Jump to content

Featured Replies

Posted

Molim za odgovor.Da li neko ima iskustva licnog da mi odgovori na pitanje? Imam multi madjarski sengen i jedan ulazak od 4 dana u Madjarsku. Viza je u trajanju od 6 meseci, tj. traje do kraja juna i ostalo mi je jos 24 dana jer je ukupno trajanje 30 dana. Interesuje me da li sa ovom vizom mogu sada da odem u Nemacku na 7 dana autobusom koji vozi do Nemacke preko Madjarske? Sluzbenica u Nemackoj ambasadi mi je rekla da probam i da se moze desiti da u Nemackoj imam problem ukoliko autobus zaustavi policija. Sluzbenik madjarske ambas :blob:ade rekao je da bez problema mogu jer mi je prvi ulazak bio Madjarska. Sta sad? Hvala.

Pre svega, mora ovo:

P: Ako dobijem vizu za jednu zemlju shengena, da li sa istom vizom mogu da idem i u neku drugu zemlju shengena?

O: DA!!! Ne postoje granice u Shengen zoni, znaci udjes u npr. Madjarsku ili Sloveniju i posle toga jednostavno nema granice.

Ovaj FAQ nije jos ni poceo da se pise, a vec se isplacuje :)

Svi znamo pravila oko ulazenja sa jednom sengen vizom, u druge sengen zemlje, i svaka je zemlja specificna, covek je zeleo da cuje ako je neko imao iskustvom oko ulazenja u Nemacku, tako da su ovi ironicni odgovori u najmanju ruku neumesni.

A i da pantentiras P I O, mogao bih mozda da zivis jos koju godinu na racun toga (od tih "likova"), jer se nadam da ce nam ukinuti te sengen vize.