Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svim dobrim ljudima voljnim da pomognu putniku-pocetniku!? :dance:

Naime, trebao bi sredinom jula da idem za Kipar, pa me zanima ko je od vas bio skoro... ustvari, zanima me kao prvo: kako uopste stici do tamo?

Znam, avionom. Gledao sam cijene karata i tesko da se ista moze naci za manje od 400e? :shockkk: sto mi se cini malo previse (ili sam ja zamisljao Kipar nesto blizim...)

E sad, cini mi se da sam citao negdje kako mogu da odem u neku agenciju koja ima u ponudi aranzmane za Kipar, i da se ubacim na njihov carter let, s tim da platim samo avion bez smjestaja.

Da li je to uopste moguce, u praksi?

Citao sam takodje na net-u nesto oko Sjeverni-Juzni Kipar, vizni rezim... Kachi li to i mene ili vazi samo za Turke i ostale Blisko-Azijate?

Za Kipar ti je potrebna viza i pozivno pismo (zasto ides i koliko ces ostati). Ne znam za turski deo, ali ranije ako si na delu gde zive Grci (sa tom vizom), nisi ni mogao da predjes na turski deo. Obrati se nekoj turistickoj agenciji u svakom slucaju ili njihovom konzulatu u Boegradu (oni nemaju ambasadu kod nas).  Avio karte su u julu posebno skupe, jer je u sred sezone. Nadam se da sam bar nesto pomogla. Srecno!

Na sajmu turizma mi je zena na kiparskom standu rekla da ako imas vizu za grcki deo, mozes slobodno preci u turski.

Ali zato nikako ne mozes sa pecatom Severnog (turskog) dela ostrva preci na grcki. Takodje, ako u pasosu imas od ranije "dokaz" da si posecivao turski deo ostrva, sa istim pasosem ne mozes dobiti regularnu kiparsku vizu. Nesto slicno kao i sa Izraelom i arapskim zemljama.

By the way, ako zelis da ides samo na turski deo Kipra, mozes ici feribotom iz Turske, i za taj deo zemlje ti  uopste nije ni potrebna viza!!!

• Author
By the way, ako zelis da ides samo na turski deo Kipra, mozes ici feribotom iz Turske, i za taj deo zemlje ti? uopste nije ni potrebna viza!!!

Hmmm...ova varijanta bi mi odgovarala, jer idem preko neke studentske organizacije u grad koji se, koliko mi se cini, nalazi na Turskom dijelu, a u tom slucaju bi lakse i jeftinije stigao avionom do npr Antalije, pa onda da uskocim u neki feribot...

Nego, vise me zanimala ova varijanta sa agencijama i njihoveim carter letovima... Da li postroje ikakve sanse da me ubace na neki od tih letova i da li je neko imao slicna iskustva?

Nego, vise me zanimala ova varijanta sa agencijama i njihoveim carter letovima... Da li postroje ikakve sanse da me ubace na neki od tih letova i da li je neko imao slicna iskustva?

Mislim da moras da imas debelu vezu u nekoj agenciji da bi ti odobrili tako nesto. Cena leta charterom je? barem dva puta jeftinija nego da ides redovnom linijom . Agencije mesta cuvaju za svoje aranzmane.

Probaj, cak i ako nemas vezu, nemas sta da izgubis... ::crazy:

U principu, to zavisi od njihove dobre volje. Carter letovi su u vrhu sezone uvek puni, tako da nema sanse, ali van sezone bi mogao da se raspitas - na kraju krajeva, njima se isplati da popune jos jedno mesto, kada su vec iznajmili ceo avion, zar ne? Ja sam jednom pitao u "Putniku" i prvo su rekli da ce verovatno moci a posle su me ispalili. No idi pa pokusaj, sta te kosta.

Kipar je ushao beshe u EU?

ja kada sam putovala za kipar, nije mi bilo potrebno nishta specijalno od papira, tj izgledalo je ovako:

granica: dobar dan! evo mene. Evo vam kod koga idem (ljudi kod kojih sam ishla su mi poslali mail sa adresom i njihovim podacima, i koliko planiram da ostanem) to sam tako odshtampala i samo im pokazala.

Oni su rekli ok, dobrodoshli, lupili pechat i to je to.. nikakva velika filozofija..

ali ne znam da li su se stvari promenile.

• Author
Ali zato nikako ne mozes sa pecatom Severnog (turskog) dela ostrva preci na grcki. Takodje, ako u pasosu imas od ranije "dokaz" da si posecivao turski deo ostrva, sa istim pasosem ne mozes dobiti regularnu kiparsku vizu. Nesto slicno kao i sa Izraelom i arapskim zemljama.

Ovo sam cuo jos na jadno mjesto

Cak sam cuo da sa tim pecatom Turskog Kipra, ili kako se vec zove, ne mozes cak vise dobiti Grcku vizu? :shockkk: :shockkk:

Ako je to istina s tim se nije igrati...

Da neko slucajno ne zna sta vise o tome, i mogu li npr shushnuti tamo nekome na granici 20e? flowers:: da mi ne lupi taj pecat?

• 4 years later...

E ovako mene zanima Kipar, kako stvari stoje sa iznajmljivanjem apartmana, isla bih sama, pa otprilike kakve su mi sanse da nadjem nesto na licu mesta ili mozda neki koristan sajt, koja je cena otprilike..? Jos nije sigurno kada bih isla, trebalo bi da bude na prolece.