schengen?

Ne, jer ni u jednom trenutku ne ulazis u sengenski prostor, odnosno u Nemacku - sve vreme si u medjunarodnoj zoni na aerodromu. Medjutim, neces moci da izadjes u Minhen ili u javni deo aerodroma.

Drzavljanima Srbije nije potrebna viza tipa A, Direct Airside Transit Visa, vec samo od B pa navise.

On 9/24/2009 at 4:43 PM, meelosh said:

Ne, jer ni u jednom trenutku ne ulazis u sengenski prostor, odnosno u Nemacku - sve vreme si u medjunarodnoj zoni na aerodromu. Medjutim, neces moci da izadjes u Minhen ili u javni deo aerodroma.

Drzavljanima Srbije nije potrebna viza tipa A, Direct Airside Transit Visa, vec samo od B pa navise.

Da, ali mislim da je tranzitna aerodromska viza potrebna za UK. Stavise, skoro sam siguran.

EDIT: Tako mi i treba kad ne citam forum i onaj topic za tranzit preko Heathrowa.  zvizhd

mislim da su uk i usa jedine zemlje koje traze tranzitne vize kada sl. na njihovu "niciju zemlju"..

ili mozda i can, australija i nz? znam da je offtopic, ali jel zna neko, za koje jos aerodrome po svetu (azija, evropa van shengena i sl.) traze tako nesto?

za emirate ne treba tranzitna viza ako ne izlazis iz bescarinske zone, isto kao i na ostalim aerodromima po svetu...

cak i ako ti nisu povezani letovi, na dubajskom aerodromu se stvari istovaruju u bescarinskoj zoni, pa tek onda prolazis imigraciono i policiju..

znaci, opusteno pokupis stvari, i vratis se u free shop gde cekas naredni let :)

On 9/25/2009 at 12:05 AM, bam-bam said:

za emirate ne treba tranzitna viza ako ne izlazis iz bescarinske zone, isto kao i na ostalim aerodromima po svetu...

cak i ako ti nisu povezani letovi, na dubajskom aerodromu se stvari istovaruju u bescarinskoj zoni, pa tek onda prolazis imigraciono i policiju..

znaci, opusteno pokupis stvari, i vratis se u free shop gde cekas naredni let :)

jel si siguran? :) na DXB sam bio pre 2 godine i prvo se prolazila pasoska kontrola pa se tek onda kupio prtljag......

On 9/25/2009 at 9:07 AM, jovancvijovic said:

jel si siguran? :) na DXB sam bio pre 2 godine i prvo se prolazila pasoska kontrola pa se tek onda kupio prtljag......

siguran.

leteo sam preko dubajskog aerodorma sa razdvojenim kartama, pokupio prtljag pre pasoske kontrole i vratio se u deo gde su free shopovi, sa sve stvarima, da sacekam sledeci let..to je bilo isto pre 2 god..

al znas kako to izgeda....spustis se stepenicama dole, i onda picis kroz neki hodnik gde je desno pasoska kontrola, a levo hodnik nastavlja,i tamo iza kupis stvari...a iznad pise tabla- za ljude u tranzitu..u sv. slucaju, covek moze lako da se zbuni, jel ti vidis samo one boxove sa policijom, tek kad pridjes blize, vidis i da ima prolaz sa strane..

mislim da sam u avionu naglasio da mi izbace stvari u tom bescarinskom delu.

Da li odluka da se vaznost plavog pasosa produzi do kraja 2010. fakticki znaci da necemo doci na belu Shengen listu ? Meni tako deluje, jer ako je biometrijski pasos jedan od prioritetnih uslova, a nasa vlada produzila vazenje starog pasosa...Ajde neko mudriji ?

On 10/1/2009 at 9:57 PM, Pretender said:

Da li odluka da se vaznost plavog pasosa produzi do kraja 2010. fakticki znaci da necemo doci na belu Shengen listu ? Meni tako deluje, jer ako je biometrijski pasos jedan od prioritetnih uslova, a nasa vlada produzila vazenje starog pasosa...Ajde neko mudriji ?

To je uradjeno iskljucivo zbog onih koji zive u inostranstvu i imaju boravisne dozvole zemalja u kojima zive. Njima je svejedno koji pasos imaju samo im je bitno da imaju vazeci kako ne bi imali problema :)

E sad da li ce biti beli sengen od prvog januara ne verujem da je previse vezano za ovo - uostalom rusi su dali bezvizni rezim samo za nove pasose tako da to samo po sebi ne predstavlja problem

Prelistah poslednjih 6, 7 strana i ne videh informaciju koju trazim, a ne verujem da je ranije postavljena. Elem, da li mogu, ako recimo uzmem sengen od 27.12.2009. od 02.01.2010, da ostanem neki dan duze jer bi nam onda vec ukinuli vize?

Ako ukinu vize od 01. 01. 2010. onda nije problem da ostanes i punih 90 dana. Ako tako bude u odluci o duzini boravka po ulasku na "belu Shengen listu".

On 10/9/2009 at 11:08 AM, pedjalon said:

Ako ukinu vize od 01. 01. 2010. onda nije problem da ostanes i punih 90 dana. Ako tako bude u odluci o duzini boravka po ulasku na "belu Shengen listu".

Ne moze ni da bude drugacije. Propisi su isti za sve zemlje koje su u tom Aneksu A, ili "Beloj listi". To je kao fusnota sa spiskom zemalja :)

• 2 weeks later...

Pozdrav putnici!

E, zanima me nesto... Imam stari pasos  :? da li mogu da odem do Holandije, tj. da dobijem vizu, s obzirom da nemam vremena da izvadim novi, crveni?

Hvala...

Sako opusteno. Siguran sam da 01.01. 2010. Srbija ce na "belu" Shengen listu.

Konacnu ocenu daju ministri unutrasnjih poslova i zatimodluku donosi savet ministara(?).

Ovda se vec pripremaju za najezdu  "turista" . :)

On 10/20/2009 at 1:34 PM, pedjalon said:

Sako opusteno. Siguran sam da 01.01. 2010. Srbija ce na "belu" Shengen listu.

Konacnu ocenu daju ministri unutrasnjih poslova i zatimodluku donosi savet ministara(?).

Ovda se vec pripremaju za najezdu  "turista" . :)

To je isto :) Konacnu odluku donosi Savet ministara EU u sastavu ministara nadleznih za unutrasnje poslove i pravdu, u ciju nadleznost spadaju i vize.

Guest
This topic is now closed to further replies.